מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימומים דחוףמורן21/01/2013
בוקר טוב,
אני בהריון שבוע 5-6 עם כאבי בטן ומדממת. אתמול הייתי במיון וראו שק חלמון.
אני לא מפסיקה לדמם.
אני אחרי 4 שנים של הפריות. וההריון הזה נקלט האופן טבעי.
מה עושים???
כשביקשתי מהרופא פרוגסטרון אמר לי לא להגיד לו מה לעשות.
אני מפחדת מהפלה מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים דחוף - תגובה
ד``ר איילון לחמן21/01/2013שלום.
תמיד אפשר לקבל דעה רפואית שניה,אם לא מסופקים מתשובת הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוה-שבוע 13מרינה21/01/2013
היי ,
קיבלתי תוצאות של בדיקות דם,
כולסטרול-243
HDL-Cholesterol-100
Non-HDL Cholesterol-143
שבוע 13 להריון.
חשוב לי לציין לפני ההריון ערך הכולסטרול הכללי עמד על -199.
קראתי בפורומים כי ערך הכולסטרול עולה בהריון עקב השינוי ההורמונלי.
האם התוצאה תקינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול גבוה-שבוע 13 - תגובה
נכון כתבת שרמת הקולסטרול עולה בהריון.לכן לא מקובל לבדוק הרמות בהריון.בכל מקרה לא כדאי להתיחס כעת לתוצאה -עד אחרי הלידה ,משום ,שוב שאין לכך משמעות כעת. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי מזון לפני כניסה להיריוןME20/01/2013
שלום,
אני צמחונית, (אוכלת ביצים וחלב)
רציתי לדעת אילו תוספי מזון מומלצים?
אני נוטלת את התוסף צנטרום על בסיס יומי, מכיל כבר 0.4 מג חומצה פולית, האם מספיק?
אני רוצה ליטול אומגה 3 ממקור צמחי, האם DHA 100 mg של סלוגאר מספיק?
ראיתי שיש להם גם בנוסף תוסף שמכיל שמן זרעי פשתה בכמוסות 1250MG, האם כדאי לקחת גם אותו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי מזון לפני כניסה להיריון - תגובה
כמות החומצה הפולית מקובלת ומספיקה.לגבי האומגה שלוש,אין ממש המלצות לגבי מינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל העובר אינו תואם את השבוע- שאלהטל20/01/2013
לרופאים שלום,
בת 26 שבוע 26+2 לפי ווסת אחרון.
מתחילת ההריון בכל הבדיקות יצא שהעובר מתאים לשבוע אחד קדימה (כלומר שעכשיו שבוע ההריון הוא 27+2). למרות זאת רופאת הנשים שלי החליטה להמשיך בספירה לפי הווסת האחרון ושלחה אותי לבצע בדיקת העמסת סוכר 50 גרם ודופלר הריון. ההעמסה יצאה תקינה ובדופלר הריון יצא שהעובר מתאים לשבועיים קדימה (כלומר שעכשיו שבוע ההריון הוא 28+2). חשוב לציין שבסקר ביוכימי יצא HCG גבוה ולאחר מכן בחלבון העוברי הוא יצא תקין. הרופאה לא רצתה לקחת סיכון והעבירה אותי להריון בסיכון גבוה.
באיזה שבוע אני כרגע? האם ללכת לפי הבדיקה האחרונה או לפי הווסת האחרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל העובר אינו תואם את השבוע- שאלה - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ20/01/2013שלום טל. גיל ההריון נקבע על ידי האולטראסאונד הראשון שעשית והדגים דופק (בערך בשבוע 7-8). כל שאר הבדיקות אינן רלבנטיות שכן לאחר השליש הראשון לא ניתן ללמוד על גיל ההריון מגודלו של העובר עקב הבדלים מהותיים בגדלים בין עוברים שונים. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל העובר אינו תואם את השבוע- שאלהטל20/01/2013
לרופאים שלום,
מתחילת ההריון בכל הבדיקות יצא שהעובר מתאים לשבוע אחד קדימה (כלומר שעכשיו שבוע ההריון הוא 27+2). למרות זאת רופאת הנשים שלי החליטה להמשיך בספירה לפי הווסת האחרון ושלחה אותי לבצע בדיקת העמסת סוכר 50 גרם ודופלר הריון. ההעמסה יצאה תקינה ובדופלר הריון יצא שהעובר מתאים לשבועיים קדימה (כלומר שעכשיו שבוע ההריון הוא 28+2). חשוב לציין שבסקר ביוכימי יצא HCG גבוה ולאחר מכן בחלבון העוברי הוא יצא תקין. הרופאה לא רצתה לקחת סיכון והעבירה אותי להריון בסיכון גבוה.
