מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריוןצפון09/08/2011
שלום ד"ר
הסיפור שלי בקצרה
אני אבא ל 3 ילדים, 2 תיאומים בגיל 4, וילדה בגיל 5, שלושת הילדים נולדו עם פגיעה מוחית, פיגור פסיכומוטורי קשה, עשינו כל הבדיקות ברמב"ם אך לא גילו שם המחלה- כותרת המחלה- מחלה ניורודגנראטיבית- אין זיהו של המחלה לפי מה שנאמר לי
במהלך ההריון הבדיקות היו תקינות- לא בוצעה בדיקת מי שפיר- אך שאר הבדיקות תקינות, לא היה מום שהתגלה במהלך ההריון, עד לאחר הלידה התגלתה המחלה עם ביטוי של אי שקט וחוסר רצון לאכול- ירידה בכוח המציצה, ומשם התחלנו הבדיקות עד שנאנר לנו שהילדים לא בריאים
MRI מח- ריבוי חומר לבן, מעט אפור, ציסטות מרובות במוח, חדרים קטנים, אין לחץ תוך גולגולתי
בבדיקות דם חומצה לאקטית גבוה בדם ו ב CSF
שאר החומצות האמיניות תקינות
לילדים אין מומים- לב, כליות, לבלב תקינים, נראים בריאים חיצונית
השאלה היא
איזו בדיקה במידה ואני רוצה לכנס להריון לבצע לגלות את המחלה לפני הלידה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד``ר אריה לידור09/08/2011שלום רב
מציע שתפנה ליעוץ גנטי מקיף שיאבחן את המחלה התורשתית. במידה וקיים סמן גנטי למחלה זו ניתן לבצע בדיקת PGD לפני החזרת העוברים לרחם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתקורל08/08/2011
שבוע 3 להריון אחרי הפריה עד כה קיבלתי פרוגרד פוליק האם יש צורך בשינוי מינון חומצה פולית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
ד``ר אריה לידור09/08/2011שלום לך
אין צורך בשינוי המשיכי כך
הצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפני כניסה להריוןהילה08/08/2011
היי ערב טוב
אני בת 34, אמא לילד בן 5 אוטוטו...
לפני כחודש עברתי ניתוח להוצאת הטבעת מכיון שהטבעת גרמה לי לבעיות של הידבקויות בקיבה, והתרחבות משמעותית של הושט...
אני שוקלת 120 ק"ג - אחרי ירידה של 5 ק"ג בחודש האחרון..
ואני כרגע מתכוונת לרדת עוד במשקל...
אני שוקלת להיכנס להריון
רציתי לשאול מה הסיכונים להיכנס להריון במשקל גבוה כמו שלי.
לגבי בדיקות הדם שלי- סוכר - 92 המוגלובין 10
אשמח להתייעצות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפני כניסה להריון - תגובה
רצוי להפחית במשקל כמה שיותר. עודף משקל לפני ההריון ובמהלך ההריון יכול להיות מלווה בשכיחות יתר לסכרת הריונית ו ליתר לחץ דם הריוני . כמו כן צפויה שכיחות יתר של קשיים בלידה עצמה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא לגילוי הריוןשירה08/08/2011
חשוב מאוד. אני מקבלת מחזור כל 26 יום. החודש אני באיחור של 4 ימים,(הגעתי ליום ה-30 מיום המחזור). הבוקר עשיתי בדיקת דם לגילוי הריון. הבטא יצא: 369.85. אני יודעת שזה אומר שיש הריון. השאלה שלי היא: האם הערך תקין יחסית לאיחור או שזה נמוך מידי או להיפך???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא לגילוי הריון
שירה09/08/2011אני ממתינה לתשובתכם.בבקשה תענו. הדבר חשוב לי מאוד כי לפני כ-8 חודשים עברתי הפלה (היתה אז בטא נמוכה של 39.5) ומאז אני מנסה להיכנס להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי בטא לגילוי הריון - תגובה
כדי לדעת אם תקין או לא יש צורך במעקב כדי לצפות בצמיחת ערכים אלו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטייה במימדי העוברשירלי08/08/2011
שלום רב,אני בשבוע 38.4 ועד שבוע 37 כל המדדים באולטראסאונד היו תועמים את גיל ההריון.
בשבוע 37 פתאום הופיע סטייה של מימדי הראש(bpd,head cir) ב בשלוש שבועות ויומיים כלומר מימדי הראש תואמים לשבוע 34
ועכשיו כאשר אני בשבוע 38+4הסטטיה של מימדי ראש העובר (היקף וBPD ) של כמעט4 שבועות לעומת גיל ההריון(38+5).
