מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עלייה במשקל וכאבי בטןרימה19/11/2010
שלום!
יש לי מספר שאלות, אשמח לקבל עליהן תשובה:
1. אני בשבוע 21 + 2. מאז תחילת ההריון עליתי כשלושה קילו, שאת כולן העלתי בשליש הראשון, ובשליש השני לא העלתי משקל כלל. (גובהי הוא 160, המשקל לפני ההריון היה כ-58 קילו וכעט אני שוקלת 61) האם זה נורמלי או שיש סיבה לדאגה?
2. בשבועיים האחרונים אני מרגישה "משיכות" בבטן תחתונה, מעט דומה לכאבי מחזור. לזה נוספו גם כאבי גב. בשבוע שעבר ביקרתי אצל הרופא, והופנתי מיד למיון נשים עם חשש לצירים ושחיקת צוואר הרחם. האולטרסאונד הוגינלי שנעשה בבית חולים היה תקין, אבל כאבי הבטן והגב לא פסקו. הם ניהיו חלשים יותר, אך עדיין מציקים. (אני לא יודעת אם זה משנה, אך העבודה שלי היא ברובה בישיבה, וסבלתי מכאבי גב, לא מרובים כמו עכשיו, גם לפני ההריון). האם יש לי סיבה לדאגה, והאם כדי להתעקש אצל הרופא המטפל עם בדיקות נוספות ( אני אמורה לעבור סקירת מערכות מאוחרת בדיוק בתום השבוע ה- 22)
נ.ב. ביום של הביקור אצל רופא הנשים שלי, עברנו אקו לב לעובר, הוא היה תקין לגמרי.
המון תודה מראש
רימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
רימה21/11/2010שלום!
אשמח לשמוע תשובה לשאלותי... העניין מאוד מדאיג אותי
תודה מראש
רימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלייה במשקל וכאבי בטן - תגובה
ד``ר איילון לחמן22/11/2010שלום.
אםהתפתחות העובר תקינה,עליתך במשקל הינה פחות חשובה.לגבי הכאבים יתכן ואכן קשורים לכאבי העבר והתנוחה בעבודה.התיעצי גם עם אורטופד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רימה23/11/2010המון תודה לך על תשובתך
רימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלייה במשקל וכאבי בטן - תגובה
ד``ר אריה לידור22/11/2010שלום רב
אם הבדיקה בבית החולים ו והאולטרהסאונד שנעשו שם לא גילו כל בעיה אין לייחס לכאבים שאת מתארת אופי של צירים. לעתים שינויים בעמוד שדרה ובמיוחד באלו הסובלות מבעיות גב עוד בטרם ההריון יש התבטאות כפי שאת מתארת. לגבי העליה במשקל זו אמורה להתבטא ביתר שאת בשבועות הקרובים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רימה23/11/2010המון תודה על תשובתך
רימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 100רחלי19/11/2010
תוצאות העמסת סוכר 100:
0 דקות- 80
שעה ועשרים וחמש דקות - 139
שעתיים ועשרים וחמש דקות - 120
שלוש שעות ועשרים וחמש דקות - 74
התווספו 25 דקות מאחר ולקחו לי בדיקה במבחנה לא נכונה ואז לקחו שוב לאחר 25 דקות.
האם התוצאות בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
רחלי20/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעמסת סוכר 100 - תגובה
ד''ר יוסי הר טוב21/11/2010כבר עניתי על השאלה אבל כנראה נמחקה התשובה. הערכים תקינים. מכייון שכולם בגדר הנורמה ורחוקים מלהיות גבוליים - אני חושב שגם חריגה מסויימת בזמן נטילת הדגימה לא משמעותית כאן, אבל בכל מקרה היוועצי ברופא המטפל
דר' יוסי הר-טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 5 ללא שק חלמוןאושרת19/11/2010
שלום לצוות הפורום,
וסת אחרונה ב:10/10
זריקת פרגניל ב-25/10
הריון לאחר גרידה שנעשתה לפני חצי שנה בעקבות עובר שלא התפתח.
עשיתי היום בדיקת אולטרסאונד ונראו ברחם שני שקי הריון ללא שק חלמון.בנוסף ראתה נוזל שנראה לה התחלה של דימום?
מאוד נלחצתי. היא כלל לא אהבה את מה שראתה והמליצה לראות אותי בעוד שבוע (יום רביעי הבא) בנוסף עשיתי בדיקת דם לכמות הבטא.
לפי החישובים, אני בשבוע 5+4 .
לא אמורים לראות שק חלמון כבר בשלב הזה? למה הרופאה התכוונה לנוזל מסביב לשק ההריון?
