מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות העמסת סוכר 50 מ"גאני13/06/2011
שלום,
אתמול עשיתי את הבדיקה והתוצאה היתה 133.
קראתי באינטרנט שתוצאה מעל 140 מחייבת בדיקה של 100 מ"ג אולם יש גם רופאים שמחמירים ומציבים תוצאה של 130 כגבול עליון. האם אני צריכה לעשות בדיקה נוספת?
מי מחליט על כך? הרופא המטפל או רופא המשפחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות העמסת סוכר 50 מ"ג - תגובה
ד``ר אריה לידור13/06/2011שלום לך
התוצאה תקינה אין צורך בשלב זה לבצע בדיקות העמסה נוספות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבה קטנהאביבה13/06/2011
שלום ליפני כמה שבועות שאלתי שאלה דומה לשאלתי עכשיו.אני בת 25 בהריון בשבוע 27 כמעט חודשיים שאנו רואים קיבה קטנה באולטראסאונד.כרגה אין ריבוי מים.הופנתי ליעוץ גנתי.הרופא שלי שוקל לעשות דיקור מי שפיר בשבוע 32,כדי לדעת בודעות בקשר לתיסמונת דאון. מה הסבירות לתיסמונת או לחסימה בוושט ללא תיסמונת או שהכל בסדר(כי הבנתי שגם זה יכול להיות---איך יכול להיות שהכל בסדר??)
תודה,
אביבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבה קטנה - תגובה
ד``ר אריה לידור13/06/2011שלום רב
לאור הממצא רצוי לשלול תסמונת גנטית וזאת כמובן באמצעות דיקור מי שפיר. בהחלט ייתכן גם קיומו של מום במערכת העיכול ללא כל קשר לתסמונת גנטית
בהצלחה
ד",ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה בכדוריםמירי12/06/2011
שלום ד"ר,
אני רווקה בת 35, עברתי הפלה בכדורים, את הכדור השני לקחתי ב-2/6 ועבר מבחינה פיזית ממש בסדר (ללא כאבים מיוחדים, הרוב יצא עוד בכדור הראשון והשאר בשני)
שאלתי היא, כמה זמן נמשך הדימום שאחרי?
אני בדיוק עשרה ימים אחרי, אז אמנם הדימום ממש דליל, אך עדיין מדממת (לא בשתן, אך בתחתונית).
כמה זמן זה אורך?
(קבעו לי תור לביקורת לאחר 3 שבועות).
ושאלה נוספת ברשותך, קיימתי יחסי מין אתמול (עם קונדום... ועם המון חשש), האם זה בסדר? האם כדאי להימנע מזה עד הביקורת?
המון תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה בכדורים - תגובה
ד``ר אריה לידור13/06/2011שלוום לך
יתכנו הפרשות טיפתיות עד בערך כשבועיים לאחר הפסקת ההריון. בכל מקרה מומלצת בקורת רופא ואולטרהסאונד כ10 ימים עד שבועיים לאחר הפסקת הריון. רצוי להתחיל לקיים יחסים לאחר הבקורת וכן כדי להתיעץ לגבי אמצעי מניעה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד ממשיכים הלאה?אור12/06/2011
שלום רב!
היום ביצעתי בדיקה ביתית שיצאה חיובית ובדיקת דם שהבטא היא 1000. תאריך קבלת מחזור אחרון 14/5.
כיצד ממשיכים מכאן הלאה? למי פונים? מתי?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד ממשיכים הלאה? - תגובה
ראשית מזל טוב.
עלייך לפנות לרופא נשים לתחילת מעקב הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית בטאויקי12/06/2011
שלום,
לפני כשבוע ב 5.6 בטא 478 היום בטא 9509 האם תקין?
באיזה שבוע אני ומתי ללכת לאולרסאונד?
אוזה לתשובתכם
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליית בטא - תגובה
ערך תקין. אפשר להתחיל במעקב הריון הכולל בדיקת אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילול עובריםקרן12/06/2011
שלום רב
אני בת 25 מטפלת ב IVF -ICSI
החזירו לי 3 עוברים מוקפאים ב 29/05 לאחר 12 יום בדיקת דם בטא- 508 לאחר יומיים בטא - 1200
אני אמא לילדה בת שנתיים גם מIVF - בהריון עם הבת שלי הייתי בשמירת הריון משבוע 22 בגלל התקצרות בצואר הרחם 12 מ"מ
אני כרגע מאוד חוששת שזה תאומים, ואני נורא מפחדת בגלל היסטוריה של התקצרות צואר הרחם שזה תוביל ללידה מוקדמת עם הריון תאומים.
האם במידה וזה אכן תאומים ואני ארצה לעשות דילול לעובר אחד תיהיה לי בעיה עם הועדה להפסקת, האם יכול להיות שלא יסכימו לעבור דילול לעובר אחד?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילול עוברים - תגובה
ראשית יש לוודא כי המדובר בריון מרובה עוברים.
