מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אומגה 3הריונית14/08/2011
בשבוע 9. אני נוטלת באופן קבוע חומצה פולית. נאמר לי שיש חשיבות גם לתוספת של אומגה 3. אשמח לתגובה. ואם כן - האם זה אומר שצריך להפסיק את הצריכה של חומצה פולית (כי הרי באומגה יש גם את המינון שדרוש של חומצה פולית. בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 - תגובה
ד``ר אריה לידור15/08/2011שלום לך
בנוסף לחומצה הפולית יכולה גם לקחת אומגה 3 ( ללא חומצה פולית)
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה חדשנית חלבון עובריהריונית14/08/2011
אני בשבוע 9. הבנתי שיש איזושהי בדיקת דם שעורכים בחודשים ראשונים ואז חוזרים עליה בשבועות מתקדמים וזה יכול לתת אינדיקציה טובה יותר לבדיקת חלבון העוברי (בדיקת סקר שליש ראשון???). האומנם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה חדשנית חלבון עוברי - תגובה
ד``ר אריה לידור15/08/2011שלום רב
רצוי לבצע גם סקר שליש ראשון - במקביל לשקיפות העורפית וגם חלבון עוברי בהמשך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעלפות חולשות והקאות בחודש שמיניסיון14/08/2011
שלום רב,
רציתי לשאול כמה שאלות כי מהרופאים שלי אני לא ממש מקבלת אותם.
מהחודש השני להריון אני סבלתי קצת מבחילות והייתי מקיאה אחר כך עברו הבחילות ופשוט אני מקיאה כי כל דבר שאני אוכלת או שותה כאילו לא מתעכל לי בקיבה ואני מרגישה אותו עולה לי ואז אין לי ברירה ואני חייבת להקיא... אם אני לא מקיאה אז באמצע השינה אני ניחנקת פתאום כי הכל עולה לי... וזה נמשך עד עכשיו ואני בשבוע 34.
לפני חודשיים התעלפתי בעבודה ושלחו אותי לבדיקות דם וגילו שההמוגלובין שלי נמוך(9.6) אבל עדיין לא נמוך כדי להתעלף.. התחילו לי סחרחורות כל יום וחולשה מטורפת בגוף הרגשה כזאת שחייב לשכב. בנתיים אני שותה ברזל וההמוגלובים עדיין מעט נמוך מ12 ואומרים שזה לא מההמוגלובין. חשוב לציין שלא התעלפתי פעם אחת אלא 3 פעמים ויש לי כל יום חולשה בגוף.
כמובן שאני גם לא ממש ישנה טוב בלילה אולי זה קשור אבל אני אשמח אם תגידו לי מה זה יכול להיות.
חשוב לציין שיש לי סוכרת הריון אבל היא מאוזנת בלי כדורים רק עם דיאטה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעלפות חולשות והקאות בחודש שמיני - תגובה
עקב התמדת הבחילות וההקאות מציע שתפני לבדיקה גסטרו שיאבחן הבעיה ויטפל בהתאם . רצוי לבדוק רמת TSH את איזון הסוכר ולחץ הדם ולבדוק תפקודי כבד וכליה בנוסף
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתיתרונה14/08/2011
שלום וברכה.
מחזור אחרון ב-8.7.11.
מחזורים אחרונים נעים בין 34-40 יום.
אתמול עשיתי בדיקת הריון ביתית וברוך ה' יצאה תשובה חיובית!
היום בערב (אלו שעות הקבלה היום) אני אמורה להגיע לרופאה ולקבל הפניה לבדיקת בטא.
עד שאגיע אליה, אשמח לדעת האם ניתן לסמוך על הבדיקה? באיזה שבוע אני?
בנוסף, אני מרגישה מדי פעם גלים של כאבי מחזור מאוד חלשים.. האם יש סיבה לדאגה..?
אשמח לתשובה.
בתודה,
אני .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון ביתית - תגובה
רצוי לבדוק בדיקת ביטא כמותי ובהמשך לבצע מעקב אחר צמיחת ערכים אלו המרמזת על תקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאh.d14/08/2011
מחזור אחרון- 8/7/11
בדיקת בטא ב-4/8/11 (לפני איחור): 719.7
בדיקת בטא ב-7/8/11 (ביום האיחור): 2418
היום ב-14/8/11 בשבוע 5+2
האם יכול להיות שמדובר בהריון של תאומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא - תגובה
הערכים תקינים. מציע שתבצעי בדיקת אולטרהסאונד לתקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןמורן14/08/2011
נכנסתי להריון ובאותו פעם בעלי השתמש בספריי נגד שפיכה מוקדמת, כרגע אני בשבוע 8 ובאולטראסאונד הכל נראה תקין. יש בזה סיכון כלשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
אין כל סכנה להריון או לעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף אחרי בוארו בבקשה התייחסות!כרמל2914/08/2011
שלום,
עברתי לפני שבוע בוארו ובסיומה גרידה (הריון ראשון שבוע 18). הדימומים לא פוסקים, הכמות מעטה אבל התדירות לא. האם זה תקין. יש סיבה להילחץ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף אחרי בוארו בבקשה התייחסות! - תגובה
מותר דמם לאחר גרידה. מציע שתבצעי אולטרהסאונד לשלילית שארית ברחם כשבועיים לאחר בצוע הגרידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בשפהיולה14/08/2011
שלום
אני בהריון שבוע 23
לפני כיומיים גיליתי שיצא לי פצע כפול על השפה התחתונה, יכול להיות הרפס, בד"כ איני סובלת מפצעים על השפה
האם מותר לשים את המשחות המקובלות (זובירקס/משחה נוספת ששכחתי את שמה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע בשפה - תגובה
גשי לבדיקה ולאחר אימות אבחנת ההרפס ניתן להשתמש בתכשירים המתאימים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון לאחר IVFאני14/08/2011
בוקר טוב לכולם,
הריון IVF נצפה דופק בשבוע 6+2 .
