מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום בביוץרותם03/08/2011
שלום,
אני בת 26, כבר שנתיים מדי חודש יש לי דימומים בביוץ, לרוב נמשכים יום או יומיים ופעמים מעט יותר.בדרך כלל דימום קל שאני מבחינה בו בניגוב, ולפעמים קצת יותר מוגבר. מלווה בהפרשה.ומופיע לסרוגין בטווח זמן זה.(ז"א יכול להופיע דימום ואז שוב לאחר מס' שעות).
רציתי לדעת אם הדבר עלול לפגוע בכניסה להיריון? והאם ניתן לקיים יחסי מין בימים אלה?
תודה רבה,
רותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בביוץ - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ03/08/2011ממליץ לפנות לרופא נשים מטפל לבדיקת פפ סונר ואולי פיפל.
לאחר בדיקות אלו ניתן יהיה להרגיע אותך לחלוטין לגבי הריון או חששות אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
רותם03/08/2011בהמשך לשאלתי,
ביצעתי בדיקת פאפ לא מזמן, והיא תקינה. שאלתי היא האם זה מצב תקין שיש דימומים בזמן ביוץ? והאם ניתן להכנס להריון עם הדימום?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר הזרעהמאיה03/08/2011
היי.. וסת אחרון 27.6.11 .לאחר מתן פיורון 75 י"ח בוצעו 2 הזרעות ב-8-9.7.11 , ביצעתי בדיקת הריון שיצאה חיובית ברוך ה'..ב-27.7.11 בטא 465 האם תקין? לא נמוך מידי ? יש לי עוד שבועיים us ..קצת בלחץ........מצפה לתשובה מהירה...
אתם עושים עבודה מבורכת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר הזרעה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ03/08/2011תחזרי על B
מעל 1000 יחידות ממליץ לפנות לרופא נשים לודא הריון תוך רחמי, תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי המועד הכי מומלץ לסקירת מערכות מליאור03/08/2011
הי,
האם ביצוע סריקה מוקדמת בשבוע 14+ 0 ימים כדאית?
אני יודעת שזה בטווח, אבל גבולי מאוד, האם יש עדיפות לביצוע הבדיקה בשבוע 15?
האם יש דברים שעלולים לא להתגלות בשבוע 14 לעומת שבוע 15?
וכשאומרים שבוע 14, האם הכוונה ל 14 שבועות + מספר ימים (שזה שבוע 15) או לשבוע 13+ מספר ימים (שזה שבוע 14 שטרם הסתיים)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי המועד הכי מומלץ לסקירת מערכות מ - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ03/08/2011לפי הספרות ניתן לבצע סקירה שניה החל משבוע 14
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב- שאלה דחופה- Hemoglobin Fיעל03/08/2011
שלום
אני בשבוע ה-7 להריוני,
עכשיו התקבלה תוצאת בדיקת דם, מה זה אומר? האם יש בעיה? האם יש סכנה להריון או לעובר?
להלן התוצאות:
Hemoglobin F= 3.3
ה Hemoglobin A2= 3.1
חריגות נוספות שהיו לי לאחרונה:
Lymphocytes %= 18.6
82.6=Complement-C3
Blood Group+Rh A Rh Positive
בדיקת Fe - Iron מלפני חודשיים וחצי= 156* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלת שוב- שאלה דחופה- Hemoglobin F - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ03/08/2011שאלה שכדאי להפנות להמטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 6 לא רואים שק הריוןמירי02/08/2011
שלום,
וסת אחרונה 20.6. תחושות הריון חזקות פחות או יותר מהשבוע הראשון.
לא היו דימומים.
"לפי הספר" אני אמורה להיות בשבוע 6.
עשיתי אולטראסאונד - הרופא אמר שלא רואים שק אלא "משהו", איזשהו עיבוי. לא רואים גם שום דבר מחוץ לרחם אך לטענתו גם זה לא אומר שום דבר.
מחר עושה בדיקת דם ומחרתיים - שוב אולטראסאונד.
יש לציין שזהו הריון מס' 3 לאחר שני ניתוחים קיסריים. הרופא אומר שיכול להיות גם בגלל הניתוחים קשה יותר לראות.
מה הסיכויים שמדובר בהריון תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 6 לא רואים שק הריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ03/08/2011יש סיכוי שהתעברת מאוחר יותר.