הרופא שלח אותי לבדיקה מכוונת למוח שביצעתי אותה בשבוע 37+2 ואלו היו ממדי הראש(BPD-85
HC-306 וכן שתשובותיה היו:
צורת הגולגולת :תקין
חדרי מוח ליטרלים 6 מ"מ
כורואיד פלקסוס: תקין
קו האמצע וה-CAVUM S.P :נצפה
כמו כן נרשם:עקב מנח הגולגולת באגן וגיל ההריון לא ניתן להתרשם ממצאים נוספים.
1.ממה נובעת הסטטיה של כל כך הרבה שבועות לעומת גיל ההריון?והאם לאור הסטיות הללו לא יכולה להיות בעיה כלשהיא אצל העובר?
2.האם לאור הממצאים בבדיקה מכוונת למוח ניתן להיות רגועים שהכל תקין?
3.האם היית ממליץ לי לבצע עוד בדיקות או שהבדיקה שביצעתי מספיקה?
4.האם עד יציאת העובר הערכים של מימדי הראש עדיין יכולים להשתנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטייה במימדי העובר - תגובה
אם עד לשבוע 37 כדברייך כל המדדים היו תקינים ותואמים לא סביר שלאחר מכן התחיל הפער עליו את מדווחת. אולטרה סאונד בשבוןע זה קשה טכנית ולכן המידע שהוא מספק מוגבל. עד ללידתך הקרובה לא צפויים שינויים במדדים ולכן לא היתי מציע לך להמשיך בבדיקות אולטרהסאונד שתרומתם כאמור דלה
סקירת המח תקינה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות אחרי לידהשירי08/08/2011
לרופאים שלום!
אני חמישה וחצי שבועות אחרי לידה (ניתוח קיסרי) ולפני כיומיים קיבלתי מחזור ראשון.
קיבלתי מרשם לגלולות מניעה (המותאמות להנקה) - מתי עליי להתחיל לקחת אותן? עכשיו מיד או לחכות לסיום המחזור? והאם עליי לקחת אותן ברציפות ללא הפסקה או להפסיק פעם בחודש כדי לקבל מחזור?
עליי לציין שאני מניקה הנקה מלאה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שלגלולות קוראים סרזט
שירי08/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות אחרי לידה - תגובה
יכולה להתחיל בכל עת כל עוד לא התחלת בקיום יחסי מין בלתי מוגנים. את הגלולות יש לקחת ברצף
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרנטל לפני כניסה להריוןא.ש08/08/2011
שלום,
אני מעוניינת להיכנס להריון בתקופה הקרובה. מהידע המועט שיש לי אני יודעת שצריך לקחת 3 חודשים מראש חומצה פולית. רופא הנשים שלי נתן לי מרשם לפרנטל פלוס בטא קורטן. האם ומאחר ורשום בהוראות כי הויטמינים מיועדים לנשים הרות או מניקות אין שום בעיה לנטילת הויטמינם לפני הריון? והאם הויטמינם הללו הם תחליף לחומצה הפולית?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרנטל לפני כניסה להריון - תגובה
רצוי להתחיל בחומצה פולית 0.4 מ"ג ליום . אין כל בעיה בנטילת הויטמינים שהזכרת לפני ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום בתחילת הריון-שאלה דחופהמיכל08/08/2011
שלום
היום גיליתי שאני בהריון. שבוע 4 וכמה ימים.
האם צום של 24 שעות (בלי אכילה ושתיה) בשלב כזה בהריון יכול להיות בעייתי לתקינות ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צום בתחילת הריון-שאלה דחופה - תגובה
בעקרון לצום אין השפעה שלילית על העובר. יחד עם זאת הריון בתחילתו מלווה בשינויים גופניים פיסיים ומטבולים ולכן לא מומלץ לצום בכל שלב משלבי ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפצת הודעה - העמסת סוכרשני08/08/2011
שלום,
בהריון שבוע 25.
ביום ראשון ביצעתי העמסת סוכר של 50 גרם. התוצאה לא תקינה ועלי לבצע העמסה של 100 גרם. האם ניתן לבצע את ה 100 גרם ביום שלישי (מחר), או שזה קרוב מידי למועד ביצוע הבדיקה הקודמת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצת הודעה - העמסת סוכר - תגובה
יכולה לבצע בכל עת אך רצוי מוקדם ככל האפשר כלומר לא לדחות את הבדיקה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרשני08/08/2011
שלום,
בהריון שבוע 25.
ביום ראשון ביצעתי העמסת סוכר של 50 גרם. התוצאה לא תקינה ועלי לבצע העמסה של 100 גרם. האם ניתן לבצע את ה 100 גרם ביום שלישי, או שזה קרוב מידי למועד ביצוע הבדיקה הקודמת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר - תגובה
רצוי ומומלץ לבצע בדיקה זו מוקדם ככל האפשר . יום שלישי זה בסדר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה אחרי לידהשירי08/08/2011
שלום רב!
