מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כדורי רואקוטןמור07/12/2011
שלום רב, אני לוקחת כדורי רואקוטן כבר 8 חודשים ...הרופא שלי אמר לי שלפניי כנסתי להריון הגוף שלי צריך להתנקות במשך חודש שלם ... ברצוני לקבל את געתכם בנושא ?? האם זה מספיק ?
תודה מראש ויום טוב
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי רואקוטן - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ07/12/2011חודש לא מספיק
צריך זמן ממושך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת רופא מסוכנתאתי07/12/2011
שלום רב הריון ראשון שבוע 38 הופנתי אתמול למיון יולדות עקב מוניטור עוברי שלא היה ברור (דופק עובר) שהגעתי למיון היה רופא מוזר מאד בלשון המעטה והוא לחץ לי על הבטן בצורה ברוטלית ובמיוחד על ראש התינוק ליד הנרתיק ועוד נתן לי להרגיש זאת גם לאחר שחזרתי עיכלתי את הדברים לצערי ... שאלתי היא האם לחיצה חזקה על ראש העובר יכול לגרום לנזק לעובר חלילה??? או שזה מוגן מאד? יש לציין כי אני מרגישה תנועות תקינות אך חוששת מפעולת הרופא שפשוט "השתולל" לי על הבטן וספציפית על האזור לי הנרתיק ראש התינוק אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת רופא מסוכנת - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ07/12/2011בדיקת רופא שגרתית לא אמורה לפגוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת אגן כיליהלילך07/12/2011
שלום,
בשבוע 32+2 היתי בבדיקת אולטראסאונד עקב אגן כיליה שמאלית מורחב. בבדיקה נמצא כי ההרחבה עומדת על 15 מ"מ ופרנכימה 10 מ"מ שמורה. כיליה ימנית תקינה.
הופניתי לנפרולוג ילדים, מעקב כליות וכמות מי שפיר.
קראתי שמדובר בממצא שכיח בעוברים ממין זכר ושברוב הפעמים זה מסתדר. מה שמדאיג אותי הוא שההרחבה יחסית גדולה.
האם יש בכל זאת סיכוי שזה יסתדר?
תודה רבה,
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת אגן כיליה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ07/12/2011הכן הרחבה משמעותית
נפרולוג הילדים ידריך אותך כיצד לנהוג לאחר הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחבת אגן כיליה - תגובה
ד''ר עפר תדמור07/12/2011ערב טוב
הרחבת אגן כילייה שכיחה.
לא תעלם מעצמה.
המימצא מחייב מעקב וגם המשך בירור בזמן ההריון וגם לאחרי ההריון.
אגן הכליה הוא איזור בתוך הכליה. הכליות הן האיברים הפעילים ביותר במערכת השתן של הגוף. בכליות מיוצר השתן עצמו, משם הוא עובר אל שלפוחית השתן דרך השופכנים (מעין צינורות), וממנה יוצא אל מחוץ לגוף דרך השופכה (גם הוא מעין צינור). בתוך הכליה, יצור השתן מתבצע באיזור אחד (האיזור החיצוני), משם הוא מועבר לאיזור אחר (האיזור הפנימי) ולאחר מכן יוצא מהכליה דרך איזור אחר אשר נקרא אגן הכליה - Renal Pelvis. אגן הכליה, אם כן, הוא חלל בכליה המחובר לשופכן (אותו צינור המקשר בין הכליה לשלפוחית השתן), אליו מגיעות ההפרשות של הכליה ודרכו הן יוצאות מהכליה ומובלות לעבר שלפוחית השתן ומשם למי השפיר (כשמדובר בעובר). כידוע, במצב תקין בגוף העובר יש שתי כליות, בכל אחת מהן ישנו אגן כליה וההפרשות המגיעות משניהם מובלות לשלפוחית שתן אחת משותפת.
שמות נרדפים: אגני כליות מורחבים, Renal pelvic dilatation – RPD, Pyelectasis.
