מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חומצה פוליתויקי14/06/2011
שלום
אני רוצה לשאול האם זה מסוכן שלא לקחתי חומצה פולית ? הריון שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
ד``ר אריה לידור14/06/2011שלום לך
אם את לפני השבוע ה12 התחילי כבר עכשיו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות מבקשת עזרהאדריאנה14/06/2011
שלום רב. מבקשת לברר רק מה אומרות תוצאות של 3 הבדיקות הבאות:
VZV IgG Ab - Positive
CMV Ab IgG - 90.2
Rubella Ab IgG > 500
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות מבקשת עזרה - תגובה
התוצאות מעידות על חשיפה בעבר לכל אחד מהוירוסים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה וירוסים?
אדריאנה15/06/2011ומה זה אומר? שעכשיו הכל תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריון - ללא תופעות לוואי כללאור14/06/2011
שלום,
אני בשבוע חמש+6 ימים ולא מרגישה שום סימני הריון. לא בחילה, עייפות, מצבי רוח, גודש בחזה, כלום...
עשיתי בדיקת בטא בשבוע חמש+4 ימים - ויצא 6900.
האם יש סיבה לדאגה שאני לא מרגישה שום תופעת לוואי (למעט כמובן הפסקת הוסת ובדיקת הבטא)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות בהריון
הריונית14/06/2011היי אור,
תהני כל עוד את יכולה, לא בהרכח יהיו לך תופעות כגון בחילות , הקאות וכד' , לעיתים התופעות מתחילות רק בשבוע השמיני ולפעמים כלל לא, אני כעת בהריון שני ובינתיים טפו,טפו,טפו, הכל בסדר... לעומת זאת בהריון הראשון הקאתי והיו לי בחילות איומות מבוקר ועד ערב. איו לזה כללים.
שיהיה בהצלחה, והכי חשוב תשמרי על עצמך ותשתי הרבה מים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות בהריון
אור14/06/2011תודה רבה.. אני ממתינה שיעבור הזמן עד לבדיקת דופק, וחוששת מזה שאין תופעות לוואי...
בהצלחה לך עם ההריון :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחילת הריון - ללא תופעות לוואי כלל - תגובה
לא בכל הריון מופיעים הסימנים שמנית. החשוב הוא לבצע אולטרהסאונד לתקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אניי
שני13/07/2011שלום לך אני גם כמעט בשבוע חמש ואין לי כלוםםם ממששש!!!! עייפות קצת אבל זה נראה לי מהיום העמוס שלי וריצות אחרי בני הקטן שיהיה בריאאא)))))))) בהריון הראשון שלי זה התחיל בשבוע 8 הכל סיגריות נס קפה חזה הכל בא לי ממש לא טוב....... מקווה שיהיה לך המשך הריון ניפלא ותקין בעזרת השם))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר רחםנולי14/06/2011
שלום רב ד"ר,
רציתי לדעת האם יש אפשרות כזאת שאישה תרגיש ממש פיזית את השינויים בצוואר הרחם, ז"א אם מתקצר או מתחילה פתיחה.
בימים האחרונים יש לי צירים (לא סדירים) כואבים ובזמן הציר אני גם מרגישה כאב חד בבטן למטה כמו מתיחה חזקה כזאת. יכול להעיד על שינויים בצוואר הרחם? או שאי אפשר בכלל להרגיש את אותם שינויים?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
נולי15/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבליות בי 12מישהי14/06/2011
בוקר טוב
בהוראת הרופאה, קניתי אתמול טבליות מציצה בי 12, לקחת בנוסף לפרנטאל שאני נוטלת.
הרופאה לא אמרה לי - ולא כתוב על הבקבוק - אם יש חשיבות מתי לוקחים אותן (כמו ברזל, לדוגמה, שחשוב לא לקחת עם מוצרי חלב).
יש הנחיות כלשהן?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה תודה
מישהי14/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה נדחקה לאחור. אשמח לתשובה
מישהי16/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעצב בישבן בהריוןאלונה13/06/2011
שלום רב,
אני בשבוע 31 להריון
מזה כשבועיים סובלת מכאבים עזים בישבן הימני המקרינים גם לרגל
ומקשים עליי ללכת
הכאבים אובחנו כסוג של דלקת בעצב אישייאס.