בדיקת הסונר החוזרת תאשר זאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןסיון02/08/2011
שלום,
מחזור מאחר לי ב9 ימים, לאחר שביצעתי 2 בדיקות שתן שיצאו שליליות, ביצעתי בדיקת דם היום, כשהתוצאה הינה: mIU/mL 11639.4 0 (.........) 0 .
האם זה אומר בוודאות שאני בהריון?
אודה לתשובה מהירה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - תגובה
ד``ר אריה לידור04/08/2011שלום לך
תוצאה זו חיובית להריון. יכולה כבר לבצע בדיקת אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עכוזדבו02/08/2011
שלום, אני בהריון 3, בבדיקה אתמול נאמר לי שהעובר במצב עכוז, שבוע 27+3, האם עליי לדאוג??? הטכנאית אמרה לי שזה מצב נורמלי ושום דבר לא לחוץ העובר עוד יכול להתהפך, ואני בלחץ מכיוון שאם זה יישאר ככה אאלץ לעבור ניתוח שלא בא בחשבון... (הבכור שלי היה בניתוח קשה והשני רגיל- לכן חשוב לי ללדת גם הפעם באופן טבעי...) מה אתן אומרות???? להוריד לחץ??? או לנסות להפוך אותו כל עוד יש מקום בבטן??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכוז - תגובה
ד''ר גדעון נגר02/08/2011עכוז בשבוע שציינת אין לא כל משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא יורדת - הזרעה מתורםעדי02/08/2011
בחמישי הייתי עם בטא ראשונה של 50
בראשון רק 75
ובשלישי - היום ירדה ל65
דבר שמעיד על הריון לא תקין,רציתי לשאול מה הסיבות שיכולות לעשות את זה
הבנתי שזה נובע מבעייה כרומוזומלית לפי מה שקראתי אז האם עדיף להחליף תורם ?
זו ההזרעה השניה שלי הראשונה לא הצליחה וקיבלתי מחזור ובשניה מה שתיארתי
שתיהן מאותו תורם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא יורדת - הזרעה מתורם - תגובה
ד''ר גדעון נגר02/08/2011אין כל סיבה להחליף תורם.
הפלות בשבוע כה מוקדם הן תופעה שכיחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה
עדי03/08/2011שמעתי שבהזרעה הסיכוי להרות קטן מהסיכוי לא להרות
האם זה אכן כך?
כיוון שהייתי מצפה שדווקא עם תמיכת הזריקה (אוביטרל) וקביעת מועד הביוץ בדיוק
זה יהיה ההיפך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה לתשובה ..תודה.
עדי04/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי עדי
מאיה04/08/2011לי נאמר שהסיכוי בהזרעה הוא בין 20 ל-30 אחוז הצלחה בכל סיבוב. בד"כ מבצעים 3-4 סיבובים כאלו.
אם אתם נמצאים באיזושהי בעיה של אי פיריון הרי סביר להניח שעם ההזרעה הסיכוי שלכם עולה, לא?
בכל אופן, אנחנו ביצענו הזרעה (לאחר השבחת זרע) ותודה לאל היתה הצלחה על הפעם הראשונה. צריך להתפלל.. ככה שהסטטיסטיקות זה דבר אחד, אבל בפועל הכל יכול לקרות.
מאחלת לכם הרבה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש קטן ב-3 שבועות מגיל ההריוןמורן02/08/2011
שלום רב,
הנני בהריון ראשוןן שבוע 37.2
היום בבדה שגרתית התגלה כי מימדי הראש קטנים בכ-3 שבועות לעומת גיל ההריון.
להלן תשובות בדיקות אולטראסאונד:
85 מ"מ (מתאים לשבוע 34+1)-BPD
306מ"מ (מתאים לשבוע 34+1)-HEAD CIR
325 מ"מ (מתאים לשבוע 36+2)-AB.CIR
יחס HC/AC 95
73.8 מ"מ (מתאים לשבוע 37+6 )
גיל ההריון US 35+5
הערכת משקל 2880
השאלה שליא היא האם הסטיה של שלוש שבועות בממדי הראש מבוטאת בד"כ בבעיה כלשהיא בעובר?יש לצי כי באולטראסאונד שביצעתי בשבוע 33.4 ממדי הראש הראו 32.3
האם זה שכיח כי ממדי הראש לא תואם לגיל ההריון האם זה מראה ברוב המקרים שקיימת בעיה כלשהיא?
ממה נובעת סטטייה זו-יש לציין שגם הרופא בדק ויצא לו אותה סטטיה?
