מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנדומטרין בהריון תאומיםדקלה23/11/2011
שלום,
אני בשבוע 12+ 3 בהריון עם תאומים לא זהים בשתי שיליות נפרדות שהושג ב- IVF.
אתמול בוצעה שקיפות עורפית שעד אליה קיבלתי תמיכה של שלושה כדורי אנדומטרין ליום.
רופאת הנשים שלי אמרה לי להוריד לשניים ביום ואח"כ נוריד ל-1 ליום.
האם הגיוני? יש לי קצת פחד להוריד את המינון מחשש שיקרה משהו להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין בהריון תאומים - תגובה
ד``ר אריה לידור24/11/2011שלום לך
בשבוע זה אפשר כבר להתחיל בהפחתה הדרגתית בתמיכה כפי שאכן הונחית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה דמית שקופהלול23/11/2011
שלום רב
אני בשבוע ה- 23 להיריון. לפני כשלושה ימים הייתי בסקירת מערכות מאוחרת והכל בסדר גמור.
היום כאשר הייתי בשירותים ראיתי על גבי הנייר טואלט הפרשה שקופה (שזה בד"כ יש לי, כמו לפני ביוץ)ובנוסף מעט מאוד דם שקוף. מעין חוט דם שקוף ובהיר מאוד. חשוב לי לציין שגם בשבוע שעבר זה קרה לי ונעלם ובשתי הפעמים האלו ההפרשה הדמית הופיעה לאחר קיום יחסי מין.
האם זה מסוכן? או שזה נורמלי???
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה דמית שקופה - תגובה
ד``ר איילון לחמן23/11/2011שלום.
הפרשה דמית לאחר קיום יחסים,נובעת בד"כ מבעיה בצוואר הרחם. ממליץ שתגשי להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתשי23/11/2011
אני בשבוע 18 להריון ובבדיקת תבחין משולש נצפה ערך חריג של HCG 4.9 MOM
בסקירה מוקדמת הרופא רשם המטומה בשליה.
האם ההמטומה יכולה לתרום לערך החריג הנ"ל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
ד``ר איילון לחמן23/11/2011שלום.
כן,בעיה שיליתית יכולה לגרום לעלית ערכיHCG.מומלץ אבל המשך בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת גדילה ובדיקת לחץ דםטל כהן23/11/2011
שלום רב,
שמי טל כהן ואני בשבוע 31 (היום) הריון ראשון, ספונטני, תקין, עובר אחד.
אני סובלת מAPCR ומזריקה קלקסן 40 מ"ג על בסיס יומי ואני במעקב המטולוגית.
לצערי, רופא הנשים שלי לא מנדב מידע ואף גורם לי אי נוחות בשאילת שאלות.
בשבוע שעבר הופניתי מטעמו לבדיקת לחץ דם אצל אחות פעמיים בשבוע (!!!) למעקב לצורך מניעת רעלת הריון.
לצערי, הרופא לא ציין מאיזה שבוע עושים זאת. כאשר התקשרתי היום- המזכירה שלו אמרה שהכל רשום על ההפנייה ואם אני לא בטוחה- שאתחיל מיד (כאשר יש לי תור גם ככה לרופא לשבוע 34).
שאלתי היא- מאיזה שבוע מומלץ לעשות מעקב אחות? והאם זה באמת נחוץ פעמיים בשבוע?
כמו כן, האם יש באפשרותי להשכיר מכשיר לחץ דם ולבדוק בעצמי?
ולגבי חלבון בשתן- נמסרה לי הפנייה כזאת גם כן, שהוצמדה למעקב האחות- האם עליי לבצע זאת חד פעמית או פעמיים בשבוע כמו לחץ הדם??
אני מתנצלת על ריבוי השאלות- מה שבטוח, בהריון הבא ב"ה- אמצא לי רופא אחר, שמתקשר ומסביר את הכל כראוי.
בברכת המשך יום נעים והמון תודה!!
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתגובה...
טל כהן23/11/2011שלום!
ראיתי שיש תגובות לכותבות אחרי... רק לוודא שלא פספסתם את השאלה שלי במקרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכת גדילה ובדיקת לחץ דם - תגובה
ד``ר אריה לידור24/11/2011שלום לך
אפשר לבצע מעקב לחץ דם דו שבועי. כבר בשלב זה. באותו יום שאת פונה לאחות למדידת לחץ דם זה יילקח גם שתן לבדיקת חלבון בסטיק.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושבת שלום !!
טל כהן24/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי טל
מאיה24/11/2011אני בהיריון בסיכון, גם מזריקה קלקסן ובמעקב ל"ד ושתן. מה שעשיתי כדי לא לבקר כל יומיים אצל אחות-
קניתי מכשיר לחץ דם- בסביבות 100-150 ש"ח בסופר פארם, ואני כותבת את המעקב שלי על דף ואת זה מראה לרופא.
