מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילום שיניים בהריוןהריונית20/06/2011
אני בשבוע ה-8 להריון . לפני שנכנסתי להריון התחלתי בטיפול שיניים ועליי להמשיך אותו.
שאלתי היא אם זה בסדר לעשות צילום שיניים בזמן ההריון, (הכרחי כדי להמשיך בטיפול) או שעליי להמתין לאחר הלידה כדי להמשיך בטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום שיננם בהריון
הריונית22/06/2011בבקשה, אשמח לתשובה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום שיניים בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור22/06/2011שלום לך
יכולה להמשיך בטיפולים . במקרה ויש צורך בצילומים יש לכבסות את הבטן בסינר עופרת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום שיניים בהריון
הריונית22/06/2011תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיכנון הריוןגלית20/06/2011
שלום רב, יחסי מין כל יום במשך שבועיים יכולים להפיל הריון כאשר נתפס, או שרצוי לקיים יחסי מין לשם קליטת הריון פעם ביומים, תודה מראש גלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ללא20/06/2011בס"ד
היי גלית,
אני לא רופאה אבל הייתי ממליצה לך לקיים יחסי מין אחת ליומיים, ממה שאני הבנתי ברגע שמקיימים יחסים כל יום ורוצים להיכנס להריון הסיכוי הוא קטן יותר מכיוון שהזרע כבר "חלש" וזה מקשה עליו להגיע לביצית אפילו אם באותם ימים את מבייצת
לכן לפי דעתי ומה שהמליצו לי עדיף לקיים יחסים יום כן יום לא, הסיכוייים יותר טובים ככה גם אני עשיתי וב"ה אני בהריון.
יום טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לזיהוי היריוןאיריס19/06/2011
האם ניתן לזהות היריון ע"י בדיקת דם לפני האיחור במחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובה...
איריס20/06/2011האם ניתן לזהות הריון בבדיקת דם כ 5 ימים אחרי הביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיריס
מצפה לישועות20/06/2011בס"ד
אומנם אני לא רופאה אבל לפי מה שאני יודעת בסביבות 10 ימים אחרי הביוץ אפשר לזהות הריון בבדיקת דם.
בה"צלחה! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בסיכון ושילשוליםלירון19/06/2011
שלום
כרגע בשבוע 20 בהריון בסיכון עקב לידה קודמת של פג- מהלך ההריון הזה היה תקין והגעתי עם פתיחה מלאה לבית החולים וצירים סדירים . ככל הניראה ירידת מים אחרי קיום יחסים יום קודם . ניתוח קיסרי בחירום עקב צניחת חבל טבור וסגמנט שלא היה מוכן . פרט לכך דוח ניתוח תקין ולא נלקחה פתלוגייה של השלייה . הריון נוכחי ואורך צוואר שנע בין 4 ל2.2
נוטלת קרינון ומיקרופרין עקב ממצאים מעבדתיים של אניקרדיוליפינים מוגברים שהגבוה -80 . שלאחרונה היו 10 בשתי בדיקות .
התחלתי לשלשל ולהקיא אתמול . יש בהקאה זרזיפי דם כמו רוק נמתח עם דם .
עשו לי בבית חולים שאיבת מים מהקיבה שיצא תקין ובדיקות דם ואמרו שיש לי זהום חיידקי .
אני עם כאבים חזקים ברום הבטן.
כרגע אמרו לי להפסיק אספרין כמה ימים ולקחת לוסק .
חוץ מהחשש להתייבשות - במידה ואני שותה כ3 ליטר ביום . האם יש סכנה לאורך הצוואר ?
או לעובר?
והאם יש תחליף לאספרין כמדלל דם?
האם אני מוגדרת כחולת אפלא בגלל ממצא המעבדתי ?
ושאלה האחרונה האם לאור הדינמיקה הצווארית שבבוקר יכולה להיות 3.9 ובערב עם זה שאני משתדלת לנוח מגיע ל3.1 מצדיקה לשקול יציאה לשמירת הריון ?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון ושילשולים - תגובה
ד``ר אריה לידור19/06/2011שלום רב
את אכן מוגדרת כAPLA ויש לשקול תחילת קלקסן . לעצם ההקאה אין סיכון לעובר או להריון בתנאי ואינך מיובשת.
אורך צוואר של 3 הוא תקין. יש להמשיך במעקב אורך הצוואר כמובן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל19/06/2011
שלום,
אני בשבוע 11+2 להריוני. היום שתיתי בטעות מים מבקבוק שהיה בו עובש.
אני מודאגת שנגרם נזק לעובר, האומנם? אציין כי יש לי כאבי בטן משעות הצהריים אך אני סובלת מכך כבר מס' ימים (לא בטוחה שיש קשר).
