מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולותאנה18/12/2012
שלום
האם תחילת נטילת גלולות חייבת להיות ביום הראשון של הוסת?
תודה וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ18/12/2012שלום אנה. לא מחייב. את יכולה להתחיל בכל אחד מימי הדימום. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות
אנה18/12/2012שלום
תודה על תשובתך
האם אני חייבת להתחיל ליטול בימי הוסת, או שאני יכולה גם לאחר סיומה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהסקר נדין18/12/2012
שלום
עשיתי בדיקת הריון במעבדה ( בדיקת דם )
וערך הבטא MIU שיצא 4241
לאיזה שבוע הריון ערך זה מתאים
תודה על העזרה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ18/12/2012שלום נדין. בשל הטווח הרחב מאד של רמות בטא תקינות לא קובעים את גיל ההריון על פי רמות בטא אלא על פי הוסת האחרונה או בדיקת על קול. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא תוצאותשירלי18/12/2012
שבוע שעבר 11/12 יום שלישי היה לי בטא 623 ובבדיקת דם היום שלישי 18/12 יש לי 5963 רציתי לשאול האם זאת עלייה תקינה? משום שהתור שלי לרופא רק בעוד שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא תוצאות - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור18/12/2012בוקר טוב
עלייה יפה
מומלץ לבצע על קול וגינאלי לראות שק הריון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרבהריון18/12/2012
שלום
ביצעתי בדיקת העמסת סוכר 100 בגלל שהעובר שלי גדול (אחוזון 95)
התוצאות הן:
אחרי שעה-98
שעתיים-74
שלוש שעות-81
האם התוצאות תקינות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר - תגובה
ד``ר איילון לחמן18/12/2012שלום.
התוצאות פשוט יותר מדי טובות.באמת שתית 100 גר.?..בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות רוח והריוןמיכל17/12/2012
לפני מספר ימים הייתי במחיצה של שני ילדים שחולים באבעבועות רוח. היום גיליתי שאני בהריון. חליתי בילדותי באבעבועות אבל לא ידוע אם זה היה לפני גיל שנה או אחריו. מה אני אמורה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבעבועות רוח והריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן17/12/2012שלום.ממליץ שתתיעצי עם רופא המשפחה ורופאך הגניקולוג לגבי מעקב.אם חלית בעבר את הרי צפויה להיות מחוסנת.כמובן במידה והחיסון עדין קיים בגופך.בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבעבועות רוח והריון
מיכל17/12/2012תודה על התשובה המהירה.
גם אם רוב הסיכויים שחליתי לפני גיל שנה אז יש חיסון בגוף? יש קשר למתי חליתי או שבכל מקרה כדאי לבדוק נוגדנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך בבדיקת HCGמיכל17/12/2012
שלום רב.
הזרקתי החודש גונאל. ביום חמישי האחרון עשיתי בדיקת הריון והערך היה 540.
היום, יום ב' הערך הוא 3300.
האם יש אפשרות שזה תאומים? (כי אמור להכפיל את עצמו כל יומיים...)?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערך בבדיקת HCG - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ17/12/2012שלום מיכל. בוודאי שיש אפשרות שאלה תאומים אבל ללא קשר בבדיקת הבטא. מחקרים הראו שלא ניתן לאבחן הריון תאומים על פי עליית בטא גבוהה מהרגיל. בצעי בדיקת על קול פשוטה שתגלה כמה שקי הריון יש במקום להסתמך על ערך הבטא חסר המשמעות. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוך עוברישימי17/12/2012
שלום אני שבוע 36+1 והתינוק במצג עכוז.
אשמח לדעת מהם הסיכונים בהיפוך עוברי חיצוני?
ובאיזה שבוע מומלץ לבצע היפוך?
מובן שיש תנאים מקדימים ולא עושים בכל מחיר
תודה ץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוך עוברי - תגובה
ד``ר איילון לחמן17/12/2012שלום.
ההיפוך מתבצע במידה ולא קימים כל גורמי סיכון בהריון או ברחם.הסיכונים הם שא,לא נצליח וב באופן חריג יכולה להתפתח מצוקת עובר שתצריך יילוד.מבצעים בסביבות השבוע 36 ל-37,כך שעבורך זה כמעט כעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקבע לי תור
שימי18/12/2012מקבע לי תור לשבוע 38+1 האם זה אפשרי /סיכויי ההצלחה טובים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא הייתי מסתכנת
orly18/12/2012לדעתי הלא מקצועית לא כדאי לך לסכן את העובר - שמעתי שזה גם כואב.. בהצלחה במה שתחליטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שימי18/12/2012אני לא מצליחה להבין האם האני מסכנת את העובר?
אם ההיפוך מתבצע בחדר לידה, ונוצרת כתוצאה מההיפוך מצוקה עוברית, אז נכנסים לקיסרי, האם זה הסיכון? או שקיים סיכון לפגיעה פיזית בעובר בצורה כול שהיא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקבע לי תור - תגובה
ד``ר איילון לחמן18/12/2012לשימי שלום.
שיהיה בהצלחה גדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה,
שימי19/12/2012אני לא מצליחה להבין האם האני מסכנת את העובר?
אם ההיפוך מתבצע בחדר לידה, ונוצרת כתוצאה מההיפוך מצוקה עוברית, אז נכנסים לקיסרי, האם זה הסיכון? או שקיים סיכון לפגיעה פיזית בעובר בצורה כול שהיא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקבוק חם בהריוןמירב17/12/2012
שלום רב,
אני בהריון ראשון ותקין בשבוע 24.
האם בשלב זה יש מניעה מלישון עם בקבוק חם (המכוסה בסוודר)?
זה משהו שאני רגילה לעשות מאז ומתמיד, כך המיטה נשמרת הרבה יותר חמה.
