מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיסיי שיליהיאנה12/08/2014
שלום,
אני בת 34 עם שלושה ילדים הגדולה עם תסמונת דאון ואני בהתלסטות לגבי סיסי שליה או מי שפיר?
אני יודעת שסיסי שיחיה עושים בשבועות מוקדמים יותר .
עם הבן שלי השני עשיתי והייתה בעיה בבדיקה שהגם שלי ושלו התערבב אז נאלצתי לעבור גם דיקור מי שפיר.
אשמח לשמוע המלצות....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיסיי שיליה - תגובה
ד``ר אריה לידור17/08/2014שלום לך
רצוי סיסי שליה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכתמות - עד מתי?blabla1212/08/2014
שלום רב,
אני סובלת מהכתמות שהולכות ובאות משבוע 6 (היום אני ב 8+2). יש ימים שאין לי בכלל ויש ימים שיש. עד מתי זה נורמלי שיימשכו ההכתמות? האם יש צורך ללכת למוקד לוודא שהכל בסדר? אין לי תורים נוספים לרופא עד השקיפות העורפית בספטמבר. האם לחכות עד אז או ללכת להיבדק לפני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכתמות - עד מתי? - תגובה
ד``ר איילון לחמן15/08/2014שלום.
ממליץ שתקבעי תור לרופאך להיבדק ואולי יש צורך בטיפול להפרשות.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןעדי12/08/2014
שלום,
שבוע 7, הכל תקין.
נוטלת 3 פעמים ביום אנדומטרין (עם היד, ללא מוליך, לא נוח...)
היום, שנטלתי בעבודה, החדרתי את הטבליה בצורה מאוד לא נוחה ועמוק מבדרך כלל
שאלתי:
האם יכולתי להגיע לרחם ואף לשק ההריון עם האצבע שלי ולפצוע חלילה את ההריון?
מניחה שיש דרך ארוכה עד שמגיעים לרחם (ושטמפון ואפילו קיום יחסי מין מגיע רחוק יותר), אך רוצה לוודא!
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין - תגובה
ד``ר אריה לידור17/08/2014שלום לך
אין כל חשש להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לחומצה פוליתמיכל12/08/2014
שלום
בת 33 הריון שני שבוע 8.
נוטלת באופן קבוע חומצה פולית 400 מק"ג
נאמר לי להתחיל ליטול פרנטל, אך לא בדקתי אם בנוסף או במקום.
אשמח לתשובה
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרנטל מספיק
טולי22/08/2014יש בו כבר חומצה פולית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנוגע לחומצה פולית - תגובה
ד``ר איילון לחמן23/08/2014שלום. אכן בפרנטאל יש מספיק חומצה פולית אין צורך בנטילת שני סוגי הכדורים פרהנאטאל מספק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvשרון11/08/2014
שלום, אני בשבוע 16+1 ואין לי נוגדנים לcmv. שאלתי: עד איזה שלב / שבוע הריון ההדבקות מסוכנת לעובר ? במידה ואישה נדבקת בנגיף אחרי שבוע 22 והיא אחרי בדיקת מי שפיר אותה ביצעה בשבוע 21-22, האם ישנה סכנה לעובר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv - תגובה
ד``ר אריה לידור11/08/2014שלום לך
תמיד קיימת סכנה ההולכת ויורדת לקראת הטרימסטר השלישי . חשוב שתבצעי בדיקת נוגדנים בשבוע ה 19
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורעידית11/08/2014
שלום רב,
וסת אחרונה בתאריך 2.7 מחזור בדר"כ 28-30 יום כרגע איחור של 12 יום.
ביצעתי בדיקת הריון ביתית לפני 4 ימים (איחור של 8 ימים) והבדיקה יצאה שלילית.
היום בבוקר עם השתן הראשון ביצעתי בדיקת ביוץ ביתית והראתה תוצאה חיובית.
האם יכול להיות כי אכן מדובר בהריון שהבדיקה שבוצעה לפני מספר ימים לא גילתה?
או שיותר סביר כי לא קיבלתי מחזור וכבר יש ביוץ של חודש חדש?
הרופא נשים נתן לי כדורים לזרז את המחזור ואני לא יודעת אם לקחת אותם
אודה לעזרה דרך אגב יש לי כבר ילדים בבית אם זה משנה משהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - תגובה
בצעי בדיקת דם להריון ואם חיובית התחילי במעקב הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריותרויטל11/08/2014
הי
האם בטיפולי פוריות כשלוקחים את הביציות הטובותת יותר על מנת להגדיל סיכוי להריון?
אפשר גם להבין מכך שביציות אלה פחות בעיתיות מבחינה גנטית?
האם ניתן לבדוק בטיפולים שהביציות "אכותיות" יותר לא רק להקלט
אלא גם למזער סיכונים גנטיים
אני בת 41
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות - תגובה
לכל ההביציות מאותה אשה אותו מטען גנטי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטביוטיקהויקי10/08/2014
שלום וברכה,
אני בשבוע 11+3 לפי התאריך ו10+6 לפי האולטרסאונד, יש לי הפרש של כמה ימים.
