מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבוע 37-בדיקות דם מדאיגות?ענבל13/12/2012
שלום רב לרופאים,
הרופא נשים שלי יצא לחופשה של 3 שבועות ואני בשבוע 37+1, עשיתי בדיקות שתן היום והתוצאות נראות קצת מדאיגות אלא אם כן אני טועה, אשמח לעזרתכם.
להלן התוצאות המדוברות (בהן יש חריגות):
בשתן:
Leucocytes (U) -500
שהגבול העליון 10
שתן מיקרוסקופיה:
Mucous (U) ++
Squamous Epithelial Cel +++
Leucocytes (U)/Field 7
המטולוגיה-ספירת דם: (יש לי את זה במשך כל ההרי וןואמרו לי שזה תקין אבל אצין זאת יחד עם התשובות למעלה)
WBC-Leucocytes-11.7 שזה מעל הגבול העליון 11
לא ראיתי בשום מקום שרשום תרבית שלילית בשתן כך שאני לא יודעת אם התוצאות קשורות לזה או לא והאם יש מקום לפנות למוקד נשים (כפי שהורה לי הרופא במידה והוא לא פה ויש צורך בבדיקה).
האם הכל תקין?
תודה
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 37-בדיקות דם מדאיגות? - תגובה
ד``ר איילון לחמן17/12/2012שלום.
מבדיקת השתן,הכדוריות הלבנות יכולות להראות עלהפרשת יתר מהנרתיק. שוה אולי לכן,לגשת לבדיקה.בדיקות הדם שציינת לא מדאיגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם-מחלת הנשיקהקרן13/12/2012
שלום, אני בשבוע 16 ובני בן השנתיים חלה במחלת הנשיקה (אצלו הרופא בדקה רק נגיף ebv ) עשיתי בדיקות דם לפי בקשת רופא הנשים . התוצאות:
CMV IGG-POSITIV 125
CMV IGM NEGATIVE 6/49
EBV EBNA עדין בעבודה- אין תשובה
אני ממש במתח , אודה לפיסת מידע כלשהי מה אומרות התוצאות ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם-מחלת הנשיקה - תגובה
ד``ר איילון לחמן13/12/2012שלום.
התוצאות אומרות שעברת פעם את המחלה הויראלית,ה-CMV,וכעת יש לך נוגדנים-חיסון נגדה.הנוגדנים למחלה השניה עדין בבדיקה.אז בבקשה קצת להיות רגועים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בפרוגסטרון שבוע 6 פלוס 4 ימיםלי13/12/2012
שלום רב,
בשבוע 4 התקבלה התוצאה הבאה:
progesteron - 239.6
Beta-366
בשבוע 6 פלוס 4 יום התקבלה התוצאה:
progesteron 179.6
Beta 35,697
מדוע חלה ירידה בפרוגסטרון? האם זה מעיד על כך שהשלייה לא התפתחה תקין או על הריון מחוץ לרחם?
אין לי כאבי בטן , בחילות, עייפות וכו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בפרוגסטרון שבוע 6 פלוס 4 ימים - תגובה
ד``ר איילון לחמן13/12/2012שלום. החשוב הוא שרמת בדיקת הבטא עלתה דבר המראה על התפתחות מצוינת, בלי עין הרע ,של העובר.למה לבדוק פרוגסטרון? הרי כבר מיצה את רוב תפקידו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשבתי שרמת הפרוגסטרון אמורה לעלות
לי13/12/2012שלום ד"ר,
תודה רבה על התשובה המעודדת.
חשבתי שרמת הפרוגסטרון אמורה לעלות בתחילת ההריון , כדי לשמור שהרירית לא תנשור ושלא יהיה דימום.
יש הורמון אחר שדואג לזה במקום הפרוגסטרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשבתי שרמת הפרוגסטרון אמורה לעלות - תגובה
ד``ר איילון לחמן17/12/2012שלום.
הפרוגסטרון כמובן עוזר,אבל הורמוני ההריון קרי למשל ה-BHCG שולטים בכיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בויטמין Dלי13/12/2012
שלום,
יש לי מחסור בויטמין D (מתחת לרף התחתון שצריך להות).
1)האם לקחת כדור של 400 מ"ל ויטמין D, או להסתפק בכדור שכולל את כל הויטמנים שהרופא המליץ עליו: Prenatal Plus CF?
