מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ג'ל דיאנטל במהלך הלידהאיילת05/12/2012
הי,
שמעתי שיש ג'ל חדש בשם דיאנטל אשר יכול להחליף את השימוש בשמן שקדים בחדר הלידה.
נאמר לי כי הוא מצמצם משמעותית את זמן הלידה ואת הקרעים והתפרים.
ערכה כזו עולה מעל 500 ש"ח ולכן חשוב לי לדעת האם היא אכן אפקטיבית ומומלץ להגיע איתה ללידה.
בנוסף, האם היא בטוחה לשימוש ומומלצת?
תודה,
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ל דיאנטל במהלך הלידה - תגובה
ד``ר אריה לידור05/12/2012שלום לך
אינני מכיר שמן זה . תכשיר השקדים מוכר ובטוח
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HCG-B Quantitativeמירב05/12/2012
שלום,
אתמול עשיתי בדיקה של HCG-B Quantitative והערך שיצא הוא 6328.
המחזור מאחר כבר 9 ימים.
האם אני בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HCG-B Quantitative - תגובה
לא רק שאת בהריון אלא שאפשר כבר לבצע אולטרהסאונד לגילוי דופק לב עוברי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - משמעות תרבית חיובית לGBSקרן05/12/2012
1.מה המשמעות של תרבית חיובית לGBS? אני בסוף שבוע 36. האם המשמעות היא להתחיל ליטול אנטיביוטיקה מספר ימים לפני הלידה או רק במהלך הלידה עצמה?
2.בנוסף, האם זה ימנע ממני לבצע זירוז באמצעים הקיימים (פרופס, בלון, פיטוצין).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - משמעות תרבית חיובית לGBS - תגובה
ד``ר אריה לידור05/12/2012שלוםלך
עם התחלת תהליך הלידה קרי ירידת מים או צירים ולידה פעילה תקבלי אנטיביוטיקה תוך ורידית בחדר הלידה. אין זה מפריע לכל התערבות נדרשת לזרוז לידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן הריוניתשירי05/12/2012
שלום.
אני בת 38 וזהו הריון ראשון שלי.
אני בשבוע 10.4 לפי אולטרסאונד. האם זה הגיוני שכבר יש לי בטן?? המכנסיים כבר לא נסגרים עליי ... עליתי פחות מקילו עד עכשיו ואין לי משקל עודף ...
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני ב 10+3 לפי אולטרסאונד...
לירן05/12/2012ויש לי בטן משבוע 7 בערך. אמנם הריון שני אבל הגיוני לגמרי
שהכל יעבור בקלות ובבריאות (ותגידי תודה שעלית רק קילו!!!!)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה חמודה ! גם לך !!!
שירי09/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטן הריונית - תגובה
השינויים ההורמונלים האופיינים להריון מתבטאים כבר בתחילתו . אצל כל אשה בצורה שונה .
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום באף בהריוןטל05/12/2012
שלום לכולם
בת 25 שבוע 19+5.
אתמול היה לי דימום באף, וגם בתחילת הטרימסטר השני.
הדימום לא כבד מאוד אבל בכל זאת האם זה נורמלי שעדיין יש מידי פעם דימום באף?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרפת לשאלה לרופאים...
מיכל05/12/2012בדיוק התכוונתי גם לשאול בנושא דימום באף - האם הגיוני שיומיים אחרי ביוץ יתחיל כבר דימום באף בהשפעת הריון מוקדם? (בהריון הקודם חוויתי דימומים באף אבל בשלבים הרבה יותר מאוחרים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום באף בהריון - תגובה
בהחלט כן אך יחד עם זאת רצוי לבדוק רמת טסיות ( טרומבוציטים) וערכי לחץ דם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות בהריוןיפי05/12/2012
שלום,
לפני שידעתי שאני בהריון רשם לי הרופא עור לקחת איטראנול 4 כדורים ביום (2 בבוקר ושניים בערב) עקב פטרייה בצפורניים בידיים.
