מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיסה בהריוןשלי29/08/2007
שלום רבהנני בהריון שבוע 5 אחרי 3 טיפולי IVF, אני אמורה לטוס לסופשבוע קצר (חמישי עד ראשון) זמן טיסה בערך שעתיים לכל כיוון.
האם זה מסוכן? הא ם רצוי להימנע מכך?
תודה על עזרכתכם..
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר31/08/2007בעיקרון לא אמורה להיות בעיה.
אבל את יודעת אין 100% בשום דבר.
הכי טוב שתשאלי את הרופא שטיפל בך בטיפולי הפיריון ותראי מה דעתו בענין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ביוץהמנסים29/08/2007
שלום רב,
רציתי לשאול האם רופא נשים יכול לזהות באולטראסאונד ביוץ עוד לפני שהוא התרחש? כמה ימים לפני הוא יכול לזהות?
תודה מראש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר31/08/2007שלום לך!
באולטרה-סאונד ניתן לזהות זקיק ולראות מה גודלו ובהתאם לנסות לדעת מתי יתרחש הביוץ. בכל מקרה התשובה אינה ודאית וזו רק הערכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חלבון עוברירוני28/08/2007
ערב טוב,
קיבלתי תוצאות חלבון עוברי
AFP 1.60 MOM
ריכוז NG/ML 63.10
HCG 0.62 MOM
ריכוז 14.00 IU/ML
UE3 1.06 MOM
ריכוז 5.05 NMAL/L
הסיכון לפי גיל בלבד 1:483
בשילוב גיל ובדיקות 1:9999
האם תקין?
עליי לציין כי אני בת 33, גיל הריון לפי ו.א - 16.6, לפי US - 17.1
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן
ד''ר בני שכטר31/08/2007נראה תקין.
אבל את צריכה לחזור עם התשובות לרופא/ה שלך להמשך המעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר שבוע 22סיגל28/08/2007
שלום . בהגיעי ליעוץ גנטי באיכילוב לקראת מי שפיר. היועץ הבחין בבדיקת CMV שנעשתה בתחילת ההריון שתוצאותיה:
cmv igg גדול מ250 חיובי
IGM חיובי חלש
CMV IGM ADDITIONAL ASSAY
NEGATIVE
CMV IGG ADVIDITY
גדול מ45%
PROBABLY PAST INFECTION
אני עשיתי בדיקה נוספת לאחר חודש
התוצאות :
שנעשתה בתחילת ההריון שתוצאותיה:
cmv igg גדול מ250 חיובי
IGM גבולי
CMV IGM ADDITIONAL ASSAY
NEGATIVE
CMV IGG ADVIDITY
גדול מ45%
PROBABLY PAST INFECTION
היועץ טען כי הוא מודאג מהחיובי בתחילת ההריון והעלה 2 אפשרויות האחת לעשות את מי השפיר במועד והשניה בשבוע 22 , לאחר אישור של יעוץ הריון בסיכון גבוה
1. האם יש צורך בכך?
2. האם מי שפיר בשבוע 22 מסוכן יותר לעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר31/08/2007שלום סיגל!
לומר לך מה לעשות קשה וזה גם לא המקום.
זו החלטה שעליך להגיע אליה יחד עם בן זוגך וביעוצו של הרופא המטפל שלך.
אני אנסה להסביר את ההיגיון שבשתי האופציות.
1. דיקור בשבוע מוקדם יכול להביא לאיבוד כל ההיריון (הפלה) אולם אם חלילה התשובה חיובית והעובר אכן נדבק ב-CMV, יותר קל לעשות הפסקת היריון.
2. בד"כ ממתינים עם הדיקור אפילו לשבועות מאוחרים יותר (30-32) ונותנים זריקה להבשלת ריאות העובר (סטרואידים) לפני הדיקור שאם תהיה לידה מוקדמת סיכוייו יהיו טובים יותר לשרוד אם התשובה ל-CMV שלילית. הבעיה היא שאם מדובר בעובר נגוע/פגוע הרי שכאן כבר מדובר בהפסקת היריון בעובר גדול וזו לידה לכל דבר.
