מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העמסת סוכרחווה21/06/2011
האם יש בדיקה אחרת שאפשר לבצע במקום העמסת סוכר כדי לוודא שאין סוכרת הריון
(גם אם הבדיקה לא כלולה בסל)
זקוקה לתשובה דחופה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר - תגובה
ד``ר אריה לידור22/06/2011שלום לך
המקובל הוא לבצע בדיקת סקר 50 ג"ר בסביבות שבוע 22 ומידה לא תקינה העמסת סוכר מלאה עם 100 ג"ר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה על הבטן - שאלה שלא נענתהדנה - שבוע 3121/06/2011
שלום רב
אני בשבוע 11 להריון.
קשה לי מאוד להירדם שלא על הבטן, ומכיוון שעדיין לא יצאה לי בטן הריונית, אני ממשיכה לישון על הבטן.
האם הדבר מסוכן בצורה כלשהיא לעובר? עלול "לחנוק" אותו?
ממתי אסור לישון על הבטן, ומהי התנוחה שכן מותר לישון בה בזמן הריון?
בתודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה על הבטן - שאלה שלא נענתה - תגובה
מותר לשכב על הבטן לאורך כל ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה על הבטןנופר21/06/2011
שלום רב,
אני בשבוע 23 ורציתי לדעת האם מותר לישון על הבטן בשלב זה..
לי אישית מאוד נוח לישון על הבטן בשילוב כריות בין הרגליים כך שאין
עומס על הבטן..
אשמח לתשובה,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה על הבטן - תגובה
ד``ר אריה לידור21/06/2011שלום לך
אין כל חשש משינה על הבטן
בברכה
ד"ר אריה לידור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קסרי לאחר ניתוח שבראתי ג21/06/2011
שלום,
עברתי 2 לידות קסרי ניתוח ראשון בשנת 2002 ניתוח ניתוח שני ב-2003.
שני הניתוחים בחתך רוחבי.
עברתי ניתוח שבר עם השתלת רשת לפני כשנתיים בחתך אורכי.
אני מאוד רוצה הריון נוסף בידיעה שיסתיים בקיסרי.
האם המצב מסוכן? רצוי?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קסרי לאחר ניתוח שבר - תגובה
אין קשר בין ניתוח השבר ותיקונו לניתוח קיסרי נוסף אותו תצטרכי לעבור לסיום הריונך הבא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה!!חני21/06/2011
שלום,
יש לי איחור במחזור של שבועיים,ועשיתי בדיקה ביתית שיצאה חיובית..
הוסת האחרון שלי היה ב 9/5/11,ולפי מחשבון ההריון אני נמצאת בשבוע 6.
היום התחיל לי הפרשה דמית מהנרתיק בכמות ממש מעטה ורק במתן שתן,וגם כן לא כל הזמן..
האם זה מסוכן?? ממה זה יכול להיות???
צריכה עזרה בדחיפות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטעמי את חייבת בדיקת דם, אל תעני את
t21/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה עזרה!! - תגובה
צריך לבצע בדיקת ביטא כמותית ועם התוצאה לפנות לבדיקת רופא ובדיקת אולטרהסאונד.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור או אולי ...הריוןמור21/06/2011
שלום,
אני בת 29 מנסים להכנס להריון בערך מעל שבעה חודשים, מחזור חודשי של 28 יום מדוייק כל חודש. כמו כן כל חודש ישנו דימום בין בינוני לחזק אך החודש תופעה חדשה... הפרשות חומות במקום מחזור.
בהתחלה חשבתי שזה התחלה של מחזור וחיכיתי לדימום אך הוא אינו הגיע. עשיתי היום בדיקת הריון (יום 3 של הדימום) ויצא שלילי. הבנתי שיש אפשרות להיות עוד אופטימית ואולי זו השתרשות... האם זה יכול להיות או שלוותר? כי החודש אני אעשה הזרעה אם אני לא בהריון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור או אולי ...הריון - תגובה
עלייך להתחיל בברור פריון וקביעת פרוטוקול טיפולי בהתאם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים חומיםגל21/06/2011
לפני מספר ימים היו לי כאבי בטן חזקים ויום לאחר מכן התחילו הפרשות חומות שנמשכות עד היום, זה לווה גם בחום מספר ימים 37.6 . כעת אין לי כאבי בטן אך ההפרשות ממשיכות. מכיוון שהמחזור לא סדיר, לא ברור לי האם זה מחזור או לא. אם זה מחזור מדוע הוא עדיין לא מגיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים חומים - תגובה
עלייך לבצע בדיקת הריון וכן בדיקה הורמונלית לברור סיבת דמום זו אם אינך בהריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה בשלב מוקדם של ההריוןמירי21/06/2011
שלום
אני בשבוע 4 של ההריון (בדיקת דם 382)
וכבר כשבוע יש לי כאבי גרון ,ליחה בצבע ירוק ולפני יומיים התחיל שעול בבוקר
אני לוקחת לימון עם דבש ובערב עושה אינגלציה
האם אני צריכה ללכת לרופא ולקבל תרופא? כי אני יודעת שבשלב ההתחלתי של ההריון עדיף בלי תרופות.
