מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת מינס וניסיון כניסה להריוןשי23/10/2014
שלום, בת 31, נוטלת גלולות מינס מזה 4 שנים בערך (לוקחת מגיל 16 גלולות מסוגים שונים). הווסת מגיעה פעם בחצי שנה בערך, נאמר לי שבגלולות מינס לרוב אין דימומים בין החפיסות. אני מעוניינת להפסיק בתום החבילה הנוכחית את הגלולות על מנת לנסות להיכנס להריון. השאלות שלי הם כאלו: 1. האם לאחר שאסיים את הגלולה הלבנה האחרונה תגיע הווסת? (שהרי לא אתחיל חבילה נוספת). 2. אם לא, האם אין סיכוי להיכנס להריון עד שלא תהיה וסת? (כי הרי מתחילים לספור מהוסת האחרונה). 3. האם ניתן יהיה להיכנס להריון כבר בחודש הראשון? ואם כן איך אדע לחשב את הזמן? בקיצור, כל עניין הדימום שאינו מגיע עם הגלולות האלו יצרו אצלי בלבול רב באשר לזמני כניסה להריון וכו...אשמח להסבר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת מינס וניסיון כניסה להריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן23/10/2014שלום. אין צורך להסתבך במחשבות ווברעיונות. סימי החפיסה כרגיל ולאחר מכן נסי להרות. קחי בחשבון שלגוף כלומר למערכת ההורמונים שלך לוקח זמן להתאושש מהדיכוי של הגלולות כך שקשה לצפות מתי יגיע ביוץ,לכן יש גם בדרך עיכובים בהגעת המחזור שלאחר מכן. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת או הריון?נעמה23/10/2014
אני צריכה לקבל מחזור מחר (ה-24) אך ביום שני הקרוב קמתי בבוקר והבחנתי שעם השתן הראשון של הבוקר הופיע דימום, הדימום הוא טיפות גדולות של דם מימי. לאחר מכן במהלך היום אין כמעט דימום כלל, וכך חוזר כל יום מיום שני (ה-20) עד היום בבוקר (ה-23), כבר ארבעה ימים רצוף. זה לא מרגיש כמו מחזור בכלל, גם אין לי בכלל כאבים מה שמאוד מאפיין את המחזור שלי בדר"כ. אני מודדת חום השחר (מנסה להכנס להריון) וכבר 13 יום שהחום גבוה ועומד כמעט קבוע על 36.7, היום אפילו עלה ל-36.8. אני קצת חוששת כי אני יודעת שהחום אמור לרדת לפני מחזור ולא לעלות אם המחזור כבר הגיע.
האם יש סיכוי שמדובר בהריון למרות הדימום החזק בבקרים? האם יש סיכון בהריון חוץ רחמי?
חוששת וממש זקוקה לעצה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת או הריון? - תגובה
ד``ר איילון לחמן23/10/2014שלום.
הפשוט לבצע בדיקת דם להריון ולגשת לרופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית - התייעצות לגבי התוצאאסתר22/10/2014
היי,
בת 30, הריון ראשון.
קיבלתי תוצאות של בדיקת הדם של השקיפות העורפית, שבוצעו בשבוע 13+0:
PAPP-A: 1.17 MoM (3229.6 mU/L)
HCGB: 0.38 MoM (12.7 ng/mL)
שקיפות עורפית (NT): 0.9 MoM (1.1 mm)
סיכון לפי גיל: 1:860
סיכון לפי גיל עם תוצאות הבדיקות, לתסמונת דאון וטריזומיה 18 - 1:10,000
האם זה תקין?
אני מבינה שהסיכוי ירד וזה טוב, אבל התוצאה של הhcgb היא מאוד נמוכה, לא?
אשמח לקצת הבהרות.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - התייעצות לגבי התוצא - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ22/10/2014תשובה בגדר נורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלאורית22/10/2014
שלום, אני בהריון בשבוע 27.רמת ההמוגלובין שלי 10.8. אני מרגישה מאוד חלשה ותשושה באופן כללי. התחלתי לקחת לא מזמן כדור פריפול אחד. האם יש צורך לקחת 2 כדורים ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ22/10/2014תקפידי על תכשירי ברזל ותחזרי על בדיקה לאחר חודש
אם לא יהיה שיפור ניתן להעלות ל 2 כדורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 100 גטלי22/10/2014
תוצאות העמסת סוכר:
0- 83
60- 190
120- 144
180- 131/
אמשח בבקשה לדעת האם התשובות תקינות מכיוון שיש רק ערך אחד שאינו תקין.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר 100 ג - תגובה
המקובל הוא שתוצאה אחת לא תקינה עדין אינה מעניקה לך הכותרת -סכרתית. המומלץ רק הוא יעוץ ומעקב עי דיאטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת חפיסת גלולות באמצעקרן21/10/2014
אני לוקחת גלולות כבר 8 שנים ואני מעוניינת לנסות ולהיכנס להריון השאלה שלי היא אם אני יכולה להפסיק את הגלולות שאני בדיוק באמצע החבילה ולהתחיל לנסות או שאני חייבת לסיים אותה. ובמידה ואני כן יכולה יש השלכות לכך? אם כבר מאותו רגע אני יכולה להיקלט להריון.?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת חפיסת גלולות באמצע - תגובה
הפסקת גלולות באמצע חבילה מאד לא מומלצת ,מאחר ותיגרום לדימומים לא סדירים.המומלץ לסיים החבילה ולאחר מכן לנסות להיכנס להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרנטל והקאהאני21/10/2014
היי ,
אכלתי צהריים ואז לקחתי את הפרנטל וחומצה פולית. מיד לאחר מכן הקאתי. מה הסיכוי שהקאתי את הכדורים?
