מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- CIPRODEXטל09/09/2014
שלום, הנני בהריון ראשון ,שבוע 16+5.
כשבועיים לפני שנכנסתי להריון נטלתי כדורים CIPRODEX 500 MG 10 TAB, עקב קלקול קיבה חמור כשחזרתי לארץ לאחר טיול ירח דבש במרכז אמריקה. לפי הכתוב בדף המצורף את הכדורים הללו לא רצוי לתת לנשים המתכוונות להיכנס להריון. ידעתי את הרופאה אך רופאת המשפחה אמרה לי בכל זאת ליטול אותם. מדוע אסור ליטול אותם בעת ניסיון להיכנס להריון? מה הם מכילים? האם יש סיכון כלשהו לעובר כעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CIPRODEX - תגובה
ד``ר אריה לידור14/09/2014שלום לך
אין כל סכנה להריון מתרופה זו שניטלה טרם ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תמיכהדנה08/09/2014
שלום בשבוע 7 לאחר ivf בשבוע שעבר נצפה דופק. היום הרופא אמר לי להפסיק עם האנדומיטרין האם זה בסדר לא מוקדם?? אמורים להפסיק בהדרגה?? אני שמה 2 נרות ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת תמיכה - תגובה
אפשר להמשיך עד שבוע 9
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלהרותי08/09/2014
שלום בתי היתה בשבוע 13 להריון והתחילה לדמם בבית חולים החליטו לעשות גרידה בהרדמה מלאה לאחר הגרידא המשיכה לדמם ונתנו לה חומר כלשהו כדי שיתר העובר יצא ואמרו לה שבמידה וזה לא יצא יצטרכו לעשות לה גרידא שוב שאלתי היא כזא 1מה זה אומר עובר לא תקין 2 החומר שניתן לה אינני יודעת את שמו אבל כניראה שאתם יודעים והאם מה שניתן לה מסוכן עבורה באזור הרחם עכשיו ובעתיד והאם אחרי מיקרה כזה תוכל להיות שוב בהריון זה היה הריון שלישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה - תגובה
ייתכן וקיבלה ציטוטק . יש לבצע בדיקת אולטרהסאונד בסיום התהליך כדי לוודא שאכן הרחם מרוקן מכל תוכן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםtali101208/09/2014
לרופאים שלום
הריון שני שבוע 12
(הריון ראשון תקין ולידה רגילה)
בכמה בדיקות אחרונות שביצעתי התקבל שיש לי ממצא ציסטי צלול 24 מ"מ בשחלה השמאלית.
נאמר לי שזהו זקיק הקשור להריון ואמור להיעלם בשבועות הקרובים.
אשמח לשמוע חוות דעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאים - תגובה
אכן כך אין לכך כל משמעות אך יש להמשיך ולעקוב ולראות שממדיה אינם גדלים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוז שומן בגוף ואסטרוגןויקי07/09/2014
שלום!
הבנתי שבשביל הוסת החודשי צריך שיהיה בגוף האישה אחוז שומן מסויים, כי בתוך תאי שומן יש אסטרוגן.
אם קיים חשש שאחוז השומן נמוך מדי, האם קיימת בדיקת דם שמראה אחוז אסטרוגן בגוף? (הבנתי שבדיקת אחוז שומן בגוף לא קיימת ולכן אני רוצה להבין האם אפשר למדוד רמת אסטרוגן)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוז שומן בגוף ואסטרוגן - תגובה
יש אפשרות לבדוק רמות אסרדיול = אסטרוגן בדם . מלבד זאת אם קיים וסת חודשי קיימת רמה אסטרגנית סבירה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון עם בקע טבוריפ07/09/2014
שלום,
1. יש לי בקע טבורי קטן. התגלה לאחר הריון הראשון. כרגע אני לא בהריון. האם הריון יכול להחמיר אותו?
2. לאחר ניתוח קיסרי יש לי הדבקויות. האם יש דרך לדעת במדויק מה מעורב בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון עם בקע טבורי - תגובה
אכן הריון יכול להחמיר בקע טבורי קיים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא גבוהה שבוע 6לילי07/09/2014
היי אני היום שבוע 6 + יום אחד .
ביצעתי בדיקת דם בטא - התוצאה : 23900 האם התוצאה תקינה ? האם תוצאה זו יכולה לסמל על הריון מרובה עוברים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא גבוהה שבוע 6 - תגובה
אין כל משמעות לערך הביטא. בצעי בדיקת אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- g6pdדנה07/09/2014
שלום
אני בהריון מהפריה שבוע 6.
אני ממוצא עיראקי ורציתי לדעת
אם לתינוק יש g6pd ואני אוכלת פול בהריון
זה יכול לפגוע בעובר?
העובר יכול להינזק מזה עוד לפני שנולד??
(כי הרי אנחנו לא יכולים לדעת אם יש לו את זה לפני שנולד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר g6pd - תגובה
העובר מוגן היטב . מלבד זאת הרי אינך אוכלת פול בהיותך חסרה לG6PD.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חוםחוה07/09/2014
שלום רב,
תחילת שבוע 9. בשבוע 6 התגלתה המטומה והיה דימום קל.
אולטרסאונד שנעשה לאחרונה הראה כי ההמטומה קטנה משמעותית ובהתהליכי היקרשות.
בימים האחרונים החל לי מעין דימום חום לעתים עם מעין סיבים שכאלה, תחילה כחום כהה וכעת חום בהיר.
איני יודעת האם זה סימן חיובי או שלילי.
מה עליי לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום חום - תגובה
ליתר בטחון בצעי אולטרהסאונד לתקינות ההריון ואם תקין אין להפרשה זו זו שום משמעות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה בהריוןיעל07/09/2014
האם מותר לטוס בין שבוע 23 לשבוע 25?
