מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חומצה פולית - שבוע 14שרה22/11/2011
שלום,
האם יש נזק בלקיחת 2 כדורים של חומצה פולית (400 מ"ק) ביום אחד בשבוע 14? מביך, אבל אני לא בטוחה אם לקחתי היום (התכוונתי לקחת, אך בהיסח הדעת תוך כדי קריאה), ולא יודעת אם לקחת כעת. עדיף לקחת שניים ביום או לא לקחת בכלל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה לקחת 2. הגוף פולט עודפים
רות22/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית - שבוע 14 - תגובה
ד``ר אריה לידור22/11/2011שלום לך
לא יקרה כל נזק בנטילת 2 כדורים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש בהריוןעדי22/11/2011
שבוע 13 וחצי סובלת מבחילות כל היום והלילה מתחילת ההריון כמו בהריון הקודם אך הפעם גם מקיאה אבל פעם פעמיים בשבוע לא יותר.
בנוסף סובלת לאחרונה מכאבי ראש כמעט כל יום וגם בלילה לעיתים חזקים וממש מפריעים לי לישון או לתפקד במהלך היום, האם זה נורמלי? אני משתדלת לשתות לפחות 2 ליטר ביום ואוכלת כמו שצריך ובכל זאת.
הבחילות החזקות מתחילות להחלש מיום ליום ואני מניחה שאוטוטו יעברו אבל מה לעשות עם כאבי הראש?
התחלתי לפני שבועיים אספירין בגלל IGUR בהריון קודם ללא סיבה ידועה, האם אספירין יכול לגרום לכאבי ראש? היה לי גם לפני אבל יום אחד רצוף ועבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש בהריון - תגובה
אספירין אינו גורם לכאב ראש . אם כבר להפך. מציע שתבדקי על ידי נאורולוג ורופא עיניים בנוסף לבדיקות שגרה של לחץ דם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שבוע 24ירדן22/11/2011
שלום בת 35.5 הריון שלישי (שני ילדים) ללא הפלות בעבר. עד כה ממצאים של מוקד אקוגני כפול בחדר שמאלי בלב ו- C.P.C בחדר שמאל 5 מ"מ במוח. מי שפיר, חלבון עוברי ושקיפות עורפית תקינים לחלוטין. אתמול הופיע דימום טרי לא חזק שנעלם לחלוטין לאחר שעתיים. בימים שקדמו לדימום הופיעו שוב בחילות קשות בשעות הבוקר ובצקות קלות ברגליים. עלי לציין כי יומיים לפני הופעת הדימום קיימתי יחסי מין. האם יש קשר ליחסי המין? האם יש חשש להיפרדות שליה כפי שנאמר לי במיון נשים? בבדיקה במיון נשים הבדיקה הייתה תקינה ללא דימום, צוואר רחם סגור ונצפה דופק עוברי. הרופא אמר שאם יופיע שוב דימום עלי לעלות במהירות לבית חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום שבוע 24 - תגובה
עלייך להיות במעקב אולטרהסאונד קפדני ובכל מקרה דימום לפנות מייד למיון משום שהחשש הוא הפרדות שליה. אינני יודע באיזה שבוע את ומה מיקום השליה. ואת זה כדאי לברר . מכל מקום המנעי מיחסי מין ופני לבדיקת רופא לבצוע פאפ
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום שבוע 24 - תגובה - תגובה
ד``ר אריה לידור22/11/2011שלום שוב
ראיתי שאת בשבוע 24. המשיכי בהנחיות שהמלצתי קודם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום. אבקש התייחסות. תודה.עלמה22/11/2011
שלום רב,
הנני בסוף שבוע 11. שבוע שעבר נצפה העובר מזיז אברים (בבדיקה אצל הרופאה) וכן נערכה בדיקת שיקוף עורפי בתוצאה מצויינת. בימים האחרונים, חלה הפחתה משמעותית בכאבים מהם אני סובלת בשדיים בזמן השינה (עד לפני כמה ימים התעוררתי מהם במצב של תנועה ובעיקר שינוי תנוחה). האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום. אבקש התייחסות. תודה. - תגובה
ראי תשובתי למעלה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביוץ ביתית ללא תוצאות חיוביותמיכל21/11/2011
אני בת 28 מנסה להכנס להריון
בדרך כלל המחזור שלי נע בין 24-27 ימים. התחלתי לעשות בדיקת ביוץ ביתית ביום ה-8 למחזור, והיום כבר היום ה-17, ובכל יום אין סימן חיובי בבדיקת הביוץ (אני עושה אותה כל יום בואתה השעה).
התוצאה היא כמעט כל יום קו אחד ברור בלבד. פעם אחת היה קו נוסף, חלש מאוד. לפי הוראות הבדיקה אם זה קו חלש - התוצאה שלילית ואין ביוץ.
