מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריוןרותם03/12/2012
עשיתי בדיקת הריון והופיעו לי שני קווים ברורים.
אבל אני סובלת מכאבים כמו של התכווצות , כאבי מחזור בבטן התחתונה. השאלה אם כאב כזה זה כאב נורמאלי לתחילת הריון או שזה מצריך בדיקה של רופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ03/12/2012שלום רותם. בכאב שאת מתארת אינו ספציפי וקיים בהריון תקין ושאינו תקין. בכל מקרה, ללא בדיקה איני יכול לעמוד על מקור הכאב. המתיני יום או יומיים ואם אינו חולף או שמא מתגבר - גשי לבדיקה. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי למומחים.. שאלהתותי03/12/2012
אני בת 31, לרוב בריאה.
לפני שנתיים וקצת עברתי לופ (cn2), כריתת לולאה בצוואר הרחם.
התהליך עבר בסדר גמור, החלמתי לגמרי, מאז אני במעקב כל 3 חודשים
ולאחר מכן כל חצי שנה אצל רופא נשים.
לפני מס' חודשים עברתי הפלה טבעית בשבוע 5-6.
אותו ד"ר שניתח אותי אמר לי שכנראה שאצטרך קשר, תפירה של צוואר הרחם,
על מנת למנוע הפלה, בשל קיצור צוואר הרחם שלי
השאלה היא - באיזה שבוע\חודש עליי לבצע את התפירה הזו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי למומחים.. שאלה - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ03/12/2012שלום תותי. כשמבצעים תפר צווארי , הוא מבוצע בשבוע 13-14 , לאחר שקיפות עורפית. לאור כל המחקרים האחרונים והרבים בתחום - טיפול כפי שעברת אינו מהווה סיבה לתפירת צוואר כשלעצמו. אם במהלך התחלת השליש השני של ההריון, צוואר הרחם מתקצר לכדי 15-20 ממ, יש לשקול תפר צווארי אך מדובר במיעוט המקרים בעוד שבמרבית המקרים ההריון הינו נורמלי ומסתיים בלידה במועד גם ללא תפר. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצה בערכי בטא - האם הקפיצה תקינה?יובל03/12/2012
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע חמישי פלוס שישה ימים. מחזור אחרון ב23/10. בתאריך ה20/11 ערכתי בדיקת בטא. התוצאה שהתקבלה היא 268.80. לאחר חמישה ימים בלבד, בראשון שעבר, בתאריך ה25/11/12 בצעתי בדיקה נוספת. ערכי הבטא עלו ל4261.90 בשל הקפיצה הגדולה הרופא בציע בדיקת אולטרסאונד וראה שק הריון ברור בתוך הרחם. הרופא שיער כי התוצאה הראשונית הייתה שגוייה וכי הערכים ההתחלתיים ככל הנראה , לטענתו, היו כ2,688 וככל הנראה זו הסיבה לפער. ביום ראשון הזה (בהפרש שבעה ימים), בתאריך 2/12/12, בצעתי בדיקה נוספת והערך שהתקבל הוא 28,587.40 . ברצוני לדעת האם הקפיצה בערכים תקינה? האם ההריון תקין? אני אמורה להיפגש עם הרופא רק ביום חמישי. אשמח לתשובה.
תודה יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצה בערכי בטא - האם הקפיצה תקינה? - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ03/12/2012שלום יובל. הריון תקין נקבע על פי בדיקת על קול ולא על פי בטא , בוודאי שלא בערכים גבוהים מ 1500. אין כל קשר בין ערכי הבטא לתקינות ההריון. עצתי - הפסיקי לבדוק את הבדיקות הלא רלבנטיות האלה ובצעי מעקב סונר רגיל ופשוט. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפיצה בערכי בטא - האם הקפיצה תקינה? - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ03/12/2012שלום יובל. הריון תקין נקבע על פי בדיקת על קול ולא על פי בטא , בוודאי שלא בערכים גבוהים מ 1500. אין כל קשר בין ערכי הבטא לתקינות ההריון. עצתי - הפסיקי לבדוק את הבדיקות הלא רלבנטיות האלה ובצעי מעקב סונר רגיל ופשוט. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוגע לתנועות עובר שבוע 21מיקה03/12/2012
שלום ,
אני בשבוע 21+4 ימים בערך.