בינתיים גיליתי שאני בהריון. האם מותר לקחת את התרופה במינון כזה בהריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות בהריון - תגובה
אין להשתמש בתכשיר זה לאורך ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בין הריון ראשון לשניעלמה05/12/2012
הי, אני ממש בתחילת ההריון 5+0, זה הריון שני, אני לא מרגישה שום סמפטום פרט למעט עייפות בערב. ההריון הראשון שלי היה גרוע מאוד מבחינת סימפטומים, בחילות והקאות כל ההריון, עייפות וכבדות.... אני חוששת שמשהו לא בסדר, כי אני לא מרגישה בהריון בכלל. חוץ מזה יש לי נשירת שיער שעד כמה שזכור לי בהריון זה אמור להיות בדיוק ההפך....
בדיקת הדופק עוד רחוקה ואני לא רגועה בקשר לתקינות ההריון, האם החשש מוצדק, יש לי תור לרופא נשים עוד שבוע, האם יש צורך להקדים על סמך מה שאמרתי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים בין הריון ראשון לשני - תגובה
ד``ר איילון לחמן06/12/2012שלום.
התופעות שאת מתארת הן לא ממש חריגות.מאחר אבל ואת מודאגת כדאי בהחלט להקדים התור לרופא שיבצע בדיקת על קול לתקינות שק ההריון למשל וכו. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי דימום...אורית04/12/2012
שלום!
התחלתי לקחת גלולות לפני קצת יותר משנה. עד אז לא היה לי מחזור סדיר.
הפסקתי לקחת גלולות במהלך אוקטובר, קיבלתי את המחזור האחרון של הגלולות, ומאז לא קיבלתי שוב מחזור (המחזור האחרון התחיל ב14.10). ביום שישי האחרון (30.11) התחיל לי דימום משונה שאף פעם לא היה לי כמוהו- גם אין תחושה רגילה של מחזור, גם יש מעט דימום, וגם גוון אחר ממחזור (בהתחלה גוון חום, עם הזמן הולך ונהיה יותר ורדרד)- הדימום בינתיים נמשך.
הבנתי שיש סיכוי שזה יכול להיות דימום של השתרשות. אם לא, יש לכם אולי רעיון מה זה יכול להיות? זה נמשך כבר כמה ימים ולא מתפתח מזה מחזור בינתיים..
בכל מקרה, באיזה שלב כדאי לעשות בדיקת הריון ביתית? בכל האתרים שחיפשתי הופיעה התייחסות למספר ימים לאחר איחור המחזור, אולם כאמור המחזור שלי לא היה סדיר גם לפני הגלולות, ועוד לא קיבלתי מחזור טבעי מאז סיום הגלולות..
אשמח לעזרה..
תודה רבה! :)
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי דימום... - תגובה
לעתים קיים שיבוש בתצורת הוסת לאחר הפסקת גלולות . כמובן שגם הריון הינו אפשרות. לכן מציע שתבצעי בדיקת דם להריון ובמידה ושלילי המתיני להופעת וסת כפי שהיה בטרם התחלת את הגלולות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטות טבעיות לקביעת מין הילודנועה04/12/2012
שלום,
רציתי לדעת מה דעתכם על השיטות הטבעיות לקביעת מין הילוד (דיאטה, תזמון, חומציות).
ספציפית לגבי התזמון (וזה גם במקרה שאמונתכם בהשפעתו דלה...), אם אני רוצה בת, מתי צריך לקיים יחסי מין, בהנחה שביום ה- 13 למחזור יש לי ביוץ (כשבדקתי בבוקר היום ה -13 הופיע במקלון ביוץ 2 פסים)?