הגדרה: הרחבת אגני כליות מתארת מצב בו נאגר נוזל באגן כליה אחת של העובר או באגני שתי הכליות של העובר. יש להבדיל בין הרחבה קלה של אגני הכליות לבין הרחבה משמעותית אשר הולכת ומחריפה משבוע לשבוע. לרוב נהוג לסווג את הממצא לפי מידת חומרתו בפרמטרים הבאים:
הרחבה קלה (mild) של אגני הכליות:
3.5-5 מ"מ המתגלה בסקירה בשבועות 15-20 להריון
5.5-7 מ"מ המתגלה בסקירה בשבועות 21-24 להריון
הרחבה קלה-בינונית (moderate) של אגני הכליות:
5-6 מ"מ המתגלה בסקירה בשבועות 15-20 להריון
7-8 מ"מ המתגלה בסקירה בשבועות 21-24 להריון
הרחבה ניכרת (severe) של אגני הכליות:
מעל 6 מ"מ המתגלה בסקירה בשבועות 15-20 להריון
מעל 8 מ"מ המתגלה בסקירה בשבועות 21-24 להריון
הרחבת אגני כליות:
במצב תקין:
הרחבת אגני כליות:
משמעות להריון:
נתייחס תחילה להרחבה קלה של אגני הכליות, הרחבה כזו לרוב אינה מעידה על מום בכליה וכן אינה מחריפה לאורך ההריון (לעיתים אף חוזרת למימדים תקינים תוך כדי ההריון). קיימים מקרים בהם ההרחבה מחריפה באופן משמעותי ואז קיים סיכוי סביר לחסימה בדרכי השתן, אולם מצב זה נדיר בממצא של הרחבה קלה, אשר לרוב אינה מתפתחת.
מלבד זאת, הרחבת קלה של אגני הכליות מהווה סמן המעלה את הסיכון הסטטיסטי לתסמונת דאון. זאת, מאחר שהתגלה במחקרים כי בהריונות עם בעיות במס' הכרומוזומים נצפתה שכיחות גבוהה יותר של הרחבת אגני כליות. יש לציין כי כאשר מזוהים מומים נוספים הסיכון לתסמונת דאון עולה משמעותית.
כאשר מדובר בהרחבה בינונית-קשה, הסיכונים הם חסימת דרכי השתן וסיכון מוגבר להפרעות כרומוזומיות גם כן, אך הסבירות במקרים אלה גבוהה יותר. במקרים אלה מיעוט מי שפיר מהווה אינדיקציה נוספ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליה שיורדתזהבית06/12/2011
הריון בשבוע 19 השליה ירדה , כרגע במעקב האם זה עשוי להסתדר ? תודה על התשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליה שיורדת - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור07/12/2011בוקר טוב
הגדרה:
מונח זה מתייחס למיקום השליה ביחס לצוואר הרחם. קיימות מספר דרגות, המתייחסות לדרגת הקרבה של השלייה לצוואר הרחם.
א. שליה נמוכה - שליה המגיעה קרוב לאזור צוואר הרחם.
ב. שליה נמוכה מגיעה לצוואר הרחם (שליית פתח גבולית).
ג. שליה נמוכה מגיעה לצוואר הרחם ומכסה אותו בחלקו (שליית פתח חלקית).
ד. שליית פתח מלאה - שליה המכסה במלואה את צוואר הרחם.
תיאור:
מרבית המקרים של שליית פתח מאובחנים בבדיקת על-קול המדגימה את השליה על פני צוואר הרחם. לעיתים הסימן הראשון של שליית פתח יהיה דימם ווגינאלי, לרוב מדובר בדימום מן הנרתיק שאיננו מלווה בכאבים במשך השליש השלישי של ההריון. אולם לעיתים קרובות לא יהיו כל סימנים חיצונים והמצב יתגלה רק בבדיקת העל-קול.
