מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אסטרוג'ל-איחוי שפתיים קטנותאורטל07/08/2011
היי, בתי בת שנה וחודש סובלת מתופעת אילוי שפתיים קטנות.
רופאת ילדים המליצה על שימוש באסטרוג'ל אך לפי הקריאה עצמאית שלי על המוצר , מצאתי שהג'ל יכול להעלות סיכויים לסרטן צוור הרחם. אני מודאגת מהדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרוג'ל-איחוי שפתיים קטנות - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/08/2011אין כל סיבה לדאגה
יש להשתמש במשחה ללא כל חשש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרוג'ל-איחוי שפתיים קטנותאורטל07/08/2011
היי, בתי בת שנה וחודש סובלת מתופעת אילוי שפתיים קטנות.
רופאת ילדים המליצה על שימוש באסטרוג'ל אך לפי הקריאה עצמאית שלי על המוצר , מצאתי שהג'ל יכול להעלות סיכויים לסרטן צוור הרחם. אני מודאגת מהדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרוג'ל-איחוי שפתיים קטנות - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/08/2011רצוי להשתמש במשחה ללא כל חשש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעט הפרשה צהבהבהאתי07/08/2011
שלום,
בת 37, היריון ראשון,אני בשבוע 20 והיום בבוקר הבחנתי פעם ראשונה בהפרשה צהבהבה , האם זה חריג ומחייב בדיקה? ברצוני לציין שמתחילת ההרייון לא היתה לי הפרשה צהובה אלא רק שקופה-לבנבנה וכן בדיקות שקיפות,סקירה ראשונה,תבחין משולש,וביקורת מי שפיר שביצעתי בחמישי האחרון -כולם תקינים. בנוסף, לא חשתי לאחרונה ובכלל בהתכוצויות בבטן או כל תחושה חריגה אחרת.האם יתכן שמדובר בהפרשה שהיא בעצם מעט שתן שדלף?
אני מודאגת, מה עלי לעשות, האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעט הפרשה צהבהבה - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/08/2011בהריון תתיכנה הפרשות רבות ואף צהובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר בדיקת דם תבחין משולשרועי07/08/2011
שלום
את האמת אני לחוץ לאחר הבדיקה הזו ,התוצאות יצאו
CRL-78
לפי גיל ובדיקה 1:120 !!
רק לפי גיל 1:430
NT 2.5MM
שבוע הריון לפי מחזור 12+5
שבוע הריון לפי אולטראסאונד 13+6
כמו שאמרתי התוצאות היו לא טובות אנחנו עושים מיי שפיר על מנת להיות בטוחים האם יש סיכוי לעובר ?
כמו כן קראתי שעם יש הבדל בין גיל ההריון על פי המחזור לגיל ההריון על פי האולטאסאונד זה מטה לרעה את התוצאות האם זה נכון ?
תודה לעונים
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק להרגיע, עד שהרופאים יענו
מישהי07/08/2011יש "סיכוי" לעובר - וסיכוי מצוין!
משמעות התוצאה הסטטיסיטת היא שיש לו סיכוי של 1 ל-119 שאין לו תסמונת דאון, והוא בריא לחלוטין.
מי השפיר אמורים לשלול את הסיכוי ה-1 ל-120 שהוא לוקה, חו"ח, בתסמונת.
רוב הסיכויים בעדכם!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר בדיקת דם תבחין משולש - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/08/2011כאשר ההבדל בין שבוע ההריון על פי הווסת לשבוע ההריון על פי US
עולה על 7 ימים מחשבים את ההריון על פי הUS.
הסכוי לעובר תקין מבחינה כרומוזומלית הוא בסדר גודל של 99 אחוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר בדיקת דם תבחין משולש - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמוסות שמן נר הלילהמישהי07/08/2011
שמעתי הרבה המלצות לקחת אותן (בבליעה או בהחדרה לנרתיק) בשבועות האחרונים להיריון כדי לרכך את צוואר הרחם. שאלותי:
1) האם זה בטוח? יש בכך סכנות כלשהן?
2) האם זה מתנגש בעיסוי פריניאום עם שמן שקדים
3) האם זה מתנגש בשתיית חליטת עלי פטל / טיפות תמצית עלי פטל?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמוסות שמן נר הלילה - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/08/2011מיותר לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי חליטות פטל?
מישהי08/08/2011גם מיותר בעיניך? כי זה כבר הומלץ לי על ידי גורמים "מוסמכים" יותר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה על הבטן אחרי בדיקת מי שפירדנה - שבוע 3107/08/2011
שלום רב
אני בת 39, שבוע 17+4 להריון (הריון ראשון שמצליח לאחר כמה הפלות). ביום ד' אני עוברת בדיקת מי שפיר, בשל גילי.
