מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקיפות מוגברתהריונית30/07/2014
שלום, בשקיפות עורפית יצא 4.2. בסקירת מערכות מוקדמת שנערכה בשבוע 12 נמצא: שקיפות עורפית 4.8 עם ציסטות צוואריות, גשר אף קטן, VSD בלב. האם בהכרח רצוי במקרה זה הפלה כפי שהמליץ הרופא. (עוד אין תוצאות של בדיקות הדם שאחרי השקיפות). תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות מוגברת - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ31/07/2014ניתן לבצע בדיקת סיסי שליה,
ולאשר את האבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות ברגלייםאדל30/07/2014
שלום שבוע 25 כפות רגליים מאוד נפוחות האם יש סיבה לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות ברגליים - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ31/07/2014ממליץ על בדיקת רופא ולא יעוץ אינטרנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון תרופהגל30/07/2014
שלום,
הבנתי שמשחה בשם רקטוצורין מותרת בהריון אך רציתי לדעת כמה ימים מותר להשתמש איתה והאם כדאי להשתמש כמה שפחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון תרופה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ31/07/2014המשחה מכילה סטרואידים במינון נמוך כדי להמעיט בשימוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
גל31/07/2014כמה ימים מותר? והאם היא מסכנת את העובר אם משתמשים לטווח הארוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 15 אחרי סקירת מערכותאור30/07/2014
שלום, אחרי בדיקת סקירת מערכות שבוע 15 ,שני ממצעים קצת מדאיגים בסקירה -מעט נוזל בלב העובר שטרם נספג נשלחנו לאקו לב ,אשמח לקבל מידע במה מדובר מה משמעות הנוזל שטרם נספג ,מה ההשפעה שלו במה מדובר בכלל???
שרירן ברחם בגודל 5 ס"מ שגדל במהלך ההיריון ,תמיד היו לי 2 שרירנים בגולד 8 מ"מ ,האם מהווה סיכון ?יושב בתחתית הרחם במקום בו העובר אמור לצאת ,האם ימשיך לגדול במשך ההיריון, כיצד עליי להתייחס לעניין?
אודה לתשובות בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 15 אחרי סקירת מערכות - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ31/07/2014הנוזל סביב הלב יבדק ע"י קרדיולוג באקו.
המיומה מחייבת המשך מעקב ההחלטה על אופן הילוד תתקבל רק בסמוך ללידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרימסטר שניטולי29/07/2014
טרימסטר שני מתחיל בשבוע 14. האם הכוונה ל13+1 או 14+1 ? אשמח אם תוכל לעשות לי קצת סדר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרימסטר שני - תגובה
ד``ר אריה לידור05/08/2014שלום לך
החל משבוע 13
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק אי קולי בשתן בהריוןזהבית29/07/2014
שלום רב,
לפניי שבועיים עשיתי בדיקת שתן שגילתה חיידק אי קולי,הרופא רשם אנטיביוטיקה ניטרופוראנטין וחלופי לזה מארקודנטין. אני שבוע 28+6 להריון,וחוששת ליטול את התרופה. התייעצתי עם מכון טרטולוגי בי-ם ואמרו לי שהחיידק יכול גם לעבור,לכן כדאי לעשות בדיקת תרבית שתן ולהיות בטוחים. אבל גם לא לחכות הרבה כי את הסוג הזה של האנטיב' מותר לקחת עד שבוע 36 להריון.
חבל לי על כל יום שעובר...
אשמח לעוד חוות דעת
ובנוסף האם מותר לי לקחת לבחילות את התוסף תזונה גרבידול של חב' תפוח ,שזה בעצם כמוסות טבעיות מג'ינג'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק אי קולי בשתן בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור05/08/2014שלוםלך
יכולה ליטול מקרודנטין ללא כל חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד ראשוןדנה29/07/2014
שלום
גיליתי שאני בהריון (שלישי) בשלב די מוקדם וכעת אני 5 שבועות ויום. קבעתי בדיקת אולטרסאונד לשמיעת הדופק לעוד חמישה ימים כך שאהיה 5 שבועות + שישה ימים (כלומר שבוע שישי, נכון?). האם זה מוקדם מידי?
אני נודעת לחו"ל לאחר מכן ורציתי לנסוע בלב שקט, האם ניתן יהיה כבר לשמוע את הדופק בשלב זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד ראשון - תגובה
ד``ר אריה לידור29/07/2014שלום לך
הדגמת דופק משבוע 6 ואילך. ניתן אבל להדגים שק הריון תקיןם=ן תוך רחמי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cmvאירנה28/07/2014
שלום, אני בשבוע 36 להריון. כאשר הייתי בערך בחודש השני הרופא שלח אותי לבדיקות דם ויצא לי cmv igg חיובי וcmv igm שלילי. לפני כשבוע עשיתי בדיקות דם שגרתיות ויצא לי cmv igg חיובי וcmv igm screen גבולי ואז יש שורה נוספת cmv igm additional assay שיצא שלילי. מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Cmv - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ28/07/2014את מחוסנת בפני הוירוס.
לפרטים נוספים אנה התיעצי בזיהומולוג הקופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום 9 באבאדל27/07/2014
שלום רב
אני בשבוע 12 לאחר החזרת עוברים קפואים עם תאומים ב״ה האם זה בעיה אם אני רוצה לצום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צום 9 באב - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ28/07/2014צום 24 שעות מכביד על האישה ומגביר מעט את הסיכוי לדימום והפלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי פרנטלריקי27/07/2014
שלום , שואלת עבור חברה
היא בתחילת ההריון וקיבלה כדורי פרנטל - היא לא מסוגלת לבלוע אותם.
