מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהטלי13/12/2011
שלום,
אני בשבוע 35+5 היום.
לפני 4 ימים (בשבוע 35+1) הייתי בבדיקת רופא והוא אמר שיש לי מחיקה של 60% ופתיחה של 1. הוא אמר שאולי אלד יותר מוקדם מהצפוי וביקש שאני אבוא לבדיקה עוד שבוע.
עד עכשיו לא הרגשתי שום כאבים או צירים. אני כן מרגישה לחץ למטה במיוחד אחרי הליכה או ישיבה מרובה.
שאלה ראשונה, האם אני צריכה להקפיד על מנוחה כדי שהלידה לא תתרחש לפני שבוע 37?
שאלה שניה, האם לא כדי להתחיל כרגע שימוש/תרגול באפי נו, מחשש שזה יכול אולי לזרז או שלא קשור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר איילון לחמן13/12/2011שלום.
אכן עדיפה מנוחה ורגיעה על להגיע לשבוע ה-37.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עובר- שבוע 25איילת13/12/2011
שלום רב,
האם יש דבר כזה תנועתיות יתר אצל עוברים?
אני בשבוע 25 להריון, הריון ראשון, התחלתי להרגיש את תנועות העוברית כבר בשבוע ה-16, יחסית מוקדם (לפי הרופא שלי, בגלל מיקום השיליה לכיוון הגב). בשבוע וחצי האחרונים אני מרגישה את התנועות מאוד ברור וחזק וכמעט כל הזמן, במשך כל היום והלילה כמעט בלי הפסקה (רואים את התנועות גם חיצונית).
ניסיתי במהלך היום להבחן זמני שינה אצל העוברית, ולא כל כך הצלחתי, כי היא זזה כל הזמן (אולי גם תוך כדי השינה).
האם זה מצב תקין? או יש בזה משהו העלול לרמז על בעיה כלשהי?
אודה לתשובתכם,
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר- שבוע 25 - תגובה
ד``ר איילון לחמן13/12/2011שלום.
ע
"עודף" תנןעות אינו מוכר כבעיה.מוכר כבעיה מיעוט או חוסר תנועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'קוזי ובריכה מחוממת בשבוע 33+רוניה13/12/2011
שלום
רציתי לשאול אם ניתן להיכנס לג'קוזי בצימר ולבריכה מחוממת (31 מעלות) או שיש בכך סיכון? אני בשבוע 33+, הריון תקין. לחץ דם תקין.
תודה,
רוניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'קוזי ובריכה מחוממת בשבוע 33+ - תגובה
ד``ר אריה לידור13/12/2011שלום לך
לגקוזי לא מומלץ . לבריכה עם ולטמפרטורת מים נמוכה מזו שציינת אפשרי לזמן קצר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בהריוןסווטה13/12/2011
שלום
אני בשבוע 22 יש לי קנדידה הרופא נתן לי נרות ל-3 ימים אבל זה לא עזר לאחר מכן קבלתי ל-6 ימים גם לא עזר,היום קבלתי אגיסטן ליומיים ומשחה איזוקורט קרם האם זה בסדר להשתמש כל כך הרבה בנות ומשחות? יש לי עוד שאלה כרגע אין לי גירוד או מה שהו שמציק לי האם ניתן לחכות אם הטיפול עד הופעת איזה אי נעימות? הנרות קודמות אגיסטן סיימתי שבוע שעבר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בהריון - תגובה
פטרת בהריון שכיחה ומתמידה למעשה לאורך כל ההריון. בד"כ אין צורך לטפל בה אלא אם גורמת לאי נוחות. רצוי לטפל לעומת זאת סמוך למועד הלידה המשוער
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי להריוןדנה13/12/2011
אני בת 35 עם וסת תקינה כל 28 עד 29 יום בדיוק. השאלה שלי היא בתאריך28 לנובמבר מחזור אחרון בדיוק 14 יום אחרי ביון ה10 ל 11 לדצמבר קיימתי יחסים מלאים האם יש סיכוי להריון וגם אם בייצתי יום אחרי האם הזרע חי ברחם ויכול להיבצר מזה הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סיכוי להריון - תגובה
הסיכוי ההאופטימלי להריון הוא כ 20 % למחזור ונקווה שאצלך זה החודש. זרע מסוגל לחיות ולהפרות עד כ 72 שעות מאז הגיעו למערכת המין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז הסיכוי כן קיים
דנה14/12/2011אז מה הסיכויים שלי להיות בהריון באחוזים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהאףמיכל13/12/2011
שלום.
אני בשבוע 22+4.
מזה 3 שבועות שיש לי דימומים מהאף (בממוצע 2-3 בשבוע).
הדימום נמשך בין רבע שעה ל-20 דק'.
רופא הנשים שלי אמר שזה אירוע שכיח בהריון ולא צריך להתרגש. עם זאת, זה מצב מאוד לא נח ולא נעים (קורה בלי הודעה מוקדמת, לא משנה איפה אני נמצאת).
האם תופעה זו מהווה בעיה כלשהי?
האם ישנן דרכי טיפול למניעה או הפחתה של התופעה?
אשמח מאוד לתשובה.
תודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מהאף - תגובה
אמנם התופעה שכיחה אך מאד מומלץ לבדוק את רמת הטסיות את ערכי לחץ הדם ותפקוד הקרישה הבסיסי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי שמן דגים בהריוןטל13/12/2011
שלום
שאלה לי בנוגע לצריכת תוספי שמן דגים \ אומגה 3
במקומות מסויימים אני קוראת שצריכת שמן דגים עלולה להיות מסוכנת בהריון עקב חשש למומים מולדים.
מצד שני אני קוראת שדווקא שמן דגים חשוב להתפתחות התינוק.
