מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוכרת הריון-אינסוליןratatuj17/06/2011
שלום רב.
הובחנה אצלי סוכרת הריונית לאחר העמסת סוכר 100 .
הערכים שהתקבלו היו:
צום-94.6
שעה-237.6
שעתיים-215.5
3 שעות 101.7
נשלחתי בעקבות כך לדיאטנית להתאמת דיאטה שאחרי הדיאטה שהותאמה לי חלה ירידה בhgb .
כמו כן, נשלחתי לרופא סכרת שקבע לי יעדים לאיזון תוך שבוע ובמידה ולא יעמוד ביעדים אלו אצטרך להזריק אינסולין.
היעדים הינם 90 בצום ו 130 לאחר הארוחה.
בבה"ח ע" רופא אחר נאמר לי שיש לבצע בדיקות סוכר בצורה אחרת שעה לפני ארוחה ושעתיים אחרי.
לכן יוצא שלפי מה שנאמר ע" רופא א' אינני מאוזנת 95 בצום ו 180-170 שעה אחרי ארוחה ורק בבוקר (צהריים וערב תקין) ואילו לפי שיטת מדידה של רופא ב' אכן הסוכר תקין.(מלבד ערך של צום בבוקר) -120--116 אחרי שעתיים .
ושאלה:
לפי איזה שיטה מקובל לבצע מדידת סוכר ( רופא א' או ב')
האם יש הצדקה להזרקת אינסולין ?
האם עדיף שאפנה רמרפאה להריון בר סיכון גבוה או שמספיק טיפול של דיאטנית ורופא סכרת בקופ"ח
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת הריון-אינסולין - תגובה
ד''ר גדעון נגר18/06/2011עליך להיות בהשגחת מרפאת הריון בר סכון גבוה
ולקבל טפול עי רופא העוסק בסכרת הריונית וכל זאת במסרת המרפאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטביוטיקה לעינייםאיריס17/06/2011
אני מנסה להיכנס להיריון ורופא עיניים נתן לי 2 סוגי טיפות לטיפול באלרגיה שהופיעה אצלי בחודשיים האחרונים. ציינתי לרופא שאני מנסה להיכנס להריון והוא אמר שאין כל בעיה עם שימוש בטיפות :דתאמיצין וזדיטן. כקניתי את הטיפות הרוקחת אמרה לי שהדתאמיצין הם טיפות אנטיביוטית וזה קצת מלחיץ אותי. האם כדאי להימנע משימוש בטיפות? אני יודעת שאנטיביוטיקה בכל סוג מסוכנת להריון.
אודה לתשובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטביוטיקה לעיניים - תגובה
ד''ר גדעון נגר18/06/2011אין כל בעיה בשמוש בתרופות אלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזור בזמן הנקהמורן17/06/2011
שלום,
ילדתי בניתוח קיסרי (חירום) לפני חודשיים, אני מניקה בלבד ולאחרונה יש לי כאבים כמו כאבי מחזור,בדר"כ בערב. האם ידוע לכם ממה זה נובע?
הייתי בבדיקה אצל הגניקולוג והכל היה תקין.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מחזור בזמן הנקה - תגובה
ד''ר גדעון נגר18/06/2011כאבי בטן בעת הנקה יתכנו עקב התכווצויות של הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לתוצאות בדיקות דםkeren17/06/2011
שלום אני בשבוע 23 הריון תאומים. עשיתי היום בדיקות דם, ויש כמה תוצאות שנמוכות מהנורמה.אשמח לדעת אם זה תקין (אציין כי אני נוטלת פרנטל וברזל עדין): RBC 3.83
מתחת לנורמה
HB 11.6 מתחת לנורמה
HCT 34 מתחת לנורמה
NEUT% 76.3 מעל הנורמה
LYM% 15.9 מתחת לנורמה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לתוצאות בדיקות דם - תגובה
ד''ר גדעון נגר18/06/2011התוצאות תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיזוף בהריוןאתי17/06/2011
אני בשבוע 10 להריוני ונוסעת לחופשה בטבריה ל-4 ימים בשמש,האם יכולים להיות נזקים לעובר במידה ואהיה עם בגד ים בקיני והבטן תהיה חשופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיזוף בהריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר18/06/2011לא רצוי לחשוף את הבטן לקרינה ישירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מומלץ בכלל לחשוף את הגוף לשמש!!!
מאיה19/06/2011לא מומלץ בכלל לחשוף את הגוף לשמש- בלי שום קשר להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברייעל17/06/2011
ד"ר נכבד,
היריון ראשון בגיל 39
היריון שני (ונוכחי)בגיל 41
האם הסיכון הסטטיסטי בבדיקת חלבון עוברי עולה משמעותית בין גילאים אילו?
