מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת בשתן ,המשך...ורד28/11/2010
אני רק רוצה להוסיף שאינני חשה שום תסמינים של דלקת כגון מתן שתן בתכיפות,צריבה וכו ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשתן ,המשך... - תגובה
ד``ר איילון לחמן29/11/2010לא קשור. חידקים בשתן בהריון יכולים לגרום נזק בצורת התכווציות לרחם וכו. נא לטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגלקסדנה28/11/2010
שלום!
האם אפשאר להשתמש בפגלקס בשבוע 11+ 3 ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגלקס - תגובה
ד``ר איילון לחמן29/11/2010שלום. הכתובת הרשמית לתשובות היא במשרד הבריאות טל 02-6243669.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנה29/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשתןורד28/11/2010
אני בשבוע ה8 להריון , בשבוע ה5 נטלתי למשך שבוע זינט כיוון שהתגלה אצלי חיידק בשתן. בבדיקה נוספת התברר לי היום כי הדלקת בשתן עדיין קיימת .
מה עלי לעשות ? מהי האלטרנטיבה הטבעית ,אני רוצה להימנע משימוש מרובה באנטיביוטיקה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשתן - תגובה
ד``ר איילון לחמן29/11/2010שלום. ממליץ שתתיעצי עם רופאך עפ סוג החידק והאנטיביוטיקה המומלצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 100 גרםנטע28/11/2010
שלום רב,
היום ביצעתי את הבדיקה של ה- 100 גרם במהלך הצום שתיתי מים בבית ובבוקר הבדיקה מיד לאחר שתיית הגלוקוז שתיתי כוס קטנה של מים קרים האם הדבר ישפיע לרעה על הבידקה?
בתודה מראש
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד כמה שידוע לי...
מיכל29/11/2010מותר לשתות מים
אמנם צריך להיות בצום אך זה לא כולל שתיית מים
אני עשיתי גם את העמסת הסוכר 100 (לפני כמה שבועות) ושתיתי מים בהנחית הרופא שאישר זאת..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוקן בהריוןסתוונית28/11/2010
שלום רב
אני נמצאת בשבוע 38+4 להריוני הראשון. אני סובלת מעצירות קשה, כאשר היציאה האחרונה היתה לפני כשבוע. האם מותר לי לבצע חוקן פליט-אנמה?
תודה
שולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובה
סתוונית01/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוקן בהריון - תגובה
ד''ר יוסי הר טוב02/12/2010שלום רב
אין בעיה. מותר.
בברכה
דר' יוסי הר-טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור או לא? שאלה לרופאיםויקה28/11/2010
אני בעקרון מקבלת כל 31 יום. לפי הרופא הביוץ שלי כ-13 יום מתחילת הוסת.
ז"א עוברים יותר משבועיים מביוץ עד לקבלת מחזור. האם יכול להיות דבר כזה?
שאלה שניה שלי היא שעברתי הזרעה. לפי המחזור הרגיל אני אמורה לקבל בעוד יומיים.
בינתיים עברו 16 ימים מהזרעה. האם זה נחשב לאיחור?
או שאיחור ייחשב רק אם יאחר לי המחזור מעבר לשלושה ימים מהיום? (כמו שציינתי בעקרון אני אמורה לקבל בעוד יומיים).
המשך יום טוב ותודה מראש על המשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שאתמול עשיתי בדיקת
ויקה28/11/2010בדיקת הריון ביתית טיצא שלילי.
עשיתי את הבדיקה עם השתן השני של בבוקר. בשמונה בבוקר. (את השתן הראשון נתתי במהלך הלילה סביבות 3 וחצי).
האם זה אומר שאין הריון? או שיש לחכות ולראות מה קורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהחניכיים בהריוןמיכל28/11/2010
שלום,
אני בשבוע 28 ולאחרונה שמתי לב שיורד לי די הרבה דם
כשאני מצחצחת שיניים. ראיתי באינטרנט שדלקות חניכיים
יכולות לגרום ללידה מוקדמת, וגם ראיתי שלא מומלץ לבצע טיפולים
בשליש האחרון של ההריון... מה עושים?
בתודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אצלי...
מיכל28/11/2010גם לי יורד המון דם בזמן צחצוח שיניים
הלכתי לרופא שיניים וגם שאלתי את רופא הנשים בעניין - שניהם הסבירו לי שבהריון יש לעיתים רגישות יתר של החניכיים ולכן התופעה מתרחשת.
הרופא נשים אמר שכל עוד לא נמצאה דלקת אין לי ממה לחשוש - יש נשים שבאותה מידה מדממות מהאף...
אם תמצאי תשובה אחרת אני אשמח לשמוע ממנה כי בכל צחצוח יורד גם לי המון דם וזה מעט מלחיץ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידת תאומים- בשיטת משגב קיסרישירן28/11/2010
היי,
אני בהריון תאומות לא זהות שבוע 16.
נכון שזה עוד מוקדם אך הנושא מטריד אותי רבות.
אני יודעת שיש סיכוי גדול שאגיע לניתוח קיסרי ושמעתי על שיטת משגב.
האם ידוע לכם באיזה מבתי החולים משתמשים בשיטה זו??
האם אכן שיטה זו יעילה יותר מניתוח רגיל???
אם אגיע למצב של ראש-עכוז, האם בהכרח עדיף לי ללכת על קיסרי כדי למנוע מעצמי את הסבל לעבור את גם לידה רגילה וגם אפשרות לקיסרי???