29 האם כדור 400 מ"ל של ויטמין D של אלטמן מתאים לנשים בהריון, או שיש כדוק אחר ייחודי להריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסור בויטמין D - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור17/12/2012בוקר טוב
לקחת כדור ויטאמין D של הקופה
לכל קופת חולים ויטאמין D תרופה
פשוט לקחת תרופה ברצפט
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם - שבוע 17+6נוי13/12/2012
שלום,
אתמול ביצעתי בדיקות דם (ספירת דם) והיו מס' תוצאות חריגות.
מאחר ויש לי תור לרופא רק בעוד כשבועיים אשמח להסבר מכם, במידת האפשר.
WBC-Leucocytes - הטווח הוא 4.5-11 ולי יצא 11.2
RBC-Red Blood Cells - הטווח הוא 4-5.2 ולי יצא 3.96
Hemoglobin - הטווח הוא 12-16 ולי יצא 10.7.
Hematocrit - הטווח 36-46 ולי יצא 32.9.
Neutrophils % - הטווח 40-75 ולי יצא 76.8.
Lymphocytes % - הטווח 22-43 ולי יצא 16.9.
Neutrophils # - הטווח הוא 1.8-7.7 ולי יצא 8.58.
כל שאר הבדיקוטת בטווח.
כאשר קוראים באינטרנט על חריגות עולים דברים איומים ... לכן אשמח לצפירת הרגעה, או לשיקוף של מה שצריך לעשות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - שבוע 17+6 - תגובה
ד``ר אריה לידור13/12/2012שלום לך
תוצאות ספירת הדם משתנות בהריון . השינויים ש\הצגת תואמים למצב הריוני. רק לגבי ההמוגלובין הנמוך שלך יש להתייחס ולטפל בתכשירי ברזל
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתותי13/12/2012
אני בת 31.
היום עברתי קולונוסקופיה עם טשטוש. הבדיקה נעשתה עקב תלונות שי על בטן נפוחה וכאבים בבטן תחתונה בצד שמאל.
כחלק מההכנה לקולונוסקופיה הייתי בדיאטה מיוחדת וכן בצום שתייה 24 שעות לפני הבדיקה וכמובן משלשלים למיניהן
אני מנסה להיכנס להריון. השאלה שלי:
1. האם הבדיקה הזו עלולה לשבש את מועד הביוץ או להשפיע על הופעתו?
2. קיימתי יחסי מין אתמול, ערב לפני הבדיקה, כדי לא לפספס. האם בדיקה כזו משפיעה על הימצאות הזרע בגופי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
אין כל השפעה לבדיקה או להכנה לקראת הבדיקה כדי להשפיע על סיכוייך להרות
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לרופאים בטא 39.4ענת12/12/2012
שלום אחרי3מוקפאים בטא 39.4 אחרי יומיים 66וחצי האם תקין????
מה השלב הבא שצריך לבדוק ????האם המספרים לא נמוכים הם לא ריכים להיות במאות ולא בעשרות?????תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לרופאים בטא 39.4 - תגובה
הנכון לחזור על הבדיקה לאחר מספר ימים ולצפות בעלית המספרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הריון?דפי12/12/2012
ביצעתי הזרעה ראשונה ביום 28.11.12 והזרעה שניה ביום 29.11.12
היום עשיתי בדיקת הריון
estradiol=1472
progesterone=161.3
beta=162
האם הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הריון? - תגובה
ד``ר אריה לידור13/12/2012שלום רב
ערך ביטא זה מצביע על קיומו של תחילת הריון . יש להמשיך במעקב ערכי ביטא
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תצאות הבטא תקינות?MW12/12/2012
לאחר הזרעה ב-18.11.12. בטא ביום 2.12.12 30 יח' וביום 12.12.12 466 יח' האם זה תקין? יש הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תצאות הבטא תקינות? - תגובה
ד``ר אריה לידור13/12/2012שלום רב
תוצאה חיובית להריון . יש להמשיך במעקב ביטא ולצפות לעליית הערכים
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ההריון תקין?ירון12/12/2012
שלום רב,
אישתי קיבלה וסת אחרונה ב- 7.11 וביצענו הזרעה.ב- 2.12 ביצעתי בדיקת דם והבטה היתה 30 ב- 12.12 ביצעתי בטה שניה והתוצאה 466 , האם יש הריון תקין? כי לפי הערכים נראה לנו שהבטה קטנה. האם זה אומר שהעובר לא מתפתח, אם בכלל??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ההריון תקין? - תגובה
כדי לענות על שאלתך יש צורך לבצע מעקב עליית ערכי הביטא. בערך של מעל 1500 אפשר כבר לבצע אולטרהסאונד
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכריעל12/12/2012
שלום רב!
