מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת פוריותגיל26/11/2010
שלום ד"ר,
אני בת 47 ונתבקשתי לבצע בדיקת פוריות ביום השני למחזור. אלא שקיבלתי את המחזור היום אחה"צ והיום השני למחזור הוא מחר (יום ששי), יום בו המעבדות סגורות.
מאחר ואינני רוצה לפספס את הבדיקה החודש, שאלתי היא מה הן האפשרויות העומדות בפני?
האם בצוע הבדיקה ביום ראשון רלוונטי או שעדיף לחכות לחודש הבא?
אשמח לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פוריות - תגובה
ד''ר גדעון נגר27/11/2010אכן ניתן לבצעם ביום ראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימת חומר ניקוי חזק בזמן ביוץדינה25/11/2010
שלום רב
רציתי לברר אם נשימת חומר ניקוי חזק (אקונומיקה שעורבב במלח לימון) בזמן הביוץ ייפגע בקרומוזומים, או שאני נכנסת לדאגת יתר, גם כן אני רוצה לברר אם אני צובעת שיער בחודש הראשון מותר לי או לא.
תןדה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשימת חומר ניקוי חזק בזמן ביוץ - תגובה
ד''ר גדעון נגר27/11/2010אין כל השפעה על הביוץ
ניתן לצבוע שיער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש התחלה של הריון..??ענבל25/11/2010
תוצאות בדיקות הדם
BETA-HCG <10 IU/L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש התחלה של הריון..?? - תגובה
ד''ר גדעון נגר27/11/2010אין לקבוע בוודאות יש לחזור על הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומיםיוסי25/11/2010
שלום רב
אשתי בהריו בשבוע שמיני , אתמול בביקור ראשון אצל הרופא התברר שהיא נושאת
ברחמה תאומים , באותו שק הריון חיצוני ופנימיולא ראה מחיצה .
הרופא המליץ על הפסקת הריון ,
ברצוני לשאול האם כדאי לבצע בדיקה אצל רופא אחר או בבית חולים ?
האם המחיצה כבר צריכה להראות בשבוע שמיני להריון ?
האם מומלץ להפסיק את ההריון במצב זה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תאומים - תגובה
ד''ר גדעון נגר27/11/2010במידה ואכן הממצאים כפי שקבע הרופא נכונים אזי רצוי לבצע הפסקת הריון
למען הזהירות ממליץ לחזור על הבדיקה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה נוספת
לירון27/11/2010חובה!!!חוות דעת נוספת.גם לי בשבוע 7-8 אמרו שאין מחיצה וניגשתי לרופא פרטי כעבור יומיים (בגלל שישבת) ובמיכשור המעולה שלו ראינו מחיצה ברורה.שיהיו בשורות טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרמבונטלי25/11/2010
האם יש בעיה לאכול קרמבו בהריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים???
נטלי26/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרמבו - תגובה
ד''ר גדעון נגר27/11/2010אין בעיה
לא להגזים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת alikaline phosphatease bloodמירי25/11/2010
אני בהריון בשבוע 40+ 3 ימים
בבדיקה שערכו לי בבית חולים התקבלה תוצאה של
alikaline phosphatease blood 180
האם התוצאה הנ"ל נורמלית להריון?
אשמח אם תוכלו לענות לי
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת alikaline phosphatease blood - תגובה
ד''ר גדעון נגר27/11/2010כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריוןדנה25/11/2010
שלום,
מועד תחילת וסת אחרונה - 19/10/2010
מועד ביוץ (לפי ערכת בדיקה ביתית) - 1/11/2010
ב- 22/11 בבדיקת דם - ערך הביטא = 145
היום, ה- 25/11, בוצע US וגינלי אך לא נצפה שק הריון.
עובי רירית הרחם = 7 מ"מ.
לפי החישוב שלי אני בשבוע 5 (+3) ולפי מה שאני מבינה אמורים כבר לראות שק הריון. האם ערך הביטא שהתקבל לפני 3 ימים נחשב נמוך מדי?
האם שכיח שבשלב כזה לא רואים עדיין שק הריון אך ההריון תקין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק הריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר27/11/2010שק הריון נצפה כשהבטא בסביבות ה1000
יש לחזור על בדיקת הדם במידה ואכן התוצאה תהיה מעל 1000 אזי יש לצפות לראות שק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות העובר בשבוע ה-21נטלי25/11/2010
שלום,
הינני בת 38 בהריון שני הריון של הפריית מבחנה, והינני נמצאת בשבוע ה-21.
אני מאושפזת בבית חולים משום שיש לי דלקת בשתן, עברתי בדיקת מי שפיר
והבדיקה יצאה תקינה.
בבית החולים נעשה לי בדיקת אולטרסאונד לאחר הבדיקה נאמר לי שלא
רואים את שורש אפו של העובר,אלא רואים רק נחיריים.
האם האף עוד בשלבי התפתחות או כבר היה אמור להתפתח?,
האם ישנו מצב של נחיריים בלי שורש האף?.
