מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציסטה בשחלה בשבוע ה5 להריוןשירי27/11/2011
שלום רב,
נקלטתי להריון אחרי ארבעה טיפולי הזרעה שלושה ראשונים עם איקקלומין והאחרון עם גונאל אף.
היום עשיתי אולטרסאונד ראשון לבדיקת נתוני גיל ההריון ולאחר התרגשות מפעימות לב העובר אמרה לי הטכנאית אולטרסאונד ששיש לי ציסטה ענקית.
מאוד נלחצתי ואני עדיין לחוצה.
הממצאים כפי שמפורטים בדוח:
"נצפה ממצא צלול בגודל 77\73 מ"מ וממצאים היפואקוגניים נוספים בקוטר 18 מ"מ.
חשוב לי לציין שבשבוע וחצי האחרון אני סובלת מכאבי בטן שדומים מאוד לכאבים שאני חשה לפני מחזור(הבנתי שזו תופעה מוכרת בתחילת הריון ולא יחסתי לכך חשיבות) וגם כשיש לי רצון להטיל שתן אני מרגישה כאב באיזור הנרתיק שעובר לאחר הטלת השתן. .
עכשיו עם הממצא הזה אני ממש חוששת.
האם יש סיבה לדאגה? האם אני צריכה לעשות מעקב אולטרסאונד כדי לראות שהסיצטה לא גודלת? האם זה מסוכן להריון??
אשמח לקבל תגובה בהקדם...
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשחלה בהריון - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור27/11/2011ערב טוב
רוב הסיכויים שהציסטה תיקטן
הציסטה מסוכנת רק אם מופיע כאב חזק שניגרם על ידי שיזור , סיבוב של השחלה עם הציסטה
לכן בכאב חזק לפנות למיון
פרט לכך הציסטה לא מסוכנת להריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא עזרה cmv בהיסטריהטלי27/11/2011
מצ"ב תשובות ב.דם (הנני בשבוע 6 להריוני)
הנני בשבוע ה6 להריוני מצ"ב תשובות ב.דם cmv
CMV-IGG 5.00 IU/ML ( 0.00- 0.39) (.........)*
(CMV IGG <0.4 IU/ML = NEGATIVE )
(CMV IGG 0.4-0.6 IU/ML = BORDERLINE)
(CMV IGG >0.6 IU/ML = POSITIVE )
CMV-IGM BORDERLINE
HBS ANTIGEN NEGATIVE
ANTI HBS 1.00 MIU/ML
Nonimmune
RUBELLA -IGG >100
(עד 15 : לא מחוסן )
(30-15 : כ"ל נוגדנים נמוך )
(יותר מי 30 :מחוסן )
TOXOPLASMA-IGG 3.00 IU/ML ( 0.00- 7.10) (...*.....)
Negative
(TOXO IGG <7.2 IU/ML = NEGATIVE )
(TOXO IGG 7.2-8.8 IU/ML = BORDERLINE)
(TOXO IGG >8.8 IU/ML = POSITIVE )
TOXOPLASMA-IGM NEGATIVE
CMV-AVIDITY >30
(CMV AVIDITY: <20% = LOW AVIDITY)
(CMV AVIDITY: >30% = HIGH AVIDITY)
(CMV AVIDITY: 20% - 30% = BORDERLINE)
CMV IGM METHOD2 BORDERLINE
TPHA NEGATIVE
אציין ואוסיף כי לפני 6 שנים במהלך הריוני עם תאומים בבדיקות דם שעשיתי התגלה כי נדבקתי בCMV בשליש הראשון (בשבוע 22 עשיתי מי שפיר שיצא תקין לשני העוברים)
מה ךלעשות ??????.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצ"ב תשובות מההריון הקודם
טלי27/11/2011CMV-IGG 3.60 IU/ML
POSITIVE
{CMV IGG > 0.4 IU\ML = REACTIVE . CMV IGG < 0.4 IU\ML = NON REACTIVE}
CMV-IGM POSITIVE
{CMV IGM =POSITIVE:EVIDENCE OF CURRENT OR RECENT INFECTION}
{CMV IGM =NEGATIVE:NO EVIDENCE OF CURRENT OR RECENT INFECTION}
/VIDAS/ ELFA בדיקה בוצעה בשיטת
HBS ANTIGEN NEGATIVE
ANTI HBS 0.10 MIU/ML
NEGATIVE
(ANTI HBS > 10 MIU/ML = IMMUNE)
(ANTI HBS < 10 MIU/ML OR NEGATIVE = NON IMMUNE)
RUBELLA-IGM* 0.14
NEGATIVE
(INDEX VALUES < 0.600 = NEGATIVE FOR IGM ABS TO RUBELLA VIRUS)