האם לקחת שוב ? (חומצה פולית כבר יומיים לא לקחתי)
האם יש תחליפים לכדורים הללו שמעודדים בחילות והקאות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרנטל והקאה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ22/10/2014קחי שוב
ותתרחקי מארוחות גדולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי לידהמירי20/10/2014
אני שבעה שבועות אחרי לידה רגילה (2), איני מניקה ועדיין לא קיבלתי מחזור.
בביקורת שבוע שעבר אצל הרופא הוא אמר שהרחם מעובה וישנה ציסטה שלא הייתה קודם.
יש לציין שאחרי הלידה הקודמת קיבלתי בדיוק חודש אחרי הלידה.
הרופא ביקש שאחזור אחרי שבועיים במידה ולא קיבלתי ובעוד חודש אם אקבל וזה רק מדאיג אותי יותר.. האם יש סיבה לדאגה? האם תקין שעדיין לא קיבלתי מחזור? ועד מתי אפשר לקבל מחזור אחרי לידה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור אחרי לידה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ22/10/2014עדיין גדר נורמה אם עוד שבועיים לא תקבלי כדאי לבצע בדיקת הריון
ולחזור לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבון ביוץאורטל19/10/2014
היי,
אני בודקת באמצעות מחשבון ביוץ כדי לדעת מהם הימים להכנס להריון.
כשכתוב לי המחזור האחרון שלך הכוונה תחילת המחזור האחרון? ולא היום האחרון של המחזור?אם לדוגמה קיבלתי 20.9 זה התאריך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבון ביוץ - תגובה
ד``ר אריה לידור19/10/2014שלום לך
החישוב תמיד מהיום הראשון של הוסת האחרון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבון ביוץ - תגובה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבון ביוץ - תגובה
בהצלחה
בהצלחה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין תנועות עוברשמשית19/10/2014
אני בשבוע 16 בהריון רביעי (הראשון מהם הסתיים בגרידה). לפני שבוע-שבועיים הרגשתי תנועות כמה ימים ואח"כ הן נפסקו. סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין תנועות עובר - תגובה
תחילת תחושת תנועות בד"כ בשבועות 19-20 ובהריון ראשון אפילו כשבוע מאוחר יותר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרלשיר17/10/2014
שלום רב
נוטלת לוסטרל מזה כ5 שנים במינון 75 מק"ג.
עברתי לידה ראשונה טבעית ומוצלחת.
שמעתי על מחקרים חדשים לפיהם תרופות ממשפחת SSRI מעלות סיכון לדימומים, בדגש על דימומים לאחר לידה וניתוחים. האם אכן ידוע על תופעות כאלה? האם מדובר על מינון כמו 75 מ"ג?
קצת נבהלתי ואשמח לכל הבהרה בנושא...ושאלה נוספת, באם בודקים את טסיות הדם לפני ניתוח/לידה והממצאים תקינים- סימן הסיכוי לדימום עקב הלוסטרל נמוך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל - תגובה
יש כמובן לקחת את התרופה לפי מידת הצורך בה. ושיקול תועלת מול נזק במקרה שלך
כעקרון נחשבת התרופה לבטוחה בהריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת הריון ביתית ראשונהטלי17/10/2014
שלום
בת 38, אם לשני ילדים , לפי מעקב זקיקים הביוץ היה ביום 12-13 למחזור, ביצעתי בדיקת הריון ביתית בים 28, היה פס ורוד נוסף חלש מאוד מאוד מאוד, חזרתי על בדיקה גם ביום 29 וגם ביום 30 אותה תוצאה פס שני ורוד חלש מואוד מאוד, חשבתי שפס מיום ליום צריך להתחזק עם זה חיובי. יכול להיות שהרמון כל כך חלש שלושה ימים אחרי איחור או שזה שלילי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת הריון ביתית ראשונה - תגובה
רצוי שתבצעי בדיקת דם להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות והכתמות עם קרינוןחני17/10/2014
שלום,
אני בשבוע 5 +6ימים אחרי הזרעה ואוביטרל
בעקבות מעט הפרשות חומות קיבלתי תמיכה של קרינון (כבר 4 ימים) ונעשתה בדיקת אולטרסאונד ללא דופק אך תקינה מבחינת התפתחות ושק חלמון.
אתמול היו לי הפרשות חומות אפורות עם תכן (לא אדום).
אם ההפרשות הן כתוצאה או מההשתרשות או גירוי צוואר הרחם בעקבות הקרינון האם כדאי להחליף את הקרינון למשהו אחר
תודה חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות והכתמות עם קרינון - תגובה
המשיכי בקרינון . המשיכי במעקב אולטרהסאונד להתפתחות תקינה של ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכר העמסה 100אור16/10/2014
שלום שבוע 26 בבדיקת העמסת סוכר 100 אחרי תוצאות לא תקינות בהעמסת 50 הערכים של GTT-Glucose 0 =66 ,כל יתר הערכים נמצאים בתוך הגרף ,אודה לתשובה בהקדם האם יש בעיית סוכר בהריון?
תודה ומועדים לשימחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סוכר העמסה 100 - תגובה
אין כל בעיית סכרת בהראיון אם יתר המדדים תקינים.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליה נמוכה ויחסי מיןעירית15/10/2014
שלום,
בסקירה הראשונה נמצא שהשליה שלי נמוכה. הרופא לא אמר על זה כלום, אבל אחכ קראתי על זה קצת. האם יחסי מין כשיש שליה נמוכה הם תמיד בעייתיים, או שזה רק משלב מסויים של ההריון?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליה נמוכה ויחסי מין - תגובה
אין בכך כל בעיתיות אלא אם כן השליה קרובה או מכסה את צוואר הרחם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)