לגבי הסטיק- כמעט אין אפשרות להשיג את זה בפארמים. אם יש לך חברה, מכרה שהיא אחות בקופ"ח היא תוכל אולי להשיג לך את הקופסה הזאת של הסטיקים, ולעשות בבית. היא תסביר לך מה זה כל משבצת ועל מה צריך להסתכל בבחינת חלבון. אחת לכמה שבועות אולי ישלחו אותך לאיסוף שתן- בדיקה שאת אוספת שתן 24 שעות לתוך מיכל והיא מדויקת לבדוק חלבון.. אבל בכלל לא בטוח שתצטרכי.
בכל אופן, נסי איכשהו להשיג לך את הסטיקים האלה ול"ד זה לא בעיה. בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספק שק הריוןחגית22/11/2011
שלום
וסת אחרונה:5.10
לפני כשבוע עשיתי בדיקת אולטרסאונד עקב דימום קל (בעיקר בניגוב)
בבדיקת האולטרסאונד נראה כי צוואר אחורי קיים וסגור,רחם תקין ובתוכו בספק שק הריון וכן המטומה בקוטר 2*0.5
לפי החישוב ביום הבדיקה הייתי אמורה להתחיל שבוע 6 ,האם הגיוני שבתחילת שבוע 6 עדיין לא רואים בוודאות שק הריון ?
בנוסף, הרופא ביקש ממני לעשות פעמיים נוספות בדיקת בטא כדי לראות אם יש עלייה בערכים,בינתיים ביצעתי בדיקה אחת והיתה עליה בערכי בטא( 14/11-2585, 20/11-8980)
הרופא הגדיר זאת מצב של הפלה מאיימת
האם לפי הנל יש סיכוי להריון תקין?
יש לציין כי נכון לעכשיו הדימום פסק
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספק שק הריון - תגובה
ד``ר אריה לידור23/11/2011שלום לך
החשוב הוא להמשיך ובצע בדיקות אולטרהסאונד כדי לעקוב אחר התפתחות ההריון והופעת דופק עוברי אלו ייקבעו את תקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לך
מאיה24/11/2011אצלי היה ספק שק היריון בסוף שבוע 5. ראו משהו נוזלי שיכול להתאים לשק של איזה 28 יום... אחרי כמה ימים הכל כבר היה ברור והשק גדל.
יש סיכוי טוב ותהיי אופטימית :) חשובה מאוד עליית הבטא, זה מעודד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורך צווארמאיה22/11/2011
הי,
שבוע 32+3. אורך צוואר 28-30 מ"מ. במוניטור- אין צירים.
האם תקין..? האם צריך להיות במעקב ואם כן כל כמה זמן?
שאלה נוספת- נצפתה נטיה לריבוי מי שפיר- אך בתוך הנורמה- יש עם זה בעיה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך צוואר - תגובה
ד``ר אריה לידור22/11/2011שלום לך
אורך צוואר עד 2 נחשב לתקין. רצוי המשך מעקב.
אין בעיה עם כמות מי שפיר שבתחום התקין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלק חשוב מתשובתך נמחק
מאיה22/11/2011שלום דוקטור,
תודה רבה- אבל עד איזה אורך נחשב תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא מענה
מאיה22/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלק חשוב מתשובתך נמחק - תגובה
ד``ר אריה לידור23/11/2011שלום לך
מתחת ל 2 לא תקין
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הי.ממתינה לתשובה. אנא...עלמה22/11/2011
שלום רב,
הנני בסוף שבוע 11. שבוע שעבר נצפה העובר מזיז אברים (בבדיקה אצל הרופאה) וכן נערכה בדיקת שיקוף עורפי בתוצאה מצויינת. בימים האחרונים, חלה הפחתה משמעותית בכאבים מהם אני סובלת בשדיים בזמן השינה (עד לפני כמה ימים התעוררתי מהם במצב של תנועה ובעיקר שינוי תנוחה). האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי.ממתינה לתשובה. אנא... - תגובה
כל עוד מעקב האולטרהסאונד תקין לתחושותייך אין חשיבות מנבאת לתקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןאני22/11/2011
עשיתי בדיקה וזה התוצאות
HCG QUANT.(S) 9185.00 IU/L
זה אומר על הריון, נכון?
איזה שבוע?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - תגובה
התוצאה חיובית. מציע שתתחילי במעקב הריון כולל אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקררות בהריוןרבקה22/11/2011
שלום רב
אני בהריון בשבוע 16, התקררתי ואני מאוד מנוזלת , עם קצת חום
האם זה מסוכן?