בהמשך לקבוע את ההתנהלות בהתאם לממצאי צוואר הרחם בהריון זה הן בבדיקה והן באלטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מעקב הריוןמיכל12/06/2011
שלום,
מחזור אחרון ב 15.05, היום גליתי שאני בהריון בשלבים מוקדמים (בדיקת דם, hCG 70) יש לי 2 שאלות :
1. מתי אני אמורה לעשות בדיקת דם נוספת (למעקב אחר שינוי רמת ה hCG) ?
קבעתי תור לרופא לשבוע 7 - צריך לבדוק עוד משהו עד אז?
2. האם כאבים קלים בבטן תחתונה הינם תופעה שכיחה לשלב הזה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות מעקב הריון - תגובה
רצוי לעקוב אחרי צמיחת ערכי הביטא מדי מספר ימים. בערכים של מעל 1500 אפשר כבר לבצע בדיקת אולטרהסאונד.
רצוי להתחיל במעקב הריון כולל בצוע כל בדיקות השגרה וסקר נשאות למחלות גנטיות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבחין משולשנילי12/06/2011
היי, אני מבינה שמדובר בתוצאה סטטיסטית השאלה היא האם מומלץ לפי התוצאות לעשות מי שפיר ולאיזה מהערכים להתייחס.
שבוע: 17
AFP 1.01
FREE B HCG 0.91
E3 0.76
סיכון משוכלל לפי גיל משקל ותוצאות בדיקות: 1:7000
סיכון לפי גיל: 1:790
סיכון משולב סקר ביוכימי שלישי ראשון שליש שני ושקיפות: 1:9000* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבחין משולש - תגובה
על פי התוצאות הסיכון לתסמונת דאון נמוך . אין על סמך תוצאות אלו חובה לבצוע דיקור . מאידך אם ברצונך בתשובה חד משמעית ולא שקלול סטטיסטי אפשר לבצע דיקור זה באם זה רצונך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהmay12/06/2011
BETA-HCG <5 IU/L עשיתי בדיקה וברצוני לדעת מה אומרת התוצאה של הבדיקה... חשוב מאוד I:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה - תגובה
תוצאת HCG של 5 נחשבת לשלילית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה כוללת לתסמונת דאוןנירה12/06/2011
שלום רב, אני בת 29, שבוע 19, ביצעתי את הבדיקה הכוללת לאיתור תסמונת דאון ואלו התוצאות שקיבלתי:
1.80 MOM 2.51 Miu/ml PAPP-A
1.12 MOM 31.0 IU/ml AFP
0.69 MOM 14.2 IU/ml hCG
0.55 MOM 0.47 ng/ml uE3
1.19 MOM 173 pg/ml Inhibin-A
1.24 MOM 1.50 mm NT
הסיכון לדאון (במועד הלידה)
לפי הגיל והבדיקות : 1:20000
לפי הגיל בלבד: 1:1100
אשמח לתשובה האם הבדיקות תקינות והאם יש צורך בבדיקת מי שפיר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה כוללת לתסמונת דאון - תגובה
עיל פי התוצאות הסיכון נמוך ולכן אינך חייבת בבצוע דיקור. אך מכיוון שזהו רק שקלול סטטיסטי ובאם רצונך בתוצאה חד משמעית יכולה לבצע דיקור באם רצונך בכך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע הריון- ספירהעופר12/06/2011
שלום,
בבדיקת הדופק הראשונה הגעתי לרופא שעל פי החישוב של המחזור האחרון אני נמצאת בשבוע שמונה+1. הרופא אחרי האולטרסאונד קבע כי גיל העובר הוא שבוע שבע+4 - פער של 4 ימים. האם ספירת שבועות ההריון היא לפי מה שהרופא קבע כגיל העובר? או לפי תאריך המחזור האחרון?
ועוד משהו קטן. אני כרגע שבוע 11+2 (לפי בדיקת הרופא)- האם זה נחשב שבוע 11 או שבוע 12. יש המון מידע סותר באתרי האינטרנט לגבי זה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע הריון- ספירה - תגובה
באם וסתותייך סדירים אפשר להתבסס עליהם לקביעת גיל ההריון
שבוע 11 +2 נחשב לשבוע 11 ועוד 2 ימים ולא שבוע 12
בהצלחה
ד"ר אריה לידור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחישוב הריון אחרי הזרעה
חלי09/11/2011שלום,
ב- 27/9 היה הוסת האחרון שלי , המחזור שלי לא סדיר ויום הביוץ יצא ב- 19/10 עשו לי הזרעה וב- 27/10 קיבלתי חצי זריקת אוביטרל לשמירה. ב- 8/11 עשיתי בדיקת דם להריון ויצא לי 853 איך אני מחשבת את שבוע ההריון ?
