מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתי לבצע ניתוח קיסרי?מבולבלת10/12/2011
שלום
הריון 3 לאחר שני ניתוחים קיסריים , מחר שבוע 37 . יש לי אופציה לקביעת ניתוח ב 38+4 ימים או 39 . בהתחלה נקבע ניתוח ל 39 שזה יוצא ביום ראשון , תחילת השבוע והחלטתי להוזיז אותו ליום חמישי באני אהייה ב 38+4 . הרופא המליץ על 39 שבועות כי הוא אמר שכיום הנטייה לנתח לאחר 38+5 ימים בשל הבשלת ריאות . כמו כן אני עם סכרת הריון ומאוזנת ע"י דיאטה שנאמר לי שהעובר יכול להיות עם יותר בעיה של הבשלת ריאות . הפחד שלי מצד אחד למשוך יותר כי הניתוח הראשון שהיה לי הפתיע ונעשה אחר הצוהריים ובצורה לא מסודרת שיצרה סיבוכיים לאחר מכן ( דימום , אי התכווצת הרחם וזיהום ), הניתוח השני נעשה במועד שנקבע והיה מסודר והתאוששות היתהמהירה יותר . האם עשיתי נכון ? כמו כן מצד שני לבצע ניתוח ביום חמישי אני נופלת על התאששות ביולדות על סוף שבוע שבו הצוות מצומצם ועם תורנים , האם כדאי להחזיר חזרה לתאריך , אני פשוט מאוד חוששת למשוך בעיקר שכול ההריון הייתי עם צירים מוקדמים עם זריקות פרוגסטרון ופרסואלט שלא עשו שום דבר לצוואר הרחם . בבדיקה האחרונה צוואר הרחם( בשבוע 34 ) היה סגור וארוך 35 מ"מ . מה לעשות ? הרופא טוען שהוא מעדיף שיהייה לי הפתעה וניתוח חירום אם צריך מאשר לבצע ניתוח לפני הזמן שהילד לא בשל ? האם באמת 3 הימים האלה קריטים ? אשמח לתשובה :-)) מה המדניות באמת היום בשבוע שבו מבצעים ניתוח ? ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה..
מבולבלת12/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי לבצע ניתוח קיסרי? - תגובה
ד``ר אריה לידור12/12/2011שלום לך
2 המועדים שהצגת מתאימים לניתוח. הפרש הימים הבודדים בין התאריכים השונים אינו משמעותי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שלילית?רוית10/12/2011
שאלה תיאורטית: מה נחשבת בטא שלילית? האם זה 0 עגול, או פחות ממספר מסוים?
ושאלה מעשית: מחזור אחרון 13/11. היום, 10/12 (28 ימים אחרי) בטא בבדיקת דם פחות מ 5.
האם זה בוודאות לא הריון? האם יש צורך לעשות שוב בדיקה והאם יש סיכוי להריון במקרה של בטא כזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא שלילית? - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור14/12/2011ערב טוב
בטה מתחת ל 5 נחשב שלילי.
הכוונה כמובן כאשר הבטה נבדק באיחור 48 של מחזור, 16 יום אחרי הביוץ
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יתכן?שירי09/12/2011
שלום
אני בשבוע 33+ 3 לפי הרופא מחזור אחרון 19 באפריל 2010.
אני ניסתי להכנס להריון שכבתי עם בעלי בשבוע של 1-5 באפריל והוא גמר בפנים .
עם זאת שכבתי עם מאהב ב- 4 לאפריל והוא לא גמר כלל!!!!! לא בפנים ולא בחוץ הייתכן שאני בהריון מהמאהב?
אודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדע אף אחד לא מגיב לי
שירי12/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יתכן? - תגובה
ד``ר אריה לידור13/12/2011שלום לך
אם הוסת המחושב הוא ב19 לאפריל קרוב לודאי שהרית בביוץ המשוער שהוא תחילת מאי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה על תשובה
שירי16/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה ד"ר
שירי14/12/2011הייתי עם המאהב ב- 4/5. (התבלבלתי בחודשים)
ועם הבעל יום לפני ויום אחר.
השאלה אם הוא לא גמר כלל .. האם יש מצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרוז לידהזהר09/12/2011
שלום,
אני בת 38 הריון שלישי. את הילד השני כמעט ילדתי באוטו(לא היו לי צירים). אני נמצאת בארה"ב והמליצו לי על זרוז לידה בשבוע 39 כדי למנוע לידה בבית או באוטו. האם זה מומלץ?