(השאלה נשאלת משום שבגיל 39 הסיכון היה 1:380 ובגיל 41 הסיכון 1:59, ואני קצת בלחץ עד שתגיע תוצאת בדיקת מי השפיר)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי - תגובה
ד''ר גדעון נגר18/06/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בשבוע ה-12 להריוןיוליה17/06/2011
שלום רב.
אני נמצאת כרגע בשבוע ה-12 בהריון ראשון.
לפני 5 ימים התחילו להופיע כתמים חומים בעקבותיהם פניתי למיון(ללא כאבים בבטן תחתונה), לאחר ביצוע אולטרסאונד נצפה עובר תקין עם דופק.
נאמר לי לחזור אם הדימום מסיבי ושזו "הפלה מאיימת" ולא ניתן טיפול כלשהו.
הכתמים נחלשו אך היום ראיתי כתם אדום אחד וההכתמות החומות התחזקו.
אני לא יודעת מה לעשות מכיוון שהרופא שלי בחופש, אני לא יודעת אם עלי לפנות שוב למיון או שזו תופעה שאין דרך לטפל בה.
יש לי בדיקת שקיפות עורפית בעוד 5 ימים ואני לא יודעת האם להמתין ולראות בבדיקה האם הכל תקין או שזה מקרה שמצריך פניה חוזרת לבדיקה במיון.
בתודה מראש על העזרה.
יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בשבוע ה-12 להריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר18/06/2011במידה והפרשה דמית מועטה ניתן להמתין לשקיפות העורפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומה בהריוןלילך16/06/2011
בעבר סבלתי מקונדילומה שהוסרה בהצלחה בלייזר, כעת הנני בהריון חודש 4 והיבלת חזרה שוב, והיא מגרדת ומציקה.
האם ניתן לטפל בהריון? ואיזה טיפול מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה בהריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר18/06/2011ניתן להסירה בלייזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות בזמן הריון?טלי16/06/2011
יש לי דלקת חריפה בחניכיים ואני נוטלת כדורי מוקסיפן 3 פעמים ביום. רופא אחר שפניתי אליו אמר שמוקסיפן לא מספיק ואני צריכה ליטול גם כדור בשם ILAGIL 3 פעמים ביום בנוסף למוקסיפן. אני חוששת לעשות זאת משום שאני מנסה להיכנס להריון והמחזור החודשי מאחר לי כבר מס' ימים.
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות בזמן הריון? - תגובה
ד''ר גדעון נגר18/06/2011להקשיב לרופא הנשים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זועקת לעזרה...מישהי16/06/2011
אני בשבוע שמיני, סובלת כבר כשבועיים מכאבי ראש חזקים שלא עוברים, מהרגע שאני קמה בבוקר עד שאני הולכת לישון, וכשאני נשכבת זה אפילו מחמיר, כך שאני לא מצליחה לשון כמו שצריך. לא עוזרים אקמול ואופטלגין. לחץ דם תקין, הייתי אצל הרופאה שאמרה שאין לה מה לעשות איתי, אין לה איך לעזור.
הכאבים בעיקר מימין אך גם במצח ובכל הראש,
האם זה תופעה מוכרת בהריון? זה הריון חמישי ולא היה לי את זה אף פעם!
מה ניתן לעשות??? אני ממש סובלת ולא מתפקדת! (יש לי גם בחילות והקאות אך זה לא נראה לי מזה כי הם לא כ"כ חמורות )
הייתי היום אצל נוירולוג שהמליץ על MRIדחוף. האם ניתן לבצע בדיקה זו בתחילת הריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבינה אותך
מישהי18/06/2011גם לי היו כאבי ראש כאלה בהריון בערך עד שבוע 18, עכשיו אני בשבוע 27, יש לי מדי פעם כאבי ראש עדיין... בעקרון לא מומלץ לעשות סי טי או אמ אר איי, קראתי שבמקרים נדירים עושים ללא חומר ניגוד, אבל לא ניתן לראות הרבה... תקראי באינטרנט יש הרבה חומר על זה. גם לי היה ככה, פשוט הפריעה לתפקד ושום דבר לא עזר... תקפידי לשתות הרבה, לעשות פיפי, לישון לפחות 7 שעות. תנסי לפני השינה לקשור צעיף ממש חזק על הראש, ככה שיופעל לחץ על הרכות, לי זה עזר כמה פעמים בבוקר שהתעוררתי... זה מן תרופת סבתא, תראי אם נוח לך עם זה, חלילה שלא יגרום לך איזה נזק. כשרק את מרגישה טיפה כאב קחי אקמול ותוכלי שוקולד. רופא משפחה שלי נתן לי גם רוקסט,אמר שאפשר בהריון... עזר לי טיפה יותר מאקמול.