אשמח לשמוע את חוות דעתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 5 ללא שק חלמון - תגובה
ד''ר גדעון נגר19/11/2010לעיתים יש קושי בהדגמת שקי חלמון רצוי לחזור על הבדיקה שבוע מאוחר יותר.
פעמים רבות נצפה מעט נוזל באזור שק ההריון
USחוזר יהיה יותר חד משמעי לגבי תקינות ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאדנה19/11/2010
שלום
תאריך מחזור אחרון 7.10
בטא ראשונה - 9.11 - 387.5
בטא שניה - 11.11 - 976.8
בטא שלישית - 18.11 - 4773.1
אני מניחה שאני בשבוע 6. נראה שבפעם השלישית הבטא הכפילה את עצמה פי 1.7 לפי חישוב של כל יומיים.
האם הערכים תקינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא - תגובה
ד''ר גדעון נגר19/11/2010הערך אכן מעט נמוך
אך בדיקת אולטראסאונד תאשר אם אכן ההריון תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרבית שתן בהריוןמירב19/11/2010
שלום,
אני בהריון בשבוע 23, ביצעתי תרבית שתן. יצאו מספר תוצאות חריגות שמדאיגות אותי מאוד:
שתן כללי:
Leucocytes (u) 500
Erythrocytes (u) 25
שתן מיקוספקופיה:
Leucocytes (u) /Field רבים
Erythrocytes (u) /Field 6
Squamous Epithelial Cell ++
Leucocytes Groups +
בקטריולוגיה:
Urine Culture תרבית שלילית
אודה להסבר על התוצאות.
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרבית שתן בהריון - תגובה
ד''ר גדעון נגר19/11/2010אם התרבית שלילית אין כל סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהלי19/11/2010
שלום,
אחרי הפלה שעברתי בחודש אוקטובר האחרון
עשיתי בדיקת בטא והיא יצאה 30
זה היה בתאריך 24/10/10
שאלתי בבקשה היא - אחרי כמה זמן הבטא אמורה להראות על אפס??
תודה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד''ר גדעון נגר19/11/2010הבטא חיובית לעיתים עד כחודש מההפלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרזט ומחזורשיר19/11/2010
בוקר טוב.
אני 4 חודשים לאחר לידה, כבר קיבלתי פעמיים מחזור (7שבועות אחרי הלידה ואז 11 שבועות אחרי הלידה)
לפני כשבוע התחלתי גלולות סרזט, אני מניקה מלא.
בשלושה ימים האחרונים יש דימומים די חזקים, השאלה שלי האם זה מחזור (כי הנחתי שעם גלולות אלו שנלקחות ברציפות אין מחזור)?
או האם מדובר בדימומים אפשריים כתוצאה משימוש בגלולות, ואז מה הצפי לגבי משך ותדירות הדימומים?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרזט ומחזור - תגובה
ד''ר גדעון נגר19/11/2010יש לשלול הריון במידה ושלילי יתכן לעיתים דמומים תחת סרזט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVדנה19/11/2010
שלום,
האם ישנו מידע מהו אחוז הנשים בהריון שאין להם נוגדנים ל-CMV? האם זהו עניין שכיח בקרב נשים בהריון או שרובן מחוסנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV - תגובה
ד''ר גדעון נגר19/11/2010אכן אחוז ניכר מהנשים אין להן נוגדנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית בטא לא תקינהליאת19/11/2010
שבוע 6 וחמש ימים בטא:4876
לאחר יומיים: נצפה שק הריון בגודל 11 מ"מ ושק חלמון בגודל: 1.5 מ"מ
למחרת (שבוע 7 ויום) בטא: 7614
למחרת (שבוע 7 ויומיים) בטא: 9978 נעשה אולטרה סאונד נמצא שק הריון וחלמון עוברי וכן קוטב עוברי וכל הממצאים מתאימים לשבוע 5 ו6 ימים.
עליית בטא לא תקינה.
אם ההריון מתפתח מדוע הערכים לא בסדר?