תודה מראש,
זהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרוז לידה - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור28/12/2011ערב טוב
השאלה כמה זמן לוקח להגיע מהבית לבית החולים ??
בעיקרון רעיון לא רע
צריך לברר האם זה גם נוח במיוחד לרופא ???
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מאודלא ידוע09/12/2011
נקלטתי להריון מבעלי אני בחודש חמישי. שכבתי עם גבר אחר הוא גמר בתוכי, האם בבדיקת אבהות יראו משהו או שאין קשר תודה לחוצה מאוד!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה פתאום... אין קשר , תחגגי !!!
בר09/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהבנת תוצאות בדיקת דם שקיפותשיר09/12/2011
רופאים נכבדים שלום,
היום קיבלתי בדואר את תוצאות בדיקת הדם שלאחר השקיפות העורפית,
אני מבקש עזרה בפיענוח.
זהו הריון ראשון,בת 23.
השקיפות עורפית עפ"י הUS הוא :
לפי גיל : 1:1420
סיכון משוקלל 1:9466
תוצאות בדיקת הדם :
PAPP-A 7.14 mIU/ml 1.93 MoM
Free B hCG 44.37 mlIU/ml 1.32 MoM
NT 0.96 mm 0.91 MoM
הסיכון לדאון (במועד הלידה)
לפי גיל והבדיקות 1:10000
לפי הגיל בלבד 1:1400
תודה רב על העזרה רופאים נכבדים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם שקיפות - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור11/12/2011
משמעות תוצאות השקיפות העורפית
תוצאות בדיקת השקיפות העורפית הן תוצאות סקר (כלומר איננה נותנת תשובה של "כן" ו"לא"), אלא בדיקת סקר סטטיסטית המדווחת את מידת הסיכון. לדוגמא סיכון של 1:1000 משמעותו סיכוי סטטיסטי לעובר אחד פגוע מתוך 1000 הריונות. כלומר מתוך 1000 עוברים שאמהותיהם קיבלו תוצאה זו, עובר אחד יהיה פגוע ו999 יהיו בריאים.
הסבר:
התוצאות של בדיקת השקיפות העורפית כפי שנמדדה בעל-קול במ"מ מוזנות לנוסחה במחשב יחד עם תוצאות שתי בדיקות הדם. שלושת התוצאות המשוכללות יחד בתוך הנוסחה ונותנות תוצאה של סיכוי לתסמונת דאון.
דוגמא: גברת בת 20 שנה עם שקיפות עורפית של 0.9 מ"מ, תקבל תשובה מייד אחרי בדיקת העל-קול: הסיכוי לפי הגיל 1:1400
הסיכוי לפי גיל+ שקיפות 1:9000
הסבר: כלומר, לפני הבדיקה הסיכוי של הגברת היה 1:1400. כלומר, אם היתה יולדת 1400 תינוקות 1 מהם היה לוקה בתסמונת דאון. אחרי בדיקת העל-קול (מדידת השקיפות העורפית של 0.9 מ"מ), הסיכון של הגברת ירד ל- 1:9000. כלומר, אם אותה גברת תלד 9000 תינוקות 1 מהם יסבול מתסמונת דאון.
המשך דוגמא: אותה גברת בצעה את בדיקות הדם של השקיפות. תוצאות בדיקות הדם שוכללו עם גיל המטופלת ובדיקת העל-קול, והתקבל ערך של 1:20000.
המשך הסבר: הסיכון שהתקבל כולל בתוכו את גיל הנבדקת, השקיפות העורפית ובדיקת הדם, ומבטל את הערך שהתקבל מחישוב השקיפות לבד (1:9000). הסיכון מתאר את העובדה שאם הגברת תלד 20,000 תינוקות 1 מהם יסבול מתסמונת דאון.
