מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המטומהדנה20/08/2014
אני בתחילת שבוע 7 היה לי דימום בינוני עשו לי אולטראסאונד וגילו המטומה 20X30 מ"מ מחוץ לשק ההיריון דופק יש . נתנו לי נרות אגרוסטן והדימום פחת והפך להפרשה חומה תוך יומיים . האם אפשר לומר שהטיפול עזר או שאין קשר בין הפחתת הדימום להמצאות ההמטומה א. המליצו לי על מנוחה האם אפשר לחזור לעבודה משרדית? למה הכוונה במנוחה להיות בשכיבה? ב. את הנרות אני צריכה לקחת פעמיים ביום כמה זמן עליי לשכב מרגע החדרת הנר ועד ליציאה מהמיטה? ג. עד כמה זה מסכן אותי ואת העובר ? ד. האם מותר ךעשות כל כך הרבה אולטראסאונד בתקוםה כזאת קצרה כבר פעם שלישית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה - תגובה
ד``ר אריה לידור21/08/2014שלום לך
המשיכי בחייך כרגיל עם תוספת הנרות. בצעי אולטרהסאונד חד שבועי לתקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ההריון תקין?שי שיר19/08/2014
היי, תאריך ווסת אחרונה 27.6 לאחריו לא קיבלתי מחזור, ביצעתי 2 בדיקות שתן ביתיות שתיהן יצאו חיובי, בחמישי 14.8 הייתי אצל הרופא נשים, נצפה שק הריון הלבד באורך 4 מ״מ. בשני 18.8 עשיתי בדיקת דם יצאה בטא 9000. הרופא ביקש שנמתין לחמישי הבא, אני ממש בלחץ, המחזור שלי מאוד לא סדיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ההריון תקין? - תגובה
בצעי בדיקת אולטרהסאונד שצריכה להדגים כבר דופק עוברי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבוןyasmen19/08/2014
הריון שהתחיל עם תאומים (ivf(
בשבוע 11 העובר השני מת וסבלתי מדימומים
שקיפות לעובר הראשון 0.5 מ"מ תקינה סקירה מוקדמת תקינה
חלבון עוברי
גיל ההיריון 17+6
גילי 32
AFP 2.57 MoM
Hcg 0.84 MoM
uE3 1.23 MoM
inhibin – A 1.46 MoM
הסיכון לדאון
לפי גיל ובדיקות 1:10000
לפי גיל 1:600
הבנתי שהחלבון גבוה בגלל שההיריון הוא תאומים עד כמה הוא גבוה ? מצריך בדיקה אחרת?
יש מקום לדאגות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון - תגובה
התוצאהמצביעה על סיכון נמוך לאור הנסיבות. המשיכי במעקב סדיר כולל סקירות מערכות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון - תגובה - תגובה
ד``ר אריה לידור21/08/2014יש ל לבצע HCG בתבחין המשולש ( חלבון עוברי ) ולהתנהל על פי תוצאתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפותהריונית19/08/2014
קיבלתי תוצאות כאלה: תסמונת דאון: לפי גיל 1:880 לפי גיל בשילוב עם תוצאות בדיקות 1:1900 טריזומיה 18: לפי גיל בשילוב עם תוצאות בדיקה 1:10000 אך חלבון HCGb 3.72 מה זה אומר?:(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות - תגובה
סיכון נמוך אך יש לבצע סקירה מוקדמת ובהמשך תבחין משולש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקיפות - תגובה - תגובה
ד``ר אריה לידור21/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד כמה זה נדיר...?אני19/08/2014
היסטוריה - נכנסתי להיריון ונצפה שק עובר ודופק בשבוע 7-8. כמה ימים לאחר מכן שוב US ושוב אין דופק. עשיתי גרידה.
5 חודשים אחרי נקלטתי. US שבוע 7 נצפה שק עובר ודופק. שבוע לאחר מכן חזרו על ה US בעקבות ההפלה הקודמת והכל היה בסדר. שבוע אחר דימומים וכמעט איבדתי את העובר. בסופו של דבר ילדתי בשבוע 40 בדיוק בלידה טבעית תינוקת בריאה.
אחרי 5 שנים נכנסתי להיריון. נצפה שק עובר ודופק בשבוע 6+3
בשבוע 10+6 הלכתי לבדיקה - אין דופק והעובר מתאים לשבוע 6+6. לא היו דימומים ולא כלום. אחרי שבוע 4 כדורי ציטוטק. העובר יצא השילייה לא. נתנו אחרי יומיים עוד שני כדורים. באתי אחרי שבוע ונשאר תוכן של 19 ממ. המליצו לחכות למחזור הבא. חיכיתי, קיבלתי, 19 הממ נשארו כפי שהיו ובסופו של דבר עשו לי גרידה.
