מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה התייחסותכרמל2922/08/2011
עברתי בוארו+ גרידה בשבוע 18 לפני שבועיים (הריון ראשון). היום עברתי אולטראסאונד וראו ממצא עם זרימת דם בגול 25X20 מ"מ כשהרחם בגודל 50X49 מ"מ. הרופא אומר שעדיף לחכות עוד חודש לוסת ואולי זה ייצא מעצמו. אני במצוקה האם הוא צודק, האם עדיף לחכות מאשר לעשות היסטרוסקופיה? מה עם האפשרות של כדורים?
- הבטא כיום 20.
- כמה זה יכול להשפיע בעתיד להיכנס להריון? (אני רוצה לנסות שוב).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה התייחסות - תגובה
ד``ר אריה לידור23/08/2011שלום לך
רצוי לבצע בדיקת אולטרהסאונד לאחר הוסת הראשונה שתקבלי. במידה ועדיין קיים ממצא זה רצוי לעבור היסטרוסקופיה בטרם נסיונותיך המחודשים להרות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסמטריה בחדרי המוחסוזן22/08/2011
שלום רב,
אני כרגע בשבוע 26.5 .
בבדיקת הסקירה הראשונה התגלה אצל העובר CPC, כלורואיד פלקסוס.
החלבון העוברי גבוה קצת גבוה AFP= 2.15 שאר הערכים היו בגדר הנורמה HCG=0.95 ו UE3=0.84
לפי חישוב משוקלל עם הגיל,סיכון לתסמונת דאון 1 : 10000
בבדיקת US מורחבת לשלילת מומים נמצאו תוצאות תקינות . אך הרופא המליץ על אקו לב לעובר שיצא תקין. וגם על מעקב חדרי מוח שיצאו ככה: חדר מוח מימין 7.8 ושמאל 7 מ,מ.
בבדיקת מעקב בשבוע 26 נמצאה אסימטריה בין חדרי המוח . ימני: 4.4 ושמאלי 7.7 .
כל שאר הנתונים היו בגדר הנורמה.
חשוב לציין שבדיקת השקיפות העורפית הייתה תקינה .
היו דימומים קלים בחודשים ב 3 חודשים הראשונים של ההיריון.
על מה נתונים אלה מעידים? ומה אתה ממליץ בשלב זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסמטריה בחדרי המוח - תגובה
אסימטריה לכשעצמה אינה בעיתית. יש לסקור היטב את אונות המח והייתי ממליץ על בצוע MRI למח העובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישי דם לאחר ניתוח קיסרירוית22/08/2011
שלום רב,
לפני שבועיים ילדתי בקיסרי שני. מיד לאחר הלידה היו לי דימומים מאסיביים שפסקו לאחר 4 ימים. ביום ה-10 לאחר הקיסרי, שוב החל לי דימום מאסיבי ופניתי לרופא שאיבחן קרישי דם רבים ברחם.
הרופא המליץ על כדורי מטרג'ין - 6 ביום למשך שלושה ימים. לאחר הנטילה הראשונה היום לי מעט הפרשות חומות, ללא דימום. כרגע אני בסוף היום השני לנטילה ואין שום דימום / הפרשות / התכווצויות.
האם יש אפשרות שהרחם יחזור לעצמו מבלי שום התערבות נוספת ? האם קרישי הדם יכולים להיספג ולא לצאת ?
האם המוצא האחרון הוא התערבות כירורגית, והאין זה מסוכן בגלל הצלקת הטריה ?
נורא מודאגת. אשמח לתשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישי דם לאחר ניתוח קיסרי - תגובה
כרגע אין צורך בשום התערבות מלבד השלמת המטרגין
בהמשך מציע שתבצעי בדיקת אולטרהסאונד לוידא כי חלל הרחם אכן ריק מתוכן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא מעקב הריוןשיר22/08/2011
שלום,
כמה משמעותי שלרופא מעקב הריון יהיה אולטראסאונד?
איזה מעקב עושים בלי לבדוק את המטופלת?
אני באופן ספציפי אחרי ניתוח בעקבות תסביב שחלתי ובדיוק עברתי לרופא שגיליתי שאין לו US במשרד... (טרם הלכתי אליו)
אודה להתייחסותכם לנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא מעקב הריון - תגובה
אולטרהסאונד הוא מכשיר עזר חיוני במרפאתו של כל רופא נשים ושמש לצורך מעקב בסיסי או מתקדם במהלך ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון תפריםאפרת22/08/2011
אני כבר כשלושה חודשים לאחר לידה ועדיין סובלת מאד מאזור התפרים. היו לי דלקות חוזרות ואז לפי הרופא התפרים היו נראים בסדר. יש לי הרגשה שהבעיה היא בסגירת התפרים.