האם שאר הערכים של הבדיקה תקינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש קטן ב-3 שבועות מגיל ההריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר02/08/2011איני רואה סיבה לדאגה אם הסקירות היו תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחפה - דליפת מי שפירמיקי02/08/2011
שלום, אני בשבוע 27 + 6.
היום עברתי בדיקת אולטראסרונד (לבדיקת גודל העובר) ונאמר לי כי כמות מי השפיר תקינה.
עשיתי היום בדיקה ביתית לבדיקת הדליפה כיוון שאני חשה ברטיבות בתחתונים בימים האחרונים ויצא לי כתם כחול על התחבושת..
האם עליי לגשת למיון ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחפה - דליפת מי שפיר - תגובה
ד''ר גדעון נגר02/08/2011בהריון קיימות הפרשות רבות אין משמעות לכתם כחול
ישלבצע USחוזר בעוד מספר ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה- Hemoglobin Fיעל02/08/2011
שלום
אני בשבוע ה-7 להריוני,
עכשיו התקבלה תוצאת בדיקת דם, מה זה אומר? האם יש בעיה? האם יש סכנה להריון או לעובר?
להלן התוצאות:
Hemoglobin F= 3.3
ה Hemoglobin A2= 3.1
חריגות נוספות שהיו לי לאחרונה:
Lymphocytes %= 18.6
82.6=Complement-C3
Blood Group+Rh A Rh Positive* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה- Hemoglobin F - עדכון
יעל02/08/2011בדיקת Fe - Iron מלפני חודשיים וחצי= 156
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון פסיבימודאגת02/08/2011
שלום, גיליתי היום שאני בהריון (איחור של כמה ימים) ופתאום נזכרתי שלפני כשבוע חברה עישנה לידי גראס (רפואי, אני לא יודעת אם זה יותר מסוכן לעובר או פחות) והתחלתי לדאוג אם יכול להיות שזה הזיק לעובר.
תודה מראש על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון פסיבי - תגובה
ד''ר גדעון נגר02/08/2011יש להמנע להבא מחשיפה לעשן
ארוע חד פעמי אינו מזיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרבית טרום לידתית לאבחון סטרפטוקוקוקרן02/08/2011
שלום!
אני בשבוע 35 להריון. היום קיבלתי תשובת של תרבית טרום לידתית לאבחון סטרפטוקוקוס מסוג B והתשובה נמצאה חיובית.
מרופא הנשים נאמר לי כי עלי לומר בבית החולם כשאלך ללדת כי התשובה נמצאה חיובית ושיתנו לי אנטיביוטיקה.
ברוצני לדעת האם החיידק נפוץ והינו מהווה סכנה????
האם אי - אפשר לקחת טיפול אנטיביוטיקה מעכשיו על מנת להעלים את החיידק???
איך הולך הטיפול האנטיביוטיקה בזמן ההגעה ללידה???
תודה מראש
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרבית טרום לידתית לאבחון סטרפטוקוקו - תגובה
ד''ר גדעון נגר02/08/2011הסיכוי להדבקת העובר קטנה ביותר
הטפול יעיל רק כשניתן בעת הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית או אומגה 3 דחוף עזרהאנני 302/08/2011
אני בשבוע 7.6 , הרופא נתן לי פרנטל כבר שבועיים אני נוטלת , יש לי עצירות נוראית.
התחלתי לקחת אומגה 3 לחנשים בהריון כתצוב שזה מכיל גם חומצה פולית.
האם אני יכולה להפסיק לשתות את הפרנטל ?
אגב, עדיין בטן קשה וחיוף החומרים בעייתי ונורא קשה לי עם זה .
מה עלי לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית או אומגה 3 דחוף עזרה - תגובה
ד''ר גדעון נגר02/08/2011בשבועות הראשונים ניתן להסתפק רק בחומצה פולית בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריס וכניסה להריוןתאיר02/08/2011
שלום,אני בת 27 ומנסה להכנס להריון.
אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס על רקע אוטואימוני מזה עשר שנים.כרגע אני מאוזנת עם 850 מ"ג אלטרוקסין בשבוע,ורמת tsh של 1.21.
האם זה מצב תקין ורמת tsh מספיק מאוזנת לכניסה להריון?
מהי רמת tsh לאישה שרוצה להכנס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת התריס וכניסה להריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר02/08/2011הרמה תקינה אין בעיה להכנס להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)