מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר לגלולותאורה22/08/2007
חברה שלי לקחה גלולות במשך 4 שנים ללא הפסקה , לאחר שהפסיקה את החפיסה קיבלה מחזור אחד ומאז יש לה איחור של 10 ימים בערך .היא עשתה 2 בדיקות הריון והתוצאה היתה שלילית .אז למה בעתם היא לא קיבלה ,היא מאוד לחוצה ויש לה תור לרופא נשים רק בעוד שבוע.
יכול להיות שזו תופעה של הגלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם23/08/2007אין סיבה להיות בלחץ.לא לכולן מחזור סדיר כל חודש.יתכן וזה יחזור להיות סדיר ויתכן שלא בלי קשר לגלולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןאורה22/08/2007
שלום אני מנסה להיכנס להריון המחזור האחרון שלי היה ב4/7 , עשיתי היום בדיקת הריון למרות שאין לי עדיין איחור והתשובה היתה שלילית ,אז יש אפשרות בכל זאת שאני יהיה בהריון החודש.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם23/08/2007אם היה לך ביוץ אולי כן אבל השאלה אם באמת היה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור ב- B12- שאלה דחופהחסוי22/08/2007
שלום רב,
אני בהיריון בשבוע 33.
ביקשתי לבצע בדיקת B12 לראשונה במהלך ההיריון (ברצוני לציין שהרופאים לא מפנים לבדיקה זו למרות שהיא חשובה מאוד). התוצאה עמדה על 140 Pmol/L כאשר ערכי הנורמה הם בין 180-670.
קראתי באינטרנט שחוסר בויטמין עלול חלילה להזיק לעובר.
כעת אני נוטלת B12 של סולגאר מדי בוקר מתחת ללשון.
לפני נטלתי חומצה פולית (5 מ"ג), פרנטל של סולגאר, ושתי טבליות של אקטיפרין-פ (בגלל ברזל נמוך יחסית- 11.3).
האם החוסר הנ"ל עלול להזיק?
אינני יודעת אם החוסר היה מלפני כן, ואני מציינת שכנראה עברתי יותר ממחצית מההיריון בחוסר כזה.
האם מדובר במצב בעייתי?
תודה,
שירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם23/08/2007אין סיבה להלחץ.
רמת הויטמין יורדת בהריון ורוב הנשים לא צריכות לקחת אותו.רוב הסיכויים שהכל בסדר.אין סיבה לשלוח כשגרה בדיקה זו בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק עובריגל22/08/2007
שבוע 4 + 5 ימים נצפה שק הריון בטא = 10366
מחר שבוע 5 + 5 האם ניתן יהיה לראות דופק?
האם יש קשר לערך בטא גבוה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם23/08/2007התשובה חיובית לשתי השאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוך כמה זמן הזרע מת במגע עם האוויר?24522/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תגובה
ד''ר רמי אבירם23/08/2007למה זה חשוב??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט בהריוןדניאל21/08/2007
מאיזה שבוע ניתן להתחיל ללכת לחוגי ספורט לנשים בהריון (התעמלות, יוגה וכו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם22/08/2007אפשר מההתחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה דחופה...24521/08/2007
לבשתי מכנסיים של מישהו בלי תחתונים [כי היו לי שפשפות אחרי הים]
ואותו בנאדם גם לא לובש תחתונים
יש מצב להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם22/08/2007אין מצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוך כמה זמן הזרע מת במג ע עם האוויר
24522/08/2007תוך כמה זמן הזרע מת במג ע עם האוויר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה וכניסה להריוןעדי21/08/2007
שלום רב,
בתי בת 11 חודש ועדיין יונקת בהנאה...
אני רוצה להכנס שוב להריון ואינני בטוחה האם המשך ההנקה עלולה להפחית את סיכויי להכנס להריון בשל ההורמונים?
יש לציין כי קיבלתי את המחזור החודשי מזה כמה חודשים.
כמו כן, במידה ואצליח להכנס להריון, האם אוכל להמשיך ולהניק או שבמצב זה ההנקה עשויה ל"גזול" את ההורמונים החיוניים להתפתחות העובר?