בשבועיים האחרונים הייתי מספר פעמים אצל רופא מאחר וחשדתי לירידת מי שפיר בשל רטיבות בתחתונים.
הפעם האחרונה הייתה לפני 4 ימים ביום חמישי האחרון.
כל הרופאים לא ראו כל אידניקציה לירידת מי שפיר.
מאז ראיתי כמה פעמיים רטיבויות קלות- אך מאחר וכבר נמאס לי לרוץ להיבדק - הנחתי לזה ואני מקווה שזו פשוט דליפת שתן קלה.
אני מרגישה תנועות עובר אלא שאתמול הרגשתי פעם אחרונה לדעתי בבוקר צהריים ומאז לא זכור לי שהרגשתי.
האם יש צורך לדאוג? יש לי תור לסקירה ביום רביעי הקרוב עוד יומיים.
כמה זמן שלא מרגישים תנועות עובר בשבוע זה - נחשב מצב שצריך לבדוק אותו?
תודה מראש- זהו הריון ראשון ואנ י קצת לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
מיקה03/12/2012חשוב לי לציין פרט נוסף כי אתמול במהלך כל היום וגם הלילה, היה לי כאב בא והולך בצד ימין של הבטן התחתונה. לא ייחסיתי לזה חשיבות מאחר והבנתי שיש כאבים בשבועות אלו עקב התככוצות הרחם וכו'...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוגע לתנועות עובר שבוע 21 - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ03/12/2012שלום דניאלה. אין כל סטנדרטים לתנועות עובר בשבוע כה צעיר משום שמערכת העצבים והשרירים בעוברית אינה בשלה דיה בכדי ליצור תבנית תנועות קבועה. מה גם שאם קיימת הפחתה בתנועות בשלבים מאוחרים של ההריון ניתן, על ידי פרמטרים אחרים לאתר מצוקת עובר וליילד ובכך להציל את העובר בעוד שבשבוע 21 - אין מה לעשות. בקיצור, תתחילי לחשוב בצורה אופטימית וחיובית במקום לעסוק בכל סיבוכי ההריון הלא שכיחים. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה להיכנס להריוןמורן03/12/2012
שלום,
אני ובעלי מנסים להיכנס להריון מזה 7 חודשים.
יש לציין שאני אנמית והמשקל שלי הוא 42 ק"ג (גובה 1.53).
ללא לקיחת תוסף ברזל, הפריטין שלי הוא 5, עם תוסף הברזל הפריטין מגיע ל-35.
לפני תחילת הניסיונות הייתי אצל רופא נשים שאמר שעל פניו לא נראית בעיה, אבל בשל האנמיה, אם לא אצליח להיקלט תוך חצי שנה, כדאי לחזור להיבדק.
רציתי לדעת האם באמת יש קשר בין חוסר היקלטות לאנמיה, ואם כן, מתי כדאי להתחיל בבדיקות.
תודה,
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בעזרת טיפול אלטרנטיבי
דפנה11/03/2013בנות,
אני חייבת לשתף אתכן במשהו מדהים, בסיפור אישי... אני ובעלי נסינו להיכנס להריון כשלוש שנים, ברור לכן שרציתי להימנע מטיפולי הפריה וכל הקשור לזה, היינו עובדי עצות ולא ידענו מה לעשות, המחזור היה סדיר ולא היו לי או לבעלי בעיות רפאויות כל שהן
מכאן מתחיל החלק הטוב ,חברה קרובה של אחותי המליצה לי ללכת לטיפול בקליניקה לרפואה משלימה- "רפואה שלמה" בר"ג הטיפול מתבצע ע"י עסויים מיוחדים בגב העליון והצוואר.