שכיחות: סיבוך זה מתגלה אצל אחת מכל 250 נשים הרות. הסיכוי לשליית פתח עולה כתלות בגיל האם, מספר הלידות והיסטוריה של ניתוחים קיסרים
משמעות להיריון: כאשר מאובחנת שליה נמוכה בשלבים המוקדמים של ההיריון (שבועות 14-15-16), מירב הסיכויים שהשליה תעלה כאשר ההיריון יתקדם והרחם יגדל, כלומר מדובר במצב של אבחנה זמנית שעוברת . הסכנה הכרוכה במצב של שליית פתח הינה דימום וגינלי המסכן את האם ובעקיפין את העובר. על מנת למנוע סיכון של זה יש להמעיט במאמץ גופני ולהימנע מנסיעות לחו"ל. כאשר מאובחנת שלית פתח חלקית/ גבולית בשלבים מוקדמים של ההיריון, בהמשך ההיריון הרחם יגדל והשליה תתרחק מצוואר הרחם עם התקדמות ההיריון.
בשלבים המאוחרים של ההריון (שבועות 24-26-28) קיימת סבירות גבוהה שמצב זה יתמיד עד ללידה . כאשר המצב של שלית פתח מתמיד עד מועד הלידה, השליה עלולה להיות בדרכו של העובר החוצה ולגרום לדימום ניכר בלידה. יש לבצע בדיקת על-קול לפני הלידה ולהחליט על צורת הלידה וגינלית או קיסרי.
יש לזכור ששליית פתח קידמית בנשים אשר ילדו בעברבניתוח קיסרי - עלולה לגרום לסיבוך משני הנקרא שלייה נעוצה .(Placenta accreta)
בתמונה- שליה נמ
טיפול מומלץ:
כנאמר יש להמעיט במאמץ גופני ולהקפיד על מנוחה. במקרה ומופיע דימום יש לפנות לרופא המטפל. הטיפול תלוי בנתונים כמו בחומרת הבעיה ובשלב בו נמצא ההריון. במקרים קלים וכאשר ההריון עדיין רחוק ממועד הלידה מומלץ לאשפז להשגחה של מספר ימים ובמקרה והדימום לא נשנה היולדת תשוחרר למנוחה בביתה. במקרים בהם יש דימום רב או כאשר ההריון קרוב לסיומו - יבוצע ניתוח קיסרי.
מאמרים בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבדיקת בטאאורחת06/12/2011
שלום
ביום ראשון 15 יום לאחר הביוץ עשיתי בטא ויצא 437
היום יומיים אחרי (שבוע 4+1) בצעתי שוב את הבדיקה ויצא 1167
בבקשה מה זה הערכים האלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה אומר שאת בהריון
רות06/12/2011ואפילו היתה הכפלה יפה של הבטא
בעוד כשבועיים בערך, בסביבות שבוע 6+ תבצעי בדיקת אולטרסאונד אצל רופא נשים לבדיקת דופק עוברי ולקביעת גיל ההריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
אורחת06/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בבדיקת בטא - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ07/12/2011מזל טוב
תפני לרופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך בבקשה עוד שאלה
אורחת07/12/2011התור שלי זה בעוד 4 שבועות
שבוע 8
האם עלי להקדים בגלל הערכים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואו שכחתי עוד דבר
אורחת07/12/2011פרוגסטרון 72
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעל 1000 בטה-רואים ק הריון כך שכבר
ש.08/12/2011עכשיו את יכולה לבצע אולטרסאונד בכדי לוודא הימצאות שק הריון ומיקומו.
אך גופק לא תוכלי לראות עדיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצג ומנח העוברתהילה06/12/2011
שלום,
אני בשבוע 27 ומנח העובר הוא עכוז.
מתי העובר אמור להתהפך למצג ראש לקראת הלידה?