ההחלטה אכן קשה, אבל כפי שציינתי בתחילת התשובה תאלצו לעשותה בעצמכם וביעוצו של הרופא שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערב טוב!!! אודה על תשובתכם!אניי (אניטה)28/08/2007
ערב טוב...
אז ככה.. אני ובעלי מנסים כבר 3 חודשיים להיכנס להיריון. זה הייה הריון ראשון שלנו. אני בת 20 והא בן 22. ללא מחלות וללא עבר במשפחת על מחלות תורשתיות. אנחנו מנסים סביב כל ימי הביוץ בפעילות יומיומית. שבוע לפני יום הביוץ ועוד שבוע אחרי... (פעילות מאומצת אבל משולבת עם הנאה..). מחזור אחרון היה לי ב9.8.07 הגיע באיחור של 3 ימים וגם היה יותר כמו הפרשות חומות (סורי כל התיאור). עשיתי בדיקת דם להריון ויצא שלילי.
השאלה שלי היא : אנחנו אולי עושים משהו לא נכון? שמעתי שיותר מומלץ יום כן יום לא?
אנחנו מנסים כבר 3 חודשים זה מעיד על בעיה כלשהיא?
והחודש בגלל האיחור במחזור לא יצא לי טוב לחשב את יום הביוץ. אבל ממה שאני חושבת שפיספסנו אותו (בעלי עבד לילה) אבל יומים לפני קימנו יחסים ויום אחרי. יש סיכוי להריון? (אני עוד מקווה שטעיתי בחישוב ביום..). המחזור שלי סדיר בדר"כ.
מתנצלת על האורך ותודה מראש.
מחכה לתשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר בני שכטר31/08/2007שלום אניטה!
אתם עושים נכון, וזה בסדר. בעיקרון יותר טוב לנסות יום כן ויום לא.
אבחנה של בעית פיריון נקבעת לאחר שנה של ניסיונות כושלים, אלא אם כן את סובלת ממחזורים לא סדירים או שיש בעיות רפואיות אחרות.
אני בהחלט ממליץ שתגשי לרופא/ה שלך להתייעצות והסברים. יש בדיקות שצריך לעשות עוד טרם הכניסה להיריון וכן לקחת טיפול (חו' פולית למשל) מתאים.
אז פני לרופא/ה ושיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה והמשך
אניי (אניטה)31/08/2007פרטים נוספים: ברגע ההחלטה הגעתי לרופא נשים שלי שנן לי לעשות סידרת בדיקות דם-הן יצאו תקינות. כמו כן עברתי בדיקה גינוגולוגית שגם היתה תקינה. המחזור שלי כל 27-28 יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיופי
ד''ר בני שכטר02/09/2007ושיהיו ניסיונות מהנים ובעיקר מוצלחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמיניםלירז28/08/2007
אני נמצאת בשבוע 9.5 להריון
לוקחת חומצה פולית ,מתי עליי להתחיל לקחת תוסף של ויטמינים ,?
עד מתי רצוי להמשיך עם החומצה פולית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר31/08/2007שלום לך!
חומצה פולית עד שבוע 14
ובנוגע לתוספים, אין צורך אם את בריאה ואוכלת הכל (בשר, פירות וירקות וכו').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות וכאבים בבטןמירי28/08/2007
אני בהריון, בשבוע 17+5.
יש לי כאבים בצידי הבטן פעמים רבות, גם אם אני לא זזה בכלל, ואם אני עושה תנועה מדי אגרסיבית אז בכלל!!!
האם זה תקין?
אמור להדאיג?
הגדילה של העובר בסדר מבחינת הגודל וההתפתחות וכן הגדילה של הבטן שלי.
אשמח לקבל תשובה בהקדם כי זה קצת מלחיץ אותי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר31/08/2007שלום מירי!
בהחלט יתכן שיהיו מידי פעם כאבים או אי נוחות עקב גדילת הרחם.
