מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול שורש וכניסה להריוןסמדר15/08/2011
שלום, כמה זמן צריך לחכות אחרי טיפול שיניים- טיפול שורש עד לכניסה להריון?האם החומרים שמשתמשים בהם וההרדמה עלולה לגרום נזק כלשהו לעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש וכניסה להריון - תגובה
ד``ר אריה לידור15/08/2011שלום לך
אינך צריכה לחשוש לעתיד ההריון או העובר עקב טיפול שורש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבבקשה תענווובהריון...15/08/2011
שלום ,ברצוני לדעת..
אני בהריון (גיליתי זאת בבדיקה ביתית).יש לי כבר כ -6-7 שבועות לפי המחזור האחרון. את המחזור האחרון שלי קיבלתי ב28-6,שהיה רגיל (7ימים)ולאחר מכן ב23-7 החל לי דימום ,שהתחיל קל ולאחר בערך יום וחצי,הפך לחזק (עד 2 פדים)למשך יממה ואז שוב היה חלש יחסית למשך יומיים ,סה"כ היה לי דימום במשך-5 עד 6 ימים שחלקתי בדעתי אם זה היה מחזור או לא ,בגלל הדימום ירדו חשדותיי בקשר להריון ,היו לי פה ושם סימנים כגון :מתן שתן דחוף מידי פעם,ולפעמים כאבים בבטן תחתונה,בגב,הפרעות שינה וצרבות לאחר אכילה אך כול זה בתדירות נמוכה יחסית ..ועליתי כ-2 קילו בפתאומיות בשבוע זה למרות שאני בצום(הרמדאן) אך היה לי קשה להאמין ..עד שבימים אלו גיליתי בבדיקה ביתית תשובה חיובית ...חשוב לציין שגם בהריוני הקודם היה לי דימום בימים של המחזור שנימשך כ4-5 ימים ולא היו סימנים בחזה ,כאבים ,או שינוי כלשהו ,חוץ מעייפות ומתן שתן ..וגם כן גיליתי בבדיקה ביתית תשובה חיובית וכשהלכתי לבדיקה אצל הרופאה ניראה ברחם שק הריון תוך רחמי שהתאים ל5 וחצי שבועות ..יש למצב כזה הסבר כלשהו ? האם מצב כזה יכול להיות תורשתי?(לאימי היה את המצב הזה בהריונה איתי .מתחילת ההריון עד חודש שלישי בערך ,היא לא הייתה מודעת להריון בגלל הדימום ),
והאם לכול אישה ישנם סימני הריון בשבועות הראשונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבבקשה תענווו - תגובה
דמם בתחילת ההריון אינו נדיר . יחד עם זאת יש לוודא התפתחות תקינה של ההריון. בצעי מעקב אולטרהסאונד לתקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפקק הרירי בשבוע 16???הריונית14/08/2011
שלום,
זה הריוני השני ואני בשבוע 16. עד כה הכל היה תקין לגמרי. היום היו לי מעט כאבי בטן, אך ייחסתי אותם למשהו שאכלתי (היייתי בשירותים כ-4 פעמים, מאוד לא מאפיין את התקופה האחרונה שבה סבלתי מעצירות ממושכת). כמו כן, היום היה נדמה לי שאני ממש מרגישה תנועות, מספר פעמים וברור לי שזה מוקדם מאוד.
בערב פתאום הייתה לי הפרשה ממש מוזרה- הפרשה רירית ומשתרשרת שקצת מזכירה נזלת, ללא דם כלל) בכמות יחסית קטנה אבל הזכירה לי קצת את הפקק הרירי.
האם עליי לדאוג? ללכת להיבדק או שהפרשות כאלו ייתכנו במהלך ההיריון ואין שום קשר לפקק?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפקק הרירי בשבוע 16??? - תגובה
הפקק משתחרר סמוך ללידה ולמעשה מרמז על תחילת הלידה.
הפרשות בזמן הריון הן דבר שכיח. אם הפרשות אלו מתגברות או מתמידות פני לבדיקה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2עד 3 סטיות תקןמורן14/08/2011
שלום רב,הנני נמצאת בשבוע 39 להריוני ובביצוע אולטראסאונד שגרתי ערכי הראש היו קטנים מהרגיל (כאשר עד השבוע 34 שבה ביצעתי אולטראסאונד אחרון הכל היה תקין)
להלן ממדי הראש בשבוע 39:
BPD;85 -מתאים לשבוע 34+2
HC-315-המתאים לשבוע 35.2
הרופא שבדק אותי אמר שתשובות הללו סבירות כלומר 2 -3סטיות תקן שמבחינתו זה בסדר ואין מה לדאוג.