תודה על תשובתכם
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעדי
מיטל21/08/2007הי עדי,
אמנם אינני רופאה אך אני הייתי בדיוק במצבך. ביתי בת שנה ושלושה חודשים עדיין יונקת. הפסקתי לפני כשלושה חודשים ליטול גלולות (סרזט) וכעת אני בשבוע 6 להריון. האמת שזה מאוד אינדיבידואלי ומשתנה מאישה לאישה. בכל מקרה תנסו... ושיהיה בהצלחה.
בקשר לשאלתך השנייה , אם תוכלי להניק כשתהיי בהריון אז גם אני שאלתי את אותה שאלה (ולא רופא אחד אלא שלושה) אם ההריון תקין, אין דימומים, אין שיליית פתח, והכל בסדר אז אין בעיה להניק כל ההריון ואף אם תרצי להניק שני ילדים. (אני מקווה שאני אוכל לעמוד בזה אבל זה התיכנון)
שיהיה המון בהצלחה מקווה שעזרתי עד שהרופא יענה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מיטל
עדי21/08/2007תודה מיטל!
זה בהחלט נשמע מעודד!
אם כי התשובות הלא מלאות שאני מקבלת מהמערכת הרפואית כאן (אני גרה בחו"ל) נשמעות כלא מעודדות המשך הנקה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עדי21/08/2007והכי חשוב,
שיהיה לכם הריון קל ומהנה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר רמי אבירם22/08/2007המשך ההנקה אינו בהכרח מפחית סיכויים להכנס להריון.
לאחר כניסה להריון מומלץ להפסיק הנקה בהדרגה.
הנקה לא גוזלת הורמונים מהעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןאורטל21/08/2007
שלום , רציתי לדעת אם יש סיכוי להכנס להריון בעת קיום יחסי מין מלאים בימים האחרונים של המחזור החודשי ובשימוש בספוגית ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם21/08/2007יש סיכוי אבל קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי התקןאורטל21/08/2007
שלום , אני בת 27
רציתי לדעת איזה התקן מומלץ למניעת הריון עם הכי פחות תופעות לוואי והכי פחות סיכונים .ואם בכלל מותר לי .. אינני משתמשת באמצעי מניעה מחשש לקרישיות יתר ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם21/08/2007איזה ברור לקרישיות יתר עשית?
במידה ואת ללא ילדים וסובלת מקרישיות יתר את יכולה להשתמש בגלולה שמכילה פרוגסטרון בלבד או בקונדום וקוטלי זרע.
במידה ויש ילדים ניתן להתקין התקן.לכל ההתקנים יש תופעות לוואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרישיות יתר
אורטל22/08/2007בתשובה לשאלתך , דוקטור: עשיתי בדיקת דם משום שזה מה שהרופאה שלי אמרה לי לעשות כדי לברר זאת .
האם יש דרך לברר קרישיות יתר בבדיקה אחרת שתהיה חד משמעית ?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר רמי אבירם23/08/2007יש מספר בדיקות לברור קרישיות יתר ולא בדיקה אחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרישיות יתר
אורטל24/08/2007סליחה על ההצקה
אבל , האם אחרי כמה בדיקות יש מצב לתשובה חד משמעית ?
האם יש בדיקה ספיציפית שהתשובה עליה היא חד משמעית לגבי הקרישיות ?
לא הציעו לי שום דבר מלבד בדיקת הדם , האם תוכל להעלות כמה אופציות אחרות ?
תודה ומצטערת על ההצקה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דוקטור.גילי.21/08/2007
אשמח לדעת ממך-
לאחר שאני מקבלת תשובה חיובית שאני בהריון-
מה השלב הבא שעלי לעשות?
אלו בדיקות חשובות והכרחיות לפי סדר?
אם נקבע לי תור מאוחר לרופא נשים אז האם כבר לקבוע בדיקת אולטרסאונד ראשונה או שיש זמן לחכות לתור?