אשמח לקבל תשובה תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחישוב הריון אחרי הזרעה - תגובה
ד''ר גדעון נגר09/11/2011מספר השבועות שחלפו מההזרעה ועוד שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הריון תקין?מאיה12/06/2011
שלום רב
בת 27,נכנסתי להריון ספונטני במהלך חודש הפסקה מטיפולים.
ת.א.וסת 26.4
29.5 בטא ראשונה: 105
31.5 בטא שניה 304
4.6: בטא 1509, אולטראסאנד נצפה שק הריון גודל 4 מ"מ.
9.6 אולטראסנד חוזר בו נצפה שק הריון 9 מ"מ ושק חלמון אך לא הודגם קוטב עוברי.
אני הומוזיגוטית לפקטור 2 ומזריקה קלקסן 40, מחזור סדיר בד"כ.
שאלתי: הוזמנתי לאולטראסנד חוזר יום חמישי, האם התפתחות זו של הריון בו השק גדל ונצפה שק חלמון נותנת קצת אופטימיות להופעת דופק ביום חמישי?
אני אמורה להיות לפי ווסת שבוע 6+2 ביום בדיקה אחרונה, אך לפי הבדיקה אמרה לי הרופאה שזה מתאים לשבוע 5 וחצי.
האם זה עדיין יכול להיחשב כתקין?
אני די חוששת ופוחדת מהפלה...מאיזה ערך בטא רואים שק חלמון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הריון תקין? - תגובה
דופק עוברי ניתן לראות כבר משבוע 6 והילך. נקווה ששבדיקת האולטרהסאונד הקרובה אכן יודגם דופק זה המלמד על התפתחות תקינה של ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא נמוכים - שבוע חמישיקרן12/06/2011
שלום,
חשבתי שאני בהריון בשבוע חמישי - הבטן שלי מאוד התנפחה (אני לובשת מכנסי הריון כבר יותר משבוע) והחזה שלי גם התנפח. ויש לי תופעות אחרות של הריון (עייפות וכו').
עשיתי היום בדיקת דם וקיבלתי תוצאה של
BETA-HCG TM = 0.1 mIU/ml
האם משמעות התוצאה היא שאני לא בהריון ?
(אולי אני צריכה לעשות בדיקה נוספת במשך השבוע?)
ואם אני לא בהריון - אז מדוע הבטן שלי כל כך נפוחה ?
(בסוף מרץ הייתה לי הפלה טבעית של הריון ראשון - אולי זה קשור)
בתודה,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא נמוכים - שבוע חמישי - תגובה
על פי התוצאה אינך בהריון. אם קיים איחור בוסת מציע שתבצעי שוב בדיקת הריון. הסימנים שאת מתארת אופיניים גם לתקופה של אחר ביוץ ולפני וסת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר רחם סגוררונית12/06/2011
אני סובלת מסכרת נעורים וכרגע בהיריון בשבוע 30
לאחר תלונות שלי על התקשרות בבטן (ולאחר בדיקת צוואר הרחם שלי) הרופא כתב במכתב סיכום:
"צוואר רחם מקוצר 70% סגור, אורך תעלת צוואר 31 מ"מ ללא פתיחה"
מה משמעות הדבר?
האם יש סכנה ללידה מוקדמת ?
איך ממשיכים מפה לדעתך המקצועית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר רחם סגור - תגובה
עצם העובדה שאורך הצוואר 31 מ"מ (תקין) והוא סגור הם סימנים מעודדים. יחד עם זאת קיצור צוואר של 70% הוא ביטוי כנראה לאיזו שהיא פעילות רחמית קיימת או בעבר. בשלב זה אין סכנה יחד עם זאת רצוי מעקב מוניטור לצירים ומדידת אורך צוואר הרחם באולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לסכרת הריוןמורן12/06/2011
שלום,
שאלה לגבי הסוכר בהריון.
בצעתי את העמסת סוכר של 50 (קבלתי ערך 180) לכן בצעתי את בדיקה של ה- 100 שיצאה תקינה-
GLUCOSE (0) 92.00 MG/DL
GLUCOSE 60' 165.00 MG/DL
GLUCOSE 120' 121.00 MG/DL
GLUCOSE 180' 89.00 MG/DL
ולאחר מכן בצעתי בדיקה:
HB A1 C 5.10%
האם בכל זאת עלי לחשוש מסכרת היריון ,לדרוש מעקב ולהיות זהירה באכילה?
אשמח לתשובה בהקדם... (פשוט קשה לא לאכול טוב בהריון...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לסכרת הריון - תגובה
על פי תוצאות העמסת הסוכר אינך מוגדרת כסכרתית. המשיכי להנהל כרגיל כולל בדיאטה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)