לאחר 8 טיפולים נכנסתי להריון
אני ממליצה בחום ללכת ולנסות אצלי זה עבד ואני מאושרת עד הגג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הריוןסימונה03/12/2012
ע"פ ווסת אחרונה גיל ההריון הינו 26(1), ע"פ כל בדיקות האולטראסאונד שערכתי( שקיפות עורפית, סקירה מוקדמת ומאוחרת ומעקב הריון) גיל העובר באופן קבוע גדול בשישה ימים -כלומר כרגע 27 שבועות. האם לפי נתונים אלו הגיל לפי האולטראסאונד הוא המדוייק יותר( חשוב לי לשאול מכיוון שאני סטודנטית ויש לי מבחנים בסוף חודש פברואר)- תודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הריון - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ03/12/2012שלום סימונה. גיל ההריון נקבע על ידי בדיקת על קול ב 12 השבועות הראשונים של ההריון ולא משתנה לאחר מכן למרות שיתתכן ואינו תואם במדויק את השבוע. לכן עלייך לעיין אך ורק בבדיקה שהוצעה בשבוע 7-9 להריון ובה הודגם דופק. בדיקה זו תקבע את גיל ההריון למשך כל מהלכו. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סמטריה בהריון וציסטות צוואריותאפי03/12/2012
שלום,
יש לי שתי שאלות:
1. בשקיפות עורפית התגלו 2 ציסטות צוואריות בעובר בגודל 2.3 מ"מ. השקיפות בעורף יצאה נורמלית, אך שלחו אותי לייעוץ גנטי ? האם יש בעיה בהריון ?
2. אני בשבוע 14+2 והיום בבוקר שכבתי על הגב והייתה לי אי סמטריה בבטן. צד שמאל היה גבוהה וקשה מצד ימין באופן משמעותי. לאחר שקמתי מהמיטה האי סמטריה נעלמה. האם זה נורמלי ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וציסטות צוואריות - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור03/12/2012הציסטה היא איזור היפואקוגני של 2-4 מ"מ, באזור הקדמי-צידי של צוואר העובר . ציסטות לטרליות בצוואר העובר נוצרות כתוצאה מבעיה בניקוז מערכת הלימפה, בעקבות חסימה חלקית במערכת. הן מופיעות בשבועות 11-13 של ההיריון וברוב הגדול של המקרים נעלמות מעצמן עד שבוע 16. יש להבדילן משקיפות עורפית מוגברת שהיא בחלק האחורי של צוואר העובר, ומציסטות המקיפות את עורף וצוואר העובר והן בעלות מחיצות (septated), שהן תופעה נדירה יותר אשר לה השלכות חמורות יותר להריון.
בתמונה-ציסטה לטרלית בצוואר העובר
תיאור:
הציסטה היא איזור היפואקוגני 2-4 מ"מ, באיזור הקדמי צידי של צוואר העובר .
בתמונה- ציסטה צווארית ימנית לטרלית 3 מ"מ
שכיחות:
הממצא נצפה ב2.5% מהעוברים בשבועות 12-14 .
משמעות להיריון:
הממצא איננו מום בעובר והוא לרוב נעלם עד שבוע 16. אולם נמצא קשר סטטיסטי מסוים בין הממצא לבין בעיות כרומוזומליות. סקירת ספרות מעלה כי מבין כל העוברים בהם מודגמת ציסטה לטרלית, אצל 4.2% נמצא מס' לא תקין של כרומוזומים. כאשר מדובר בעוברים אצלם הציסטה הליטרלית בצואר הינה ממצא יחיד, אצל 1.4% נמצא מס' לא תקין של כרומוזומים, ואילו במקרים בהם נוסף לציסטה הלטרלית בצואר התגלו ממצאים חשודים נוספים בסקירה, אצל 20% נמצא מס' לא תקין של כרומוזומים.