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אריה לידור19/06/2011שלום לך
לא סביר שחשפת את עוברך לסכנה כלשהיא
בהצלחה\
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רנטגן בהריוןללא19/06/2011
בס"ד
ד"ר שלום,
אני בהריון שבוע 29 ב"ה , בזמן האחרון יש לי כאבים חזקים מאוד בגפיים תחתונות וזה מקשה עליי את השינה בלילה, אני מתעוררת כל הלילה מהכאבים ורק כאשר אני קמה מהמיטה הכאבים נעלמים לכן קבעתי תור לאורטופד
שאלתי היא אם האורטופד יבקש לעשות צילום רנטגן האם אני יכולה לבצע ללא כל חשש לעובר?
(חוץ מכאבים אלו הריון תקין לחלוטין תודה לאל!!)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רנטגן בהריון - תגובה
תלוי איזה צילום ייבקש. במידה ויתהווה הצורך ניתן לבצע הצילום במינון הקרינה הנמוך ביותר ולחשיפה הקצרה ביותר.
בהצלחה
דר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IGM נוגדניםחן19/06/2011
הי עניתם לי שIGM מורה על הידבקות חדשה ולא ישנה. שאלתי היא תוך כמה זמן רואים חס וחלילה ש-IGM הופך חיובי אם חס ושלום חס וחלילה יש הדבקות האם נכון שתוך 4 ימים כבר רואים הדבקות חדשה??והאם לימפוציטים עולים ישר עם חלילה וחס יש הדבקות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IGM נוגדנים - תגובה
איםן קשר ללימפוציטים. אם קיים חשש לחשיפה או שמופיעה מחלת חום רצוי לבצע סקר נוגדני CMV
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך בטאnhrh19/06/2011
לאחר שבוע של איחור ערכתי בדיקת דם יצא לי ערך של 82.6 האם הערך תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
הריונית19/06/2011היי,
כאשר ערך הבטא גבוה מ- 5 , בד"כ , התשובה חיובית- כלומר יש הריון, אני חושבת שכדאי להמתין מספר ימים ולעשות בדיקה נוספת על מנת לראות גידול בערכי הבטא...
שיהיה בהצלחה ובשעה טובה .....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערך בטא - תגובה
הערך חיובי. יש צורך להמשיך במעקב צמיחת ערכי ביטא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב ביוץהילה19/06/2011
שלום רב,
יש לי מחזור לא סדיר 20-26 יום , בנוסף המחזור שלי מתחיל עם דימום של כמה טיפות והפסקה של יומיים עד שלושה ואז מתחיל מחזור של יומיים שלושה
אני בת 39 ומנסה להיכנס להריון שני לפני כשנתיים ילדתי , השאלה שלי היא האם לחשב את יום הביוץ מהיום הראשון שמתחיל בטיפות או מהיום הראשון של הדימום המסיבי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב ביוץ - תגובה
החישוב צריך להתחיל ביום הראשון לןסת גם אם מתבטא בכתמים בלבד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה שלא עוזבת- דחוףעדן19/06/2011
שלום אז ככה אני בת 30 הריון שני נמצאת בשבוע 20+5 אני טלסמית מיינור ,חוסר ברזל מובהק, אני מזה שבועיים שפשוט לא מתפקדת חלשה מאוד בקושי עומדת על הרגלים מקיאה פעם בשבוע שבועים שזה רק התחיל עכשיו לפני כן לא הקאתי ,בחילות כאבי ראש חזקים וכאבי בטן קשים וכואבים שבאים והולכים אני פשוט לא יודעת מה לעשות ואיך לתפקד נמאס לי שאני ככה חלשהה הייתי בהמון בדיקות והכל תקין ברוך ה' אני לא אוכלת מפחד להקיא למרות שהקאתי סה"כ 2-3 מתחילת ההריון וגם איןם לי תאבוןן לשתות שותה בכוח מפחדת שאני לא אוכלת כלום וזה יפגע לי בעובר אבל פשוט אין לי תאבוןן אין לי מושג ממה זה נובע אשמח לקבל עצות מה לעשות ולחזור למי שהייתי עם אותם כוחות לפני היום אני רק מחפשת איפה לשבת לא לעמוד וללכת כי יש לי סחרחורות תודה.בנוסף יש לי גם שליית פתח האם זה קשור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה שלא עוזבת- דחוף - תגובה
אין כל קשר לשליית פתח. .
מציע שתפני לבדיקת רופא ולהתחלת טיפול לבחילות ולהקאות ( קיימים מספר טיפולים יעילים לעיניין) ובמידת הצורך אף ערוי נוזלים במידה וקיימת הוכחת התייבשות)
לא ציינת את רמת ההמוגלובין שלך
מומלץ גם לבדוק את תפקוד בלוטת המגן ולהסתייע בדיאטנית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לכימיקלים בהריוןדנה19/06/2011
שלום,
אני בשבוע 30 להריוני, ועובדת במעבדה ביולוגית לאורך כל תקופת ההריון (וקודם לה).
במסגרת עבודתי אני מרדימה בע"ח באיזופלורן בעיקר באמצעות מכשיר הרדמה (נבולייזר) לתוכו אני מוזגת איזופלורן אשר מוזרם לתוך תא סגור (עם מכסה שאני לסירוגין פותחת) בתוך מנדף ביולוגי בבית-חיות מסוג SPF (כלומר, מנוטר פתוגנים, ובו סינון אויר קפדני).