האם יש תחליף נוזלי כלשהו?
הבנתי שהפרנטל מכילים גם חומצה פולית - כך שאם היא לוקחת תחליף היא צריכה להמשיך לקחת חומצה פולית?
תודה על כל תשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי פרנטל - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ28/07/2014יש כדורי ברזל קטנים יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לאדמתטל27/07/2014
היי,
בת 33, הריון שלישי לידה שניה, שבוע 12.
באוגוסט שנה שעברה ילדתי את בני בכורי.
לפני שנה עשיתי חיסון לאדמת, יוני- יולי שנה שעברה.
האם בהריון הנוכחי, עליי להתחסן שוב?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לאדמת - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ28/07/2014מה טיטר הנוגדנים לאדם בבדיקת הדם שלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה בהיריוןשני27/07/2014
שלום רב,
אני בהיריון תאומים ואני אמורה לטוס בשבוע 14-16 להיריון לארה"ב. פתאום התחלתי לחשוש שהטיסה לא תהיה מסוכנת לעוברים.
רציתי לדעת האם יש סיכונים בטיסה ארוכה (11 שעות) ? אפילו סיכון קטן?
והאם כדאי להימנע מהטיסה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה בהיריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ28/07/2014ניתן לטוס
עדיף עם רגליים מעלה בשכיבה או מחלקה ראשונה.
אם לא עלייך להתהלך כל שעה מספר דקות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי האישית
לילך30/07/2014הריון יקר הייתי נמנעת לגמרי מהטיסה. עדיין יש סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוע 33 כאבים מטורפיםללי27/07/2014
שלום לכולם. שאלתי מופנית בעיר לרופאים ולבנות עם נסיון. כבר לפני כמה חודשים התחילו לי כאבים באזור המפשעות ובחיבורים של הרגליים. בתחילה הרגשתי את זה אחרי מאמץ אפילו קל כמו עמידה של למעלה מ5 דקות או הליכה רגועה. נוסף לזה כאבו לי הרגליים מאודד וגם הגב התחתון. הרופאה שלי חשבה שזה בגלל מחסור בויטמין B12 וקיבלתי זריקות. אחרי סידרה של זריקות היא אמרה לי להמשיך בכדורים דרך הפה. באמת כאבי הרגליים והחולשות הנוראיות פחתו אבל הכאבים במפשעות רק מתגברים. בשבת קמתי באמצע הלילה לשרותים ולא יכולתי ללכת !! כרגיל לוקח לי זמן להסתובב במיטה ואח"כ להתיישב בגלל הכאבים , אבל פשוט לא יכולתי לקום ואח"כ להזיז את הרגליים כאבים נוראיים. אותו דבר הבוקר רק קצת פחות. עשיתי אתמול אמבטיה חמה לא נראלי שעזר משו. לי זה נראה כמו שרירים מכווצים או משו כזה כי אחרי כמה דקות מנוחה כשאני מתיישבת הכאב החזק משתחרר ונשאר 'רק' כאב מופחת שיחסית נסבל. מה זה ? תופעה מוכרת ? מה אפשר לעשות ? ואיך אני יולדת ככה ? תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתגובת הרופא
ללי29/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוע 33 כאבים מטורפים - תגובה
ד``ר אריה לידור29/07/2014שלום לף
קודם כל פני לבדיקת רופא נשים וכן אורטופד. כנראה שמדובר בסימפיזיוליזיס . ניתן להקל על ידי משכחי כאבים פיזיוטרפיה והתאמות תנוחה.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוע 33 כאבים מטורפים - תגובה
ד``ר אריה לידור29/07/2014שלום לף
קודם כל פני לבדיקת רופא נשים וכן אורטופד. כנראה שמדובר בסימפיזיוליזיס . ניתן להקל על ידי משכחי כאבים פיזיוטרפיה והתאמות תנוחה.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות בבטן התחתונהלילי27/07/2014
בוקר טוב,
היום שבוע 20 אחרי תפר צוואר הרחם בשבוע 13.
מודדת אורך צוואר הרחם פעם בשבוע ועומד על 30-38 (לא פחות ולא יותר)
בשבועיים האחרונים אני סובלת מהתכווצויות בבטן התחתונה, תחושה של שריר נתפס למס' שניות (קצת כואב).
התכווצות מתרחשת לפחות פעם פעמיים ביום בתווך של מס' רב של שעות.
מה התכווצויות אומרת, האם זה צירים? ממש תחושה מלחיצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצויות בבטן התחתונה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ28/07/2014ניתן לבצע בדיקת מוניטור לצירים
ובדיקת אורך צואר ידנית או עי אולטרסאונד
ואז התשובה תהיה נכונה יותר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצעתי אתמול בדיקת אורך צוואר
לילי28/07/2014ביצעתי אתמול (27.7.14) בדיקת אורך צוואר באמצעות אולטרסאונד וגינלי ובטני ואורך עומד על 34 מ"מ.
האם זה מספיק או שעדיין צריך לבצע מוניטור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהיעל27/07/2014
שלום!
רציתי לשאול כמה פעמים ביום צריך להניק בשביל שגלולות סרזט ישפיעו?
התינוק כבר בגיל 9 חודשים.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה - תגובה
ד``ר אריה לידור29/07/2014שלום לך
גלולות הסרזט משפיעות מעצם לקיחתן וללא קשר להנקה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)