(INDEX VALUES > 0.600 AND <0.799 = EQUIVOCAL)
(INDEX VALUES =>0.800 =POSITIVE FOR IGM ABS TO RUBELLA VIRUS)
RUBELLA -IGG 194.60 IU/ML
POSITIVE
{RUBELLA IGG > 30 IU/ML = POSITIVE =IMMUNE}
{RUBELLA IGG < 15 IU/ML = NEGATIVE =NON IMMUNE}
{RUBELLA IGG 15-30 IU/ML = BORDERLINE}
15-6-97 הערכים הנ"ל החל מתאריך
TOXOPLASMA-IGG 0.10 IU/ML
NEGATIVE
(TOXO IGG <2 IU/ML =NEGATIVE:NO EVIDENCE OF PAST OR RECENT INFECTION)
(TOXO IGG >3 IU/ML =POSITIVE:IMMUNE RESPONSE FROM PAST OR RECENT INFECTION)
(TOXO IGG 2-3 IU/ML=BORDERLINE)
15-6-97 -הערכים הנ"ל : החל מה
TOXOPLASMA-IGM 0.29
NEGATIVE
(INDEX VALUES =< 0.499 =NON REACTIVE FOR IGM ABS TO TOXO GONDII)
(INDEX VALUES > 0.500 AND < 0.600 = EQUIVOCAL. TEST A SECOND SPECIMEN)
(INDEX VALUES => 0.600 =REACTIVE FOR IGM ABS TO TOXOPLASMA GONDII)
CMV-AVIDITY 9.5
6-4-2003:החל מ
(CMV AVIDITY: >30% = HIGH AVIDITY)
(CMV AVIDITY: 20% - 30% = BORDERLINE)
(CMV AVIDITY: <20% = LOW AVIDITY)
TPHA NEGATIVE
BL.GR.-RH O RH POSITIVE
COOMBS INDIRECT NEGATIVE* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה אנא התייחסות הרופאים
טלי28/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעווה בפניםאביבה27/11/2011
אני בשבוע 14 האם מותר לעשות שעווה בפנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אביבה30/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעווה בפנים - תגובה
ד``ר אריה לידור01/12/2011שלום לך
אין כל בעיה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הנקה יכולה לשבש ביוץ ?מיכל27/11/2011
שלום,
אני כ- שנה וחודשיים לאחר לידה עדיין מניקה בצורה חלקית בלילות ובבוקר בלבד במשך היום אינני מניקה. קיבלתי מחזור 3 - 4 פעמים ומכיוון שהפעם המחזור לא הגיע עשיתי בדיקת הריון ע"י המקל והיא חיובית (עדיין לא עשיתי בדיקת דם). מאוד הופתעתי מכיוון שלפי החישובים הסקס לא נעשה בזמן ביוץ אלא לפחות שבוע אחרי.
רציתי לדעת אם ייתכן שבהנקה חלקית זמני הביוץ יכולים להשתנות ???
כמובן שאבצע בדיקת דם אבל עד אז אשמח לקבל תשובה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הנקה לשבש ביוץ ? - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור27/11/2011ערב טוב
הנקה באופן חד משמעי משבשת את הביוץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חנק מבליעת מזון וצרבותאתי27/11/2011
שלום הריון ראשון שבוע 38 מזה כחודשיים סובלת מצרבות קשות מאד תחושת שריפה קשה בוושט ביום ובמיוחד בלילה לאורך כל הלילה אך זה מצטרף לתופעה של אוכל שנתקע לי בוושט וגורם לי לחנק עד שאני מקיאה דיי בקלות כי זה לא יורד מהוושט תקוע לחלוטין יש לציין שהיכן שנתקע המזון ושריפת הצרבות זה באותו מקום האם התופעה מוכרת מלבד הצרבות ? אילו כדורים ניתן לקחת? תור לגסטרו בעוד המון זמן שזה כבר לא רלוונטי טאמס כבר לא עוזר ובמיוחד מפריע לי עניין החנק בבליעה האם זה רפלוקס כתוצאה מההריון תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנק מבליעת מזון וצרבות - תגובה
ד``ר איילון לחמן27/11/2011שלום.