עד כמה זה נדיר? מה זה אומר שהתוכן ככ עקשן?
האם כדאי לעשות בדיקות כלשהן?
אני בת 32, בריאה בדר"כ. שני ההריונות הראשונים מהבעל הראשון וההיריון השלישי מהבעל הנוכחי. עם שניהם עשיתי בדיקות גנטיות לפי הגנים שלהם כי אני מאומצת ואני לא יודעת מה המוצא שלי.
אשמח לכל עצה, הפנייה וכל מה שיש.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד כמה זה נדיר...? - תגובה
ד``ר אריה לידור21/08/2014שלוםלך
בצעי בדיקת אולטרהסאונד לסקירת רירית הרחם ובאם תקינה התחילי בנסיונותייך להרות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקינה
אני22/08/2014תקינה אחרי הגרידה או בכללי?
אם נכנסתי 3 פעמים להיריון עד שלב מסיים היא לא תקינה? בשתי ההפלות לא היה דימומים. בהפלה האחרונה התוכן בכלל לא רצה לצאת - קיבלתי 2 מנות ציטוט וישר רק השק. חיכיתי למחזור ולא יצא כלום. אחרי היסטרוסקופיה אבחנתית הוחלט על גרידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בתוצאות בדיקת בטאדיקלה19/08/2014
שלום,
עשיתי בדיקה בתאריך 14.8 והתוצאה של הבטא היתה 29, חזרתי על הבדיקה היום שנית והתוצאה של הבטא 525.
מחזור אחרון היה ב-18.7, האם תקין מבחינת הזמנים?
הגיוני שקפץ משמעותית בטווח כה קצר?
כשעשיתי בדיקה אצל הרופא נשים ביום ראשון עדיין לא ראה בבדיקת אולטרסאונד סימן להריון אמר שעדיין מוקדם.
אודה לעזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 5 זה מוקדם בשביל לראות
טולי22/08/2014משהו באולטרסאונד. את צריכה לחכות לשבוע 7-8 וללכת שוב לרופא אז כבר יראו גם דופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בתוצאות בדיקת בטא - תגובה
ד``ר איילון לחמן23/08/2014שלום.
כדי לראות בעלקול,שק הריון,רמת הבטא צריכה להיות מעל 1000.רמת הבטא מכפילה עצמה כל 24-48 שעות.בכל מקרה חזרי להיבדק אצל רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון ריקאור19/08/2014
שלום רב,
לאחר שגיליתי על ההריון הרופא הפנה אותי לבדיקת אולטרסאונד ולפי המחזור הייתי בשבוע החמישי, בבדיקה בקושי ראו שק קטנטן בגודל של 1 מ״מ לאחר שבוע הגעתי לעשות בדיקת אולטרסאונד נוספת ( כשהייתי בשבוע 6 + 5 ימים ) וניראה שק הריון בגודל 16*12 ריק מתוכן. יש לציין שהמכשיר היה מאוד חדשני.
אני מאוד חוששת הטכנית אמרה לי שזה לא מצב טוב ולעשות בדיקה בעוד כשבוע.
האם קרו מצבים כאלו בעבר שבכל זאת היה הריון תקין? הוסת האחרונה שלי בתאריך 2/7.
אודה לכם אם תוכלו להסביר לי את המצב והאם זה יכול להיות תקין למרות זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד כמה שידוע לי
אני19/08/2014עובר ודופק רואים החל משבוע 7 (או לפי בטא)
אל תילחצי ככ מהר...
אחותי גם הלכה בשבוע 6 וראו רק שק, ואמרו לה לחזור בעוד מספר ימים לצפות בעובר ודופק.
תנסי להיות אופטימית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי שקיפות עורפיתtali101218/08/2014
לרופאים שלום
כאשר מבצעים בדיקת שקיפות עורפית בצהריי יום חמישי
האם לבצע את בדיקת הסקר בבוקר יום חמישי (כלומר לפני בדיקת השקיפות) או רק ביום ראשון שלאחר מכן?
(אין מעבדות בשישי...)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי שקיפות עורפית - תגובה
ד``ר איילון לחמן18/08/2014שלום.
לא ניתן לבצע בדיקת הדם לפני השקיפות,משום שיש להזין תוצאת בדיקת השקיפות בטופס בדיקת הדם.אבל יום א זה בתוך 72 שעות.אז לא נורא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי עובר קטנים ובדיקת דם cmvדודו18/08/2014
שלום אני בהריון שבוע 33 עקב בדיקותus נאמר לי שערכי עובר הם קצת קטנים ואז נשלחתי לעשות cmv והתוצאה מטרידה אותי כי היא מסומנת באדום והערך הוא cmv igg positive 163iu/ml מה זה אומר ????