משמעות תוצאה "תקינה" בבדיקת הסקר
לפי המקובל במדינת ישראל ובהתאם להוראות משרד הבריאות. משמעות תוצאה תקינה היא סיכון הנמוך מהסיכון לתסמונת דאון בגיל 35. כלומר, סיכון הנמוך מהסיכון של 1:380. כלומר: אישה בגיל 35, אם תלד 380 עוברים, 379 יהיו תקינים ועובר 1 יהיה פגוע. סיכון של 1:390 נחשב כאילו לתקין וגם סיכון של 1:10,000 נחשב תקין, למרות שיש בינהם פער משמעותי. לדוגמא: בסיכון של 1:1,000 קרוב לוודאי שהעובר יהיה תקין.משמעות תוצאה תקינה היא סיכון, הנמוך מהסיכון לתסמונת דאון בגיל 35. בעת הלידה. קרוב לודאי שהעובר יהיה תקין, אך חשוב לדעת כי הבדיקה היא בדיקת סקר סטטיסטית, אשר מסייעת באיתור כ-80% מההריונות עם תסמונת דאון ואינה באה במקום בדיקת סיסי שליה או מי שפיר, אשר רק הן מאפשרות אבחון ודאי של תסמונת דאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בתפרים לאחר לידהיעל08/12/2011
שלום,
כשבועיים לאחר לידה, לאחרונה סובלת מגרד נוראי שלא מרפה ממני באזור התפרים. לאחר התייעצות עם רוקח, הומלץ לי למרוח משחת עזרקיאן במקום.
האם יכולה להשתמש במשחה בזמן הנקה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בתפרים לאחר לידה - תגובה
ד``ר איילון לחמן11/12/2011שלום.
בנושא הגרד בתפרים כדי להיבדק כדי לשלול אפשרות של זיהום מקומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תקין?האם יש סיכוי להריון החודש?ללי08/12/2011
שלום רב,
אני מסה להרות זמן רב.אלה תוצאות בדיקת הדם ביום ה-21 למחזור.האם הן תקינות?
422 pmol/L - ESTRADIOL (E-2)
TSH 1.88 mIU/L
LH 3.80 IU/L
FSH 3.50 IU/L
PROGESTERONE 69.8 nmol/L
האם דרך תוצאות אלה ניתן ללמוד אם בחודש זה יש או אין הריון?ניסיתי להרות גם בחודש זה ואני לא יודעת אם הבדיקות הללו יכולות להעיד אם הצלחתי או נכשלתי בניסיונותיי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תקין?האם יש סיכוי להריון החודש? - תגובה
ד``ר איילון לחמן08/12/2011שלום.
לא ניתן לדעת באם הרית כשאת ביום ה-21. ניתן רק לומר שהיה ביוץ תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קסריטליה08/12/2011
אני לא מבינה למה לא יכולים ליילד אותי באופן טבעי ואני חייבת שוב בפעם השלישית לעבור ניתוח מורכב כזה ..
מישהו מוכן להסביר לי למה לא מנסים ללדת באופן רגיל ? מה יקרה כבר ?
אני לא מוכנה עוד פעם לעבור את הכאב הזה .
כל כך מתוסכלת ועצובה בלי למות מזה , מחכים לי בבית 2 ילדים קטנים ,שנולדו בקסרי ואני ללא עזרה מאף אחד . איך עושים דבר כזה ?
יש לי הפנייה לקבוע ניתוח , האם כדיי לחכות לירדת מים או צירים ? אני לא ממהרת ללדת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קסרי - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור08/12/2011ערב טוב
מקובל בספרות הרפואית שמי שעבר 2 קיסרים מסוכן עבורו לידה רגילה
לפי הספרות יש סכנה לקרע הרחם בלידה
קרע רחם בלידה יכול להוביל למות העובר וסכנה חיים לאם
לכן למי עבר 2 קיסרי מציעים לידה שלישית בקיסרי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל שבוע 39 - עזרהariger08/12/2011
ד"ר שלום, קבלנו היום את תוצרות הערכת המשקל שערכנו לעוברית שלנו, לאורך כל ההריון סבבה סביב אחוזון 45 במשקל (בשבוע 36 ההערכה הייתה 2.530 ק"ג), אך עתה (שבוע 39) משקלה 2.895 (ירדה משמעותית באחוזון), מעבר לכך היקף הבטן תואם לשבוע 35 (בהערכות קודמות הפער היה של שבוע-שבועיים),האם יש מקום לדאגה? מה ניתן לעשות בשלב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל שבוע 39 - עזרה - תגובה
כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל. אגב מדוע חזרת על הערכת המשקל. האם היתה בעיה כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכת משקל שבוע 39 - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור08/12/2011ערב טוב
הערכת משקל של 2900 בשבוע 39 היא תקינה
משקל העובר 2900 בשבוע זה הוא בתוך הנורמה ואין מקום לדאגה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בנרתיק שבוע 26מירי08/12/2011
שלום אשמח לעזרה בבקשה
לאחרונה סובלת מגירוד מעצבן באזור הנרתיק ,שמתאפיין גם בהפרשה לבנה כדורית ורטיבות במקום (מתנצלת על הפירוט)
זה התחיל אתמול למרות שלפני סבלתי מצריבה והרופא לא טרח בכלל לבדוק,
התור לגינקולוג רק ביום שני הקרוב :(
מה ניתן לעשות כדי להקל?