בנושא החנק אכן קשה לעזור .יש להיבדק. בנושא הצרבות כדאי לנסות את תכשיר ה-MAALOX.לוקחים כף כל פעם שיש צרבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות גנטיות
מירב27/11/2011שלום, אני בשבוע 8, הריון ראשון, אני ובעלי שנינו ממוצא תימני, בקופ"ח הפנו אותי לבדיקות גנטיות רציתי לדעת אם באמת עלי לבצע בדיקה זו כיון שבדקתי עם אחותי שילדה לפני חודשיים ועם חברות כולם ממוצא תימני ואף לא אחת לא נשלחה לעשות בדיקות אלו. איני יודעת אם לבצע בדיקות אלו או שזה הסחפות ודאגת יתר לבצען.מה המלצתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאולות דחופות לפני טיסהליבנת27/11/2011
שלום
אני בשבוע 24 +3
אני לפני טיסה היום לאיטליה (4 שעות טיסה)
אני מאוד חוששת משום שבשבוע האחרון אני מרגישה כאבי גב וגם בכל פלג הגוף התחתון.
האם יש עצות שיכולות לעזור לי לפני טיסה? דברים שאני צריכה לדעת?
בנוסף רק לפני כמה ימים הרופא אמר לי שאני צריכה לקחת ברזל (התברר שהייתי צריכה לקחת החל משבוע 20)
שאלתי היא האם הכאבים בגוף יכולים להיות קשורים לאי לקיחת ברזל בזמן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאולות דחופות לפני טיסה - תגובה
ד``ר איילון לחמן27/11/2011שלום. כאבים כמו שאת מתארת אינם נגרמים עי כדורי ברזל. שווה לגשת ולהיבדק לפני הטיסה.לגבי הטיסה יש גם הנושא של גרביים אלסטיות וכו. התיעצי עם רופאך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה- משקל עוברמורן27/11/2011
בוקר טוב
כמה אמור לשקול עובר בשבוע 35?
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה- משקל עובר - תגובה
ד``ר איילון לחמן27/11/2011שלום
בסביבות ה-2500 גר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה- הפלהמתן27/11/2011
אחותי בת 27, ונכנסה בטעות מחבר שלה להריון.. זה הריון ראשון שלה.
היא מעוניינת לעשות הפלה.. אבל היא מאוד פוחדת שאם היא תעשה הפלה, היא לא תצליח להכנס להריון בעתיד.
יש אחוז גבוה של נשים שעושות הפלה ואח"כ לא מצליחות להכנס להריון שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה- הפלה - תגובה
ד``ר איילון לחמן27/11/2011שלום.
במחקרים נמצא שהפסקת הריון יחידה היא בדרך כלל ללא כל השלכות על הריונות עתידיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותנטע26/11/2011
שלום,
אני בשבוע השישי להיריון.
אני נוהגת להתרחץ במים חמים מאווד!האם אנייכולה להמשיך להתרחץ כך? אציין שזה לא אמבטיה, מקלחת. בנוך עם תנור והכל אדים וכו'..מאוד חם. זהבסדר?
בנוסף, ברצוני לעשות ספורט בהירון. מה מותר לי עכשיו.
אני מעוניינת לעבו על דירירי הבטן בכדי להקל על הלידה. מה אני יכולה לעשות?
תודה רבה,
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
ד''ר גדעון נגר26/11/2011את יכולה להתרחץ בכל טמפרטורה שנוחה לך.אין מניעה לבצע ספורט אך רצוי להמנע ממאמץ יתר. לטעמי הספורט האידיאלי הוא הליכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
נטע28/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציטוטק או גרידהחגית26/11/2011
שלום
שבוע 7 להריון התגלה באולטרסאונד שק הריון לא תקין שגבולותיו אינן סדירים.ללא תוכן עוברי
שבוע לפני כן -אולטרסאונד ראשון נמצא שק הריון בספק.בנוסף,ערכי הבטא עלו בצורה תקינה לחלוטין(בטא אחרונה23000- היתה ביום האולטרסאונד שנראה לא תקין),הרופא אמנם התפלא אך אמר שלדעתו אין טעם לאולטרסאונד נוסף, האמנם?.??
