מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים חדים בצד שמאלדנה13/11/2010
שלום,
אני בשבוע 21. התעוררתי באמצע הלילה כאשר אני שכובה על הגב, עברתי לשכב על צד שמאל ופתאום התחילו לי כאבים עזים בבטן התחתונה בצד שמאל, מעין דקירות חדות ולא יכולתי לזוז. הכאבים חלפו כעבור 5 דקות ומאז הכל בסדר. שאלתי היא האם עלי ללכת להבדק אצל רופא או שאם הכאב לא חוזר אין צורך? מהי להערכתכם הסיבה ל תופעה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חדים בצד שמאל - תגובה
ד''ר גדעון נגר13/11/2010אם הכאבים אכן חלפו איני רואה צורך להבדק
יתכן שמקור הכאבים בפעילות מעיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 30+5 פקק רירי?דנה12/11/2010
שלום
שבוע 30+5 הריון תאומים (עם תפר) , סוכרת הריון
כל ההריון לווה בהפרשות יומיומיות מהנרתיק. אני עושה בדיקת תרבית ושתן כל חודש- תמיד תקין.
ביומיים האחרונים ההפרשות מוגברות- צבע לבן-צהבהב.
היום בעת ניגוב שתן גיליתי פעמיים גוש הפרשה שנראה כמו ליחה.
האם יכול להיות שזה הפקק הרירי? האם הלידה מתקרבת?
ביום ראשון יש לי תור לרופא, אך הוא אינו מבצע בדיקות וגינליות, רק בטניות.
האם זה אופייני בשלב זה של ההריון או שיש חשש ללידה בימים הקרובים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 30+5 פקק רירי? - תגובה
ד''ר גדעון נגר13/11/2010הפרשה הנראית כליחה אינה פקק צווארי אלא הפרשה נרתיקית מרוכזת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ לבדיקת מי שפירסיגל12/11/2010
שלום
אני בת 38 ובשבוע ה 16 להריון
אני שבועים לפני מי שפיר ושאלתי היא
במידה ותוצאת השקיפות עורפית,הסקירה המוקדמת
וחלבון העוברי תקינים האם אני צריכה בכל
זאת בגלל הגיל לבצע דיקור מי שפיר או אני
אמורה ללכת ליעוץ גנטי.אני אמא ל 3 ילדים בריאים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ לבדיקת מי שפיר - תגובה
ד''ר גדעון נגר12/11/2010כל הבדיקות שציינת מעידים על כ90% הסתברות שאין מדובר בתסמונת דאון
דקור מי שפיר 100%
ממליץ על דקור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת עובראוסנת12/11/2010
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע 36+2 בצעתי בדיקת אולטרסאונד - גדילת עובר והערכת המשקל שיצאה 3,506 לפי נתוני הבדיקות נמצא כי היקף הראש והירך תקינים אולי היקף הבטן גדול מאוד , לפני כשבוע שלחו אותי לבצע העמסת סוכר 100 גרם מחשש שמדובר בעבור גדול - ויצא תקין .
האם העובר נמצא בסכנה ?
האם זה מחייב לבצע ניתוח קיסרי ?
מה הסיכויים שישנה טעות ?
והאם יש קשר בין אכילת האם בזמן ההיריון למשקל העובר ? או שזה קשור גם לגנטיקה ?
אודה לעזרה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילת עובר - תגובה
ד''ר גדעון נגר12/11/2010אכן עובר גדול
יש לחזור על הבדיקה כשבועיים מאוחר יותר .
במידה ואכן הערכת המשקל תהיה מעל כ4.2קג יש לשקול נתוח קסרי
תמיד קיים סיכוי לטעות.
אין קשר לכמות המזון שאת אוכלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הפלה טבעיתמעיין12/11/2010
שלום לפני שבוע עברתי הפלה טבעית עם עזרה של כדורי ציטוטק בכדי לרוקן הכל...שאלתי היא האם זה נכון כי הכרחי לחכות 3 חודשים עד לניסיון נוסף להרות.או שאפשר כבר מהמחזור הקרוב??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי הפלה טבעית - תגובה
ד''ר גדעון נגר12/11/2010ניתן להרות כחודש מאוחר יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידה ממושכתדנה12/11/2010
מהן הסיבות שבגללןן רצוי לא לעמוד הרבה זמן הריון? אני בשליש השני להריון ובעבודתי עומדת לא מעט - מתי רצוי להתחיל להפחית את העמידה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמידה ממושכת - תגובה
ד''ר גדעון נגר12/11/2010עמידה ממושכת עשויה לגרום לבצקת בגפיים תחתונות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצלעותדפנה12/11/2010
שבוע 27,
סובלת מכאבים קשים בצלעות - בעיקר בשעות הערב כשהבטן מעט גדלה, ובעיקר בתנוחת שכיבה על הצד
הרופא אמר שזה נובע מכך שהרחם מתרחבת ולוחצת על הצלעות
האם יש משהו שניתן לעשות כדי להקל על הכאבים? ממש סובלת!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצלעות - תגובה
ד''ר גדעון נגר12/11/2010יש למצוא את התנוחה שתמעיט בכאבים
ניתן להעזר באופטלגין .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות מעניינות...דפנה12/11/2010
שלום,
אני בשבוע 27 הריון ראשון ויש לי שתי שאלות שמעניינות אותי מאד:
1. מהי בערך כמות המיים שיוצאת מהגוף כשיורדים המים לפני הלידה?האם זה משהו שנראה כמו הפרשה או שמדובר במים צלולים?