רופא הנשים המליץ לי לקחת כדורים בשם אינדוביס שלוש פעמים ביום למשך שלושה ימים בלבד.
האם יש סיכון כלשהו בנטילת הכדורים הנ"ל בשבוע 31 להריון?
האם ישנו טיפול אחר או נוסף שאפשר לנסות כדי להקל על הכאב?
אודה לתשובה מהירה
אלונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינדוביס
נולי14/06/2011היי לך, אני לא רופאה אבל עד שיענו לך אני חושבת שחשוב שתדעי שאינדוביס זה ממשפחת האינדומד ועד כמה שאני יודעת תרופה זאת לא מומלצת בשבוע בו את נמצאת. אני קיבלתי את אותה תרופה מס' פעמים בהריון הנוכחי עקב צירים מוקדמים, ובכל פעם שהתקשרתי למרכז טרטולוגי נאמר לי שאחרי שאגיע לשבוע 30 לא לקחת אותה יותר כי היא יכולה לסגור איזה עורק או וריד חשוב בהתפתחות של העובר בריאות.
אני הייתי מציעה לך לא לקחת ובמקביל להתקשר למרכז טרטולוגי ולהתייעץ איתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אלונה14/06/2011תודה לך
כן התקשרתי למרכז הטרטולוגי וזה בדיוק מה שאמרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש שלא עובריםמישהי13/06/2011
אני באמצע שבוע שביעי, סובלת כבר מעל שבוע מכאבי ראש חזקים שלא עוברים, מהרגע שאני קמה בבוקר עד שאני הולכת לישון. לא עוזרים אקמול ואופטלגין. לחץ דם תקין, הייתי אצל הרופאה שאמרה שאין לה מה לעשות איתי, אין לה איך לעזור.
הכאבים בעיקר מימין אך גם במצח ובכל הראש,
האם זה תופעה מוכרת בהריון? זה הריון חמישי ולא היה לי את זה אף פעם!
מה ניתן לעשות??? אני ממש סובלת ולא מתפקדת! (יש לי גם בחילות והקאות אך זה לא נראה לי מזה כי הם לא כ"כ חמורות )
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מישהי14/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 50 גרםהריונית13/06/2011
שלום רב
לפני יומיים עשיתי בדיקת העמסת סוכר של 50 גרם
אני בשבוע 24
בתוצאות כתוב שהתוצאה זה 96mg/dl
האם התוצאה בסדר...?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין. עד 140 זה בסדר
לאה13/06/2011אפשר להמשיך לחגוג עם הגלידות!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריוןרבקה13/06/2011
שלום
לפני שבועיים עשיתי בדיקת דם להריון ויצא שלילי היום עשיתי שוב ויצא לי IU.L גבוה של 7054 האם זה הגיוני?
תודה מראש
רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת הריון - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור13/06/2011ערב טוב
מזל טוב
ערך של 7000 הגיוני לחלוטין לשבוע 6
בשבוע 4 שלילי ובשבוע 6 7000 תקין לחלוטין
השלב הבא לבצע בדיקת על קול
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות העמסת סוכר 100דינה13/06/2011
שלום רב,
בעקבות תוצאה חריגה- 164 בהעמסת סוכר 50 בשבוע 24 להריון, הופניתי ע"י הרופא שלי להעמסת סוכר 100.
להלן התוצאות:
0- 92
60- 177
120- 127
180- 58
בבדיקת 120 היה עיכוב של 15-20 דק'.
אשמח לדעת אם התוצאות נחשבות תקינות ואם יש צורך במעקב נוסף או שמירה על דיאטה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה. אשמח לקבל תשובה. תודה
דינה15/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץkeren13/06/2011
שלום. אני ובעלי מנסים להכנס להריון. יש לי מחזור סדיר כל 28 יום. בחודש שעבר אחרי נסיון קיבלתי את המחזור באיחור של שלושה ימים. המחזור היה ממש קצר וחלש מהרגיל. החודש, החלטתי להעזר בבדיקת ביוץ ביתית. התחלתי את הבדיקה ביום ה -12 מתחילת המחזור והבדיקה הראתה תוצאה חיובית. מאז עברו 7 ימים, בכל יום חזרתי על הבדיקה הביתית שהראתה תמיד תוצאה חיובית. על מה זה מעיד? אשמח לקבל תשובה בנושא. תודה, קרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי את בהריון???