כמו כן הוא בדק את גודל העונה הקדמית ורשם כי היא באחוזון 25
כאשר מידותיה היו 3.4.6.6
השאלה שלי היא
1.האם לאור המימדים של הראש וכן גודל העונה הקדמית עדיין יכול להיות מצב של מיקרוצפליה?
2.מה אומרת התשובה לגבי העונה הקדמית האם היא תקינה? האם זה יכול להעיד יחד עם שאר מימדי הראש כי אין מיקרוצפליה?
3.מה זה אומר 2-3 סטיות תקן האם זה עדיין נחשב לתקין? מתי זה לא נחשב תקין?
4.אלו היקף ראש אצל ההורים נחשבים להיקפים קטנים שיכולים לגרום לעובר גם להיות עם היקף קטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2עד 3 סטיות תקן - תגובה
ממדדי אונת המח הקדמי תקינים. מעבר ל 3 סטיות תקן קיים חשש למיקרוצפליה ואת לא עומדת בקריטריון זה.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריון- שאלהאנונימית14/08/2011
ערב טוב,
אני בהריון ראשון, שבוע 6+4:
אני חייבת לדעת מס' דברים קטנים באיזה שבוע ניתן לבצע בדיקת אולטרא סאונד לבדיקת תקינות ההריון ולבדיקת דופק העובר? הרופא שלי אמר לי רק בשבוע 12 להתחיל איתו מעקב הריון ואני ממש מוטרדת חייבת לדעת האם הכל תקין.
בנוסף יש לי תופעות לוואי ממש מעטות בחילות וקצת קצת הקאות, האם זה נורמלי או מעיד על תקינות ההריון אם אין לי תופעות לוואי קיצוניות הקאות סחרחורות וכו...מה שכולן מרגישות.
אני ממש מוטרדת מכך במיוחד מהרופא שביקש שאבוא רק בשבוע 12 זאת לאחר שהגעתי אליו פעמיים כי הייתי מוטרדת מכאבי בטן?????!!!!
אני חייבת לדעת האם הכל בסדר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת הריון- שאלה - תגובה
אין ספק שעלייך להקדים מועד בצוע האולטרהסאונד הראשון. דופק עוברי ניתן לזהות כבר משבוע 6
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוריאופלסמה חיובינירה14/08/2011
בת 21 .בצעתי בדיקות למחלות מיו וכן בדיקת STD בשתן ,על מנת להיות רגועה אחרי מערכת יחסים ,שהיתה לי.בבדיקות הכל תקין .פרט לאוריאופלסמה חיובי בשתן.יש לציין שאין לי סימפטומים או תלונות שאלתי:
1)האם יש צורך בטיפול למרות שאין לי תלונות?
2)מהו הטיפול?
3)האם הטיפול עוזר?
3)איני בהריון ,אך רוצה לשאול ,האם אוריאופלסמה חיובי ,לא מטופל עושה בעיות בפוריות
או סיבוכים בכלל לאשה ,או בעיות ליילוד, שנולד לאמא שיש לה אוריאופלסמה חיובי לא מטופל?
המון תודה על העזרה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוריאופלסמה חיובי - תגובה
ד``ר אריה לידור15/08/2011שלום רב
מאד רצוי לטפל באורופלסמה שכרגע נטול תסמינים אך אלו יכולים להופיע בהמשך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי ריאהמאיה14/08/2011
שלום
האם מותר לבצע תפקודי ריאות בהיריון- מדובר בסדרת בדיקות בישיבה של שאיפה ונשיפה, אך מעייפות מאוד.
שבוע 18
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי ריאה - תגובה
יכולה לבצע תבחין זה ללא חשש להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Aאיריס14/08/2011
הבנתי שאסור ויטמין A בהריון. בויטמנים שלי שקיבלתי מהרופא יש ויטמין A
מה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין A - תגובה
המינון המופיע בתכשירי הויטמין הקונבנציונליים רמת הויטמין A אינה מסוכנת להריון או לעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בשד- שבוע 9- דחוף !אנני 314/08/2011
אני בשבוע 9, הריון 3.
לפני 3 וחצי שנים עברתי הגדלת חזה .
היום הרגשתי מס פעמים צריבה בשד .
אני לא כ"כ זוכרת מהריונות קוטדמים ( ללא הגדלה ) אים היו לי צריבות כאלו.
האם זה הגיוני ?