בבקשה ממכם העזרה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי עובר קטנים ובדיקת דם cmv - תגובה
תוצאת IGG מדברת על הדבקה בעבר. החשוב מהי תוצאת ה-IGM המדברת על המצב הנוכחי.אם שלילית,המצב תקין לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה על הגב בהריוןאור18/08/2014
שלום רב. אני בשבוע 21 להריוני ועם בטן גדולה יחסית. קורה הרבה שאני מתעוררת בלילה ומוצאת עצמי ישנה על הגב. רציתי לשאול מאיזה שבוע זה לא מומלץ ועד כמה זה מסוכן? (ומה עושים כדי להימנע מזה? )
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה על הגב בהריון - תגובה
אין סכנה אך מומלץ להשתדל ולשכב על הצד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירות אולטראסאונדרינה17/08/2014
שלום רב,
רציתי לדעת כל כמה זמן מקובל לבצע אולטראסאונד ( מעבר לשקיפות עורפית, סקירה ראשונה וסקירה שנייה) בזמן הריון ( בהנחה שתקין) ?
תודה,
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדירות אולטראסאונד - תגובה
בדרך כלל כשבאים לביקורת אצל הרופא מבצעים הבדיקה לאישור ממצא של דופק תקין,תנועות,כמות המים וכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שלא נענתהליר17/08/2014
הי כבר כתבתי מזמן אך לא קיבלתי תשובה. תוכלו בבקשה לענות לי-
אני לא ממש אוהבת סויה וגם הבנתי שזה לא טוב לאכול סויה בהריון.
השאלה שלי היא כזאת- ראיתי שעל הרבה גלידות וגם שוקולד בטבליות כתוב שזה מכיל סויה. כמו כן, בהרבה סוגי לחמים תעשייתיים כתוב שמכיל קמח סויה. מה המשמעות של זה?
שאלה נוספת- על כל הארטיקים והגלידות האישיות התעשייתיות לא כתוב "מפוסטר". האם זה בסדר לאכול אותן?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מי שפיר - תוצאותהריון תאומות17/08/2014
היי,
אני בהריון תאומות ספונטני שבוע 21.
ביצעתי מי שפיר בשבוע 17 בעקבות מוקד אקוגני בלב ואגי כליה מורחבים 4 ממ ב2 העובריות.
רציתי לשאול על תקינות התוצאות שקיבלתי.
עובר 1-
קריוטיפ נקבי תקין XX 46
afp amniotic fluid 14.9
afp amniotic fluid mom 1.5
עובר 1-
קריוטיפ נקבי תקין XX 46
afp amniotic fluid 16.5
afp amniotic fluid mom 1.7
רציתי לשאול לגבי afp amniotic fluid , לא מצאתי מה ערכי הנורמה.
אשמח אם תוכלו להגיד לי האם תקין.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר - תוצאות - תגובה
תוצאות תקינות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסרימיכל16/08/2014
שלום,אני בת 39 ומעוניינת להיכנס להריון שלישי.הלידה הבאה צפויה בע״ה להיות ניתוח קיסרי משום שעברתי לפני כמה שנים כריתת מיומה מחוץ לרחם.יש לי טחול מוגדל כ 15.8 ס״מ ואני במעקב אצל רופא המטולוג.לא נמצאה סיבה מדוע הטחול מוגדל ויכול להיות שהטחול היה מוגדל גם בשתי הלידות קודמות(לידות רגילות ).האם ידוע על איזה סכנה להיכנס להריון עם טחול מוגדל?האם ניתן לעבור ניתוח קיסרי עם טחול מוגדל??האם זה מסוכן בשבילי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיסרי - תגובה
ד``ר אריה לידור17/08/2014שלום לך
אם לטחול המוגדל אין ביטוי קליני או הפרעה נלוית אין כל סכנה להרות או לניתוח
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין הריון ואין וסתנופר בת 3816/08/2014
שלום, נאלצתי לקחת את הגלולה שאחרי - אני 5 ימים אחרי המועד שהיה צפוי לוסת - לא קיבלתי עדיין - עשיתי בדיקת הריון ונמצאה שלילית. מדוע זה ? האם המחזור יכול "לדלג" חודש עקב נטילת הגלולה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הריון ואין וסת - תגובה
ד``ר אריה לידור17/08/2014שלום לך
אכן ישנם שיבושים בוסת עקב פוסטינור
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)