מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חישוב לפי אולטרסאונד וLeah30/11/2012
שלום ! שמי לאה אני בהריון 38 שבועות הריון, הריון שני מאחר והיית בחוץ לארץ הגעתי לבדיקה ראשונה רק בשבוע 20 בערך,לפי הוסת אני צריכה ללדת ב28.12 אבל בבדיקות עשו לי 3 סקאן מאז היא אומרת שהתינוק מתאים 15.12 שזה שבועים קודם ..השאלה אם זה הגיוני ... אני די בטוחה בתאריך של הוסת ... אני צריכה להתכונן לסידור של הילד הגדול ואני די בלחץ כמה זה מדיוק???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב לפי אולטרסאונד ו - תגובה
ד``ר אריה לידור02/12/2012שלום לך
אם התפתחות העובר תקינה ועקבית על פי האולטרהסאונד קרוב לוודאי שגיל ההריון הוא זה הנקבע על ידי האולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בסטיק ביתי?שירלי30/11/2012
אם עשיתי בדיקה ביתית אחרי בערך שבוע איחור ויצא לי שלילי עד כמה אחוזים שזה בטוח שלילי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בסטיק ביתי? - תגובה
ליתר בטחון בצעי בדיקת דם להריון שהיא כמובן מדויקת יותר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שפעת שליש ראשוןמימי30/11/2012
שלום,
הביום גיליתי שאני בהריון שבוע 4 +2 ,לפני שידעתי שאני בהריון התחסנתי לשפעת.(לפני שבוע)האם יתכן שהעובר נפגע מכך?תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון שפעת שליש ראשון - תגובה
ממש לא . לחיסון זה אין השפעות שליליות על ההריון או העובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלגרו בהריוןענב30/11/2012
שלום רב
אני בשבוע 28 להריון
האם אני יכולה להשתמש באלגרו-תרסיס לאף
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלגרו בהריון - תגובה
כן לפי הצורך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהשירלי30/11/2012
התחלתי חפיסה של גלולות ואחרי שבוע בערך שלקחתי החלטנו לנסות הריון אז הפסקתי לקחת את הגלולות בערך יומיים לפני הביוץ שלי. כעת אני באיחור של שבוע האם יתכן שאני בהריון? ואם לא האם יש קשר בין מה שעשיתי לאיחור שלי ללא הריון. אבקש תשובה ברורה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
השיבוש יכול להגרם הן מהפסקת נטילת הגלולות והן מתחילתו של הריון
בצעי בדיקת הריון . במידה ושלילית הרי התופעה הינה תגובה להפסקת נטילת הגלולות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
שירלי02/12/2012אבל כשמסיקים גלולות באמצע יש דימום לא??? ולא היה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהק29/11/2012
אני בהריון תאומים לאחר IVF שבוע 22.
רציתי לדעת אם אוכל להשתמש באגיסטן בגלל גירוי .
באיזה מסוגי האגיסטן עליי להשתמש לשימוש פנימי, כשהמצב לא רציני במיוחד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אריה לידור29/11/2012שלום לך
יכולה להשתמש ללא חשש ולפי הצורך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפירחן29/11/2012
שלום, אני בשבוע 36+3 להריוני ED עם סכרת הריונית מאוזנת ע"י דיאטה.
בשבוע 31 גילו הפרעות קצב בעובר, שעברו מאז.
משבוע 34 לערך התחילו לראות עליה במי שפיר. תמיד ה- AFI18 ומשבוע זה
היה עולה ל- 20, 23 והגיע ל- 24. במשך כל השבועיים מי השפיר היו נעים בטווחים הנ"ל מקסימום 24, שעדיין נחשב תקין.
אתמול בבדיקות בביה"ח לצורך קביעת תור לניתוח מי שפיר הגיעו ל- 30 כאשר יומיים לפני כן היה 21, וזה הלחיץ אותי בצורה לא הגיונית לאור מה שקראתי במאמרים.
היום בבדיקה חוזרת ירדו מי השפיר ל- 24.