ואם כן לאיזה רופא? נשים או משפחה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה בשלב מוקדם של ההריון - תגובה
עלייך לפנות לרופא המשפחה כדי שיאבחן את הבעיה ויקבע טיפול בהתאם אותו יהיה עלייך להתחיל גם אם את בתחילת הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדירמירב21/06/2011
שלום,
אני ובעלי מנסים להכנס להריון. אני כבר בלי גלולות בערך 5 חודשים ובחודש שעבר והחודש הזה המחזור שלי לא סדיר.
איך אדע מתי הביוץ פחות או יותר?
אני יודעת שבדרך כלל שבועים אחרי הוסת הביוץ אמור להתרחש, אבל האם זה אותו זמןביוץ גם אם המחזור שלי כל חודש יוצא יותר מאוחר?
(עשיתי בדיקת הריון ויצא שלילי)
אשמח לשמוע ממכם.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא סדיר - תגובה
מכיוון שוסתותייך לא סדירים גם הביוץ הוא כזה. ניתן לזהות את תקופת הביוץ על פי בדיקות הורמונליות ואןלטרהסאונד
פני לרופא לקבלת הנחיות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר גדולתמר21/06/2011
ד"ר שלום
האם זה שהעובר גדול (אחוזון 90) מראה גם על ההתפתחות שלו ושל והאיברים הפנימיים ? כמו למשל הריאות? או שההתפתחות הזו היא בהתאם לשבוע ההריון?
תודה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר גדול - תגובה
בעובר גדול כל האברים פרופורציונליים בהתאם כולל אברים פנימיים וגפיים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תקין או לא?מצפה לישועות20/06/2011
בס"ד
אני בת 24 אימא לילד בן 3.5 הריון ולידה תקינים, לאחר לידה הריון שני ( שנה וחצי אחרי ) אשר נגמר בהפלה טבעית לחלוטין בשבוע 5 עקב חוסר התפתחות העובר. עכשיו אני שבוע 8 , בשבוע 8 עשיתי אולטרהסאונד לדופק והרופא אמר כי הוא רואה שק הריון ושק חלמון אומנם עובר - יכול להיות מאוד מאוד קטן או שאין קל וחומר שדופק לא נמצא
הוא הפנה אותי לבדיקה חוזרת עוד שבוע ובפנייה כתוב: חשש להפלה נדחית. האם יש איזשהוא סיכוי שההריון יתפתח או שאבדו כל התקוות?
בבקשה,
אני ממש מתחננת שתענו לי אני ממש עצובה!! :( :( קשה לי נורא להתמודד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בינתיים - עד שהרופאים יענו לך
נירית21/06/2011אמנם בשבוע 8 צריך לראות כבר דופק, ואם לא נצפה דופק זה סימן שההריון אינו תקן (וזוהי למעשה הפלה).
אבל - לעיתים הביוץ הוא מאוחר או שיש טעויות בחישוב שבועות ההריון, לכן יתכן שההריון שלך צעיר ועדיין לא רואים דופק, לכן הרופא הציע לחכות זמן מה עד שתהיה התמונה ודאית וברורה. מקווה שיהיו בשורות טובות.אל תהיי עצובה, את צעירה ופוריה, ובשביל ידע כללי, 15% מההריונות מסתיימים בהפלות בשבועות הראשונים. נקווה שזה לא המקרה שלך.שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרות
מצפה לישועות22/06/2011בס"ד
לרות....
לא עניין הדופק הוא המטריד אותי כי לפעמים לוקח קצת זמן עד שנצפה! אבל העניין שבשבוע זה ראו נקודה בתוך שק ההריון ולא עובר והרופא כינה זאת שאריות עובר לדעתו זה אומר הכל לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון תקין או לא? - תגובה
עלייך לבצע בדיקת ביטא כמותית ולחזור על בדיקת הואלטרהסאונד בכדי לקבוע אם ההריון תקין ומתפתח
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ?אורלי20/06/2011
המחזור שלי בדרך כלל לא סדיר, בחודש שעבר קיבלתי ב17 , החודש הזה עוד לא קיבלתי .