הנני נוטלת אסטרופם (3 כדורים ביום) אוטרוגסטן (800 מ"ג)- לאחר החזרת עובר.
בנוסף אני נוטלת חומצה פולית 5 מ"ג.
התחלתי ליטול אומגה 3 להיריון ושמתי לב שזה כולל 400 מק"ג חומצה פולית.
האם תקין ליטול כמות כזאת של חומצה פולית? (5 מ"ג + 400 מק"ג)
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון לאחר IVF - תגובה
אין כל סכנה בכמות זו של החומצה הפולית . בהריון מומלץ מינון של 400 מק"ג - מעבר לכך מיותר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מתחת לחזה שמאלא.14/08/2011
שלום רב,
זה למעלה מחודש שאני סובלת מכאבים מתחת לחזה שמאל, אני לא בטוחה שמדובר בכאב בצלעות (אולי טחול??). התחושה היא של שריפה ולעיתים אף מרגישה תחושת בעבוע באזור.
במהלך היום כאשר אני זקופה (ועסוקה) אני לא חשה בכאב, אולם בזמן השינה ובעיקר אם אני ישנה על צד שמאל, הכאבים מאוד חזקים ולעיתים מקרינים לגב.שינה על הגב מקלה על הכאב.
רופא הנשים שלי טוען שזה לא קשור להריון והפנה אותי אל רופא המשפחה ואילו זה טוען כי מדובר בכאב גרמי (לא ממש ברור לי למה כוונתו) וכי אין מה לעשות בהריון...
אודה לעזרתכם, מה יכול להיות המקור לכאב זה? האם לפנות לחוו"ד נוספת?
בברכה,
א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב מתחת לחזה שמאל - תגובה
נראה שרופא המשפחה צודק בטענתו שהכאב ממקור גרמי כלומר מעמוד השדרה
רצוי שתבדקי גם על ידי אורטופד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידהאפרת14/08/2011
אני כבר כחודשיים לאחר לידה ועדיין סובל סבל רב באזור התפרים. ישנן דלקות שחוזרות ונשנות ושוב אנטביוטיקה וכיו"ב. הפעם כשקיבלתי מחזור היו לי כאבים נוריים באזור הנרתיק והתפרים.
רופאי אומר שהכל נראה תקין מבחינת התפרים אז מה עוד יכולה להיות הסיבה? יש מצב כאלה שסגרו לי את התפרים חזק מידי או משהו דומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי לידה - תגובה
לעתים דרוש זמן עד אשר תחושות אלו ייעלמו . עד אז אפשר להשתמש במשחה להקלת הכאבים ( אמלה)
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לילה ללא שינהמ14/08/2011
שלום,
שבוע 14
בעקבות מריבה עם הבעל ועוד כמה דברים מלחיצים לא הצלחתי לישון בלילה, הייתי בחרדות ודאגות ואי שקט ולזה התווסף כאב בבטן התחתונה.
האם לחץ שכזה יכול להפריע חלילה למהלך התקין של ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מ14/08/2011מקפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילה ללא שינה - תגובה
אם המקרה חד פעמי אין כל סכנה להריון או לעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות לפני הריוןגל14/08/2011
שלום,
בעלי ואני אשכנזים. אילו בדיקות גנטיות כדאי לעשות לפני שנכנסים להריון? מה הפרוצדורה? אני מבוטחת של לאומית, אילו בדיקות קופת החולים מממנת ומה העלות של בדיקות שקופת החולים לא מממנת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות לפני הריון - תגובה
עלייך לפנות להתייעצות גנטית שעל פיה ( בהתחשב בעדה ובמוצא שלך ושל בעלך ) יומלץ לך על הבדיקות שרצוי לבצע
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי 2 הפלותfosi14/08/2011
עברתי לפני 4 חודשיים גרידה עקב הריון מולארי חלקי ונאמר לי לחכות שנה כי אם לא זה יכול לקרות לי שוב. אני לא חיכיתי ונכנסתי להריון שוב לאחר בערך 3 חודשיים ולצערי עברתי הפלה טבעית בשבוע 7 וזה לא היה מולארי השאלה שלי אם בגלל שלא חיכיתי לאחר ההריון המולארי את התקופה שההיתי אמורה לחכות זה קרה או שזה פשוט לא התפתח או שיש אולי בעיה אחרת שאני צריכה לבדוק.יש לי ילדה בת שנה ובהריון איתה הכל היה בסדר.אני מאוד רוצה הריון נוסף עכשיו עדיף לי לחכות תקופה נוספת או יכולה לנסות שוב..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי 2 הפלות - תגובה
ד``ר אריה לידור15/08/2011שלום0 רב
אין קשר בין 2 ההפלות
יכולה להתחיל נסיונותייך להרות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות של השליש הראשוןמיכל14/08/2011
שלום,
אני בשבוע שמיני.
בשבוע האחרון יש לי מעט מאוד בחילות, בהשוואה לשבועות הקודמים, והרגישות בשדיים גם ירדה.
בשבוע 7.3 בוצע אולטראסאונד תקין.
האם זה בסדר שתופעות לוואי של השליש הראשון מתמתנות במהלכו?
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות של השליש הראשון - תגובה
כל עוד ההריון מתפתח ותקין ( לפי אולטרהסאונד) לתחושות הסוביקטיביות אין כל חשיבות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)