האם יכול להיות שהביוץ שלי יגיע לאחר היום ה-17? או שפספסתי איכשהו את הביוץ?
בכל מקרה אני ובן זוגי מקיימים יחסי מין כל יום כרגע, שזה נחמד מאוד אבל שנינו עייפים מאוד כשמגיע הלילה. האם עדיף לקיים יחסי מין פעם ביומיים לשם איכות הזרע (ואיכות השינה שלנו?)
תודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ביוץ ביתית ללא תוצאות חיוביות - תגובה
כדאי לבצע אולטרהסאונד לזקיקים וכון רמות הורמונליות מקבילות כדי לאתר את הביוץ בצורה מדויקת יותר. במידה והביוץ אותר יש להתחיל בקיום יחסי מין יומיים לפניו ועד שבוע לאחריו בימים לסרוגין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד איזה שבוע ניתן לטוס?ענת21/11/2011
שלום,
תאריך וסת אחרון 12.7. אמורה להיות בכנס מקצועי חשוב בארה"ב באמצע פברואר. האם עדין יהיה מותר לי לטוס בתקופה זו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד איזה שבוע ניתן לטוס? - תגובה
במידה וההריון תקין אין כל מניעה מטיסה בתנאי שבמהלכה תצטרכי לקום ולהתהלך מדי שעה ל 10 דקות לפחות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורזהבה21/11/2011
שלום, המחזור מאחר לי מזה כשבועיים. הפסקתי גלולות כבר לפני חודשיים. יחסי מין ללא אמצעי מניעה. לפני מס' ימים עשיתי בדיקת הריון ויצא שלילי. אדגיש שוב כי המחזור עדיין לא הגיע(גם אין תסמינים) . האם קיים סיכוי להיריון למרות שבדיקת ההריון הראתה שלילי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - תגובה
רצוי לבצע בדיקה מדויקת יותר כגון בדיקת דם . במידה ושלילי כלומר ללא הריון פני לרופא המטפל שלך לברור העיכוב
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן כל היוםמאיה21/11/2011
אני בשבוע 15 ומהבוקר עם כאב בטן שהתחיל מעט אחרי שאכלתי תפוח עם תולעת. לצערי לא ראיתי אותה בזמן.. יש בכך משהו שמסכן את העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן כל היום - תגובה
אם בריאותך לא נפגעה גם זו של העובר לא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם שבוע 30 - לחוצהליאת21/11/2011
שלום לכולם,
נכנסתי לשבוע 30 (היום). אתמול עשיתי בדיקות דם , ולאחר קבלת התוצאות התקשרו אלי מהמרפאה של רופאת המעקב שלי, וביקשו ממני לגשת למוקד חירום, אולם לא רצו להסביר לי בדיוק למה, רק שהתוצאות "לא הכי תקינות".
אודה באם תוכלו להרגיע אותי עד שאצליח להגיע למוקד.
התוצאות החריגות:
WBC - Leucocytes - 19.4
RBC - Red Blood Cells - 3.83
Hemoglobin - 11
Hematocrit - 33.4
Neutrophils% - 79.7
Lymphocytes% - 12.3
Neutrophils# - 15.49
Monocytes# - 1.36
אודה עבור קבלת כל עזרה והרגעה אפשרית !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף....
ליאת21/11/2011בת 28, הריון ראשון - IVF
תודה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרעינת21/11/2011
שלום,
אני בהריון ראשון שבוע 25 וביצעתי העמסת סוכר 50 גרם התוצאה הינה 137 mg/dl
האם התוצאה תקינה? אם לא אז האם אני מחוייבת לעשות בדיקת 100 גרם? (זו לא בדיקה שהייתי רוצה לעבור.. האם התוצאה הנ"ל מחייבת אותי?)
יש לציין כי אני בחורה בריאה עם משקל תקין ואין אצלנו סוכרת במשפחה.
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר - ד"ר תדמור ירושלים
ד''ר עפר תדמור21/11/2011ערב טוב
ערך של 137 מחייב לפי חלק מהרופאים לבצע העמסת סוכר 1000 גרם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליות באיזור הפות ופי הטבעתויקה21/11/2011
שלום,
אני בהריון שבוע 36 ו 4 ימים. מזה כ 3 שבועות אני סובלת מנפיחות באיזור הפות ופי הטבעת (ככל הניראה ורידים נפוחים).
השאלה שלי בנושא מהלך הלידה: האם דליות באיזור החיץ יכולים להפריע במהלך הלידה התקינה? ומה קורה אם יש צורך בחתך או יש קרע עצמוני? האם אין במצבים האלה סכנה לדימום מוגבר? ומה מומלץ לעשות במצבים שכאלה?