האם יש סיכוי להריון תקין אחרי הכל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליית בטא לא תקינה - תגובה
ד''ר גדעון נגר19/11/2010במידה ויש דופק אזי ההריון תקין
במידה ואין קיימת סבירות מסויימת שההריון אינו תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר וסיכון בלי או עםורד המודאגת19/11/2010
אני שבוע 18 הריון שני ( הריון ראשון הפלה טבעית שבוע 8)
בדיקות הסקר השלישי שלי יצאו טובות שלילי לדאון 21 וטריסומי 18
35,000 for down syndrome less that 1
less that 1 in 100,000 for trisomy 18
אני גרה בקליפורניה והפרינטולוג שלי אמר שיש לי תוצאות סקר טובות כולל אולטראסאונד ו inhibin A עורף העובר בשקיפות הוא 1.8
אני עדיין שוקלת לעשות מי שפיר רק כדי להיות בטוחה ב 100 אחוז אבל מפחדת שמה לגרום נזק לעובר
רציתי לשאול איפה ישנו יותר סיכון בבדיקת מי שפיר או לקבל עובר עם דאון למרות שכל התוצאות תקינות?
מה הסבירות שאחרי שכל הבדיקות תקינות לצאת עובר לא תקין?
רציתי לציין שאני בת 30 ובריאה.
אני צריכה להחליט בקרוב וזה ממש מעיק עליי לכל כיוון שאחשוב. אשמח לעצה אני כבר מתוסכלת מלחשוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר וסיכון בלי או עם - תגובה
ד''ר גדעון נגר19/11/2010איני רואה סיבה לדקור מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההילה18/11/2010
גיליתי שאני בהריון אבל עישנתי פעמיים חשיש בשבועיים שלאחר הביוץ.האם יש סיבה לדאגה? יש לציין שאני לא מעשנת סיגריות ושותה אלכוהול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר גדעון נגר19/11/2010אין סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיותגלית18/11/2010
שלום רב
אני בת 30 יש לי ילד בן שנתיים ותשע הצ לחתי להיכנס להריון במהירות וללא כל בעיה
ואני מעוניית להיכנס שוב להריון
לאחר 5 חודשים שלא הצלחנו פניתי לרופא נשים והוא איבחן שיש לי שחלות פוליציסטיות מה שגורם לכך שהביוץ שלי לא סדיר ולכן מתקשה להיכנס להריון
הייתי מעוניית לקבל יותר מידע בנושא שחלות פוליציסטיות ובסיכוי שלי להיכנס להריון
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות - תגובה
ד''ר גדעון נגר19/11/2010הכנסי לאינטרנט ותקבלי מידע מפורט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בפי הטבעת שאלה חשובה..נטלי..18/11/2010
היי, הריון ראשון שבוע 35,
קורה לי די הרבה שאני נכנסת לשירותים ופתאום יש לי לחץ כואב נורא בפי הטבעת, לחץ פנימי כזה שגורם לי כאילו לכווץ את האזור ולתת נשיפות כדי שזה יעבור, זה אורך מספר שניות ועובר. לא מדובר בטחורים כי אין.
מזה בעצם? האם זה מוכר?
אני יציין שזה קורה רק כשאני נכנסת לשירותים ולא בשביל לעשות פיפי.. :)
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בפי הטבעת שאלה חשובה.. - תגובה
ד''ר גדעון נגר19/11/2010כנראה מדובר בטחורים פנימיים שאינך חשה אותם
רצוי להבדק עי גסטרו אנטרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- NST ריאקטיבי ועם מעט פעילות רחמיתרוני18/11/2010
שלום,
הממצא שבכותרת "NST ריאקטיבי ועם מעט פעילות רחמית" נקבע לאחר
שב 16.11 התלוננתי שאני מרגישה תנועות עובר מופחתות.
עוד ממצאים
בטן רכה לחלוטין,
BPP 8/8
כמות מי שפיר תקינה
רחם רך ומתאים לגיל ההריון.
שוע 34 +5.
האם תקין? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NST ריאקטיבי ועם מעט פעילות רחמית - תגובה
ד''ר גדעון נגר19/11/2010הממצאים תקינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לבקע טבורימיטל18/11/2010
שלום רב
אני סובלת מכאבי בטן באזור שבין החזה והטבור, במיוחד באזור התבור עם כאבים לעיטים בבטן התחתונה.
לאחר בדיקה בבית החולים שגילתה שאין לי צירים והמצב תקין הרופא שלי טוען שיש חשש ממצב של בקע טבורי ושכרגע אין מה לדאוג כי אין לי חום או הקאות, רק בחילות.
כרגע אני לוקחת אקמול שלא כל כך עוזר ויש כאב וצרבות, השאלה שלי היא האם ממומלץ להיות במנוחה במיטה או שאפשר לנהל אורח חיים רגיל כגון, יציאות קניות ועבודה, אני עובדת במשרד בישיבה כמעט כל היום.
אשמח לקבל חוות דעת.
תודה מראש
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לבקע טבורי - תגובה
ד''ר גדעון נגר19/11/2010יש להמשיך בשגרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)