אבל אם הדבר נמשך או מחמיר גשי להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםליאת28/08/2007
היי,
לאחר יומיים של חום נמוך - 37.4-38.0 בצעתי בדיקות דם ושתן (החום כבר ירד)
מדובר בבדיקות שגרתיות שליש ראשון של היריון. התוצאות תקינות מלבד הערכים הללו:
WBC-Leucocytes - 3.5
Monocytes % - 15.9
Neutrophils # - 1.44
ובשתן כללי Leucocytes Erythrocytes יצא 25
האם מדובר במשהו מדאיג? הרופא יהיה רק בשבוע הבא.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת חום
ד''ר בני שכטר31/08/2007נשמע כמו מחלת חום ויראלית.
ויש צורך שתגשי להתייעצות עם רופא/ת הנשים שלך בנוגע לבדיקות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עוברמאיה27/08/2007
שלום רב,
שבוע 20+3. לפני כשבועיים התחלתי להרגיש תנועות בעיקר בלילה או בזמן מנוחה ושכיבה, בערך פעם ביומיים. כבר יומיים רצוף שאני מרגישה תנועות בתדירות גבוההה יותר ובשעות שונות של היום (שיליה אחורית) רציתי לדעת מה נחשב תנועות סדירות? והאם יש צורך לעקוב אחר הפעילות (לזכור מתי וכל כמה זמן הרגשתי)?
תודה מראש,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להגזים
ד''ר בני שכטר27/08/2007שלום מאיה!
תמשיכי מעקב רגיל.
אם את מרגישה תנועות לאורך היום זה מצויין ואין צורך במעקב מיוחד.
אם ראית שמספר שעות אינך מרגישה תנועות, קחי מנוחה, תשבי בנוח או תשכבי על צד שמאל, תוכלי משהו מתוק (קטן ולא להגזים בכמות) ותמתיני כחצי שעה להרגיש תנועות.
לא צריך לנהל יומן תנועות וכעת זה מוקדם בשביל להכנס לפניקות מיותרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוסמטיקה והריוןשרי27/08/2007
שלום רב
האם אפשר לעשות טיפולי קוסמטיקה לפנים בזמן ההריון?
האם ישנם חומרים שאסור להשתמש בהם? אם כן מהם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינני קוסמטיקאית
ד''ר בני שכטר27/08/2007ולכן אינני יודע באילו חומרים הן משתמשות.
קודם כל עליך ללכת למטפלת מנוסה עם תעודות ממקום מוכר.
תעדכני אותה שאת בהיריון ותשאלי את כל השאלות הללו.
אני מאמין שמשהי רצינית לא תעשה עליך ניסיונות בחומרים מסוכנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט בהריוןשלי27/08/2007
שלום
אני בהריון שבוע 4 אחרי 3 טיפולי IVF כאשר הפסקתי לעסוק בפעילות ספורטיבית במהלך חודשים אלו, משהו כמו 5 חודשים ללא פעילות,
האם אני יכולה לחזור לעשות ספורט?
האם כדאי (כמו שכולם ממליצים) לחכות עד אחרי חודש 3?
באיזה פעילות ניתן לעסוק? שחיה ריצה עיצוב וחיטוב..... והאם זה בסדר להתחיל אחרי הפסקה כל כך ארוכה?
תודה רבה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי
ד''ר בני שכטר27/08/2007שלום שלי ומזל טוב!
בגלל שמדובר בהיריון יקר לאחר טיפולים אני מציע שתתיעצי עם הרופא המטפל שלך.
בהיריון רגיל וללא גורמי סיכון אין מניעה לעסוק בספורט גם בתחילת ההיריון כל עוד שזה נעשה בפיקוח ולא בדרגות עומס גבוהות.
הספורט הטוב ביותר בזמן היריון הוא השחיה לשאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע מת ?חסווי27/08/2007
חיפשתי את התשובה במקומות רבים ואני כבר מבולבלת ,
בכל פורום ואתר כתוב אחרת..