אני מאוד פוחדת מהלידה ובמיוחד מהדליות ותוצאות לוואי שיכולות להיות בלידה.
שאלה נוספת - לגבי עיסוי פרינאום - האם מותר לבצע את העיסוי במצב של דליות באיזורים הנ"ל? והאם זה באמת יכול לעזור ולו מעט למנוע חתכים וקרעים בלידה?
יש לציין שזהו ההריון הראשון שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה למענה
ויקה22/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדליות באיזור הפות ופי הטבעת - תגובה
יש צורך בבדיקת רופא קפדנית כדי לענות על שאלותייך הנכונות. יש להמנע מעיסוי אזור הדליות ועד כמה שניתן מחיתוך החיץ באזור זה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר אריה לידור
ויקה23/11/2011כאשר סיפרתי לרופא נשים מטפל שלי על הדליות, הוא אפילו לא בדק אותי. אמר שזו תופעה מוכרת ואין מה לעשול. ושזה לא מסוכן בלידה.
האם אני צריכה לבקש ממנו שיבדוק אותי?
מדוע זה לא בא ממנו אחרי שספרתי לו כמה שזה מפריע לי?
אני מרגישה קצת זלזול מצידו ומפחדת שאולי אני צריכה לעבור רופא מטפל, למרות שבשבוע 37 אני לא יודעת אם רלוונטי בכלל לעבור רופא נשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר אריה לידור - תגובה
ד``ר אריה לידור24/11/2011שלום לך
יש בוודאי צורך בבדיקה כדי לקבוע אם קיימ סכון בעת הלידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים בבטן בהיריוןקארין21/11/2011
דר שלום
אני בשבוע 33 ומגדרת לי ממש הבטן
ממה זה נובע? והאם זה דבר נורמלי?
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירודים בבטן בהיריון - תגובה
רצוי שתפני לבדיקת רופא עור שיאבחן ויטפל בהתאם
כמו כן רצוי שתבצעי תפקודי כבד ותידעי את רופאך המטפל בתוצאות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריון תוצאות בדיקה ביתיתמעיין21/11/2011
אני בתחילת שבוע 37
נשלחתי להעמסה של 100 גרם בעקבות ממצא של עובר גדול ( 3 ק"ג שבוע 35 )
שני ערכים יצאו לא תקינים נשלחתי מיד לדיאטנית שתאזן אותי
אני מאוד מקפידה על התזונה בהתאם לתפריט ולהוראות
ויש לציין שאני לא רעבה ומרגישה טוב!
הערכים שלי בצום הם בממוצע 70
הערכים שעתיים אחרי ארוחות בוקר/צהריים/ערב/ בסביבות 100
השאלה שלי היא האם זה נחשב למאוזן?
או שאצטרך טיפול תרופתי? זירוז?
אשמח לשמוע ,תגובה
התור הבא שלי לדיאטנית בעוד שבוע וחצי
אם לא אלד עד אז:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישה יכול לענות לי?
מעיין22/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
נעה22/11/2011בבוקר , אחרי צום הערך המקסימאלי צריך להיות 95
ובמהלך היום , יש למדוד 3 פעמים נוספות שעה לאחר שסיימת לאכול (בצום9
ואז הערך המקסימאלי צריך להיות 120-130
זו ההנחיה שאני קיבלתי מאחות הסוכרת שלי (-:
כך שסך הכל נשמע מאוזן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכרת הריון תוצאות בדיקה ביתית - תגובה
הערכים שציינת מצביעים על איזון טוב. המשיכי כך ומובן רצוי המשך מעקב אולטרהסאונד לגודל העובר וכמות מי השפיר בנוסף למעקב הדיאטנית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאחגית21/11/2011
שלום
תוצאת בדיקת בטא 8.11-327
14.11-2582
20.11-8981
האם הערך האחרון תקין או נמוך?(כיוון שלא הוכפל כל יומיים לפי החישוב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא - ד"ר תדמור ירושלים
ד''ר עפר תדמור21/11/2011בוקר טוב
ערכים יפים מאוד.
מעל 2000 אין טעם לעשות יותר בטה .
לעקוב אחרי ההריון בעזרת על קול וגינאלי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזונות אסורים בזמן הנסיונותמנסה 220/11/2011
היי,
אני ובן זוגי מנסים בפעם השנייה להכנס להריון, לאחר שבפעם הקודמת ההריון הסתיים בהפלה. אני מאוד מתקשה להמנע ממזונות שאני אוהבת כבר עכשיו (קממבר, ביצת עין), ורציתי לדעת אם מותר לאכול אותם לפני שמופיע האיחור במחזור ("בחודש הראשון", מה שנקרא).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזונות אסורים בזמן הנסיונות - תגובה
ד''ר גדעון נגר20/11/2011אין כל אסור לאכול כל מה שבא לך כל עוד אין אחור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)