אני בשבוע 27 וניסתי פעמים לעשות את הבדיקה של העמסת סוכר - וללא הצלחה אני מקיאה.
הבנתי שיש בדיקת דם A1C שבודקת את אותו דבר
האם זה נכון????
תודה מראש
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר - תגובה
הבדיקה שציינת מראה באם רמות הסוכר ככלל היו מאוזנות בעבר. היא לא חד משמעית לאיבחון סכרת הריונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאשירלי12/12/2012
לכמה בטא צריך להגיע כדי לראות שק הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא - תגובה
מעל ל-1000.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר תדמור בעניין בדיקת דם ל- DNAp12/12/2012
שלום ד"ר תדמור,
ראיתי במספר מקומות בפורום בהם המלצת לנשים שחוששות מהסיכון שבבדיקת מי שפיר (ואני ביניהן) לעשות בדיקת דם שבוחנת את ה- DNA העוברי מתוך דם האם.
בבירור שערכתי עם חברת "פרונטו-דיאגנוסטיקה" נאמר לי שבדיקה זו מיועדת לנשים בסיכון ללדת עוברים חולים בלבד, כיוון שהיא אינה מתוקפת עבור נשים שאינן בסיכון.
כמו כן, בפנייה לפרופ' גד ברקאי לבירור, נאמר לי שאין כיום בדיקה שיכולה להחליף מי שפיר אלא רק לבדוק את מין העובר ואת סוג הדם (RH).
הייתי שמחה אם היית יכול לציין האם בדיקת הדם הזו מיועדת לכל אישה (גם כזו שאינה בסיכון) ואת שם המעבדה או החברה שמבצעת אותה.
תודה רבה!
פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מי שפירשירי11/12/2012
שלום רב.
אני בת 38. ביצעתי היום שקיפות עורפית. התוצאה שיצאה היא 1:993.
הבנתי שהבדיקת דם שמחליפה בדיקת מי שפיר עולה 10 אלף ש"ח.
במידה ואני מחליטה לא לעשות בדיקת מי שפיר - מתי יודעים, לאחר הלידה, שהתינוק/ת לקו בתסמונת דאון?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ11/12/2012שלום שאני. ברוב המקרים ניתן לחשוד ממש עם הלידה שמדובר בתסמונת גנטית ואז לאמת אותה בבבדיקת כרומוזומים לילוד. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבלתתתת
שירי12/12/2012תודה על תשובתך.
שאלת אם תוצאת השקיפות היא אחרי בדיקת דם. איזו בדיקה בדיוק?
של שני החלבונים? PAPP-A ו- HCG?
אני בדיוק מנסה לברר, די מבולבלת וחסרת ידע. האם אני צריכה לעשות את בדיקת 2
החלבונים האלה במעבדות זר? ומה בהמשך? תבחין משולש או מרובע?
כתוב במדריך, עד כמה שאני מבינה, שתוצאת השקיפות+2 חלבונים+תבחין מרובע =
למעלה מ - 90% איתור תסמונת דאון??? הבנתי נכון??
תודה רבההההה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבלתתתת - תגובה
ד''ר עפר תדמור17/12/2012ערב טוב
אחרי שקיפות
עושים בדיקת דם ל 2 הורמונים
אחר כך סקירה מוקדמת
אחרי הסקירה חלבון עוברי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום שינייםשרון11/12/2012
בתכנון הריון - האם מומלץ להימנע מצילום שיניים ב- 10 הימים הראשונים של המחזור (כלומר, לפני ההפריה) ?
במילים אחרות: האם צילום שיניים לפני ההפריה יכול להשפיע על ההריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום שיניים - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ11/12/2012שלום שרון. צילום שיניים לא משפיע על העובר לאורך על המחזור, ההריון והחיים בכלל. בהצלחה, שרון. (גם לא פנורמי וגם לא 20 צילומים ברצף....)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)