באיזה שבוע אני כרגע? האם ללכת לפי הבדיקה האחרונה או לפי הווסת האחרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל העובר אינו תואם את השבוע- שאלה - תגובה
המקובל ביותר הוא ללכת לפי בדיקת העלקול הראשונה במידה וקיים הבדל מגיל ההריון.אבל שבוע אחד הפרש הוא לא ממש משמעותי.ברור שיש לבצע העמסת סוכר,גם עם100 גר לשלול אפשרות של סכרת הריונית היכולה לגרום לצמיחת יתר של העובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מראוטר אלחוטימודאגת20/01/2013
שלום רב
אני בשבוע 35 להיריון ויש לי בבית ראוטר אלחוטי שקרוב אליי בזמן שימוש במחשב
האם הדבר עלול לפגוע בעובר שלי?!
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מראוטר אלחוטי - תגובה
ד``ר אריה לידור20/01/2013שלום לך
אין כל הוכחה לכך שקרינה זו מזיקה לאדם בכלל ולעובר בפרט. משום אי ודאות זו שמרי מרחק עד כמה שניתן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתש20/01/2013
שלום,
כשהלכתי לבצע שקיפות עורפית שאלה אתוי המזכירה של הרופא תאריך ווסת אחרון ואמרתי לה 22.8.12,בדיקת השקיפות העורפית יצאה תקינה 1:4000 בערך.
בכל מקרה, לאחר מכן כשהגעתי לביקורת השגרתית אצל הרופאת נשים שלי היא שאלה אותי איזה תאריך ווסת מסרתי בבדיקה,ואמרתי לה שמסרתי את התאריך ה 22.8.12.
פתאום היא אמרה לי שלפי מה שמופיע אצלה הווסת הינה ב 24.8.12 (תוקן ע"פ אולטרסאונד ראשון),כלומר הפרש של יומיים ממה שאמרתי בבדיקת השקיפות.
שאלתי היא האם בשל ההפרש של היומיים הללו בדיקת השקיפות שגויה/לא תקינה?
האם הרופא שמבצע את השקיפות מודד גם הוא את העובר שוב ומבצע את השקיפות בהתאם?
אני קצת בלחץ שעכשיו כל נתוני הבדיקות שמתבססים על השקיפות שגויים....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - תגובה
להפרש בן היומיים אין כל חשיבות ולכן השפעה על תוצאת השקיפות התקינה שלך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה ראשונה במלקחייםדואגת20/01/2013
שלום,
אני בהריון שני שבוע 34. בינתיים התינוקת יחסית לא קטנה ומתאימה לשבוע וחצי יותר במיוחד עניין היקף הראש והבטן.
בהריון ראשון, היו לי אותם נתונים לגבי הילד שנולד. הלידה הראשונה הייתה טראומטית, לאחר שהייתה לי פתיחה 4 קיבלתי זירוז פעמיים והורידו לי מים עד שהגעתי לשלב הפעיל של הלידה. אז אמרו לי שתוך שעה תהיה לידה. אלא שהראש של הילד נתקע בתעלת הלידה.הייתה ירידת דופק וכמה ניסיונות ללידת ואקום כשלו לאחר שבכל פעם שלחצתי הקאפ יצא לבד בלי התינוק. לאחר שלמזלי נכנס רופא לשאול בשלומי, הוא קרא שיביאו מלקחיים וכך ילדתי תוך שנייה. למזלנו הילד נולד בריא במשקל 3,660. הקטע שהפעם אני לא רוצה לסבול מאותו דבר במיוחד שכל הנתונים של התינוקת שבבטן ממש דומים לילד הראשון בבדיקה שהייתה בשבוע 31 היא הייתה כבר במשקל 2 קילו. הרופא שלי שוקל על להמליץ לי על ניתוח קיסרי או לכל הפחות להימנע מזירוזים ולידה מכשירנית כי הוא הזכיר ש/אוליי האגן אצלי צר. האם זו סיבה לחגיטימית ללידת קיסרי ? האם ניתן לבדוק אם אכן האגן הוא צר ?
פשוט לא רוצה שמה שקרה לי בפעם הראשונה יחזור ויקרה שוב כי כבר שמעתי רבות על לידת מלקחיים ולידה מכשירנית. אני לא רוצה להגיע לסוף ההריון שהיה תקין ולהיות מופתעת מתוצאה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה ראשונה במלקחיים - תגובה
ד``ר אריה לידור20/01/2013שלוםפ לך
אם הערכת המשקל המוערכת דומה או גבוהה מזו של התינוק שיילדת ממליץ לך סיום בניתוח קיסרי לאור הלידה הטראומטית שעברת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה שבוע אני?מיטל20/01/2013
לרופאים שלום,
באיזה שבוע אני כרגע? האם ללכת לפי הבדיקה האחרונה או לפי הווסת האחרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה שבוע אני? - תגובה
אם יש לך אולטרהסאונד ראשוני יש להמשיך את הספירה מגיל ההריון שנקבע על פיו . אין לשנות את גחיל ההריון לפי האולטרהסאונדים השונים שבצעת בהמשך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץT.r19/01/2013
שלום אני מנסה להיכנס להריון , המחזור שלי היה מגיע כל 30 יום לאחרונה לא סדיר זה הקדים והגיע לאחר 25 יום , בעקבות זה לא יודעת מתי מתרחש הביוץ, הערכות ביוץ לא הכי אמינות השאלה ממתי לנסות לקיים יחסי מין כשיש מחזור לא סדיר ? איך אני אדע מתי הביוץ ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
ד``ר אריה לידור20/01/2013שלום לך,
רצוי להתחיל לקיים יחסי מין מיום 10 לוסת בימים חלופיים עד יום 20 לוסת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהריון?עדי18/01/2013
ד"ר שלום רב,
זה החודש השני שאנחנו מנסים להיכנס להריון בהזרעה ביתית (לוקחת את הזרע הטרי מכוס סטרילית למזרק ללא מחט ומחדירה לנרתיק, מחכה 20 דקות עם רגליים למעלה, כמובן שסביב מועד הביוץ).