לפני מספר ימים היו לי כאבי מחזור וחשבתי שאני עומדת לקבל אך עברו כבר 3 ימים ועדיין לא קיבלתיי .... זה הגיוני ? הבטן שלי גם נפוחה יחסית
אני והחבר מקיימים יחסי מין עם קונדום והוא לא גמר בפנים, יש מצב להריון או שהמחזור מתעכב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעשי בדיקת הריון
יולי20/06/2011זה לא סביר, אבל...בשביל השקט הנפשי. תעדכני פה, גם לי היתה בעיה דומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכוצויות בנרתיק שבוע 37ליאור20/06/2011
האם התכוצויות ולחץ באיזור הנרתיק בשבוע זה זה תקין, האם יש קשר להתכוצויות ולעובדה שבדיקת
הg.b.s יצאה חיובית ?
האם יש דרך טיפול נוספת בחיידק מלבד מתן אנטיביוטיקה דרך הווריד בע"ה בזמן הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים פה??
ליאור23/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוצויות בנרתיק שבוע 37 - תגובה
ד``ר אריה לידור23/06/2011שלום לך
רצוי להבדק לשלילת או אימות צירים
אין לכך כל קשר לGBS
האנטיביוטיקה תנתן עם תחילת הלידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בדיקת GBS זו בדיקת חובה ?t20/06/2011
שלום,
בשבוע ה 31-32 להריון, אושפזתי עם צירים חלשים וחשש לדלקת בדרכי השתן במעייני הישועה. נטלתי שם אנטיביוטיקה כ-5 ימים . איבדו בביה"ח את התרבית ולכן כשהשתחררתי הופסקה האנטיביוטיקה . הופנתי לבצע עוד 3 תרביות (אחת בכל שבוע)
היום אני בשבוע 35 , ושתי התרביות שביצעתי מאז האשפוז שליליות, אך מכילות לויקוציטים בערך של כ- 500.
במהלך האשפוז ולפניו, כל הזמן שאלו אותי על GBS ולא הבנתי מדוע ...
הייתי אצל רופא הנשים שלי לאחר האשפוז והוא לא אמר לי משהו על הבדיקה ... רק ביקש להגיע בשבוע 37 להערכת משקל. בכל אופן סביר להניח שאחליף רופא ולכן אני שואלת :
האם כל אישה צריכה לבצע אותה ? האם אני באופן ספציפי צריכה לבצע את הבדיקה ?
האם אני חייבת למצוא רופא נשים לצורך כך או שאפשר לבקש מרופאת המשפחה?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GBS
הריונית21/06/2011היי,
אני לא רופאה, אבל בהריון הקודם עשיתי את הבדיקה בשבוע 35 .
זוהי בדיקה שעושים רק אצל רופא הנשים, מתבצעת ע"י לקיחת דגימה מהנרתיק. (באופן דומה למשטח גרון- עם מקלון ).
הרופאים לא תמיד מציעים את הבדיקה, הרופא שלי לא הציע לי אני בקשתי והוא עשה ללא בעיה. הרופא טען שישנן עוד המון בדיקות שניתן לעשות והרי לא ניתן לעשות את כולן וזו הסיבה שלא מציעים אותה ...
בכל מקרה גם בהריון הנוכחי אני אעשה את הבדיקה .
שיהיה בהצלחה ולידה קלה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGBS
t21/06/2011תודה רבה יקירתי ושיהיה לך המשך קל
,בכל זאת אשמח לשמוע מרופא - אם תוכלו להשיב בבקשה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם בדיקת GBS זו בדיקת חובה ? - תגובה
בדיקה זו מבוצעת על ידי רופא נשים. אין חובה לבצעה אך רצוי בכל מקרה של צירים מוקדמים או לידה מוקדמת בעבר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתולוגיה שליה IUGRדנה20/06/2011
שלום לפני כחודשיים ילדתי תינוקת IUGR במשקל של 2.45 קילו. אחרי אין ספור זירוזים, הוחלט על ניתוח חירום לאחר שהופיעו האטות במוניטור. המנתח שלח את השליה לבדיקה והינה התוצאות , אשמח אם תוכלו לעזור בפיענוח נתוצאות:
שליה עם קרומיםבמשקל 300 גר במימדים 3.7*11*11.5 סמ. פני שטח עוברי- קרומים אפורים, פני שטח אמהי-ללא שינויים. בחתכים דרך השליה-רקמה אדומה ספוגית ורקמה בשרנית אדומה.בנפרד,חבל טבור באורך27 סמ בקוטר0.8 סמ, מסולסל עם 3 כלי דם.
2169-קרומים וחבל טבור
2172-2170 - דגימות שיליה.
חייבת לציין כי בשבוע 8 היתה לי הפרדות שיליה, האם זאת הסיבה לIUGR ומה אומרת הפתולוגיה?
תודה דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר iugr
דנה23/06/2011למה לא עונים?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)