מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איתור ביוץעדי30/11/2011
שלום,
מה עלי להבין אם כאשר אני משתמשת ב- 2 ערכות ביוץ שונות שבאחת מהן באותו יום ואותה שעה מופיעים שני פסים חזקים המורים על ביוץ, ואילו בשניה מופיע פס- אך חלש יותר- שלפי הוראות היצרן מהווה תשובה שלילית?
האם עליי להניח כי מתרחש ביוץ באותו זמן או לא?
יצויין שהערכה הראשונה שמראה שני פסים חזקים- טוענת לדיוק של 99 אחוז, והערכה השניה (זולה יותר) מציינת שהיא "מדויקת"
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתור ביוץ - תגובה
ד``ר אריה לידור30/11/2011שלום לך
נראה לי שזו המדויקת יותר אמינה יותר. כדי לאמת ביוץ רצוי גם לבצע אולטרהסאונד לזקיקים ו/או בדיקת דם לאסטרוגן/פרוגסטרון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהם ערכי PAPP-A בטווח הנורמהמור30/11/2011
שלום רב,
עברתי סקר ביוכימי שליש ראשון וקבלתי תשובה של סיכון 1:220 לתסמונת דאון. אני מנסה להבין כמה נמוך ה PAPP-A שלי כי למיטב הבנתי גילי (40) מוריד משמעותית את הערך המשוקלל. להלן התוצאות:
גיל הריון ע"פ IVF הוא 13.4 שבועות
גיל הריון מחושב ע"פ אולטרסאונד 12.2 שבועות
שקיפות עורפית 1 ממ
papp-a 0.15MoM
papp-a 586.0mIU/L
free beta HCG 0.87 MoM
free beta HGC 33.9 ng/ml
סיכון לדאון ע"פ הגיל 1:100
אני לא מצליחה למצוא את ערכי הנורמה של הבדיקה הזאת, אודה לכם אם תוכלו לעזור.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהם ערכי PAPP-A בטווח הנורמה - תגובה
ערכי הנורמה האבסולוטיים הם מעל 0.15 MOM. הסיכיון משמעותי לתסמונת דאון כשערכו פי 2 נמוך מהנורמה. אך מכיוון שערכים אלו משוקללים לגיל האשה אין למעשה ערכים אבסולוטיים אלא בהתאם לגיל האשה.
אם נרצה להיות פרקטיים יותר גילך קובע את הסיכון בצורה משמעותית
וולפיו משתקפים גם המדדים האחרים. סיכון של 1:100 מחייב דיקור מי שפיר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות סקר ביוכימי טרימסטר ראשוןעלמה30/11/2011
שלום רב,
בת 40 תוצאות:
maternal age-related risk-1/90
down's syndrome risk - 1/1900
trisomy 18 risk - 1/10000
מה משמעות התוצאה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות סקר ביוכימי טרימסטר ראשון - תגובה
על פי גילך את בסיכון גבוה . מכיוון שהתבחין המשולש אינו מגלה את כל העוברים עם תסמונת דאון ( רק 70%) הרי שסיכון זה משמעותי בגילך . ממליץ על בצוע דיקור מי שפיר
בהצלחה,
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרליאת30/11/2011
שלום,
רציתי לדעת איך עושים את הבדיקה הזו,מתי עושים אותה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר - תגובה
אם כוונתך לבדיקת סקר לסכרת בדיקה זו מבוצעת מגיל הריון 22 עד 24 כשאינך בצום. תקבלי לשתות מנת גלוקוז 50 ג"ר וכעבור שעה תלקח דגימת סוכר מדמך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחותרעות29/11/2011
היי,
כבר כמעט 3 חודשים יש לי לחצים בפות ונאמר לי שזה בגלל שהיא עם הראש למטה, היום לאחר המקלחת הסתכלתי במראה וראיתי שהשפתתיים ממש נפוחות ויש לי כמו גולות בתוך העור, האם זה מצריך בדיקה או שזה משהו נורמלי לשלב זה? אני שבוע 33* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות - תגובה
ד``ר איילון לחמן29/11/2011שלום.