טיפול מומלץ:
בכל מקרה אנו ממליצים לפנות ליעוץ גנטי,סקירה מורחבת ואקו-לב עובר. בייעוץ הגנטי יתחשבו בנוכחות ממצאים נוספים בסקירה וכן בתוצאות הסקר הביוכימי, ולפיהם יעריכו את הסיכון המשוקלל של העובר. עקרונית כאשר הציסטה הלטרלית מהווה ממצא יחיד , ובעיקר עם הסקר הביוכימי תקין אין הצדקה למי שפיר על מנת לבדוק את הכרומוזומים. כאשר הממצא הציסטי מופיע עם מימצאים נוספים בסקירה או עם שקיפות עורפית מוגברת, אז יש לשקול בדיקת מי השפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 10שירי02/12/2012
שלום רב.
היום ביצעתי בדיקת אולטרסאונד בטני, לפיו אני בשבוע 10.1 .
לפי וסת אחרונה אני 11.1.
האם בשלב זה עדיין "מרחפת" סכנת הפלה?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 10 - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור03/12/2012בוקר טוב
סכנת הפלה קטנה מאוד
תמיד אבל יש סכנה
גם בשבוע 39
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ספירה בהריוןבת שבע02/12/2012
אני בהריון שבוע 25 , תוצאות ספירת הדם שלי ככל הידוע לי תקינות , אך לגבי לויקוציטים - האם חובה שיהיה לויקוציטוזיס בהריון? בספירה מלפני חודשיים תוצאה wbc=9.8 . לפני שבועיים התוצאה wbc=11.66 והיום כפי שמפורט בהמשך WBC=8.4 .
אשמח לתשובה מהירה לגבי לויקוציטים ולאישור כי אכן שאר התוצאות תקינות .
תודה מראש.
שם הבדיקה תוצאה
WBC K/ul 8.4
RBC M/ul 3.88
HB g/dl 11.7
HCT % 35.2
MCH pg 30.1
MCHC g/dl 33.2
RDW % 14
MCV fL 90.7
NEUT% % 76.7
LYM% % 16.8
MONO% % 4.8
EOS % % 0.9
BASO % % 0.1
LUC% % 0.7
NEUT.abs K/ul 6.4
LYMP.abs K/ul 1.4
MONO.abs K/ul 0.4
EOS.abs K/ul 0.1
BASO abs K/ul 0
LUC abs 0.1
MACRO% 1.2
MICRO % 0.4
HYPER% 1.6
HYPO % 0.9
MICRO%/HYPO% 0.4
PLT K/ul 214
MPV fL 8.6* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ספירה בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור02/12/2012שלום לך
בהריון התקין עולה ספירת הלאוקוציטים כנורמה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות ספירה בהריון- שאלה נוספת
בת שבע02/12/2012האם עלי לבצע בירור כלשהו בהקשר לתוצאת הספירה או שהיא נחשבת תקינה ?
אם טווח הנורמה לכדוריות לבנות 4.5 -11 וכעת התוצאה כמו שפירטתי 8.4 (כביכול מעט בירידה לעומת הבדיקות הקודמות אבל עדיין בטווח הנורמה )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכתמות לפני מחזור.. שאלהמחכה בציפייה02/12/2012
שלום,
אני בת 26, והפסקתי לקחת גלולות לפני כחמישה חודשים, לאחר 7 שנים של גלולות ללא הפסקה.
אני ובעלי מנסים להיכנס להריון במשך 4 חודשים.
בחודשים האחרונים של לקיחת הגלולות היו לי הכתמות כמה ימים לפני קבלת המחזור, וההכתמות ממשיכות גם עכשיו- 5 חודשים ללא גלולות.
החודש, כיום אני ביום מחזור 28 (בד"כ אורך מחזור שלי הוא 32 ימים), התחילו הכתמות ביום מחזור 25 ואתמול בלילה (יום מחזור 27) הופיע מעין דימום שנראה כמו התחלה של מחזור. הדימום היה משהו חד פעמי שלא חזר על עצמו לכל אורך היום או הלילה של אתמול. כרגע נמשכות ההכתמות.