מה שעוד המליצו לי, זה ללכת לרופא עיניים ולבדוק את דופן העין, זה גם גורם לכאבי ראש. ממש מבינה אותך, אני התחלתי כבר לחשוב מחשבות מפחידות...
מאחלת שיעבור לך מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוקונת
רווית18/06/2011האם ניסית גם לקחת אופטלגין בטיפות?
הוא מאוד מאוד עוזר
תרגישי טוב נשמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזועקת לעזרה... - תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרורד16/06/2011
שלום רב
ביצעתי העמסת סוכר של 50ו התשובה יצאה 144
מדובר בהריון תאומים האם יש צורך בבדיקה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?
ורד17/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעמסת סוכר - תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמצא חשש לזיהום בשתן ואני בהריוןמיכל א16/06/2011
שלום - אני בהריון- עשיתי בדיקת דם+שתן ואובחן אצלי חשש לזהום בשתן- אני לא מבינה רק איך לא כואב לי בכלל ולא שורף כלום? יש תופעות אחרות שיכולות להופיע? האם יש סכנה לעובר? אני בשבוע 13.
תודה- מיכל א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי היה
יולי19/06/2011צריך לטפל באנטיביוטיקה. היה לי בשבוע 7. גם לא הרגשתי כלום. הרופא המטפל צריך לתת לך אנטיביוטיקה. שלא יתפשט לרחם ומי שפיר, ככה הסבירו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנמצא חשש לזיהום בשתן ואני בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור19/06/2011שלום לך
חשוב לראות מה תוצאת השתן לתרבית. אם חיובית יש לטפל בהתאם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הריון שבוע 26רונן16/06/2011
אנחנו בשבוע 26 לאחר שעשינו את כל הבדיקות התברר בבדיקת האקו לב כי לעובר יש מום בלב.
אנחנו גבשנו החלטה להפסיק את ההריון ומחכים לוועדה .
מצב הנפשי שלנו רע מאוד במיוחד שבמשפחה של בעלי קיים רקע של אותו מקרה שהסתיים במוות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הריון שבוע 26 - תגובה
ד``ר איילון לחמן16/06/2011שלום.
השאלה האם המום הוא כזה המצדיק הפסקת ההריון. אם כן ,נאחל שתעבור הפעולה בקלות ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות 5 ימים, השתרשות?ליקו16/06/2011
היי לכולם,
אנחנו מנסים להיכנס להריון כבר חצי שנה, בכל חודש לפני זמן הגעת המחזור יש לי הפרשות חומות ואז זה נפסק ואני מקבלת בתאריך הצפוי... החודש יש לי הפרשות חומות הרבה יותר מהקודמות וגם בניגוב( סליחה על התיאור הישיר) לפעמים יש דם טרי , אני 4 ימים לפני תאריך מחזור צפוי, עשיתי בדיקת הריון ביתית ושלילי ): מוקדם מידי???? אני ממש בלחץ ומנסה לא להלחיץ את בעליקו.
מה נראה לכם??? אין לי תופעות משונות של הריון וכאלה אבל ההפרשות ממש מטרידות אותי.
תודה ומקווה לשמוע תשובות בהקדם
ליקו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות 5 ימים, השתרשות? - תגובה
ד``ר איילון לחמן16/06/2011שלום.
קודם נבהיר שהזמן הממוצע לכניסה להריון ללא טיפולים הוא שנה.כך שאין לחץ. לגבי נושא ההפרשות החומות,אם את לא בהריון,הדבר דורש בדיקה.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית בהריוןמיצמיץ16/06/2011
שלום!
אני בתחילת ההריון (שבוע 5), עד עכשיו לקחתי חומצה פולית בלבד במינון של 5 מ"ג, היום הרופא רשם לי את המולטיויטמין prenatal ואמר שיש בפנים מספיק חומצה פולית, אבל מהסתכלות ברכיבים ראיתי שיש שם רק 1 מ"ג! האם זה מספיק? מה עדיף לקחת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית בהריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן16/06/2011שלום. בודאי שמספיק.בכדורים הרגילים יש 400 מיקרוגרם.כעת הכמות שווה ל-1000 מיקרוגרם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)