הבעיה האם החום הזה מזיק לעובר.
האם יש מניעה לשים את הבקבוק ישירות על הבטן או על הגב?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקבוק חם בהריון - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור17/12/2012בוקר טוב
עדיף לא לשים הבקבוק ישר על העובר
על הגב אין בעייה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהגיל16/12/2012
שלום רב,
לפני כשבוע היה לי דלקת גרון, ועקב כך הנני מטופל באנטביוטיקה כבר 6 ימים (נשאר עוד 4 ),אישתי כרגע נמצאת בהריון בשבוע ה-8 .
אם קיימנו היום מין אורלי האם יכול להיות שעבר חיידק הסטרפטוקוק (אם עדיין נשאר ) לעובר או לאישתי?
האם ישנו איזשהו סיכון לאישה או לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ17/12/2012שלום גיל. לא אין כל סכנה. החיידק אינו עובר במין אוראלי. שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 37-האם זה מעיד שהפקק הרירי יצאענבל16/12/2012
שלום רב לרופאים,
הרופא נשים שלי יצא לחופשה של 3 שבועות ואני בשבוע 37+1, עשיתי בדיקות שתן היום והתוצאות נראות קצת מדאיגות אלא אם כן אני טועה, אשמח לעזרתכם.
להלן התוצאות המדוברות (בהן יש חריגות):
בשתן:
Leucocytes (U) -500
שהגבול העליון 10
שתן מיקרוסקופיה:
Mucous (U) ++
Squamous Epithelial Cel +++
Leucocytes (U)/Field 7
המטולוגיה-ספירת דם: (יש לי את זה במשך כל ההרי וןואמרו לי שזה תקין אבל אצין זאת יחד עם התשובות למעלה)
WBC-Leucocytes-11.7 שזה מעל הגבול העליון 11
לא ראיתי בשום מקום שרשום תרבית שלילית בשתן כך שאני לא יודעת אם התוצאות קשורות לזה או לא והאם יש מקום לפנות למוקד נשים (כפי שהורה לי הרופא במידה והוא לא פה ויש צורך בבדיקה).
האם הכל תקין?
תודה
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 37- ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור16/12/2012ערב טוב
אם אין לך תלונות מיוחדות
אז הבדיקות תקינות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ענבל16/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולפוסקופיהתותי16/12/2012
יש לי מחר בדיקת קולפוסקופיה שגרתית
בשל כריתת לולאה (לופ) בצוואר הרחם שעברתי לפני כשנה וחצי.
הבדיקה כרוכה בלקיחת משטח פאפ.
במידה ואני מקיימת יחסי מין יום לפני, (אני מנסה להיכנס להריון)
האם בדיקת משטח הפאפ יכול "לסלק" או "לפגוע" בזרע שבגופי?
או שאין קשר בין שני הדברים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
תותי16/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולפוסקופיה - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור17/12/2012בוקר טוב
אין בעייה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בעניין אוטרוגסטןדורית16/12/2012
טופלתי באוטרוגסטן 200 מ"ג פעמיים ביום מחודש שלישי עקב התקצרות צוואר הרחם.
הרופא אמרה לי להפסיק החל משבוע 33. בכל המקומות מופיע משבוע 36. האם זה בסדר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בעניין אוטרוגסטן - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ16/12/2012שלום דורית. לא יודע על אילו מקומות את מדברת אבל בספרות המקצועית קיימת הנחייה לטפל עד לשבוע 35 מלא. כלומר שבוע 34+6. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית אלכוהול לאחר קיסרישני15/12/2012
שלום
רציתי לדעת אם יש מניעה לשתות אלכוהול כחודש או כמה שבועות לאחר ניתוח קיסרי?לאחר כמה זמן מהניתוח מותרת שתיית אלכוהול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית אלכוהול לאחר קיסרי - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ16/12/2012שלום שני. אין בעיה לשתות אלכוהול לאחר ניתוח. חלק קטן ממנו מופרש בחלב ולכן לא צריך להפריז אם את מניקה. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בשבוע 8-9מיטל14/12/2012
שלום
אני בשבוע 9, לפני כשבועיים עשיתי אולטרסאונד והודגם עובר עם דופק.
לפני כשבוע וחצי התחילו לי דימומים חלשים.
בנוסף לכך יש לי בעיה של עצירות וכשאני מתאמצת בשירותים (סליחה על התיאור) הדימום מהנרתיק גובר. האם זה הגיוני? האם דורש בדיקה?
האם יש צורך לקחת כדורים לחיזוק ההריון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בשבוע 8-9 - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ16/12/2012שלום נועה. מאד הגיוני שכאשר הלחץ התוך בטני עולה - הדם שמצוי בצוואר הרחם ובנרתיק נפלט החוצה. אינני יודע מדוע את מדממת ואני מציע לך להבדק למרות שברוב המקרים גם בדיקה לא תזהה את מקור הבעיה. אין כדורים לחיזוק הריון. ניתן לתת פרוגסטרון לתמיכה בהריון ב 8 השבועות הראשונים כאשר מדובר בהפריית מבחנה או ביולדת עם הפלות חוזרות כשההשערה היא שהיא מפילה עקב חוסר פרוגסטרון אותו קשה מאד להוכיח. בוודאי שלא מטפלים בכדורי חיזוק בשבוע 9. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמתשירי14/12/2012
שלום רב.
קבעתי תור לסקירה מוקדמת ובאותו יום אהיה בשבוע 15.4 (הגיל הינו לפי שקיפות עורפית).
האם זה לא מאוחר מדי?
האם להקדים התור?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מוקדמת - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ16/12/2012שלום מיטל. לא מוקדם מדי. בדיוק בזמן! בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)