מה זה יכול להיות הדימום הזה? למה הוא הופיע ונעלם?
ולמה ההכתמות?
אשמח לקבל תשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכתמות לפני מחזור.. שאלה - תגובה
ההכתמות הן למעשה תחילתו של וסת . אם חשוב לחשב את משך המחזור ( בין וסת לוסת ) יש להחשיב את ההכתמה כיום הראשון של הוסת.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהחשיב את ההכתמות כיום הראשון
מחכה בציפייה02/12/2012של הוסת?
הבנתי שמתחילים לספור מהיום של הדימום עצמו....
פעם ראשונה שאני שומעת שלהתחיל לספור מההכתמות...
יש הבדל ברור בין ההכתמות לבין הדימום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה, אדמתתותי02/12/2012
אני בת 31, מתכננת הריון.
אני ממש לא זוכרת אם קבלתי בשנים האחרונות חיסון נגד אדמת או לא.
פנקס החיסונים שלי אלוהים יודע איפה הוא.
הבנתי שבהריון רצוי להתחסן נגד אדמת.
ניתן להתחסן גם בתחילת הריון? האם זה כרוך בסיכונים מסוימים?
תודה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה, אדמת - תגובה
יש לבדוק בבדיקת דם את רמת הנוגדנים . במידה ואינך מחוסנת רצוי להתחסן בטרם ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמידה ואני בהריון -
תותי03/12/2012גיליתי לפני מספר ימים שאני בהריון
ישנה אפשרות לעשו חיסון לאדמת עם תחילת ההריון?
אם כן - יש בכך סיכונים?
תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמידה ואני בהריון - - תגובה
ד``ר אריה לידור03/12/2012שלום לך
אין לבצע חיסון זה בהריון
ברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה, פרוביוטיקהתותי02/12/2012
אני בת 31, מתכננת הריון.
התחלתי לפני כשבועיים ליטול כדורי פרוביוטיקה, כדור ליום.
רציתי לשאול אם נטילת כדורי פרוביוטיק על בסיס יומיומי
יכולים להועיל\להזיק להריון טרי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה, פרוביוטיקה - תגובה
אין לא כל השפעה על ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון?שירלי02/12/2012
ערכתי בדיקה ביתית ויצא לי פס ממש חלששש כמעט בלתי נראה מה זה אומר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון? - תגובה
ליתר בטחון בצעי בדיקת דם להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות ורודותרונה01/12/2012
ערב טוב!
יום לאחר הביוץ שלי הופיעה הפרשה חומה. למחרת כבר הופיעו הפרשות ורודות שהתרבו במשך היום. יחסית ההפרשה הייתה ממש רצינית ואף הגיעה לתחתון. מה זה אומר? אני מניחה שבשלב כה מוקדם לא ניתן לשער שזה כבר הריון, נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות ורודות - תגובה
הכתמות סביב הביוץ הן תופעה נורמלית. הופעתה או אי הופעתה של הכתמה זו אינה מבשרת על קיומו או העדרו של הריון עתידי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומוס מקולקל בהריון שבוע 17אלה01/12/2012
שלום,
אני בשבוע 17 והיום אכלנו חומוס באבו גוש. דאגנו ללכת למקום מוכר ושאלנו אם הכינו את החומוס הבוקר.
נשאר קצת חומוס שלקחנו הביתה וכשטעמתי שוב לאחר קירור הוא תסס.
אני עכשיו בהיסטריה!!! עברו 5 שעות מאז שאכלתי ואני מרגישה טוב אבל אולי לוקח זמן להופעת זיהום? האם יכול להיות שהיו חיידקים בחומוס שיפגעו בעובר שלנו? האם יש לי משהו לעשות בשלב זה?
אודה מאד אם תענו לי.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומוס מקולקל בהריון שבוע 17 - תגובה
אם אינך מקיאה /משלשלת או מעלה חום לא נראה שגרמת נזק לעצמך או להריון או לעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)