אשמח לשמוע דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את ההודעה שלי בבקשה...
אני30/11/2010גם אם אינכם יודעים אשמח לקבל תשובה בנושא.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב מקפיצה לד"ר אילון לחמן בבקשה
שירן03/12/2010עדיין ממתינה לתשובה בנוגע לשאלתי.
אשמח לקבל ממך תשובה שכן הבנתי שאתה מבין בנושא.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבינהשלי27/11/2010
שבוע 12,
האם מותר לאכול גבינת ברי שנקנתה מאחת הרשתות הגדולות?
ואם אוריד את העובש מלמעלה זה בסדר? וגם אאפה בתנור..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה, תודה
שקד29/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובת רופא
שלי29/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי השתן בהריוןאושר27/11/2010
שלום
נמצאת בשלבים ראשונים 5 שבועות של הריון
וכנראה יש לי דלקת בדרכי השתן שבה אני מעדיפה
לטפל על ידי שתיה מרובה וחמוציות.
השבוע חוויתי כאבים חזקים דמיי צירים.
1- האם דלקת בדרכי השתן
יכולה להגביר סכוי להפלה בשלב כל כך צעיר של הריון?
2- האם קימים טיפולים אנטביוטים
שמעל לכל ספק לא גןרמים למומים בשלב הזה של ההריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אושר30/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 שאלות בבקשהאני26/11/2010
שלום לכם,
שבוע 6. משבוע 4 על 200 מ"ג אוטרוגסטן, 3 פעמים ביום.
שני הריונות כושלים מאחורי ושני ילדים מקסימים לפניהם.
3 שאלות:
הזמנתי US לשבוע 7 בדיוק. האם זהו אכן יום שבודאות אמור להיות דופק? אני רוצה להגיע ביום שבו התשובה תהיה מוחלטת לכאן או לכאן. מה דעתכם?
ושאלה שניה: עד מתי אצטרך את התמיכה של האוטרוגסטן? הרופא שלי אומר שלכל רופא יש את הדעה שלו והוא מציע לקחת כל השליש הראשון. אשמח לדעתכם.
ושאלה שלישית וקריטית לחיי הנישואים שלי :) עד מתי אסור לי לקיים יחסים?! לא שאני כזו אטרקטיבית עם שובלי האוטרוגסטן המופלאים. אבל בכל זאת! האם באמת כיווץ הרחם עלול לגרום להפלה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 שאלות בבקשה - תגובה
ד''ר גדעון נגר27/11/2010בשבוע 7 יש לראות דופק.
ממליץ ליטול את התכשיר עד 10 שבהריון
איני רואה סיבה לא לקיים יחסי מין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv במי שפירהבר26/11/2010
שלום,
ביצעתי עכשיו בשבוע 22 בדיקת מי שפיר לאיתור הדבקה עוברית בוירוס cmv .
התוצאה יצאה שלילית.
שאלתי היא עד כמה מדובר בתוצאה מהימנה , כלומר ככזו שאכן ניתן לסמוך עליה ששוללת כל הדבקה עוברית בוירוס.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv במי שפיר - תגובה
ד''ר גדעון נגר27/11/2010רפואה אינה מדע מדויק
ניתן לומר שבסבירות גבוהה לא היתה הדבקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי דופסטון בהריון - שאלה דחופהמיכל26/11/2010
שלום,
אני נמצאת בשבוע 8 + 3 ימים , אתמול נראה עובר עם דופק תקין.
בהיסטוריה שלי 2 הפלות בשבועות 6-7 ,
בגלל העבר שלי הרופא נתן לי את הכדור דופסטון - 2 כדורים פעם ביום למשך חודש.
לפי מה שאני יודעת זהו כדור שנותנים על מנת לקבל מחזור...
האם זה בסדר לקחת את הכדור הזה?
אודה לתשובה מהירה.
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי דופסטון בהריון - שאלה דחופה - תגובה
ד''ר גדעון נגר27/11/2010אחד הטפולים למניעת הפלה הוא מתן דופסטון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GBS חיובי ופרוביוטיקהליאת26/11/2010
אני בשבוע 37 ובבדיקת GBS התוצאה חיובית
האם מומלץ לקחת לחיזוק עד הלידה פרוביוטיקה? (מבלילקחת טיפול מקביל של אנטיביוטיקה)
ואם כן, איזה תכשיר מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GBS חיובי ופרוביוטיקה - תגובה
ד''ר גדעון נגר27/11/2010איני רואה סיבה ללקיחת הפרוביוטיקה בהקשר שציינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה יתכן??? דחוף!!!!!!!!!אביבית26/11/2010
אני ארבעה חודשים אחרי לידה... בחודשיים הראשונים היה לי דימומים שלקראת סוף החודשיים הפסיקו ושוב חזרו עד שהפסיקו לגמרי... מאז עברו כבר חודשיים ועדין לא קיבלתי מחזור.. האם זה יתכן?? אני רוצה לציין כי עשיתי בדיקת הריון והתוצאה הייתה שלילית..... וכן... עד לפני חודש הייתי מניקה אבל לא הנקה מלאה.. אולי פעמיים ביום וכבר חודש שאני לא מניקה..... האם יש קשר בין הדברים??? ומה יכולה להיות הסיבה לכך שאני לא מקבלת???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה יתכן??? דחוף!!!!!!!!! - תגובה
ד''ר גדעון נגר27/11/2010יש להבדק
לעיתים יתכן אי קבלת מחזור מספר חודשים לאחר לידה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)