במידה ואצטרך תיקון, במה תלוי התהליך וההחלמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון תפרים - תגובה
במידה ויש בכך צורך מבוצע ניתוח תיקון בהרדמה כללית . האשפוז קצר בן יום אחד בד"כ
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה ארוכה בשליש האחרוןטליה22/08/2011
שלום
האם נסיעה ברכב מהצפון לאילת מסוכנת בחודש 8? תחילת תשיעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה ארוכה בשליש האחרון - תגובה
אין כל סכנה להריון או לעובר מנסיעה כזו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותשולי22/08/2011
עברתי שתי הפלות לפני כמה שנים ממש בשבועות הראשונים.
לאחר מכן ילדתי ילדה בזמן ההריון הזה נטלתי כדורים לנרתיק אנדרומטרין פעמיים ביום.
הריון לאחר מכן שוב עברתי הפלה שהפעם לא נטלתי את אותם כדורים.
עכשיו אני בהיריון שוב ואני נוטלת שוב את אותם כדורים.
מה הסיכוי שלכדורים אלו יש באמת השפעה?
והאם אפשר להסתמך עליהם? ומה תפקידם בעצם.
תודה רבה:
בשתי ההריונות הראשונים לא נטלתי את אותם כדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות - תגובה
ד``ר אריה לידור23/08/2011שלום רב
אנדומטרין הם כדורים של חומר פרוגסטגני כלומר חומר " תמיכה" בהריון היות והפרוגסטרון חיוני להמשך התפתחות ההריון ותקינות העובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליה אחורית נמוכה-מרגינליתיפית22/08/2011
שלום,
אני בשבוע 23..ביצעתי סקירת מערכות שבה צוין ע"ג הטפסים כי ישנה שיליה אחורית נמוכה-מרגינאלית.
האם יש צורך בהתייחסות מסוימת? הרופא בקופ"ח לא התייחס כלל לנתון זה.
האם יש צורך בשמירת הריון?
ברצוני לציין כי בשעות הלילה יש לי כאבים חזקים באזור המפשעות.
אשמח לתשובה מהירה, יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך..
יפית22/08/2011ברצוני לציין כי בסקירת המערכות הראשונה צוין כי מדובר בשיליה אחורית נמוכה המכסה את הפה הפנימי של צוואר הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיליה אחורית נמוכה-מרגינלית - תגובה
אין כל סכנה או צורך במעקב הריון מיוחד עקב מיקום השליה .
הכאבים במפשעה אינם קשורים למיקום השליה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב גדילת עוברמאי22/08/2011
שלום,
היום התחלתי את שבוע 34, הייתי בבדיקת גדילת עובד והטכנאית אמרה לי שגודל העובר קטן בשבועיים מכפי שצריך להיות. אלו תוצאות הבדיקות:
BPD: 77
HC: 290
AC:277
FEMUR: 66
HC/AC-1.05
AC/FEMRT- 4.2
BPD/FEMUR-1.17
HC/BPD-3.77
FL/HC-0.23
הערכת משקל עובר עפ"י hadlock: 2064
הערכת משקל עובר עפ"י hadlock: 1967
כמות מי שפיר תקינה
עורק חבל הטבור תקין.
האם יש מקום לדאגה???
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב גדילת עובר - תגובה
אין סיבה לדאגה אך יש צורך בהמשך מעקב צמיחה וכמות מי השפיר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב גדילת עוברמאי22/08/2011
שלום,
היום התחלתי את שבוע 34, הייתי בבדיקת גדילת עובד והטכנאית אמרה לי שגודל העובר קטן בשבועיים מכפי שצריך להיות. אלו תוצאות הבדיקות:
BPD: 77
HC: 290
AC:277
FEMUR: 66
HC/AC-1.05
AC/FEMRT- 4.2
BPD/FEMUR-1.17
HC/BPD-3.77
FL/HC-0.23
הערכת משקל עובר עפ"י hadlock: 2064
הערכת משקל עובר עפ"י hadlock: 1967
כמות מי שפיר תקינה
עורק חבל הטבור תקין.
האם יש מקום לדאגה???
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב גדילת עובר - תגובה
אין כל סיבה לדאגה אך המשיכי במעקב צמיחה וכמות מי השפיר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- COOMBS INDIRECT חיובידורינה22/08/2011
שלום רב,
אתמול ביצעתי בדיקות דם כלליות
אני בשבוע 14 להריון
בשבוע 6 קיבלתי זריקת אנטי די עקב דימום
התוצאה שהתקבלה הינה:
חיובי חלש
בהערות למטה רשום: חשד לנוגדנים, לחזור על בדיקה בעוד שבועיים.