האם אסור לקחת כדורים כגון דקסמול להורדת החום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקררות בהריון - תגובה
אין סכנה לעובר משפעת. אפשר להשתמש במורידי חום למיניהם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 8 עם כאבים חזקים בשן בינהאדווה22/11/2011
יש לי כאבים איומים וכנראה שאני צריכה לעשות עקירה כירורגית, הבעיה היא שאני צריכה לבצע צילום עבור זה, והרופא נשים שלי המליץ ממש לא לעשות עד שבוע 13 לפחות.
רופאי השיניים לא יכולים לעקור את השן בלי לצלם...
מה עושים??!!!
בא לי למות מהכאבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 8 עם כאבים חזקים בשן בינה - תגובה
יכולה לבצע צילום שיניים שרמת קרינתו נמוכה ללא כל חשש. רצוי לכסות את הבטן בסינור עופרת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזול ברחםדנה22/11/2011
שלום לצוות הרופאים!
הייתי בביקורת לפני שבוע וחצי אצל רופא נשים, פעם ראשונה אחרי הלידה, ילדתי לפני כ8 חודשים. הרופא עשה לי אולטרסאונד וגינלי ואמר כי יש נוזל ברחם ביקש שאחרי שבוע אחזור על הבדיקה וכמו כן נתן לי הפניה לבדיקת דם לגילוי הריון בטענה כי אני מניקה ואין לי ווסת אז לוודא אם יש או אין הריון. אז אחרי שבוע עשיתי שוב US ועדיין היה לי נוזל ברחם והכמות עלתה מ12 מ"מ ל-17 מ"מ. את הבדיקת דם לא עשיתי מחוסר זמן אבל החלטתי לקנות בדיקה ביתית, השתמשתי בה יום אחרי בדיקת הUS השנייה ויצאה לי חיובי. אז שאלותיי הן: אם אני אכן בהריון איך לא רואים שק הריון באולטרסאונד? והאם זה תקין שיש נוזל ברחם בזמן הריון ובכלל? את הבדיקת דם אעשה רק בשבוע הבא ואני סקרנית וגם חוששת אשמח לקבל תשובות תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזול ברחם - תגובה
חשוב מאד לבצע בדיקת דם להריון. במידה וחיובית נוזל זה הוא שק הריון. במידה ושלילי ייתכן וזו הפרשה דמית או וסת שלא זרם עדיין החוצה. מכל מקום יש צורך בהמשך מעקב הן אולטרהסאונד וכמובן בדיקת ביטא בדם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה תנועות חודש תשיעיאתי22/11/2011
שלום רב הריון ראשון שבוע 36 ו4 ימים ביומיים האחרונים יש לי שינוי בתנועות העובר העובר שלי היה פעיל מאד ומשתולל בכל היום והלילה ביומיים האחרונים אני חשה תנועות אך ממש עדינות שיוטים קלים בבטן ולא בעיטות כמו שהורגלתי עשיתי לפניי מס ימים אולטרסאונד שהיה תקין השאלה האם זה נורמלי והאם כל תנועה גם חלשה נחשבת כתקינה ?? כי יש ממש שינוי בתחושות הרבה הרבה הרבה יותר עדין תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה תנועות חודש תשיעי - תגובה
גם תנועה עדינה נחשבת לתקינה. מכל מקום אם את חשה בהפחתה בכמות תנועות העובר בצעי מוניטור עוברי בנוסף לאולטרה סאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"רשי22/11/2011
בת 32 בהריון שבוע 18 אחרי סקירה מוקדמת תקינה למעט עורק טבורי יחיד.
בבדיקת סקר שליש ראשון נמצאו חריגות בערכים AFP 2.49 MOM
HCG 4.69 MOM
סיכוי לתסמונת דאון 1:13000
1.האם יש קשר בין עורק טבורי יחיד לבין הורמונים גבוהים אלו?
2.מה יש לדעת כאשר יש ערכים גבוהים אלו ומה לבקש?
3.יש סטיה של יומיים בין גיל הריון לפי וסת ולפי US.האם קשור לערכים אלו ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד"ר - תגובה
אין חשיבות לסטיה בגיל ההריון. לאור תוצאות אלו פני ליעוץ גנטי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאח22/11/2011
שלום אני בשבוע 10 +3 . בימים האחרונים אני מרגישה לחץ בגב התחתון עם התרכזות סביב עצם הזנב. האם אמור להדאיג או שכיח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
שכיח בעקר לאור הורמוני ההריון והשפעתם על עמוד השדרה וכן עקב השינויים האנטומיים בעקבות צמיחת הרחם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהש22/11/2011
האם יכולה להיות סטייה של שבועיים בגיל ההריון? שהעובר גדול בשבועיים מכפי שנקבע ע"י האולטרא סאונד והווסת האחרונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
יכולה להיות סטיה כזו אם מועד הוסת אינו ודאי או שתדירות הוסת שונה מ28-30 יום כלומר וסת שאינו סדיר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)