מישהי13/06/2011אני לא רופאה אבל לדעתי כל הסימנים יכולים להעיד דווקא על הריון...
האם עשית בדיקת הריון בזמן האחרון???
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי...
keren13/06/2011עשיתי בדיקת הריון כמה ימים לפני המחזור שהתאחר והיתה שלילית. לא ניסיתי שוב כי חשבתי שקבלת המחזור שוללת כל אפשרות להיות בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בהריון!!
keren13/06/2011צדקת :))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה כיף
מישהי14/06/2011מזמן לא חייכתי ככה מול המחשב... הרבה הצלחה, ובקלות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוב משפחה חולה ב-CMVדנה - שבוע 3113/06/2011
שלום רב
אני בהריון, שבוע 9.4, ובבדיקות הנוגדנים שלי התגלה שאיני מחוסנת ל-CMV כלל (IGM IGG שליליים).
כעת מסתבר לי כי אביו של בעלי, שבביתו אנחנו מתארחים מדי סוף שבוע, סבל בשבועות האחרונים מתשישות, חום נמוך, וכאבים.
בבדיקת דם שנערכה לו התגלו הממצאים הבאים:
EBV IGG-EBNA: 303.0 POSITIVE
CMV IGG 3.60 POSITIVE
CMV IGM : שלילי
מה הממצאים הנ"ל אומרים לגביי, האם העובר בסכנה כלשהי, האם עליי להיבדק, או אולי להימנע לתקופה מסוימת ממפגשים עם אביו של בעלי, בהנחה שזה חולה?
בתודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוב משפחה חולה ב-CMV - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ13/06/2011יש בלבול בנתונים
את מערבבת CMV ו EBV שהן שתי מחלות שונות
אם לסב IGG חיובי EBNA חיובי ו IGM שלילי קרוב לודאי הוא חלה בעבר במחלת הנשיקה.
בכל מקרה יש התרחק מאנשים חולים בהריון!
ולפנות לרופא זיהומולוג בחשש לזיהום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירת נשימה בהריוןלילך13/06/2011
שלום,
אני בשבוע 8 ועצרתי את הנשימה לכמה שניות בזמן תרגיל ספורט (הדופק הספיק לעלות) בכדי לא לנשום עשן סמיך שהיה בסביבה. ראיתי שעצירת נשימה בזמן ספורט עלולה לסכן את העובר, יש סיבה לדאגה?
תודה מראש,
לנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירת נשימה בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור13/06/2011שלום לך
כל עוד את חשה בטוב ללא כל השפעה שלילית עלייך גם עוברך חש בטוב.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הריון חוץ רחמיש.ב.13/06/2011
שלום,
אני לאחר הריון חוץ רחמי שהסתיים ספונטנית בשבוע 7. מתי מתחיל הביוץ הבא? האם מותר לקיים יחסים מיידית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר הריון חוץ רחמי - תגובה
כשבועיים לאחר סיום ההריון את אמורה כבר לבייץ ולכן גם להרות. הוסת צפוי כ 4=6 שבועכות מסיום ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתJane13/06/2011
שלום!
אני בשבוע שמיני להריון. התחלתי לקחת חומצה פולית 3 חודשים לפני ההריון, אך היות והייתה לי חומצה פולית 5 mg בבית - לקחתי את המינון הזה בלי להתייעץ עם רופא. טרם הייתי אצל הגניקולוג, התכוונתי לבקרו השבוע, ופתאום באחד המאמרים באינטרנט קראתי שזה לא המינון הנכון לנשים הרות.
נבהלתי מאוד, האם קיים סיכון לעובר בלקיחת חומצה פולית במינון כל כך גבוה - 5mg ולא כפי שמומלץ בד"כ?
יצא שלקחתי חומצה פולית 5 mg כבר במשך 5 חודשים. האם להפסיק בכלל או לעבור למינון המומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
המינון המומלץ הינו 400 מק"ג ליום. אין כל נזק בנטילת מינון גבוה מזה. אך הוא כמובן מיותר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)