אשמח אם תכתוב לי בתמצות את השלבים הבאים שעלי לעשות עמ"נ שאוכל לזרז תהליכים זאת משום שאח"כ צריך לחכות הרבה בתור ואני מעדיפה לדעת מראש את מהלך הענינים בגדול.
בתודה ובברכה, יהודית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם21/08/2007השלב הבא זה ביקור אצל רופא נשים.
ניתן לקבל סדר בדיקות במרכזי בריאות האשה או בטיפות חלב.
במידה ואת מרגישה טוב בדיקת האולטראסאונד יכולה לחכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום..גילי.21/08/2007
היי..
עשיתי בדיקת דם להריון והתשובות מגיעות אלי באמצעות האינטרנט.
איך מפענחים אותם?
אשמח אם תכתוב לי בדיוק את אופן הפיענוח של הבדיקה כפי שהיא מגיעה מהמעבדה.
בברכה,
יהודית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם21/08/2007בתשובת בדיקה שלילית להריון יהיה כתוב שלילי או 2>
כל תוצאה אחרת היא תוצאה חיובית להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר רמי..
גילי.21/08/2007תודה רבה רבה על תשובתך הברורה והמהירה, עזרת לי הרבה.
המשיכו להצליח עפ הפורום המבורך הזה.
חן חן,
יהודית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריק הריון ומטרנהמיטל21/08/2007
הי ד"ר,
אני נוטלת כשלושה חודשים חומצה פולית ואני בשבוע 6 (הריון שני) רציתי לשאול האם צריך לקחת עכשיו מטרנה או בשלב יותר מאוחר והאם צריך לקחת גם פוריק הריון או מספיק רק מטרנה? (הריון ראשון נטלתי גם מטרנה וגם פוריק הריון יחד, על דעת עצמי) והאם להמשיך חומצה פולית?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם21/08/2007במידה והדיאטה מאוזנת את יכולה בינתיים להשתמש בח' פולית בלבד.בהמשך הרופא יחליף לך לפוריק הריון או מטרנה לפי שיקולו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותשאלה20/08/2007
שלום,
אני בשבוע 17 ובהריון תאומים. עשיתי היום בדיקות דם ולהלן התוצאות החריגות:
RBC- RED BLOOD CELLS(ירד מ-4.01 מה-7.6)
*
3.74
HEMOGLOBIN
| *10.5
יש לציין כי הוא בתחילה עלה מ-11.3 ל- 11.7 ועכשיו ירד שוב. אני לוקחת כדורי ברזל+חומצה פולית
HEMATOCRIT
*
31.5
ב-7.6 הערך היה 33.1
בנוסף:
Neutrophils
76.5
|
עלה מהבדיקה האחרונה(62.3 ב-7.6)
LYMPHOCYTES
*
18.1
ירד משמעותית מהבדיקה האחרונה (30.8 ב-7.6)
אשמח לפיענוח של הבדיקות? מה עלי לעשות בנידון? מדוע ההמוגלובין יורד למרות כדורי הברזל? האם חס וחלילה יש קשר לוירוסים כל שהם (CVS, טוקסופלסמה...???)
אשמח לתשובה מהירה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם21/08/2007קצב ירידת ההמוגלובין עולה יחד עם גדילת העוברים ורוב הסיכויים שלא תראי בבדיקות עלייה משמעותית בהמוגלובין ובהמטוקריט למרות נטילת הברזל.כדאי לקחת 2 טבליות ברזל ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוקסטין בתחילת הריוןטלי20/08/2007
אני בשבוע 12 להריוני, בהמלצת רופאת משפחה קיבלתי פרוקסטין בתחילת הריון לפני שידעתי כי אני בהריון, במהלך 3 שבועות. בהתייעצות עם המכון הטרטולוגי בירושלים, המליצו להפסיק את התרופה כיוון שהיו עדויות על פגיעות לב עובר, בשליש הראשון של ההריון.
האם בבדיקת סקירת מערכות ראשונית ניתן לאתר מום לב?
מתי מומלץ לבצע בדיקת אקו לב עובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם21/08/2007ניתן לאבחן מומי לב בקירה המוקדמת.
מומלץ לבצע אקו לב עובר משבוע 20-24 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)