יש לגשת ולהיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בבדיקות שתן בהריוןשקד זהב29/11/2011
ערב טוב
ב20.11 עשיתי בדיקת שתן
כשהתוצאות אומרות Leucocytes בגבול העליון 100
מה זה אומר? האם זה מעיד על דלקת ? ואם כן כמה זה מסוכן לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בבדיקות שתן בהריון - תגובה
כדוריות לבנות יכולות להראות על דלקת בשתן או הפרשת יתר דלקתית בנרתיק. לכן יש לגשת להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בבטן שבוע 34מיה29/11/2011
שלום רב,כל הבטן שלי שורפת לי ואדומה נקוקות נקודות אדומות ,קניתי קרם להריון אבל זה עזר בהתחלה ועכשיו זה כבר לא עוזר מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושכחתי להוסיף....
מיה29/11/2011שהבטן ממש יבשה והעור מיתקלף ,ולא מגרד הרבה יותר שורף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בטבור בהריוןמאיה29/11/2011
שלום רב
אני בשבוע 25+4, החלו לי היום כאבים בטבור, לאחר שהרמתי את בני הרבה זמן ( הוא שוקל כ-11 קילו ) , האם זו הסיבה ?ממה זה יכול ליהיות נובע? האם הכל בסדר עם ההריון- אציין כי אני מרגישה את העובר? יש צורך לפנות לרופא בנדון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בטבור בהריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן30/11/2011שלום.
כל דבר חריג בהריון מצריך בדיקת רופא.בהחלט יכול להיות שזוהי תוצאה של הרמת בנך.אבל יש להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולות - אשמח לעזרתם.יפעת29/11/2011
שלום רב.
הפסקתי לקחת גלולות בסוף אוגוסט, מאז קיבלתי רק מחזור אחד וגם ממנו כבר עברו חודשיים. לפי בדיקת הביוץ שעשיתי (אני לא בדטוחה כמה הן אמינות) הביוץ שלי היה לפני בערך חודש, עשיתי לפני שבוע בדיקת הריון והיא הייתה שלילית.
יש לי כל מיני תופעות שכביכול אמורות להיות של הריון למרות שהבדיקה הייתה שלילית, יש לי כאבים בחזה ואני עייפה בצורה יוצאת דופן, בנוסף יש לי לעיתים מן לחצים בבטן התחתונה.
מה עליי לעשות כעת? מתי כדאי לעשות בדיקה חוזרת?
אשמח לעזרכתם,
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות - אשמח לעזרתם. - תגובה
ד``ר איילון לחמן30/11/2011שלום
הפשוט לעשות כעת הוא לגשת ולהיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריוןאסתר29/11/2011
שלום. אני בת 27 וחצי,אם לשלושה. לפני 3 חודשים עברתי גרידה לאחר שבשבוע 16 הדופק הפסיק. מאז קיבלתי פעמיים מחזור אך מספר ימים לפני הופעת המחזור הופיעו כתמים ודימומים קטנים ,רציתי לדעת בבקשה מה ההסבר לתפועה,כיצד ניתן לטפל בה והאם היא גורמת לסיכויים קטנים יותר להריון?
כמו כן החודש עדיין לא קיבלתי אך הופיעו כתמים-האם תופעה זו שוללת בודאות הריון או שייתכן אחרת?
ממש תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי להריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן30/11/2011שלום. כדאי לגשת להיבדק אצל רופאך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלמה חשובהיעל29/11/2011
שלום אני בהריון ראשון, שבוע 15.
יש לי הפרשות רבות מהנרתיק בריח של זרע (ללא קשר לקיום יחסי מין), האם זה נורמלי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלמה חשובה - תגובה
לא זה לא נורמלי. נא לגשת ולהיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבחין מרובערעות28/11/2011
לפני כמה ימים פניתי אליכם בשאלה:
קיבלתי הפנייה מרופאי לבדיקת חלבון עוברי- תבחין משולש.