כרגע אין לי עדיין בטן הריון גדולה, כך שמאוד נוח לי לישון על הבטן כל עוד אני יכולה. שאלתי היא:
1. האם לאחר הבדיקה מומלץ להימנע משכיבה על הבטן כדי שלא להפעיל לחץ על המקום, ואם כן - לכמה זמן להימנע מתנוחה זו?
2. האם אפשר להמשיך ולישון על הבטן - כל עוד גודלה מאפשר לי זאת - או שמשלב מסוים זה מתחיל להיות בעייתי או אפילו מסוכן, לעובר, ועשוי למנוע ממנו זרימת דם, או להוות בעיה אחרת עבורו, ואז יש להימנע מתנוחת שינה זו?
בתודה מראש
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה על הבטן אחרי בדיקת מי שפיר - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/08/2011ניתן לשכב בכל תנוחה שנוחה לך גם לאחר דקור מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי???מימי07/08/2011
אני אחרי החזרת עוברים טריים:
יום 10- בטא 40
יום 12- בטא 66
יום 14- בטא 105.6
יום 15- בטא 138.8
יום 17- בטא 208
מתי ייגמר הסיוט הזה?!
מה הסיכויים להריון תקין???
אני על סף שגעון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סיכוי??? - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/08/2011עליה לא אידיאלית להריון תקין
קשה לדבר על הסיכויים
בעוד מספר מספר ימים התמונה תתבהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות קרישיות ולידהמאי07/08/2011
שלום. אני מסיימת שבוע 36. הפקטור 11 שלי הוא 5% ופקטור 8 196%. אני אחרי שנות טיפולים הריון ראשון מעוניינת ללדת בקיסרי. בייעוץ עם ההמוטולוג נאמר כי 6-8 שעות לפני הניתוח אקח הקסקפרון 500 מ"מ ולהמשיך 2 גרם ביום 3-4 ימים. לא הומלץ על פלסמה שבד"כ נתנו לי מנה לפני שאיבת ביציות. לאחר הניתוח צריך לשקול קלקסן. אם לידה רגילה המליץ על לקיחת הקסקפרון בתחילת לידה 500 מ"מ ואחר כך עוד 3-4 ימים לאחר הלידה. המקרה שלי לפי הבנתי דיי נדיר. האם לדעתכם באמת מספיק הקסקפרון לפני ניתוח ולא מנתFFP ? האם זה לא מסוכן מבחינת הפקטור 8 ?, הבנתי שהקרישיות עולה לאחר קיסרי.אני מאד מוטרדת ומפוחדת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות קרישיות ולידה - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/08/2011המטולוג הוא הסמכות המקצועית לענות לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה צמיגית שקופה-צהובהליאת07/08/2011
שלום,
אני שבוע 15+4.
עשיתי לפני 3 ימים סקירת מערכות מוקדמת והכל יצא תקין (טפו טפו טפו).
כל השליש הראשון לא יכלתי לקיים יחסים עם בעלי בהמלצת הרופא- בעקבות דימום שהיה לי בתחילת ההריו.
אתמול בבוקר קיימנו יחסים אחרי 3 חודשים.
החל מהיום בבוקר יש לי הפרשה צמיגית נמתחת בצבע צהוב-שקוף- פעמיםי הלכלית לשירותים ופעמיים הייתה הפרשה כאשר מדובר על הפרשה לא מעטה ולא מרובה-משהו באמצע.
האם זה יכול להיות פקק רירי שמתשחרר בשבוע כזה מוקדם?
יש סיוכי שזה פטריה כי אני סובלת מפטריה לא מעט בהריון אבל אף פעם לא היו לי כאלו הפרשות.
האם עלי להבדק? מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה צמיגית שקופה-צהובה - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/08/2011הפרשה צהובה הינה שכיחה בהריונות תקינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר מייתר חלבון עוברי?מיכל07/08/2011
אם בכוונתי לעבור דיקור מי שפיר (אני מעל גיל 40), האם יש טעם בבדיקת חלבון עוברי?
האם בחלבון העוברי בודקים משהו מעבר למה שבודקים במי שפיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר מייתר חלבון עוברי? - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/08/2011רצוי לא הכרחי אך עדין החלבון העוברי עשוי לגלות ממצאים שאינם עולים בדקור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאותb07/08/2011
שבוע 13
הבוקר הקאתי והרגשתי שבכל הקאה הבטן התחתונה באזור הרחם מתכווצת לי חזק חזק כמו שמתאמצים ואף אחר כך נתפס לי שריר באזור בצד וזה מדאיג, האם יכול להיגרם איזשהו נזק מהקאה שכזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/08/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאתמר07/08/2011
שלום רב!