עבודתי עם איזופלורן היא שוטפת (ברמה יומיומית) ועל אף שאני משתדלת לנשום כמה שפחות בקרבת החומר, ברור לי ששאפתי את חומר ההרדמה לא פעם ולא פעמיים...
על אף שידעתי שרצוי שאמעיט לבוא במגע עם החומר, נודע לי זה עתה שהוא מסווג כטרטוגני בהריון. רציתי לדעת עד כמה חמורה החשיפה לחומר הרדמה זה במהלך הריון ולכן השתדלתי לפרט את מידת החשיפה שלי אליו במהלך חודשי ההריון.
כעת ברור לי שאין הרבה לעשות בנדון אך האם כדאי להימנע כלל מלהרדים בע"ח בעצמי עד סוף ההריון? או האם הסכנה לא גדולה כפי שהציגו אותה בפניי?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
יולי19/06/2011תפני לפורום רפואה תעסוקתית, יש פה כזה. הרופאים מקסימים שם. יש לך גם באינטרנט רשימה של חומרים מסוכנים בהריון, לא זכור לי שמה שרשמת כלול שם. חפשי בגוגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיפה לכימיקלים בהריון - תגובה
איינני יודע את השפעות החומר על ההריון או העובר.
לצורך זה פני למרכז הטרטוגני בהדסה עין כרם וצייני בפניהם את מידת ומשך חשיפתך לחומר
התיעצי איתם לגבי המשך עבודתך בסביבה רוויית חומר זה וכן עם רופא תעסוקתי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה דחופהבייבי 219/06/2011
שאלה - הייתי בשירותים לדבר הגדול (סליחה על התיאור) ואחרי הניגוב שמתי לב שיצא לי מין הפרשה רירית / זחל רירי חום כזה באורן של 2-3 ס"מ וזהו. לא היה חוץ מזה כלום. זה יצא מאיזור הנרתיק. אני בשבוע 25+3 ימים
מה אתם מייעצים לעשות? ללכת לבדוק?
תודה ושוב סליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה דחופה - תגובה
כנראה והמדובר בהפרשה נרתיקית. מציע שתפני לבדיקת רופא הנשים שלך
בהצלחה\
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפוציטים בדםיולי19/06/2011
שלום רב,
אני בשבוע 27 להריון, ביצעתי העמסת סוכר ויצא תקין.
עם בדיקות אלה קיבלתי עוד בדיקות של דם כללי, כמות הלימפוציטים בדם שלי נמוכה מהנורמה, שמתי לב שזה ככה בכל בדיקות הדם שביצעתי מתחילת ההריון. אני מאוד לחוצה, על מה זה יכול להעיד? חלילה, איידס או לימפומה???? מדוע הרופא לא התייחס לעובדה זו באף ביקור שלי אצלו? הייתי אצל כמה רופאים מתחילת הריון. אני ממש ממש לחוצה. בבקשה תענו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפוציטים בדם - תגובה
ד``ר איילון לחמן19/06/2011שלום.
מספר הלימפוציטים לכשעצמו אינו מראה,חס וחלילה ,על אחת המחלות הקשות שציינת.תוכלי להתיעץ עם רופא המשפחה או רופא המטולוג שזו המומחיות שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IGMמיכי19/06/2011
שלום רב,
שבוע 26 (מחר) פעם אחרונה שעשיתי נוגדנים לCMV היה שבוע שעבר בשבוע 24+7 ב12/6 ויצא תודה לאל תודה לאל שלילי בשני המדדים- IGGּIGM.
יש לי שתי שאלות היות ואני חרדה ולא מתנהלת נורמלי בגלל הפחד מזה:
1. האם נכון שבשבוע זה כבר אין זה רלוונטי לחזור שוב על הבדיקות כי כבר עבר הסיכון מזה?
2. אם חס ושלום חס וחלילה יש הדבקה האם נכון ש-IGM כבר עולה לאחר כ-4 ימים כמו שהרופא שלי אמר?(אני מציינת IGM ולא IGG שידוע שלוקח לו זמן יותר)?
אנא ענו לי על שתי השאלות בבקשה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IGM - תגובה
נכון שהסיכון לפגיעה מ-CMV כמעט חלף.אני מציין כמעט כי כבר היו דברים מעולם ואין 100% בנושא זה.
ה-IGM מראה על הדבקות ישנה,בעוד שה-IGM מראה על הדבקות נוכחית עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר הרחםגילי19/06/2011
שלום רב,
בתחילת שבוע 36 נאמר לי ע"י הרופא שצוואר הרחם כבר רך - אפשר לקבל מכך אינדיקציה על טווח משוער למועד הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר הרחם - תגובה
קשה לקבוע על סמך הממצא מועד לידה משוער.אם אפשר היה,הרופא שלך בודאי היה מציין זאת.בכל מקרה שתיהיה לידה קלה ומוצלחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)