בסוף שבוע הייתי עם הקאות וכאבי גרון וצמרמורות , הלכתי לרופאה היום שאיבחנה את זה בתור דלקת בגרון ועשתה לי משטח. רוב הפעמים יוצא לי חיובי לסטרפקוקוס ואני מאד רגישה בגרון , היא נתנה לי את האנטביוטיקה זינט.
קראתי קצת חומר , ורציתי לדעת האם בשלב כזה מומלץ לקחת אנטביוטיקה והאם זה יכול לעשות מום לעובר?והאם לא עדיף לדחות את נטילת האנטביוטיקה לאחר קבלת תשובות המעבדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
ויקי10/08/2014רציתי לציין שלקחתי היום את המנה הראשונה שזה 2 כדורים של 500 מ"ג
ויש לי כאבי בטן ,אני לא מצליחה לאכול כל כך הרבה בגלל הבחילות. מנסה לאכול בשביל התרופות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטביוטיקה - תגובה
מומלץ שתתחילי בנטילת אנטיביוטיקה זו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםtali101210/08/2014
הריון שני שבוע 8
נדבקתי מהילד כנראה בשלשולים ונאמר לי על ידי רופאת משפחה שהדבר לא יכול לעבור לעובר אם אני שומרת על הגיינה טובה
(תוצאות בדיקת צואה של הילד טרם הגיעו)
ובנוסף היום קיבלתי בדיקת שתן בה יצא מספר גבוה מאוד של Leucocytes יצא לי 500 כאשר הטווח העליון הוא 10
אני בחששות האם הדבר יכול להגיע ולפגוע בעובר שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאים - תגובה
לא
מה עם תוצאת שתן לתרבית?
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהUrine Culture תרבית שלילית
tali101213/08/2014אני מבינה מכך שהכל תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק לעוברשני10/08/2014
שלום רב,
אני בשבוע 8 והכל בסדר ברוך ה' אבל אני כל הזמן בלחץ מעניין הדופק.
אני מבינה שהשבועות הראשונים בחייו של העובר הם קריטיים .
באיזה שבוע אפשר להירגע מתי העובר "מתייצב" מבחינת הדופק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עניתם לי בבקשה תשובה
שני12/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד שיענו
טל13/08/2014בכללי עם הכניסה לחודש שלישי אפשר להירגע יחסית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק לעובר - תגובה
ד``ר איילון לחמן15/08/2014שלום.
את כבר בהחלט יכולה לבצע בדיקת על קול ולראות הדופק.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 10מיטל10/08/2014
הי,
היום קיבלתי תוצאה בטא = 10.
(כאשר היה שלילי הופיע בטא <5)
היום זה היום השמיני להחזרת עוברים טריים בני 3 ימים.
כלומר, היום ה11 לשאיבה, והיום ה13 לזריקת אוביטרל.
אני יודעת שזה מוקדם לבדיקה, אך היו לי תחושות של הריון חזקות מאוד.
האם התוצאה תקינה?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא 10 - תגובה
תוצאה זו משנית לאוביטרל . יש לחכות עם בצוע הHCG
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 6נ07/08/2014
שלום אני בשבוע ה6 .לאחרונה תדירות מתן השתן שלי עלתה מאוד..האם זה קשור להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 6 - תגובה
כן ותמיד מומלץ לבדוק שתן לתרבית גם כן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GBSליאת07/08/2014
שלום רב. בהריון הראשון התגלה אצלי GBS וקיבלתי אנטביוטיקה בלידה. עכשיו בשבוע 36 בהריון השני ביצעתי את הבדיקה וקיבלתי תשובה שלילית. האם לא ביצעתי טוב את הבדיקה? לפי מה ששמעתי זאת נשאות שלא נעלמת זה מדוייק או שלא הבנתי נכון? אודה להבהרה שכן אני חוששת מהידבקות העובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GBS - תגובה
את מוגדרת כנשאית GBS. רצוי מתן אנטיביוטיקה בלידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת RH בתחילת הריוןtali101207/08/2014
לרופאים שלום
הריון שני שבוע 7
אני בעלת סוג דם A Rh Positive
קיבלתי הפניה לבדיקות דם כעת מרופאת הנשים ללא הבדיקה Blood Group+Rh
האם זו בדיקה שמבצעים פעם אחת בלבד ולכן היא לא הפנתה אותי או שאני צריכה לבקש הפניה לבדיקה זו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת RH בתחילת הריון - תגובה
לאורך כל החיים סוג הדם אינו משתנה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיפה בהריוןאור06/08/2014
שלום רב.
רציתי לשאול האם מותר בהריון לשטוף את אזור הנרתיק עם טוש המקלחת. היום, בעת המקלחת, במטרה לשטוף את האזור, כיוונתי לשם את זרם המים ונבהלתי לאחר שחשתי שהמים ממש נכנסו פנימה (לשניה). האם מסוכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטיפה בהריון - תגובה
אין כל סכנה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)