אני לא אוכלת דגים בדרך כלל וצריכת האומגה 3\שמן דגים שלי היא בתוספים (קפסולות)
כמו כן כתוב שיש להיוועץ עם רופא לפני שימוש.
אני בשבוע 20 כעת - והעור שלי מאוד יבש וכמו כן יש לי בעיות ביציאות.
נאמר לי ששמן דגים עלול לשפר את המצב.
רציתי לדעת האם נכון הדבר ששמן דגים עלול לשפר את המצב, ואם כן, כיצד עליי לנהוג במצבי.
האם לקחת תוספים ? באיזה מינון ומדוע יש להתייעץ עם רופא ? מה הקריטריונים לפיהם קובע הרופא האם אני יכולה או לא יכולה לקחת תוספי שמן דגים.
תודה רבה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי שמן דגים בהריון - תגובה
יכולה להשתמש ללא חשש בתוספים כגון אומגה 3
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לא תקיןרחלי13/12/2011
היי שלום ברצוני לדעת האם הריון שלא ניתפס ז"א איחור בספירה ונפילת הריון בתחילת הספירה שבעצם אוחרה וגרמה לנפילה לבד מעצמו של ההריון..
רציתי לדעת האם אני צריכה לחשוש מהריונות הבאים שתהייה אותו דבר.?
אשמח לתשובה מפרטת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לא תקין - תגובה
את מתכוונת כנראה להפלה טבעית שלימה ( ללא צורך בהתערבות להשלמת הפסקת ההריון) . זוהי תופעה שכיחה בכל הריון (15%) לערך. לכן מפא ת שכיחותה- להפלה טבעית בודדת אין חשיבות ויש להמשיך בנסיונות להרות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד..לנה12/12/2011
שלום
לגבי התשובה מה12.12 ברור שאני לא יעסוק בהריון בהדברה אבל אם עדיין לא נכנסתי להריון ובכלל אני עוסקת בזה ואני כמובן ישים מסכה על פניי זה נורא במיוחד אם אני רוצה להכנס להריון??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד.. - תגובה
אין לחומרי ההדברה - לו נחשפת אליהם - השפעה על סיכויי הפריון וההריון העתידים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרזטשיר12/12/2011
תוך כמה זמן אני מוגנת לאחר התחלת לקיחת גלולות סרזט. יש לציין שאני מניקה חלקי, ועדיין לא קיבלתי מחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרזט - תגובה
ממחצית החפיסה הראשונה והילך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע דלקתי נפוח בפות בהריוןאני12/12/2011
ערב טוב
יש לי עור בעייתי נוטה לדלקתיות. ככל הנראה יש לי בלוטת חלב שהתנפחה בשפה החיצונית בחלק הפנימי הקרוב ביותר החוצה בפות כבר שבועיים שירד והתנפח כעת שוב (כנראה בשל גילוח האזור וקיום יחסי מין) אני בשבוע 8 להריון ורציתי לדעת האם מותר למרוח משחה אנטיביוטית או כל דבר אחר מומלץ? יש לי בבית פוליקוטן והפצע נפוח וכואב ודלקתי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע נפוח בפות-בבקשה תשותבכם
אני13/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצע דלקתי נפוח בפות בהריון - תגובה
מציע שתפני לבדיקה . על פי מה שאת מתארת צריך להתחיל בטיפול אנטיביוטי מקומי וכן באמצעות כדורים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכופפות בהריוןיעל12/12/2011
שלום,
אני בשבוע 17 פלוס.
אתמול התכופפתי הצידה והרגשתי כאב בבטן התחתונה/רחם. הכאב המשיך ודעך בהדרגתיות במשך 20 דקות. לא היה דימום.
האם אני צריכה לחשוש?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכופפות בהריון - תגובה
אין סיבה לחשוש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון והידרותרפיהחיה12/12/2011
אני בשבוע ה-5 להריון. אני עושה התעמלות במים הידרותרפיה בבריכה מחוממת .
רציתי לשאול האם מותר להמשיך עקב ההריון או רצוי להפסיק .
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון והידרותרפיה - תגובה
ד``ר אריה לידור12/12/2011שלום לך
אין כל בעיה .חשוב לא להחשף לטמפרטורות מים גבוהות לזמן ממושך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וסקסמיה12/12/2011
שלום רב,
לפני יומיים גיליתי שאני בהריון, שבוע שלישי. רציתי לדעת לגבי סקס בזמן הריון.. אם בעלי יכול לגמור בפנים או שעדיף להימנע מזה מסיבות כאלה ואחרות? ואם כן, במה כדאי להשתמש (סביר להניח שלא בגלולות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וסקס - תגובה
אין כל הגבלה כל עוד ההריון תקין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריוןהריונית12/12/2011
בוקר טוב,
אני בשבוע 33+2.
בעקבות הערכת משקל שנערכה בשבוע 32 , בה נראה עובר מעט גדול ( 2200 גרם )לשבוע ההריון נשלחתי להעמסת סוכר 100 גרם ואתמול גילו לי סכרת הריון (לאחר שבשבוע 25 העמסת סוכר 50 גרם היתה תקינה).
שאלתי היא, האם ישנה השפעה על התפתחות העובר, מבחינת הבשלת ראותיו, סיכוי ללידה מוקדמת , כמובן שאני מתחילה מעקב ודיאטה קפדנית על מנת לאזן את הסוכר.
יש לציין בנוסף כי זהו הריוני השני , הראשון הסתיים בקיסרי חירום.
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת הריון - תגובה
מילת המפתח היא איזון. ככל שהסכרת מאוזנת טוב יותר כך סיכוני הסכרת נמוכים יותר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)