ברצוני לציין כי ביצעתי את הבדיקות הנ"ל:
מי שפיר- תקין
סקירה מוקדמת ומורחבת - תקין
סקירה מכוונת לפני שבוע וחצי של מע' הבליעה והעיכול בשל AFI24 - תקין
אקו לב עוברי 4 פעמים כשהאחרון לפני שבועיים - מבנה לב תקין
בביה"ח אתמול ביצעו גם בדיקה של עורק במוח והידרופס - תקין
שאלותי:
1. האם סכרת מאוזנת עדיין יכולה לגרום לריבוי מי שפיר?
2. האם הגיוני פער של 30 מי שפיר ול 24 תוך יום ו- 21 מול 30 בין יום שני ליום רביעי?
3. האם ביצעתי את כל הבדיקות שצריך?
4. מה הסיכוי לפיגור שכלי בעובר שזו בעצם שאלת השאלות?
אנא, תשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי מי שפיר - תגובה
אם הסכרת שלך מאוזנת וכל בדיקות העובר שציינת אכן תקינו ת , לעצם ריבוי מי השפיר כממצא בודד אין כל משמעות .
למעט תוצאה בודדה מעקב מי השפיר שלך תקין גם אם בגבולות העליונים של הנורמה.
המשיכי באיזון הסכרת ובמעקב אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפירדנה29/11/2012
שלום רב,
ביצעתי ביום שלישי האחרון בדיקת מי שפיר. עברו 48 שעות. אפשר כבר להיות רגועה?
מה הסיכוי שאם לא קרה משהו עד עכשיו עוד יקרה?
למרות שכל הזמן נדמה לי ש"רטוב" לי למטה....
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מי שפיר - תגובה
ד``ר אריה לידור29/11/2012שלוםלך
לאור תחושת הרטיבות מציע שתבדקי על ידי הרופא מבצע הבדיקה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר חוזרתאורלי29/11/2012
שלום
עשיתי בדיקת העמסת סוכר של 50 והתוצאה יצאה 162 כשאני יודעת שהטווח התקין הוא עד 140. שלחו אותי לעשות בדיקה של 100 מ"ל סוכר בעוד כמה ימים אבל אני ממש בלחץ. מה הסיכויים שהבדיקה השנייה תצא תקינה? זה קורה להרבה שהראשונה יוצאת גבוהה והשניה תקינה, גם עם תוצאה של 162?...
יש לציין שאין לנו במשפחה סכרת כלל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד פרט חשוב,
אורלי29/11/2012עשיתי את הבדיקה בשבוע 28.1 ולפני כן לא אכלתי ארוחת בוקר גדולה, רק פרוסת עוגה...
אם זה משנה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעמסת סוכר חוזרת - תגובה
בדיקת ה50 ג"ר היא בדיקת סקר וככזאת לא בהכרח שתשקף סכרת . בכדי להגיע לאבחנה מדויקת יותר יש צורך בבצוע בדיקת 100 ג"ר שיכולה גם להניב תוצאות תקינות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!!!!!!!!
אורלי30/11/2012תודה רבה!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבל הטבור כרוך פעמייםתמר29/11/2012
שלום,
לפני מספר ימים עשיתי סקירת מערכות מורחבת והרופא אמר לי שהוא רואה שחבל הטבור כרוך סביב העובר פעמיים, לפי מה שהבנתי אין מה לעשות עם זה וזה גם לא כל כך נדיר.אבל בכל זאת רציתי כמה הבהרות בנושא:
1. אני בשבוע 21 האם המצב עדיין יכול להשתנות ז"א החבל יכול להשתחרר?
2. הבנתי שיש סיכון בנוגע למעבר חמצן למוח האם מדובר בזמן הלידה או בזמן שהעובר עדיין בבטן?
3. אם יכולה להיווצר בעיית חמצן האם לא אמורים לעשות מעקב הריון צמוד יותר, אולי מוניטור?
4. האם כדי יותר לעשות ניתוח קיסרי או לידה רגילה? כי הבנתי שעיקר הבעיה בנושא היא בלידה ולא בהריון?
