מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעקב בחודש תשיעירחלי08/08/2011
שלום, רציתי לדעת מה צריכה להיות תדירות ביקורי המעקב בחודש התשיעי אצל רופא הנשים? האם מספיק להגיע לבדיקה פעם אחת במהלך החודש או יותר (בהנחה שהמצב בסדר)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב בחודש תשיעי - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ08/08/2011להריונות בסיכון נמוך, מקובל ביקור טיפת חלב פעם בשבועיים ורופא פעם בחודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטראסאונד לא תקינהאריאלה08/08/2011
שלום רב,אני בשבוע 38.5 ועד שבוע 37 כל המדדים באולטראסאונד היו תועמים את גיל ההריון.
בשבוע 37 פתאום הופיע סטייה של מימדי הראש(bpd,head cir) ב בשלוש שבועות ויומיים כלומר מימדי הראש תואמים לשבוע 34
ועכשיו כאשר אני בשבוע 38+5הסטטיה של מימדי ראש העובר (היקף וBPD ) של 4 שבועות לעומת גיל ההריון(38+5).
הרופא שלח אותי לבדיקה מכוונת למוח שביצעתי אותה בשבוע 37+2 ואלו היו ממדי הראש(BPD-85
HC-306 וכן שתשובותיה היו:
צורת הגולגולת :תקין
חדרי מוח ליטרלים 6 מ"מ
כורואיד פלקסוס: תקין
קו האמצע וה-CAVUM S.P :נצפה
כמו כן נרשם:עקב מנח הגולגולת באגן וגיל ההריון לא ניתן להתרשם ממצאים נוספים.
1.ממה נובעת הסטטיה של כל כך הרבה שבועות לעומת גיל ההריון?והאם לאור הסטיות הללו לא יכולה להיות בעיה כלשהיא אצל העובר?
2.האם לאור הממצאים בבדיקה מכוונת למוח ניתן להיות רגועים שהכל תקין?
3.האם ישנם עוד בדיקות שעלי לבצע כדי לוודא שלא יהיו שום בעיות לעובר?
4.האם עד יציאת העובר הערכים של מימדי הראש עדיין יכולים להשתנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אולטראסאונד לא תקינה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ08/08/2011ממליץ לבקש סקירה חוזרת של העובר בבית חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הפלה נדחיתאני08/08/2011
שלום רב,
אני בת 27.5 נכנסתי להריון אחריי מחזור אחד לאחר הפסקת גלולות ובשל היעדר דופק קיבלתי 3 פעמים ציטוטק (פעמיים נרתיקי ופעם אחת בליעה) ולאחר מכן נשארה חתיכה בחלל הרחם ועברתי גרידה (מינימלית של מספר דקות). אציין כי בגיל 19 עברתי הפלה רצונינת (גרידה ופעולה נוספת כי נותרו שאריות). כמה זמן עליי לתת לגופי לנוח לפני שמנסים שוב? מתי מותר לקיים יחסי מין?
תודה רבה רבה-מאוכזבת ועצובה אך מחכה לעתיד בע"ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי הפלה נדחית - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ08/08/2011חודשיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר והמשך -אודה לתשובה מהירה!
אני09/08/2011האם ניתן לאחר קבלת ווסת אחת לנסות שוב? אני הבנתי שהסיכויים אחריי הפלה עולים להרות ולא רציתי "לפספס" את ההזדמנות.