האם זה מעיד על התחרבות צינורות החלה וגדילת השד בהריון.
בבקשה תשובה אני מעט בלחץ.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בשד- שבוע 9- דחוף ! - תגובה
השינויים שעוברת רקמת השד בהריון יכולים להתבטא בכל מיני תחושות ובכלל זה מה שאת מתארת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירההילה14/08/2011
שלום, רציתי לברר את תוצאות הבדיקה( אני בשבוע 24):
hemoglobin 11.6
neutrophils 75.3
lymphocytes 18
אלה החריגות שהיו, מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירה - תגובה
התוצאות תקינות למעט מעט אנמיה המצריכה תחילת טיפול בתכשירי ברזל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא- דחוףףףףהדס14/08/2011
היום עשיתי בדיקת בטא והתוצאה היא 138. האם זה הריון ???
אשמח לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן!!!
מאיה14/08/2011:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת בטא- דחוףףףף - תגובה
התוצאה חיובית להריון. יש צורך בהמשך מעקב ביטא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאריך הריוןריקי14/08/2011
שלום, רציתי לדעת משהו , במידה ושכבתי סתם לדוגמא עםבן זוגי ב20 לינואר - וזאת הייתה הפעם החידה ששכבנו בלבד לפני זה לא שכבנו- לא לפני ולא אחרי .
הופעת המחזור האחרון שלי היה בערך שבוע וחצי לפני ששכבנו - בערך ב-10 לינואר.
אז בכדיי לחשב את השבוע שלי במחשבון אני מכניסה את התאריך של 10 בינואר ולפי זה אני יודעת באיזה שבוע אני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
מאיה14/08/2011כן, בעקרון מחשבים היריון לפי תאריך הוסת ולא לפי תאריך קיום היחסים או הביוץ.
בהצלחה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאריך הריון - תגובה
החישוב לפי היום הראשון של הוסת האחרונה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים בהריוןאתי14/08/2011
שלום רב
אני סגרתי כרטיסים לירח דבש בתיאלנד לשבועיים וחצי לעוד חודש.
זמן קצר לאחר מכן גיליתי שאני בהריון!!!! היום אני בשבוע 5, כנראה שאטוס בשבוע 10.
אני חושבת לעשות רק חיסון לטטנוס ולדלקת קרום המוח היפנית.
האם יש סכנה בלטוס לתיאלנד בהריון? האם יש בעייה בלהתחסן בזמן ההריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים בהריון - תגובה
אין סכנה בטיסה לתאילנד. אין סכנה מחיסון הטטנוס בהריון . אינני יודע לגבי דלקת קרום המח היפנית. התיעצי עם מרפאת המטיילים המצויה בכל בית חולים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאומים
אסתר15/08/2011תודה רבה רבה על התגובה
עוד נקודה חשובה- נאמר לי ע"י הרופא שיש סבירות שמדובר בתאומים.
אם זה כך- האם זה בעייתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לרופאת נשיםדניאלה14/08/2011
שלום,
אני אשמח לקבל המלצה על רופאת נשים בחיפה שמבצעת גם מעקב הריון.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו? מישהי? המלצה? תודה!
דניאלה16/08/2011תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי, אני ממליצה בחום על נינה גורדון
יוליה16/08/2011היי, אני ממליצה בחום על נינה גורדון. יש לה מרפאה בהדר ובכרמל. אני אומנם בתחילת הריון ולא יכולה לומר איך היא מבחינת מעקב הריון, אבל באופן כללי היא מקסימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מאוחרת- 2 שאלותליאת14/08/2011
שלום ד"ר,
האם יכול להגרם נזק לעובר אם אחליט לעבור פעמיים סקירה מאוחרת?
אני מאוד מתלבטת האם לעבור פרטי או דרך הקופה.
דרך הקופה זה בחינם אך מפורומים שונים אני מבינה כי הסקירה היא בסיסית יותר.
סקירה פרטית אומנם עולה הרבה יותר אבל ,על פי הבנתי,היא גם יותר ממצה, אורכת יותר זמן ויותר אמינה (האם זה נכון ?)
קבעתי תור לשניהם ואני מתלבטת האם לבטל את אחת הבדיקות (פרטית או דרך הקופה) או ללכת לשתיהן. מה דעתך?
שאלה נוספת- האם סקירה מאוחרת בשבוע 24+1 זה מאוחר מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מאוחרת- 2 שאלות - תגובה
אין כל סכנה מסקירות אולטרהסאונד . יכולה לבצע סקירה בשבוע שהזכרת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)