תודה רבה מראש,
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבל הטבור כרוך פעמיים - תגובה
הממצא שכיח בהריונות . ברוב המקרים עם גדילת העובר משתחרר ליפוף זה. אם קיימת בעיה זו בד"כ תתגלה סמוך ללידה עת העובר יורד בתעלת הלידה ומותח את חבל הטבור . את כרגע רחוקה מלידה ולכן יש להסתפק במעקב שגרתי של אולטרהסאונד ובהמשך במידת הצורך גם במוניטור
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לקרישיות והורמוניםT.r29/11/2012
שלום , ליפני 5 שבועות הייתה לי לידה שקטה עובר ללא דופק לקראת חודש תשיעי , נתנו לי לעשות בדיקות לקרישיות בדם , האם זה נכון שצריך לחכות 6 שבועות לאחר ההריון לבצע אותם ? והאם מותר לבצע בזמן מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לקרישיות והורמונים - תגובה
צר לי על הארוע . אפשר לבצע בזמן וסת . אפשרי כבר לבצע הבדיקה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר אף פחוסדנה28/11/2012
אני בת 20 הריון ראשון, שקיפות עורפית לא ביצעתי, חלבון עוברי 1:4970, בסקירת מערכות מאוחרת שבוע 22 הבדיקה היתה תקינה חוץ מגשר אף פחוס ובצקת קלה, נאמר לנו שהבצקת יכולה להעלם, נשלחנו לאקו לב ואולטרסאונד פנים, שאלתי היא האם גם בעובר בריא יכול להיות ממצא כזה או שזה מאפיין רק את ילדי תסמונת דאון? אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשר אף פחוס - תגובה
גם בעובר בריא ניתן לראות פחיסות כזו בשבוע כזה של ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגשר אף פחוס - תגובה - תגובה
ד``ר אריה לידור29/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגשר אף פחוס - תגובה
ד``ר אריה לידור29/11/2012יש להשלים הברור בבצוע אולטרהסאונד מכוון לפנים וללשון לאגני הכליה וללב העובר ולמעי
אגב האם ניצפתה עצם אף??
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בזמן הריוןשרון28/11/2012
שלום, יש לי שאלה קצת מוזרה אבל אני חדשה בכל הקשור להריון אז אני שואלת..
אני בדר"כ נרדמת כשאני ישנה על הבטן ולא על הגב או על הצד אז השאלה שלי האם מהרגע שקיימתי יחסים בזמן הביוץ שלי ועד הרגע שאני מגלה שאני בההריון אם אני ישנה על הבטן זה מזיק?? ואם גם אחרי שאני מגלה שאני בהריון בחודש ראשון שני מותר לישון על הבטן??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה בזמן הריון - תגובה
יכולה לישון באיזו תנוחה שתבחרי ללא כל חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הפרשות בהריוןטל27/11/2012
שלום לכולם
בת 25 שבוע 18+4
בחודש האחרון ההפרשות גדלו ואני מחליפה תחתון לפחות פעמיים במהלך היום.
ההפרשה בדרך כלל היא רטיבות רבה בתחתון ללא ריח רע או גרד ומידי פעם אני רואה הפרשה גושית קטנה ללא צבע וגם ללא ריח רע או גרד. האם ההפרשות האלו נורמליות או שיש לי סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי הפרשות בהריון - תגובה
כמובן שהפרשות הן דבר נורמטיבי בהריון . אך אם מתגברות ומתמידות רצוי להבדק ולפי הצורך גם לטפל בהן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי שאלהתותי27/11/2012
לפני כשנה וחצי עברתי טרומבוזיס ברגל שמאל עקב שימוש בגלולות.
אושפזתי 3 ימים בבי"ח, הייתי על קלקסן מספר חודשים וכן נטלתי קומדין למשך 8 חודש.
מאז טפו טפו טפו, הכל עבר ונגמר.
אני בבדיקות תקופתיות אצל המטולוג.
הוא אמר לי שבזמן שאהיה בהריון אאלץ לקחת זריקות קלקסן מדי יום החל משבוע
10-13.
בפורום אחר ענו לי כי זריקות הקלקסן צריכות להיות הרבה יותר מוקדם, כבר בשבוע 6
מרגע שרואים הריון ברחם בסונר.
אפשר לשאול על מינון של קלקסן? 40 מ"ל, 60 מ"ל? או אולי 80 מ"ל?
מי יודע לענות לי על זה? המטולוג, רופא משפחה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שאלה - תגובה
יש להתחיל בקלקסן עם הוודע תחילת ההריון . המינון המניעתי המקובל הוא 1 מ"ג לק"ג ולכן יש לשנות מינון זה עם התקדמות ההריון והעליה במשקל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)