הזרע מת במגע עם האוויר ?
כמה זמן עד שהוא מת?
האם אחרי שהוא מת ונוגע בביצית הוא יכול להוביל להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי די
ד''ר בני שכטר27/08/2007כבר נתקלתי בשאלה שלך גם בפורומים אחרים וראיתי שענו לך כבר.
תסתפקי בתשובות שקיבלת הן היו טובות מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעם ראשונה שאני כותבת אז זה- בבקשה
45428/08/2007תעזור לי, אני בלחץ נוראי מזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלו פה פוליקחסוי26/08/2007
שלום רופא המשפחה שלי נתן לי ליטול ספלו פה פוליק
האם זה יעזור??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם27/08/2007כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוווף תשובה !!!!!!!!!!!45426/08/2007
לבשתי למישהו מכנס בלי תחתונים [כי היו לי שפשפות] וגם הוא לא לובש תחתונים לרב,
עכשיו גירדתי את איבר המין בגלל השפשפות וזה ..
וכשגירדתי זה הייה עם המכנס ..
הבעיה היא שהמכנס שייך לילד בן 11,
שלא ....
השאלות זה בתוך כמה זמן הזרע מת במגע עם האוויר,
סביר להניח שאם המכנס שלקחתי הוא הייה חצי יום או [רב הסיכויים] מכובס..
אז אם הייה זרע [מה שלא הגיוני כ"כ] הוא מת ?
אם אפשר להיכנס מזה להריון ?
[אמרת לי כבר שאין מצב]
אבל יש לי איחור 3 ימים במחזור..
[אבל אני לא מקבלת באופן סדיר ככה שזה ממש בלבל...]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם27/08/2007לא לדאוג.את לא בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפסיק להציק פה, רק תענו על זה בבקשה
חסווי28/08/2007אני בלחץ נפשי גדול,
יש לי כאבים ברגלים במשך היום, אני בוכה בגלל זה.
אני ממש בדיכאון !
[אני חייבת עזרה !!!!!]
גם אם לתוך המכנסיים הגיעו בייציות [מאוננות] לא יכול להיות מצב של הריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדי עם ההיסטריה
ד''ר בני שכטר31/08/2007ביציות לא מגיעות לתחתונים בעקבות אוננות.
כפי שציין ד"ר אבירם את לא בהיריון, רק סובלת מבורות מדהימה.
אני מציע שתקחי ספר שמסביר כיצד באים ילדים לעולם, תקראי על המחזור החודשי, על ביציות ועל ביוץ, על הזרע ותכונותיו ואם יהיו לך שאלות לאחר מכן אני אשמח לענות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר בני שכטר שקול מילותיך
חסוי02/10/2007ד"ר יקר,
לכתוב לבחורה בלחץ שהיא סובלת מבורות מדהימה זוהי בורות אמפתית וחוסר אינטלגנציה רגשית מצידך. אני מציע לך (כן כן אני בחור) לשקול את מילותיך בעתיד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אל תתיחס אליהם זה מקרה אבוד
שני02/10/2007
הם כנראה התבלבלו בפורום של פסיכיאטריה וטרם נטלו כדורים לניטרול הפסיכוזה שלהם. אז אל תתיחס. אתם מצויינים ותמשיכו בעבודתכם הפוריה!
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת לא סובלת מבורות את סובלת מדפקט
שני02/10/2007קצת דפוק/דפוקה בראש. לא נורא. אף אחד לא מושלם. תן/תני לד"ר לעשות את עבודתו כי יש נשים שזקוקות לעצתם הנבונה ואל תפריעו. ודרך אגב, זה מאודדדדדד מאודדדד קל לעלות על עיקבותיכם ברשת אם רק רוצים - אז להרגיע! ותתייחסו בכבוד לרופאים בפורום הזה. אתם גועל נפש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלחסוי26/08/2007
שלום רציתי לדעת מה זה אומר מוגלבין 11.9????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם26/08/2007זה הגבול התחתון של הנורמה ומומלץ טיפול בברזל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)