מקריאה באתר של מכבי הבנתי כי שילוב בין תוצאות סקר השליש הראשון לתוצאותיו של התבחין המרובע (שקלול תוצאות התבחין המשולש עם ערך ההורמון אינהיבין)
ניתן לאתר כ- 95% מהעוברים הלוקים בתסמונת דאון.
השאלה היא האם הפנייה עליה כתוב חלבון עוברי הינה מספקת או שמא עליי לגשת לרופא ולבקש ממנו להפנייה לבדיקה עבור ערך ההורמון אינהיבין?
שאלה נוספת, עשיתי סקר ביוכימי טרימסטר ראשון אחרי השקיפות העורפית, הבנתי מחברה כי עליי לומר למכבי שלא לתת לי תשובה עבור הבדיקת דם של הסקר הביוכימי הראשון כיוון שאח"כ לא יוכלו לעשות לי את החישוב של הסקר הביוכימי המשולב? האם משהו ממה שכתבתי בפיסקה זו נשמע הגיוני או מוכר?
התגובה שקיבלתי הייתה: "לדעתי ניתן להסתפק בתבחין המשולש ואין צורך באינהיבין".
שאלתי היא: מדוע? אם אפשר לבדוק בבדיקת דם איזה הורמון שבאמצעותו ניתן למצוא 95 אחוז מהעוברים הלוקים בתסמונת דאון, אז מדוע לא לעשות זאת ולהסתפק בפחות אחוזים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבחין מרובע - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור29/11/2011ערב טוב
תבחין מרובע כולל אינהיבין מבוצע רק במעבדות זר.
במסגרת מכבי מבוצע רק שקיפות עורפית + בדיקת דם
ובנפרד חלבון עוברי עם 3 הורמונים.
תבחין מרובע מבוצע רק במעבדות זר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאצילה28/11/2011
הי
האם ערך בטא של 121087 בשבוע 7 יכול להעיד על סיכוי לתאומים?
הייתי באולטראסאונד וראו דופק אחד אבל אצל חברה שלי גם ראו כך בהתחלה ובהמשך זיהו שיש 2...
תודה, צילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא - ד"ר תדמור ירושלים
ד''ר עפר תדמור28/11/2011ערב טוב
ברגע שרואים עובר עם דופק לא סביר שלא יראו שיש עובר שני.
השאלה האם הבדיקה על קול בוצעה וגינאלית ??
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה חיובית בבדיקת הריוןרותם28/11/2011
שלום,
רציתי לשאול - לפני 10 ימים התחיל לי ביוץ והיום ביצעתי בדיקת הריון ויצא חיובי (שני פסים),
האם אפשר לדעת בוודאות שאני בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה חיובית הריון - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור29/11/2011ערב טוב
אם היה ביוץ לפני 10 ימים אז לא יכול להיות בדיקת הריון חיובית.
בדיקת הריון חיובית רק לאחר 14 יום מהביוץ.
איך את יודעת על ביוץ לפני 10 ימים ????????
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - בדיוק חזרתי מרופא נשים
רותם01/12/2011מסתבר שאני בשבוע 6 להריון.
משהו לא מסתדר לי - הייתי אצל רופא הנשים לפני 3 שבועות והוא בדק עם אולטרא סאונד ולא מצא כלום. כתוצאה מכך הוא נתן לי אקוקלומין.
השאלה שלי היא האם נטילת אקוקלומין בזמן הריון משפיעה על העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריות שמש ואפידורלנורית28/11/2011
אני עתידה ללדת בעוד כחודש. יש לי פטריות שמש בעורף ובגב. האם זה מהווה בעיה או סיכון בקבלת אפידורל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריות שמש ואפידורל - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור28/11/2011בוקר טוב
פיטריות שמש לא אמורות להיות בעייה באפידורל
יתכן כי מרדים עייף בשעה 0130 בלילה יראה בזה תירוץ לא לעשות אפידורל
כדאי למרוח כל יום משחה ולגמור הנושא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)