האם עד היום ה - 11 כולל? האם מתישהו אחרי היום ה - 13?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטות טבעיות לקביעת מין הילוד - תגובה
למרבה הצער א ף אחת משיטות אלו אינה יעילה בנוגע לקביעת מין היילוד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לא מוסבר בשבוע 21+5מיכל04/12/2012
שלום רב,
אני בהריון תאומים שבוע 21+5 שהיה תקין עד עתה. אתמול בלילה ללא כל סיבה ברורה החל דימום מסיבי כולל קרישי דם גדולים. הרופאה במיון חשבה שמדובר בשליית פתח, כתבה "רחם לא בטונוס" ומדדה צוואר רחם של 33 מ"מ. אושפזתי למשך הלילה וקיבלתי זריקת פרוגסטרון. במשך הלילה הדימום פסק ובבוקר עשה לי אולטרסאונד רופא מומחה שאמר שאין שליית פתח והכל נראה תקין. הוא גם מדד צוואר רחם 42מ"מ, תנועתיות של העוברים, מיי שפיר ומחיצה תקינה. נשלחתי הביתה לנוח 3 ימים.
אני בחרדה איומה מאחר ולא הבנתי מה הסיבה לדימום הפתאומי ומרגישה חוסר בטחון גדול.
שאלותי הן:
1. מה יכולות להיות הסיבות לדימום מעין זה ואיך להימנע מדימום נוסף?
2. האם יתכנו שינויים באורך צוואר הרחם (כלומר שיתקצר ויתארך בחזרה?)
3. מה פירוש "רחם לא בטונוס" והאם זה מצב הפיך?
ברור לי שאצטרך להתייעץ עם רופא פנים אל פנים ואכן קבעתי פגישה ליום א' אבל אם ביכולתכם לענות על שאלותי ולו בספקולציה מושכלת אודה לכם מאוד.
החרדה סביב אי הוודאות בלתי נסבלת.
בפעם הקודמת שפניתי לפורום זה בעניין אחר קיבלתי תשובה שהסירה דאגה מליבי ואכן בבדיקת רופא ההערכה שלכם היתה נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לא מוסבר בשבוע 21+5 - תגובה
כיוון שהברור היה תקין ולא מדובר בשליית פתח או בהפרדות שליה וכן אורך הצוואר תקין ( יכול להשתנות בין בודק לבודק ) אין כרגע סיבה לדאגה. יש לעקוב אחר ערכי לחץ דם ולבצע בקורת אולטרהסונד לסקירת השליה וכן לבצע בדיקת פאפ
רחם לא בטונוס- ממצא תקין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקרב ליבי
מיכל05/12/2012תודה רבה על התשובה המהירה, המרגיעה והאינפורמטיבית.
כדי שאגיע מוכנה לרופא הנשים- מה הרציונל במקרה כזה לעשות פאפ?
ההריון תוצאת IVF וערכתי בדיקת פאפ לפני הטיפול שהניב הריון זה, האם עדיין יש צורך בכך?
תודה למפרע,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףשירלי04/12/2012
עשיתי בדיקת הריון ביתית אתמול היה חיובי והיום גם היה חיובי והדם יוצא שלילי. מה זה אומר???? ב u.s. לא ראו כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףף - תגובה
הקובע הוא בדיקת הדם שהיא כמובן מדויקת יותר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיםמיכל04/12/2012
שלום
מאיזה שבוע לידה כבר לא נחשב פג??
זאת אומרת עד איזה שבוע של ההריון במידה ויולדים מוקדם נחשב פג???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגים - תגובה
ד``ר איילון לחמן06/12/2012שלום .