שאלה נוספת ממתי מותר לקיים יחסי מין שוב ? גרידה במוצ"ש אין דימומים אלא הפרשות מדי פעם ואין כבר כאבים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות דחופהסיגל08/08/2011
שלום בדיקת דם שערכתי (. תוצאות היו כבר למחרת, האם זה הגיוני ) העלו תוצאות a.f.p = 29.2 אני בהריון הבדיקה בוצעה בשבוע 17 בערך אנא תשובתכם האם הבדיקה תקינה והאם יתכן תשובה אחרי יום או טעות בהקלדת הנתונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות דחופה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ08/08/2011צריך נתונים נוספים כולל MOM של שלושת הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות חומצה פוליתהדר08/08/2011
שלום אני בהריון בשבוע 32
אני נוטלת כדור פריפול (שמכיל 0.4 מ"ג חומצה פולית) ביום למרות שההמוגלובין שלי די קבוע ועמד על 11.2-11.4 בבדיקת הדם האחרונה רמת ה- B12 ירדה ל- 137 והרופא המליץ לי לקחת תוסף של ביויטקס. בסופר פארם נתנו לי B12 פלוס של אלטמן שמיכל גם הוא 0.4 מ"ג חומצה פולית. האם זה בסדרר לקחת את 2 הכדורים האם כמות מוגזמת של חומצה פולית יכולה לפגוע בעובר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות חומצה פולית - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ08/08/2011לא, הכמויות עדיין סבירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים דמויי מחזורחן 2508/08/2011
שלום,
אני בשבוע ה30 להריון ובשבוע האחרון יש לי מעין כאבים בבטן התחתונה כמו כאבי מחזור. הם באים לאיזה 20 שניות ונעלמים אבל במרווחים של שעות ביניהם..
האם אלו צירים מדומים? האם זה אופיני לשבוע זה או שמדובר במשהו חריג?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים דמויי מחזור - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ08/08/2011כל עוד המרווח בניהם גדול אין בעיה.
אם יקטן ל20 דקות ומטה יש לבצע מוניטור לשלול צירים מוקדמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריריםשירלי08/08/2011
שלום אני בשבוע 33 הריון תקין תודהלאל.
לפני כשבועיים הייתי מקוררת מצוננת ללא חום(שבוע אחרי עשיתי בדיקת נוגדנים לסי אמ וי יצא תודה לאל תקין, כי איןו לי נוגדנים).
לפני כמה ימים(שבוע אחרי שחלף הצינון) אני מרגישה כאבי שרירים בכתפיים עורף ולעיתים גם גב תחתון...יש רגעים שיותר טוב ויש רגעים שפחות. האם זה שכיח בהריון בשלב זה?למרות שזה לא רק גב תחתון?
כי אני ממש מפחדת מסי אמ וי ממש, האם חס ושלום יכול להיות קשר????אנא עזרו לי בבקשה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירים - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ08/08/2011לפעמים לאחר שפעת יש כאבים בכל בגוף
אם זה ממשיך תפני לרופא משפחה או גינקולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית-צריכה תשובה דחוףףשרית08/08/2011
שלום רב,
אני בת 27 ו-3 חודשים עברתי היום שקיפות עורפית ולצערי הרב התוצאות לאחר שכלול של הגיל 1/98,עובי העורף 3 מ"מ.הרופא המליץ על מי שפיר החל משבוע 14.
האם אתה ממליץ לבצע שקיפות חוזרת,לקחת חוות דעת נוספת לפני ביצוע מי שפיר.
היו מקרים שהמדד של הבדיקה השתנה?.
תוכל בבקשה להסביר לי מה ההבדלים בין סיסי שיליה למי שפיר ומה יותר מומלץ.
אני די לחוצה מן הסתם..אשמח אם תגיבו במהרה.
תודה,
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית-צריכה תשובה דחוףף - תגובה
ד``ר איילון לחמן08/08/2011שלום.
תמיד ניתן ואפשר לקבל דעה שניה לאחר בדיקה חוזרת.בדיקת סיסי השיליה,הינה בדיקה עם סיכון גבוה יותר לעומת בדיקת מי השפיר.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר 50 ג'ליבי08/08/2011
שלום,
שבוע 27, הריון שני.
לאחר בדיקת סוכר 50 גר' יצאה תוצאה של 180. -- אני חייבת לציין שלפני שתיית הסוכר אכלתי דברים מתוקים ולאחר שתיית הסוכר עוד לגמתי מלא הכוס שוקו.
האם יכול להיוות שבגלל זה התוצאה כזו גבוהה - (הייתי אמורה להיות בצום ?? ) . הרופאה שלי בחופש ותחזור רק בעוד שבועיים-היש צורך להלחץ ולפנות לרופא פרטי - או לבקש מרופא משפחה הפניה חוזרת לביצוע הבדיקה שוב או לבקש העמסת סוכר 100 גר' ?
בקיצור - מה עלי לעשות ???