מתי ניתן לדעת בוודאות שהמצג לא ישתנה עד הלידה ויש לבצע ניתוח קיסרי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצג ומנח העובר - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ07/12/2011ניתן לחכות לאמצע הטרימסטר השלילי
אם עדיין יהיה עכוז ניתן להפוך אותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצג ומנח העובר - תגובה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ07/12/2011טרימסטר שלישי שבוע 36
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חלבון עוברימאיה06/12/2011
שלום רב,
אני בת 37.5 וקיבלתי את התוצאות היום
Down's syndrom risk 1/1200
trisomy 18 risk- 1/6400
AFP- 0.67 MoM
AFP- 25.8 ng/ml
HCG 0.51 MoM
HCG 15.7 U/ml
Estriol 1.01 MoM
Estriol 1.2 ng/ml
אני עשיתי מי שפיר לפני מספר ימים וטרם קיבלתי תשובה.
רציתי לדעת אם על פניו התשובה נראית תקינה ואם יש בדיקה נוספת שמומלץ לעשות.
אני בסוף שבוע 17
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מאיה07/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות חלבון עוברי - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/12/2011הבדיקה תקינה ואין צורך בשלב זה לבצע בדיקת דם נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בהריוןחסויה06/12/2011
שלום, אני בהריון ורציתי לשאול האם במסגרת מנת בשר יומית פסטרמה גם נחשבת ( 3 פרוסות)??
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסטרמה בהריון
הריונית07/12/2011לא מומלץ לאכול פסטרמה בהריון, בשל חשש מחיידק הליסטריה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה בהריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ07/12/2011תשאלי דיאטנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 5ימים אחרי לידהעדי06/12/2011
הי סובלת מאוד באזור התפרים ובנוסף יש לי טחורים כואבים לא יכולה לתפקד לא לשכב לא לשבת כלום ניסיתי לשים נרות לטחורים ומשחות ופד קפוא ולא עוזר לקחתי גם אופטלגין מה לעשות יש משהו אנטיביוטי שיכול לעזור??
רוצה להניק וקשה בגלל הכאבים אויייי קשה לי אשמח לפתרוןן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגים עלי
עדי07/12/2011?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה5ימים אחרי לידה - תגובה
ד``ר אריה לידור08/12/2011שלום לך
פני לבדיקת רופא לבדיקת התפרים
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לעובדי בי"ח ואני בהריון..מיקה05/12/2011
שלום רב!
אני ממש בתחילת הריון, שבוע 5 ועובדת בבי"ח. כעת מחסנים את כל העובדים בחיסון אחד נגד שעלת, פוליו וטטנוס עקב מקרים שהתגלו בחולים בבניין.
מה לעשות? מותר לי להתחסן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לעובדי בי"ח ואני בהריון.. - תגובה
ד``ר איילון לחמן06/12/2011שלום
הכתובת הרשמית לתשובה בענין זה היא במשרד הבריאות, טל-02-6243669* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממש מטרידnetali2405/12/2011
שלום
אני בהריון ממש התחלתי.
יש לי שתי שאלות חשובות ממש דחופות.
אני בת 24 ומגיל 20 יש לי סיליקון בחזה ברצוני לדעת אם אפשר להניק או מה קורה אם הסיליקון אחרי הלידה? האם החזה מתעוות?
החתך מתחת לחזה עשיתי אותו לפני 5 שנים ואולו שתלי סיליקון.
השאלה השנייה היא העגיל בטבור האם צריך להוריד אותו בשלב מוקדם כמו עכשיו? או מתי לנכון להוריד?
ושאלה אחרונה?
האם מיטת שיזוף אסורה כבר בשלב כל כך מוקד זה מזיק? או אפשר ללכת פעם פעמיים בחודש הקרוב?
אני ממש בשבועיים הראשונים של ההריון.
מכיוון שאני שוהה בחול התור לרופא הוא רק שבוע הבא לכן אשמח לקבל תשובות בלי הכוונה לרופא כרגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבר עברו כמה ימים ואף אחד לא ענה לי
נטלי08/12/2011אפשר לקבל תשובה בבקשה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש מטריד - תגובה
ד``ר איילון לחמן11/12/2011שלום.