לפני עשרה ימים ילדתי בלידה טבעית וביצעו לי חתך.
אני חוששת שיש לי פטרייה בנרתיק בעקבות גרד שאני מרגישה באיזור.
רציתי לדעת האם אני יכולה להשתמש בנרות אגיסטן לטיפול בפטרייה?
הדימום אחרי הלידה פסק אבל עדיין יש באיזור תפרים שמחלימים.
תודה רבה!!!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרייה אחרי לידה - תגובה
עקרונית יכולה להשתמש . רצוי קודם להבדק ולאבחן שאכן מדובר באמת בפטריה ואז לטפל בהתאם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- parvo virusליאת08/08/2011
אני בהריון ראשון, שבוע 16 ובבדיקות מעבדה קיבלתי את התוצאות הבאות:
Parvo virus B19 IgG - POSITIVE
Parvo virus B19 IgM - NEGATIVE
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר parvo virus - תגובה
התוצאות מעידות על כי בעברך הרחוק נחשפת לוירוס וכי כרגע אינך חולה מזהומו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאתמר08/08/2011
שלום רב!
תאריך ו.א.:29.7.11 (אני חושבת שהביוץ התאחר)
בתאריך 2.8.11 בטא:212
ובתאריך 4.8.11 בטא:522
האם הערכים תקינים? זאת לא קפיצה גדולה מדי ביומיים?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא - תגובה
ד''ר עפר תדמור08/08/2011ערב טוב
עלייה מצויינת של ערכי הבטה
ב 1500 לעל קול וגינאלי לראות שק הריון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפירשמרית08/08/2011
הריון 2 אחרי קיסרי (מצוקה עוברית) וסכרת מאוזנת בד"כ ע"י דיאטה
הסכרת בהריון ה2 התגלתה כבר משבוע 16
עשו לי אתמול בדיקה כי התלוננתי על כאבים ..(ביטנית) והרופאה אמרה שיש ריבוי מי שפיר והפנתה אותי לרופא הריון בסיכון
מזה אומר בעצם? האם יש סכנה לעובר? האם העובר נפגע כבר חס וחלילה??
אפשר לקרוא על זה ככ הרבה בגוגל ונכון שרק בדיקה של המקרה תוכל לאבחן בדיוק את העניין ..
אך אשמח לשמוע את דעתך המקצועית
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי מי שפיר - תגובה
ד''ר עפר תדמור08/08/2011ערב טוב
ריבוי מי שפיר נגרם על ידי מספר רב של סיבות.
יכול להיגרם על ידי סכרת, בעיות בעובר, אנמייה ועשרות סיבות נוספות.
אצלך הסיבה כנראה ברורה הסכרת.
מומלץ לאזן הסכרת.
בנוסף לשלול בעיות נוספות אקו לב עובר וסקירה קפדנית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריבוי מי שפיר - תגובה
ריבוי מי שפיר יכול לנבוע ממספר סיבות . מצב סכרתי מום עוברי וסיבות לא ידועות. אינני יודע מה כמות מי השפיר שאובחנה אצלך. יש לחזור על הבדיקה לוודא איזון הסכרת ולשלול מומים עובריים כולל במבנה הפנים ודרכי העיכול העליונות. עצם ריבוי מי השפיר אינו פוגע בעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צירים מוקדמים?? דחוףאתי08/08/2011
שלום הריון ראשון שבוע 22 מזה 3 ימים בכל ערב מתחיל לי כאבים ברחם ובגב ממש כמו כאבי מחזור הייתי היום אצל הרופא עשה לי אולטרסאונד ביטני יש לציין שאתמול היה לי דחיפות בשתן וזה עבר היום החלו שלשולים האם זה יכול להיות צירים מוקדמים? הרופא אמר שלפי אולטרסאונד הוא לא רואה משהו חריג יש לציין כי לא מדד את צוואר הרחם ואם זה חוזר אז לחזור שוב העניין הוא שזה מתחיל לי בשעות אחר הצהריים לאחר פעילות במהלך היום ... האם כדאי לבצע בדיקות נוספות?ויש לי היום מהבוקר כאבים בבטן תחתונה .. לא משהו בלתי נסבל אך מורגש תמיד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם צירים מוקדמים?? דחוף - תגובה
ד``ר איילון לחמן08/08/2011שלום.
בעקרון שלשולים הם לא סימן לצירים מוקדמים,אלא יכולים להצביע על רגישות במעי שיכולים להסביר אולי כאבי בטן תחתונה. בכל מקרה ,כמו שרופאך אמר,חזרי לבקורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)