סוג דם A-
אשמח לדעת האם התוצאה החיובית היא עקב הזריקה? או שלמעשה התוצאה לא תקינה, מה הסכנה בכך?
תודה רבה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר COOMBS INDIRECT חיובי - תגובה
התוצאה החיובית היא עקב החיסון שקבלת
יש לחזור על כייל הנוגדנים אחת לחודש ובשבוע 28 לקבל עוד זריקת חיסון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות באזור למטה דחוףףףףףעדי21/08/2011
שלום לרופאים שבוע 26בעבר ירידת מים שבוע 27ילדתי בשבוע29
כיום במעקב בתל השומר יש לי תור רק עוד שבוע ביומיים האחרוניים הרגשתי לחץ קצת למטה כשאני מתכופפת היום ראיתי נפיחות באזור בשני הדדים בפות מה זה אומר ???האם זה קשור לרחם לאורך צוואר הרחם ??עשיתי בדיקת וואר הרחם שיצאה 36ב3.8לחודש
מה זה יכול להיות????תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה איתי?
עדי22/08/2011?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות באזור למטה דחוףףףףף - תגובה
ד``ר אריה לידור22/08/2011שלום לך
כנראה דליות שלא קשורות במנח העובר ברחם בצוואר הרחם או ברחם עצמו
בכל זאת פני להבדק
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצה חזקה של בני על בטן של שבוע 12לילי21/08/2011
אני בשבוע 12 ובני קפץ לי על בטן, ממש נחיתה חזקה מאוד. הבטן כואבת לי עכשיו כרבע שעה אחרי כן ורציתי לדעת האם זה יכול להיות בעייתי, האם צריך לעשות משהו? בימים האחרונים התחלתי להרגיש תנועות עובר ולאחר שזה קרה, אני עדיין מרגישה.... מודאגת, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להודעתי - אשמח לקבל תשובה גם
לילי21/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפיצה חזקה של בני ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור21/08/2011ערב טוב
קפיצה על בטן שבוע 12 לא מזיקה
בנוסף אין מה לעשות , גם אילו ,אולי נגרם נזק ,ההריון צעיר, ולא ניתן או צריך לעשות כלום.
לא ניתן לעשות קיסרי בשבוע 12
בנוסף אין הרגשת תנועות בשבוע 12
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצמוד לשק הריון נצפה מעט נוזלמרי21/08/2011
היי אני דיי מוטרדת .
ב16/8/11 ביצעתי אולטרסאונד בשבוע 10+5 סיבת הפנייה -הריון צעיר.
להלן הממצאים
שק הריון : שק הריון תוך רחמי.
בצמוד לשק נצפה מעט נוזל .
שק חלמון : נצפה
דופק :+
אני דיי מוטרדת מכייוון שהנזולים יכולים להפריע לשיליה להתפתח ולא לספק לעובר מזון וחמצן .
הרופאה שביצעה את האולטרסאונד אמרה שאין מה לדאוג ואמרה שזה נספג בדר"כ.
ובכן אני מאוד מוטרדת .
ב 30/1/11עברתי גרידה ואני חוששת שיש לכך כעת השלכות להתפתחות ההריון .
אודה לקבלת תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצמוד לשק הריון נצפה נוזל - תדמור
למה שקראו נוזל אין משמעות
לאמיתו של דבר הכוונה לא לנוזל אלא לרווח בין קרום האמניון לקרום הכוריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממוגרפיה בתחילת הריון !!טל21/08/2011
עשיתי בדיקת ממוגרפיה לפני כשבוע כתוצאה מגילוי גושים שאובחנו כחשודים גם באולטרסאונס. מאחר וקיבלתי וסת מלאה והייתי בטוחה שאני לא בהריון הסכמתי לעשות ממוגרפיה. אבל כבר יומיים שאני מרגישה שהשדיים שלי גדלים מאד וחוששת אולי בעצם אני בהריון (מחר אעשה בדיקה) ויתכן שעשיתי ממוגרפיה בתחילת הריון!
אם התשובה תהיה חיובית אני צריכה לעשות הפלה??
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממוגרפיה בתחילת הריון ד"ר תדמור
קודם כל לבצע בדיקת דם להריון
לפי ערך בדיקת הדם יודעים מה היה גיל העובר אם בכלל בזמן הבדיקה
אם ואחרי שיש בדיקת דם חיובית להריון יש לקבל תשובה מוסמכת ממחלקה לבטיחות קרינה במשרד הבריאות בתל השומר או מהיחידה לטרטווגיה משרד הבריאות רח' יפו 98 ירושלים פר' אורנוי
אם ההריון היה צעיר מאוד אז אין סכנה לעובר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טל21/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)