יום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בנרתיק שבוע 26 - תגובה
יתכן והמדובר בדלקת פטריתית. אבל לפני טיפול חיבים להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בנרתיק שבוע 26מירי08/12/2011
שלום אשמח לעזרה בבקשה
לאחרונה סובלת מגירוד מעצבן באזור הנרתיק ,שמתאפיין גם בהפרשה לבנה כדורית ורטיבות במקום (מתנצלת על הפירוט)
זה התחיל אתמול למרות שלפני סבלתי מצריבה והרופא לא טרח בכלל לבדוק,
התור לגינקולוג רק ביום שני הקרוב :(
מה ניתן לעשות כדי להקל?
יום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרוח אגיסטן...
שרית08/12/2011נשמע כמו פטריה...
אפשר גם בטבליות.
מותר בהריון ואפשר גם בלי מרשם רופא.
בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרד בנרתיק שבוע 26 - תגובה
ד``ר איילון לחמן08/12/2011שוב,לגשת ולהיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומפרדקס לטיפול בצרבות בהריוןסימי08/12/2011
שלום,
אני בשבוע 17 להריון, וסובלת מאוד מצרבות. בהריון הקודם כאשר שום דבר אחר לא הצליח להקל עליי, לקחתי אומפרדקס 20 מ"ג- אחד ביום.
בגיל חודש וחצי התינוק נפטר מוות בעריסה בפתאומיות.
אני מתלבטת אם כדאי להתחיל גם בהריון הנוכחי לקחת אומפרדקס, אם יש לכך השפעות מסוכנות על העוברים.
שמעתי שיצאה תרופה חדשה שנקראת אומפרדקס- Z שניתנת ללא מרשם רופא.
מה ההבדל בין 2 התרופות? האם משהו מהם יכול להיות יעיל יותר לצרבות בהריון? האם אחד מהם פחות מזיק מהשני?
אשמח לקבל את חוות דעתכם.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומפרדקס לטיפול בצרבות בהריון - תגובה
בנושא תרופות בהריון,הכתובת הרשמית לשאלות ותשובות הינה במשרד הבריאות,בטל -02-6243669.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומפרדקס ואומפרדקס-Z
מיכל09/12/2011אומפרדקס-Z הינה תרופה ללא מרשם ודומה בהרכבה לאומפרדקס שהינה תרופת המרשם (רכיב פעיל: אומפרזול 20 מ"ג) .
נשים בהריון צריכות להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי שימוש בתרופה.
ניסית טאמס? תרגישי טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריס בהריוןיערה08/12/2011
שלום רב. אני בשבוע ה9 להריון ראשון. קיבלתי כרגע את תוצאות בדיקת הדם הכללית. TSH גבוה 8 , THYROXINE בטווח הנורמה 10.6. קבעתי תור לרופאה לשם קבלת טיפול לעוד מספר ימים (התור הראשון הפנוי). אני חוששת מאוד כי נגרם נזק לעובר, או להתפתחותו. האם חששותי נכונים ויכול להיגרם נזק? האם תוצאות אלו מצריכות טיפול מיידי? אודה מאוד על תשובה מהירה, אני מודאגת מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת התריס בהריון - תגובה
אם את מודאגת ניתן לפנות בינתיים לרופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה מאוד!ליאת08/12/2011
האם הפרשה ירוקה מהנרתיק יכולה לפגוע בעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה מאוד! - תגובה
ד``ר אריה לידור08/12/2011שלום לך
צריך לאבחן אותה לטפל במידת הצורך
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)