לידה מוקדמת כהגדרה היא עד השבוע ה-36.כמובן שככל שגיל ההריון מתקדם יותר הסיכונים הולכים ומתמעטים.היום גם הרי טיפולים להבשלת ראות מוקדמת,הפותרים חלק מהבעיות.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם לשקיפות - האםטלי04/12/2012
תוצאות הבדיקות:
PAPP-A 1.84 MOM
B-HCG 0.91 MOM
שקיפות 1.0מ"מ 0.88 MOM
CRL = 58 בשבוע 11
אני בת 30
סיכון סטטיסטי:
דאון - 1:20000
טריזומיה 18 -קטן מ- 1/300
אני מודאגת בקשר לטריזומיה 18.רשום שזה תקין אבל עדיין הסיכוי נראה לי גבוה מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם לשקיפות - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור09/12/2012ערב טוב
הסיכון שלך ל DOWN מצויין
המעבדה של תל השומר כנראה מפעילה תוכנה שמחשבת טריסומייה 18 עד 300
וכל ערך מעל הוא תקין
אין דאגה
תמיד ניתן לעשות מי שפיר גם ללא סיבה רפואית
אם את מפחדת מהפלה עקב מי השפיר ניתן לשקול בדיקת DNA של העובר בדם שלך ללא צורך בדיקור מי השפיר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי.. שאלהתותי04/12/2012
אני בת 31, מנסה להיכנס להריון.
מחזור אחרון ב-3.11
בשבוע האחרון הרגשתי סחרחורות, תיאבון מוגבר, כאבי גב תחתון
להפתעתי לא היו לי תופעות של קדם מחזור כמו מיגרנה וכאבי בטן.
חיכיתי וזה לא הופיע, על כן הסקתי (בשמחה) שיכול להיות שאני בהריון.
אתמול התחיל לי דימום חום חלש מאוד, עד היום.
היום כבר יש לי כאבים כמו של מחזור.
בדיקת הריון ביתית שעשיתי יצאה שלילית.
לדעתי ולצערי, קבלתי מחזור
החודש בדקתי ימי ביוץ לפי ערכת ביוץ, קיימתי יחסי מין יום יומיים לפני הביוץ
וכן ביום הביוץ עצמו, שמו שהראתה הערכה.
להפתעתי ולצערי אני כנראה לא בהריון
השאלה - אם אני עושה הכל לפי הספר למה אין הריון???
הייתה לי הפלה טבעית לפני 5 חודשים, הכל יצא בטבעיות, מאז אני לא מצליחה.
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי.. שאלה - תגובה
לא כל מפגש זרע וביצית גם אם שניהם תקינים מסתיים בהריון . המשיכי בנסיונותייך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקוניום ובדיקת מי שפירפ04/12/2012
שלום רב,
אני ובן זוגי החלטנו (בלב לא לגמרי שלם מבחינתי) לעשות בדיקת מי שפיר. אחד החששות שלי הוא האם עצם ביצוע הדיקור יכול לגרום למצב של סטרס אצל העובר. ברור לי שלא סביר שהמחט עצמה תפגע בעובר, אך קראתי שבבדיקות נצפה כי העובר מגיב למחט.
מאחר וקראתי שלעתים במצבי מצוקה העובר עלול להפריש מקוניום (ולאחר מכן לשאוף אותו), רציתי לדעת האם ידוע על מצב בו בדיקת מי שפיר גורמת להפרשת מקוניום.
תודה רבה,
פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקוניום ובדיקת מי שפיר - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור04/12/2012ערב טוב
בדיקת מי השפיר לא גורמת לעובר להפריש מקוניום
בדיקת מי שפיר לא כל כך מדיאגה
בכל אופן ניתן היום לעשות בדיקת דם DNA עוברי בדם האם, בדיקת דם פשוטה, במקום בדיקת מי השפיר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הדם-גם למי שלא בסיכון?
פ04/12/2012שוב שלום,
תודה רבה על התשובה המרגיעה (אני מניחה שהחלק המדאיג היחיד בבדיקת מי השפיר הוא החרדה שהצלחתי להכניס את עצמי אליה...) :-)
למיטב הבנתי, לאחר בירור בעניין בדיקת הדם, נאמר לי שהיא נעשית רק לנשים בסיכון לעובר עם תסמונת דאון. אם אני אינני בקבוצת סיכון (לא מבחינת הגיל ולא מבחינת בדיקות ההריון עד כה), האם עדיין ניתן לבצע את הבדיקה? ואם כן, היכן?
מתנצלת על השאלות הלחוצות ומעריכה מאד את התשובות המקצועיות, המהירות והסובלניות!!
תודה,
פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)