בבדיקות הביוץ הביתיות שביצעתי (ערכות שבודקות בעזרת שתן) יצא שאני לא מבייצת, אבל כן הרגשתי ביוץ על פי סימני הגוף והספירה של הימים.
כרגע אני באיחור במחזור של 5 ימים, דבר שמעולם לא קרה, המחזור אצלי מגיע כמו שעון (ביום ה-24), עשיתי בדיקת הריון ביתית שיצאה שלילית אני ממשיכה לעשות כל יום בדיקה כזו ועדיין כבר 4 בדיקות יצאו שליליות יום אחרי יום.
יכול ליהיות שהבדיקות הביתיות לא מהימנות? האם אני בהריון או לא? אם אעשה בדיקת דם האם אראה תוצאה אחרת? האם הרופא נשים יכול לבדוק זאת בעזרת אולטרסאונד או משהו כזה במרפאתו?
המשך ערב טוב,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהריון? - תגובה
בצעי בדיקת דם להריון שהיא מדוייקת יותר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני מבייצת?***18/01/2013
שלום,
בת 33, בעלת שחלות פוליציסטיות.
נמצאת בדיאטה.
נוטלת יוטירוקס לאיזון בלוטת התריס.
ניסיתי טיפול של מטפורמין - הופסק בשל אי יעילות.
וסת מגיע אחת לכמה חודשים (אם בכלל).
כל בדיקות הדם שעשיתי בחודשים האחרונים הראו רמת הורמונים נמוכה.
בחודש האחרון מרגישה כאבים בשדיים (כמו בזמן הנקה בערך) - לא בהריון !
מצ"ב בדיקות דם אחרונות. האם אני מבייצת? לפני ביוץ? אחרי ביוץ? או משהו אחר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני מבייצת? - תגובה
התוצאות הללו שאיינני יודע באיזה יום של הוסת בוצעו מצביעות על כך שאת סמוך מאד לאחר ביוץ
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדני anti Lu aדנה17/01/2013
שאלה 1 - נמצא בסקר coombs indirect נוגדנים לאנטיגן Lu-a בכייל 1:2.
באופן כללי, במידה וכמות הנוגדן נותרת נמוכה לאורך הריון, האם יש סיכון שתתפתח אנמיה המוליטית בעובר?
שאלה 2 - אני בתחילת הריון 3.
הריון ראשון - 'כימי', הפלה טבעית בשבוע 5+5 (לא נצפה שק הריון, רק בטא חיובית).
הריון שני - תקין (יש לי בן).
לפי וסת אחרונה (21-11-12) אני בשבוע 8, לפי מועד הביוץ אני בשבוע 7+2.
נצפה אמש שק הריון ושק חלמון המתאימים לשבוע 7+2, אך לא נצפה עובר.
הרופא פסימי אך מבקש להמתין שבוע ל- US נוסף כדי לוודא שאכן אין עובר.
שאלתי היא - האם יתכן הריון תקין בו עדיין לא רואים עובר בשלב כזה??
שאלה נוספת - האם לאור 2 הריונות (כנראה) לא תקינים, יש צורך בבירור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדני anti Lu a - תגובה
ד``ר אריה לידור20/01/2013שלום לך,
רמת כייל נוגדנים זו נמוכה וללא חשיבות ברמתה זו . בשבוע זה אמור כבר להתגלות דופק עוברי . ליתר בטחון בצעי בדיקה נוספת. במידה ולא ייתגלה דופק לצערי המדובר בהפלה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בנוגע למכשיר אפי-נוsivan17/01/2013
שלום,
מישהו יודע אם מכשיר אפי-נו להרחבת והגמשת הנרתיק אכן עובד ? אומנם הלידה שלי רחוקה אבל אשמח לקבל דעה מקצועית או שיתוף מניסיון אישי...תודה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות בנוגע למכשיר אפי-נו - תגובה
לצערי אינני מכיר מכשיר זה ולא את פעילותו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדני אדמתתהילה17/01/2013
שלום וברכה,
בהריוני הראשון גיליתי שאין לי נוגדני אדמת (10IU כאשר המינימום הוא 30IU) למרות שחוסנתי שנה קודם.
כעת אני מעוניינת להכנס להריוני השני.
האם עלי לעשות משהו? עברו 3 שנים מהחיסון האחרון.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדני אדמת - תגובה
בדקי שוב נוגדנים ואם את מחוסנת התחילי בנסיונותייך להרות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)