תאריך ו.א.:29.7.11 (אני חושבת שהביוץ התאחר)
בתאריך 2.8.11 בטא:212
ובתאריך 4.8.11 בטא:522
האם הערכים תקינים? זאת לא קפיצה גדולה מדי ביומיים?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/08/2011הערכים תקינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון טטנוס בהריוןהילה07/08/2011
שלום ד"ר,
אני מטופלת באיקקלומין והרופא אמר לי שהביוץ הינו בין 5-10.08 ובימים אלו עליי להיות פעילה מינית . בחמישי לחודש נפצעתי ( חצי ציפורן יצאה..) ונאמר לי כי צריכה להתחסן נגד טטנוס. שאלתי היא האם מותר להתחסן בתקופת הביוץ, שכן ייתכן ונקלטתי בימים אלו? אם במצב של הריון יש סיכון מסוים לעובר היות והתחסנתי בשליש הראשון של הריון?
תודה רבה.
הילה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון טטנוס בהריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר07/08/2011אין כל חשש מהחיסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל רחםרוני06/08/2011
ב-14/7 ילדתי ולאחר הלידה בעקבות דימומים ביצעו ריביזיה בהרדמה מקטמית.
התבקשתי לבצע אולטראסאונר לאחר שבועיים בשל החשד שהיה ליציאת בלתי שלמה של השלייה.
ביצעתי את הבדיקה ב-1/8 (17 ימים אחר כך)
התוצאות הן
מנח רחם :קדמי
גודל רחם: 80X53 מ"מ
רקמת רחם:
תקין
חלל רחם:
נצפה תוכן לא צלול בחלל הרחם.
עובי חלל הרחם: 7.6
דוגלס: ללא נוזל.
האם תקין?
היו לי מעט מאד דימומים שאפשר לומר שפסקו כבר כמעט לגמרי נכון להיום.
מה זה התוכן הלא צלול? האם יצא במחזור הבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
רוני08/08/2011האם עליי לקחת מטרגין אם גודלו של התוכן כ-1 ס"מ אחר 17 יום? או אולי לחכות לוסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגודל רחם - תגובה
ד``ר אריה לידור09/08/2011שלום לך
תוכן זה יכול להיות שאריות דמום או ממצא . מציע שתבצעי בדיקה נוספת לאחר הפסק הדמומים לחלוטין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונדליאת05/08/2011
צהריים טובים,
אני בת 28 ועברתי לא מעט בדיקות אולטרסאונד אצל הגניקולוג בבדיקות שגרתיות.
אוסיף ואומר שגם עברתי הפלה לפני כ4 שנים שקצת הסתבכה כיוון שנאלצו עשות גרידה נוספת שבוע לאחר ההפלה.
מאז עברתי עוד מס בדיקות שאישרו שהכל טוב והאחת לפני אחרונה הייתה ממש בתחילת החודש.
חזרתי אתמול לגניקולוג אחר עקב דלקת שהתפתחה לי מיד לאחר המחזור שנמשך כיומיים בדיוק (בשונה מהמחזור הרגיל שלי שנמשך בשבוע) ומאז התחילו ההפרשות והדלקת.
הפעם, בניגוד לבדיקה שבתחילת החודש ולשאר הבדיקות השגרתיות הרופא טען שהוא חושד במשהו שקרוי:"רחם חצוי"? או קרניים... לא הבנתי ממש...
האם יש הסבר לזה שפתאום זה קורה? האם יכול להיות שמדובר בהריון בשלב מוקדם?
לדבריו, והוא אינו בטוח במה שראה, יתכן וישנם 2 חדרים לרחם ואולי בזמן ההפלה לא טיפלו בחדר הנכון,ולכן נשאר שם משהו....
אני מאוד מבולבלת כי כל זה לא נאמר לי ממש חודש לפני כן בבדיקה אחרת.
אני אמורה לעבור בדיקת אולטרסאונד נוספת בעוד כשבועיים בכדי לאמת את הדברים אבל החשש והציפייה לא נותנים לי מנוח..
אשמח להתייחסות, ולדעת האם יש סיכוי שמדובר בהריון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין מחכה לתשובה... בבקשה
ליאת08/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרסאונד - תגובה
ד``ר אריה לידור09/08/2011שלום לך
ייתכן ומדובר ברחם דו קרני או במחיצה רחמית. 2 ממצאים אלו בד"כ מולדים. כדי לדעת בודאות רצוי לבצע צילום רחם. אין לייחס ממצאים אלו לקיומו או קיומו של הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)