2. האם העובר משמיע קולות בעודו ברחם? אם כן - האם ניתן באמצעות מכשור מסויים לשמוע אותם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות מעניינות... - תגובה
ד''ר גדעון נגר12/11/2010כמות המים כליטר וחצי
המים עכורים במקצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ומה לגבי שאלתי השנייה???
דפנה13/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולות עןבר
לילי13/11/2010עובר לא משמיע קולות ברחם מכיוון שהוא במים,הריאות לא עובדות עד שהוא יוצא החוצה ולוקח את שאיפת האוויר הראשונה,לכן אין שום השמעת קול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי שאלות מעניינות... - תגובה
ד''ר גדעון נגר13/11/2010העובר אינו משמיע קולות.,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות בסוף ביוץ=הריון?????לילך12/11/2010
פעם ראשונה שיש לי הפרשות חומות מייד בתום הביוץ.האם זה תקין?
האם זה מצביעה על השרשה,הריון??או שיתכן משהו אחר
אני לא לוקחת גלולות ויש לי בן זוג
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות בסוף ביוץ=הריון????? - תגובה
ד''ר גדעון נגר12/11/2010הפרשות דמיות תיתכנה בזמן ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון??מירב11/11/2010
שלום רב, יש לי שאלה קצת מוזרה מקווה שתוכלו לעזור לי.
מזה מס' חודשים אני ללא אמצעי מניעה מנסה להכנס להריון.
הווסת האחרונה הייתה ב-23.10. היום עשו לי בדיקת MRI אגן ונאמר לי שגם אם אני בהריון אין סכנה לבצע בדיקה זו ובעיקר בזמן כה מוקדם בהנחה שנקלטתי החודש.
מתוך סקרנות הסתכלתי בדיסק של הבדיקה ולמרות שאני לא מבינה כלום בתמונות משהו "תפס" את עיניי, בתמונה מהפרונט, בצד ימין אך די קרוב למרכז הבטן רואים משהו בצבע לבן מאוד בולט לעומת שאר התמונה בצורת בוטן. בכל התמונות ניתן לראות את זה ובתמונות מסוימות ה"דבר" הזה כהה לעומת השאר.
השאלה היא: האם יכול להיות שזהו הריון מאוד צעיר שנמצע עדיין בחצוצרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון?? - תגובה
ד''ר גדעון נגר13/11/2010לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף ביותרסיון11/11/2010
שלום רופאים יקרים,
אני בשבוע 15 להריון והיום ביצעתי סקירה מוקדמת והרופא קצת הלחיץ אותי שהשילייה היא קדמית ונמוכה
מה הסיכונים של זה בהריון ובלידה??? והאם אני צריכה להימנע ממאמץ ומקיום יחסי מין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף ביותר - תגובה
ד''ר גדעון נגר13/11/2010כל עוד השליה אינה מכסה את צוואר הרחם אין שום סיבה להגבלה כלשהיא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן מתוחה מאוד וגדולה יחסיתאמאל'ה 211/11/2010
שלום רב,
אני בהריון שני שבוע 31.
הבטן שלי די גדולה ביחס לשאר הגוף וביחס לשבוע ההריון (כולם שואלים אותי אם אני כבר בתשיעי). בשבוע האחרון התחילו לי כאבים חזקים בחלק העליון של הבטן. כאבים של מתיחה חזקה מאוד, ממש כאבים פיזיים בעור והרגשה כאילו הבטן עומדת להתפוצץ...
כל בעיטה של העוברית (היא במצג ראש) הופכת להיות ממש כואבת פיזית....
אני מורחת שמן ומנסה לעסות מעט את המקום... אך זה עדיין כואב מאוד בעיקר בשעות אחה"צ והערב.
האם זה נשמע לכם תקין? האם יכול להעיד על בעיה כלשהיא?
המזכירה של הרופאה שלי אמרה שכדאי לעשות אולטראסאונד אבל שזה לא נשמע דחוף... (וכמובן שאין בכלל תורים לשבועיים הקרובים). האם כדאי לפנות למוקד?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן מתוחה מאוד וגדולה יחסית - תגובה
ד''ר גדעון נגר13/11/2010אם עדין אכן יש כאבים עזים יש לפנות למוקד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקררות-דחוףקרן 3211/11/2010
שלום
אני בשבוע 27 ומקוררת עם כאבי גרון אני בחרדה שיזיק לעובר מה עלי לעשות? בבקשה תעזרו לי.... האם זה יכול להזיק לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקררות-דחוף - תגובה
ד''ר גדעון נגר13/11/2010התקררות אינה מזיקה לעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ברזל אקטיפרין-פקרן 3211/11/2010
שלום
אני בשבוע 26 והמליצו לי לקחת ברזל אקטיפרין-פ ברזל,חומצה פולית וסרין
מותר לי לקיחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת ברזל אקטיפרין-פ - תגובה
ד''ר גדעון נגר13/11/2010כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר מניעהשני11/11/2010
שלום,
הוסת שלי מאחר כבר ב-4 ימים ובדיקת הריון ביתית הראתה תוצאה חיובית. זה החודש הראשון שאני לא מונעת הריון, עד עכשיו מנעתי 9 חודשים עם מדבקות אורה והרופאה אמרה לי שכדאי להכנס להריון אחרי וסת טבעית אחת לפחות, למה? האם זה קריטי? הייתי בטוחה שיקח לפחות כמה חודשים עד שהשפעת המדבקות תחלוף
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר מניעה - תגובה
ד''ר גדעון נגר13/11/2010מזל טוב אין סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)