בנוסף הודיעו לנו שיש לעובר ע"פ בדיקת האולטרסאונד חדרי המוח מורחבים יותר,מה משמעות הדבר??
והיום הודיעו לי שיש ריבוי של מי השפיר.
מצבי קשה, אבקש את חוות דעתיכם המקצועית.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות העובר בשבוע ה-21 - תגובה
ד''ר גדעון נגר27/11/2010לא נתן לייעץ לאור המוכבות של הממצאים
וש לקבל ייעוץ עי יועץ גנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות לגניקולוגציפי25/11/2010
שלום,
האם למישהי/ו יש המלצה טובה לגבי גניקולוג/ית טוב ברמת גן, קו"פח מכבי?
אני שבוע 8 להריון ומעוניינת למצוא רופא טוב כל עוד אפשר להחליף...
תודה רבה :)))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות לגניקולוג - תגובה
ד``ר איילון לחמן25/11/2010שלום. הגעת כנראה למדור הלא נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוןסיון25/11/2010
שלום רב,
לפני שבועיים הייתי במיון ולקחו לי תרבית שתן לבדיקה עקב נפיחותבבטן ובטן קשה
אני בשבוע 17 להריון
ורק היום גיליתי שיש קוקים גרם חיוביים
הרופא הפנה אותי שוב לעשות תרבית שתן ותהיה תשובה רק יום ראשון
האם ההתעכבות הזאת יכלה לסכן את העובר בכך שהדללקת לא טופלה עד עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיון - תגובה
ד``ר אריה לידור25/11/2010שלום לך
ברגע שמתגלה זהום בשתן כפי שאת מציינת רצוי להתחיל בטיפול מוקדם ככל האפשר
בהצלחה
ד:ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עובר חזקות מאד..מיכל25/11/2010
אני בשבוע 29
נמצאת כעת בעבודה - בישיבה רוב היום
התינוקת שלי מהבוקר משתוללת לי בתוך הבטן, היא בועטת חזק ושולחת רגליים/ידיים לכל עבר - לצלעות,למפסעה וכו וכו...
אני מרגישה מעין לחץ חזק מבפנים עם כל תזוזה שלה. ורק כשאני עומדת זה מפסיק...
האם זה אמור להיות ככה? כל כך חזק?
מאיפה יש לקטנטונת הזו כל כך הרבה כח???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר חזקות מאד.. - תגובה
אם את חשה בשינוי מהתנועות להן את מורגלת ממליץ לבצע מוניטור וכן אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהו יודע....סיון2625/11/2010
איך אני יכולה לנתק את שם המשתמש??תודה!זה חשוב לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו יודע.... - תגובה
ד``ר איילון לחמן26/11/2010שלום.
מה השאלה לרופאים?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvסיון2625/11/2010
יכול להיות שבהריון הקודם בדיקת cmv היתה תקינה-כלומר הראתה שאני מחוסנת.
ועכשיו בהריון שני יצאה לי גבולית???הרופאה טוענת שנדבקתי או סמוך לכניסתי להריון או בתחליתו.
אני בשבוע 9+
תודה!
האם חובה עליי לעשות מי שפיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv - תגובה
ד``ר איילון לחמן26/11/2010שלום.
לא ציינת תוצאות הבדיקות במספרים.בכל המקרה כדאי להתיעץ עם אנשי מעבדת הנגיפים בתה"ש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחיעל25/11/2010
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע 21 להריון, ולפני כמה ימים עברתי ניתוח דחוף לכריתת אפנדציט בהרדמה מלאה, בנוסף בזמן ההתאוששות קיבלתי מורפיום(אינני יודעת באיזו כמות), ובסך הכל 2 זריקות וולטרן, האם עליי לחשוש מכמות וסוג המשככים שקיבלתי, ומה בדבר ההרדמה כיצד השפיעה על העובר?
אשמח לקבל תשובה
תודה-יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח - תגובה
ד``ר איילון לחמן25/11/2010שלום.
אני מקוה שאת סומכת על הצוות הרפואי שלא גרם לך נזק.
ודאג לך ועוברך כל העת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתנורית25/11/2010
שלום רב,
בהריון הראשון (בגיל 27.5) שלי השקיפות העורפית הייתה גבולית (3.3) ועשיתי בדיקת סיסי שיליה והכל היה תקין (יש לי ילד מדהימה)
היום אני בהריון שני (בגיל 30) לפני שקיפות עורפית והשאלה שלי היא:
האם בהכרח גם השקיפות הזו תצא לא תקינה או שקיימת אפשרות שהכל יצא תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - תגובה
מכיוון שההריון הראשון שלך הסתיים בהצלחה לא נראה שיש סיבה לשקיפות עורפית לא תקינה בהריון זה. אך שוב באם תתקבל תוצאה לא תקינה רצוי לבצע סיסי שליה כבעבר או דיקור מי שפיר
בהצלחה
ד:ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)