שאלתי היא לגבי הפלה- האם יש סיבה לעשות גרידה או עדיף ציטוטק?האם יש חשיבות לשבוע בו אני נמצאת מבחינת כמות הדימום?(נטיית ליבי היא לא להתערב כירורגית אך אני פוחדת מהסיכוי לאיבוד כמות גדולה של דם בעקבות הציטוטק)
ושאלה אחרונה
אני נוטלת כדורי קפרה לאפילפסיה,האם ידוע על קשר בין ציטוטק לקפרה או שאין התנגשות ביניהם?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציטוטק או גרידה - תגובה
ד''ר גדעון נגר26/11/2011ממליץ על ציטוטק במידה ואכן לא תתרחש ההפלה אזי לבצע גרידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפשעהצילה26/11/2011
שלום
אני בהריון לאחר שבשנה שעברה היו לי 3 הפלות טבעיות בטרימסטר הראשון (עברתי את כל הבדיקות והן תקינות). עכשיו אני בשבוע ה7 (וסת אחרונה ב-07/10/11) ויש לי כאבים המפשעה בצד שמאל. יש לי ממה לחשוש? אתמול הייתי בבדיקה והכל היה תקין, כולל דופק.
הכאבים התחילו היום בבוקר.
תודה, צילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפשעה - תגובה
ד''ר גדעון נגר26/11/2011הכאבים במפשעה אינם קשורים להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי קיסרידורית26/11/2011
שלום,
עברתי ניתוח קיסרי לפני כשבוע. יש לציין כי נעשה לי תפר קוסמטי פנימי.
בבדיקת רופא בשחרור- הבדיקה הייתה תקינה. עם זאת, האזור נפוח ויש ממש בטן "נוספת" באזור (הבטן מההריון כבר קטנה לעומת אזור הניתוח).
שאלתי היא, האם התופעה היא נורמאלית? אם כן, כמה זמן לערך לוקח לנפיחות לרדת והאם יתכן שהגבעה הנ"ל תשאר?
תודה,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי קיסרי - תגובה
ד''ר גדעון נגר26/11/2011בדרך כלל הנפיחות יורדת כעבור מספר שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן התחתונה שבוע 33איריס26/11/2011
כבר יומיים אני מרגישה כמו כאבי מחזור, לא חזקים אבל בהחלט מציקים. האם זה נורמאלי לשבוע הזה של ההריון או שזה משהו שמחייב בדיקה במיידי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן התחתונה שבוע 33 - תגובה
ד''ר גדעון נגר26/11/2011כאבים לא חזקים שכיחים בשבוע זה איני רואה סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV בשבוע 30בר26/11/2011
שלום,
בשבוע 30 ללא נוגדנים לCMV לאחרונה אמא שלי חלתה לא מעט והרופא שלח אותה לביצוע בדיקה של מחלת הנשיקה, יצא שהIGG שלה חיובי וה- IGM שלילי לא נושאת את המחלה כרגע אך הרופא אמר כי לא ניתן לדעת מתי היא הייתה חולה.
השבוע סבלתי מחום במשך 12 שעות, כאבי חזה וקושי לנשום, שיעול שעדיין נמשך וכאבי שרירים.
רציתי לדעת האם אלו עלולים להיות תסמינים של CMV?
כמו כן כמה זמן לאחר שחליתי מומלץ לבצע בדיקה כדי שהיא תצא אמינה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV בשבוע 30 - תגובה
ד''ר גדעון נגר26/11/2011את מחוסנת ואין סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה לא ברורה
בר27/11/2011לי אין נוגדנים רשמתי שאמא שלי הייתה חולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- bv בהריוןaviva25/11/2011
שלום רב אני בהריון שבוע 21 ובעקבות דלקת בשתן עם GBS שטופלה (שתי תרביות שליליות ) החליטה הרופאה לקחת לי תרבית וגינאלית שתוצאתה :סיכוי ל-BV . הרופאה אמרה לי שהיא מעדיפה לחכות עם הטיפול כי זה אסימפטומטי וכי זה מוקדם לטפל בשלב זה של ההריון ושעדיף לחכות. קראתי שBV מגביר את הסיכוי להפלה בטרימסטר השני ורציתי לדעת האם באמת רצוי לחכות עם הטיפול או שעדיף לטפל. כמו כן רציתי לדעת אם כל הזיהומים האלוBV ן-GBS יכולים לגרום נזק לעובר . והאם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי למנוע זאת כמו שטיפות וכו'. תודה מראש וסליחה על האורך אני פשוט מאוד מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר bv בהריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר26/11/2011אין כל צורך בטפול מאחר ואלו לא גורמים להפלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)