במידה וכן, האם עדיף לטוס בטיסה ישירה של 4 שעות או בטיסה של שעתיים עם עצירה של שעה ואז עוד שעתיים?
האם יש המלצות כלשהן לטיסה?
הכנות כלשהן שיש לבצע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה בהריון - תגובה
אם ההריון תקין אין מניעה מטיסה . הקפידי על הליכה של 10 דקות במלך כל שעת טיסה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספק הפלה עקב מאמץ פיסי?אשמח לתגובהאישה אישה07/09/2014
שלום לרופאי הפורום
בעלי ואני מנסים להכנס להריון (אני בת 36 עם שני ילדים מדהימים לאחר הריונות טבעיים מוצלחים).
תאריך ביוץ אחרון 26-27 לאוגוסט (תאריך תחילת וסת אחרונה 13.8) , היו לי בשבוע האחרון סימנים מוקדמים של הריון (בעיקר מצבי רוח משתנים, התרגשות יתר, גודש בשדיים, ללא הפרשות חומות) אתמול סחבתי משהו כבד בעת סידור הגינה ובערב ראיתי הפרשה רירית צמיגה שקופה מלווה בשקיק דם אדום מאוד קוטר כ ס"מ אחד. מאז ישנן הפרשות ורודות ואדומות והחלו כאבי מחזור. אני יודעת שזו לא מחזור רגיל שכן הוא מקדים ביומיים והוא מאוד מדייק אצלי ותמיד מתחיל בכתמים חומים ורק לאחר יומיים הפרשות חזקות.
שאלתי היא:
1. האם יתכן כי עברתי הפלה טבעית?
2. האם יש להתייחס לדימום הזה כאל מחזור וממתי להתחיל לספור ימים לביוץ?
מודאגת מאוד ואשמח לתגובה מהירה מצוות הפורום :(
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספק הפלה עקב מאמץ פיסי?אשמח לתגובה - תגובה
בצעי בדיקת הריון . אם חיובית כנראה שזו הפלה טבעית מוקדמת שלימה . אם שלילי התייחסי לכך כאל וסת . הביוץ צפוי 12 יום לערך לאחר "וסת" זה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןסילבי06/09/2014
אני בשליש הראשון להיריון בגלל פחד מקיום יחסי מין עקב דימום שהיה נענתי לבקשת בעלי וקיימנו יחסי מין אנאליים מאז אני סובלת מכאבי בטן . איזה בדיקה עליי לבקש מהרופא כדי לדעת אולי ש לי דלקת שגורמת לכאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
פשוט לגשת לבדיקת רופא כולל אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרהמורן05/09/2014
שבת שלום.
אני צריכה עזרה.
אני כנראה עם דלקת בשתן או פטריה. ואב לי מאוד ומגרד ביותר.אני לא מצליחה לזוז מכאבים כשיןשבת או בכלל כשזזה.
אני בשבוע 29. מה אפשר לעשות שיקל מהר? והאם זה יכול לפגוע בעוברית הקטנה שלי?
מקלחות קרות אבל לא יכולה להיות כל היום באמבטיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה - תגובה
ד``ר אריה לידור14/09/2014שלום לך,
פני לבדיקת רופא ולטיפול בהתאם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv בהריון דחוףלימור04/09/2014
שלום רב, אני בשבוע 28 (הריון ללידה שנייה בעזרת השם). בכל הבדיקות שערכתי בארץ (בהריון ללידה הקודמת ופעמיים בהריון הזה כאשר האחרונה בסוף אפריל 2014 הigg וגם הigm היו שליליים).
לפני שבועיים חליתי בדלקת ריאות בזמן שהות בהונגריה והתאשפזתי בבית חולים במחלקה לנשים בהריון. בבדיקות שנעשו לי לגילוי וירוסים שונים התוצאות היו כאלה:
CMV IgG kimutatás Liaison (Diasorin):179
Cut-off:14 U/ml
Minõsítés:POZITIV
Vélemény:Korábban átvészelt fertozés igazolható.
CMV IgM kimutatás Liaison (Diasorin):negatív
מה זה אומר? האם עליי לעשות משהו? להבנתי מדובר על הדבקה בעבר אולם כאמור כל הבדיקות בארץ היו תמיד שליליות לשני המדדים. בנוסף, הרופא ההונגרי הסביר לי שלפי הערך מדובר בהדבקה בעבר הרחוק ולא בהריון הנוכחי אז כיצד תיתכן הסתירה בין הבדיקות בארץ ובחו"ל?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv בהריון דחוף - תגובה
ראשית מציע שתחזרי על הבדיקה ושתוצאותיה תהיינה בעברית או אנגלית. על פי כמה שניתן להבין אכן זהום עבר ולא חשיפה בהווה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עתודה שחלתיתליאל04/09/2014
אני בת 41. בצעתי 2 בדיקות דם במחזורי וסת שונים- 1. בדיקת FSH ביום השלישי לחזור עם תוצאה של 5.2. 2. בדיקת Estradiol (E2) ביום השישי / שביעי של המחזור עם תוצאה של 531 pmol/l. מה המשמעות לגבי עתודות שחלתיות?
האם יש צורך לחזור על הבדיקות ולבצע אותן באותו מחזור וסת ביום השני או השלישי למחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עתודה שחלתית- המשך שאלה
ליאל05/09/2014האם העתודה השחלתית כפי שמתקבלת מהתוצאות מאפשרת הריון (IVF).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעתודה שחלתית - תגובה
2 הבדיקות מראות על תפקוד שחלתי תקין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)