מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהלנה12/12/2011
אני עוסקת במקצוע ההדברה ורוצה בעתיד הקרוב להכנס להריון האם יש בעיה כלשהי עם המקצוע הנ"ל וכניסה להריון (ברור לי שבשלב ההריון זה אסור).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אריה לידור12/12/2011שלום לך
כמו לכל אדם גם לך ובמיוחד בהריון רצוי לא להחשףלתרסיסי ההדברה. שמרי מרחק
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קלילנועה11/12/2011
שלום,
היום בבוקר ביצעתי משטח ל-GBS והרפס.אני נמצאת בשבוע 35+2 להריון והכל תקין.
בשנכנסתי לשירותים הרגשתי ששורף לי קצת במתן שתן במקום שבבדיקה הרגשתי כאב קל.
יצרתי קשר עם הרופא שאמר שיכול לקרות ולשים לב שעובר עד מחר...
האם מצריך בדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום קליל - תגובה
ד``ר אריה לידור11/12/2011שלום לך
פני לבדיקה כפי שתוכנן. ההכתמה יכולה לנבוע מהמשטח שנלקח
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן תחתונה בתחילת הריוןאני11/12/2011
היי אני בשבוע 8 (נצפה עובר עם דופק) ויש לי כאב שהוא יותר לחץ בצד שמאל בבטן תחתונה, זה כאב נסבל ויש מדי פעם כאב כמו של מתיחה של שריר בתנועה חדה או כשאני מתמתחת ממש במיטה. האם טבעי? האם ייתכן שכבר הרחם גדלה קצת? זה רוב הזמן בצד שמאל ורק ממש ממש לעיתים רחוקות בצד ימין אציין כי במנוחה איני מרגישה זאת. שוב זה לא כאב חזק או משהו אלא יותר לחץ (קצת מזכיר כאב כשמתאפקים לפיפי הרבה זמן), תרבית שתן שלילית בכל מקרה. עוד אציין, כי אני 4 חודשים אחרי גרידה בשל הריון שלא התפתח אז חשבתי שאולי הרחם מתמתחת יותר או משהו. הכאב אינו מפריע רק רציתי לברר שהוא טבעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן תחתונה בתחילת הריון - תגובה
התחושות נורמליות לתחילת ההריון ונובעות הן מצמיחת הרחם והן משום הפעילות ההורמונלית האופינית להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BPD בהערכת המשקלגלי11/12/2011
הי,
אני נמצאת בשבוע 30+3, היום היתה לי הערכת משקל ואלו הנתונים:
BPD 71 מ"מ מתאים לשבוע 28+5
HC 279 מ"מ מתאים לשבוע 30+2
AC 265 מ"ממתאים לשבוע 30+4
FEMUR 61 מ"מ מתאים לשבוע 30+6
סה"כ ממוצע 30+4
הערכת משקל 1733
הסיבה שאני פונה אליכם היא משום שקוטר הראשBPD נמוך מהרגיל.
בהערכות משקל קודמות הקוטר היה מתאים ואפילו גדול בכמה ימים (עד שבוע ויותר)
האם תקין ?
(הערכות בוצעו במקומות שונים).
נ.ב השליה נמוכה, המנח ראש למטה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BPD בהערכת המשקל - תגובה
זהו מעקב צמיחה תקין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם ושתן שליש ראשון!אני11/12/2011
שלום לרופא העונה ותודה מראש על המענה:
אני בת 28 הריון שלישי (הפלה רצונית בעבר והפלה נדחית לפני 4 חודשים) אני בשליש ראשון ונשלחתי לבדיקות דם ושתן ואלא התוצאות החריגות. האם מי מהן דורשת בדיקה נוספת, מדאיגה? או שאלו ערכים סבירים להריון ? תודה רבה
neutrophils טווח רגיל 40-75 אצלי 75.3
lymphocytes טווח רגיל 22-43 אצלי 17.1
cmv igG חיובי גדול מ-250 au/ml
erytrocytes בשתן כללי הטווח רגיל 0-10 אצלי 50
תרבית שתן שלילית
urine remarks עדיין לא התקבל-כבר 3 ימי עבודה
האם התוצאות תקינות?
תודה רבה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם ושתן שליש ראשון! - תגובה
תוצאות תקינות להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןאחת11/12/2011
שלום-
בדיקת ביוץ יצאה חיובית בתאריכים 27-28 לנובמבר (יום לאחר מכן התקבלה תשובה שלילית לביוץ)
מחזור אחרון- בלילה שבין 14 ל 15 לנובמבר
מנסים להיכנס להיריון- בד"כ מחזורים של 32-33 יום- החודש כנראה - פחות
יש לי מזה כמה ימים רגישות בחזה שלא אופיינית לי- וכן כאבי בטן תחתונה וגב תחתון עם הפרשות קצת מוגברות.
מתי לאור הנתונים הנ"ל כדאי לבדוק הריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - תגובה
יכולה כבר לבצע בדיקת דם לביטא שתוצאתה תהיה חיובית אם נקלטת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת דחוףשיר לי11/12/2011
אני בשבוע ה- 22 ובדיקת US הראתה שלעובר אין דופק.
גיל העובר מתאים ל- 18.6 שבועות.
מה האפשרויות הקלות ביותר שקיימות להוצאתו ? והאם יש סיכוי להפלה טבעית ?