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר 50 ג' - תגובה
ד``ר איילון לחמן08/08/2011שלום.
אכן קשה לדעת,אם התוצאה הגבוהה אכן נובעת מכל המתוקים שאכלת מסביב.לא אמורים לעשות הבדיקה בצום,אך להעמיס מתוקים כדבריך,אכן מיותר. בדיקת ה-100 גרם,הנעשית בצום,תסיר הספקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום בחודש החמישיאיילה07/08/2011
אני נמצאת בשבוע ה-23 להריון בחודש חמישי ומעוניינת לצום יש להדגיש כי אינני סובלת מסיבוכים כלשהן אלא רק מנפיחות ברגליים והרדמות וכאבים בידיים אשמח לקבל חוות דעת מקצועית האם כדאי לי לצום?
מחר יש צום סתם שתדע ואני מאוד לחוצה
בתודה
איילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צום בחודש החמישי - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/08/2011ניתן לצום אך רצוי לשהות במקום ממוזג על מנת להמנע מאבוד נוזלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה פרועה ברכבb07/08/2011
שלום,
היום נסעתי בטרמפ והנהג נהג בצורה פראית נתן המון ברקסים וגז וגם הדרך היתה משובשת. הוא בלם בפתאומיות פעם אחת חזקה. הרגשתי את הרעידות בבטן האם יש בכך סיכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה פרועה ברכב - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/08/2011אם לא נחבלת בביטנך איני רואה סיבה לדאגה
רצוי להתרחק מהנהג הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף! טיסה בתחילת הריוןמעיין זינגר07/08/2011
שלום רב,
לפני יומיים גיליתי שאני בהריון, בשבוע 5. בעוד יומיים אני אמורה לטוס לברצלונה. רציתי לדעת האם ישנו סיכון כלשהו, איסור לטוס או משהו דומה.
תודה רבה...
מעיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף! טיסה בתחילת הריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/08/2011אין כל בעיה לטוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםטסי07/08/2011
אני בשבוע 36 ועד עכשיו הלחץ דם שלי היה די קבוע. בשבוע שעבר הייתה בבדיקה שגרתית אצל הרופאה וכשהיא מדדה לי לחץ דם היא אמרה שהוא גבוה אך עדיין לא חריג וביקשה שאני אערוך מדידות פעמיים בשבוע למשך 3 שבועות. התחלתי למדוד ולחץ הדם עדיין נותר גבוה מהרגיל.
אציין כי במקביל החלו לי בצקות ברגליים שלא עוברות לאחר מנוחה.
האם יש סיבה לדאגה? האם עלי לחכות עוד שבועיים לתור הבא או שאולי כדאי שאפנה בהקדם לרופאה?
אני אוסיף כי התחלתי את ההריון במשקל עודף ואני בפיקוח של תזונאית . בהערכת משקל בשבוע 34 יצא 2.4 ואני עדיין בפיקוח בגלל חשד לסכרת סמויה.
ממוצע לחץ דם במהלך ההריון 120/70
עכשיו 130/80* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/08/2011יש לציין את המדידות על מנת שאוכל לחוות דעתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת מצחיקה אבל אני דואגתs07/08/2011
שלום,
אכלתי קלח של תירס שהגיע ישר מהשדה, קיבלתי מחלקאי כלשהו.כמובן שהרתחתי במים לפני שאכלתי.
אחרי שאכלתי הבנתי שזהו זן שמיועד להכנה לקופסאות שימורים.
התירס אכן היה מתוק ואף קשה מהרגיל.
מאז אני דואגת שאולי זה לא מיועד לאכילה ישירה אלא רק לאחר הכנתו במפעל לקופסאות שימורים שלשם כך מגדלים אותו.
עכשיו אני דואגת, שבוע 13 האם יש לי סיבה לדאגה?.
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קצת מצחיקה אבל אני דואגת - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/08/2011אין כל סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום שבוע 8גילי07/08/2011
שלום,
שבוע 8, במשך 5 ימים היה לי חום של 38-38.5
מה עליי לעשות,
חוששת מוירוסים?
תודה רבה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום שבוע 8 - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/08/2011להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)