בנושא הסיליקון כדאי להתיעץ עם הרופא המצע,אם כי לא צפויה בעיה מיוחדת..את העגיל כדאי להוריד כבר עכשיו כדי למנוע סימני מתיחה באזור.לגבי מיטת השיזוף גם לא מומלץ בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד טבורי ימנימורן05/12/2011
שלום רב,
אני בשבוע 18 הריון לאחר הזרעה. השקיפות יצאה תקינה אך בסקירה מוקדמת התגלה וריד טבורי ימני ועלי לעבור ייעוץ גנטי ואקו לב עובר.
הדבר די הלחיץ אותנו. האם זהו משהו שכיח? האם תורלו להרגיע אותנו או שנוכל להרגע רק לאחר הבדיקות?
ידוע לכם האם בדיקות אלו ניתן לעשות בבי"ח בלינסון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריד טבורי ימני - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור05/12/2011ערב טוב
משמעות להיריון:
וריד טבורי ימני מתמיד (PRUV) איננו מום אלא מצב שונה מהנורמה. השונות איננה משפיעה על אספקת הדם לעובר. קיים קשר סטטיסטי מסוים בין נוכחותו לבין נוכחות שונויות נוספות, במיוחד במערכת מחזור הדם. במחקרים מסוימים נמצא כי ב- 18-23% מקרב העוברים עם PURV נמצאו ממצאים נוספים.
טיפול מומלץ:
א. יש לבצע סקירה קפדנית ולוודא שאין ממצאים נוספים חשודים בעובר.
ב. מומלץ בכל מקרה לפנות לאקו לב עובר וליעוץ גנטי, שם בהתחשב בנוכחות ממצאים נוספים בסקירה ותוצאות הסקר הביוכימי יעריכו את הסיכון.עקרונית כאשר PURV מהווה ממצא יחיד ובעיקר עם שאר בדיקות הסקר תקינות אין סיבה לדאגה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח בדיקת חלבון עובריטל05/12/2011
אודה על עזרה בפיענוח בדיקת חלבון עוברי.
התור שלי לרופא קצת רחוק ואני רוצה לדעת אם יש צורך לבצע בדיקת מי שפיר.
אני בת 27
afp 0.66
ריכוז- 32.80
hcg 0.95
ריכוז- 23.50
ue3 1.03
ריכוז- 5.31
הסיכון ללידת תינוק עם תסמונת דאון במועד הלידה בשילוב גיל ובדיקות- 1:2516
הסיכון ללדת תינוק עם תיסמונת דאון לפי גיל בלבד 1:1118
תודה מראש
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפיענוח בדיקת חלבון עוברי - תגובה
ד``ר איילון לחמן06/12/2011לום.
התוצאה בבדיקה הינה בהחלט תקינה.לגבי מי שפיר,אין הוראה רפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לאוטיזםמאיה05/12/2011
שלום, רציתי לדעת אם יש איזו בדיקה שניתן לעשות במהלך ההריון לאיתור אוטיזם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה לאוטיזם - תגובה
ד``ר אריה לידור05/12/2011שלום רב
למרבה הצער עדיין לא
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר גרידהחסויה05/12/2011
שלום,
בתאריך 10/10 עברתי גרידה (עובר ללא דופק).
מאז לא קיבלתי מחזור ובדיקת הריון ביתית היתה חיובית.
בתאריך 29/11 עשיתי בדיקת דם - בטא 3017
בתאריך 30/11 הייתי אצל רופא הנשים - ראו רק שק הריון.
בתאריך 04/12 עשיתי עוד בדיקת דם - בטא 6900.
נראה שהעליה בבטא אינה תקינה נכון??
מה עלי לעשות? לחכות לבדיקת אולטרסאונד נוספת שקבעתי ב- 16/12 או שעלי לפעול אחרת???
(מתנצלת על האינפורמציה המרובה... אני פשוט אובדת עיצות...).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר גרידה - תגובה
ד``ר אריה לידור05/12/2011שלום לך
בערכים אלו של ביטא אפשר לבצע כבר אולטרהסאונד לתקינות הריון ואף הוכחת דופפק עוברי.
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)