אודה מאוד לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת דחוף - תגובה
ההפלה חייבת להסתיים באמצעות התערבות לצורך ריקון הרחם. פני לבית חולים לקידום העיניין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוךהילה11/12/2011
שלום
אני בהריון שבוע 28
כבר שבוע וחצי מרגישה חולשה,סחרחורות,חיוורון
בדיקות דם תקינות, היום בדיקת לחץ דםיצאה70-100
לוקחת אלטרוקסין 100 ומאוזנת.
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם נמוך - תגובה
ערכי לחץ דם אלו תקינים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BETA-HCGאני11/12/2011
שלום,
הווסת האחרונה היתה ב 08/11/2011 עשיתי בדיקת BETA-HCG.
התוצאה שקיבלתי היא: 1555, יחידות IU/L.
האם זה תקין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BETA-HCG - תגובה
התוצאה חיובית
יכולה כבר לבצע אולטרהסאונד ראשון ועל פיו להתחיל במעקב הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שלילית?רוית11/12/2011
שאלה תיאורטית: מה נחשבת בטא שלילית? האם זה 0 עגול, או פחות ממספר מסוים?
ושאלה מעשית: מחזור אחרון 13/11. היום, 10/12 (28 ימים אחרי) בטא בבדיקת דם פחות מ 5.
האם זה בוודאות לא הריון? האם יש צורך לעשות שוב בדיקה והאם יש סיכוי להריון במקרה של בטא כזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא שלילית? - תגובה
ד``ר איילון לחמן11/12/2011שלום.
בדיקת כטא הינה שלילית באם מתחת ל-5. קיים איזור "אפור" בין תוצאה של 5 ל-25.חיובית מעל 25.אם את בספק חזרי על הבדיקה לאחר מס ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תקין???מיימי11/12/2011
אני אחרי החזרת שני עוברים טריים (IVF)-
יום 10- בטא 130
יום 12- בטא 349
יום 14- בטא 607
הבטא היום לא הכפילה את עצמה. המזכירה, מצד אחד, אמרה לי שיש סיכוי שאני מגדלת שניים ושהבטא תקינה. האחות, מצד שני, בקשה שאבוא לעוד בדיקה כי אין הכפלה וזה לא אופטימלי.
עכשיו אני בלחץ!
האם תקין???
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תקין??? - תגובה
בעקרוןם אין לחץ. חזרי על הבדיקה בעוד מס ימים. בנוסף בעוד שבוע בצעי בדיקת על קול ונדע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיטות בבטןליאת11/12/2011
אני בשבוע 19 ואני עדיין לא מרגישה בעיטות בבטן,מתי אני אמורה להרגיש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיטות בבטן - תגובה
ממתינים עד שבוע 22. הרגשת התנועות-לא בעיטות- תליוה גם במיקום השיליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לשתות אלכוהול בהריון?viki10/12/2011
שלום!
רציתי לדעת האם מותר לשתות אלכוהול בהריון?
אני מדברת על לא יותר מכוס - שתיים של יין בשבוע כי זה מה שהייתי רגילה לשתות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול בהריון - ד"ר תדמור ירושלים
ד''ר עפר תדמור11/12/2011בוקר טוב
אלכוהול פוגע כמותית
הרבה אלכוהול פוגע מאוד
מעט אלכוהול פוגע מעט
אבל מעט פגיעה במוח אולי מזיק
כלומר אולי מעט אלכוהול יהפוך ילד גאון לילד רגיל
אולי יהפוך ילד מוכשר לבינוני
לכן מומלץ להימנע
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 9לי10/12/2011
שלום, אני בשבוע 9 , הריון שלישי.
התחילו לי עכשיו כאבים קלילים שמגיעים מהגב יחד עם "התקשות " של הבטן. ממש התחושה של צירי ברקסטון ממה שזכור לי מהריונות קודמים.
האם יכולים להיות צירים בשבוע כ"כ מוקדם. אם לא, מה יכול להיות התחושות האלה של ההתקשויות?
רציתי לציין בנוסף שאני לא כ"כ שותה בגלל בחילות והקאות שמקשים עליי לשתות (הרופאה אמרה לי לשתות כל פעם קצת אך קשה לי לעשות זאת ובסופו של יום אולי מגיעה לכוס-שתיים ביום) האם זו גם יכולה להיות סיבה לתחושת ה"צירים"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 9 - ד"ר תדמור ירושלים
ד''ר עפר תדמור14/12/2011ערב טוב
בשבוע 9 אין ציריים
יתכן כי הרחם מעט פעיל
מומלץ לנסות לשתןת
אם אין אפשרות וכאב ממשיך מומלץ לפנות לרופא מטפל למדוד אורך צוואר בעל קול וגינאלי ולקחת נרות פרוגסטרון
בכל אופן הכאבים האילו בפני עצמם אינם מסוכנים .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב צדרעות10/12/2011
שלום רב,
אני בשבוע ה- 15, סובלת בשבועיים האחרונים מכאבי גב תחתון וכאבי צדדים. היים פתאום חשתי כאב חד ומהיר כל פעם בצד אחר של הבטן (פעם אחת בלבד).
האם כאבי הגב והצד הגיוניים ועליי לסבול אותם מעתה והילך? והכאבים החדים האלה? זה מקובל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חד
רעות10/12/2011ועכשיו עוד פעם כאב חד בצד ימין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)