מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף..דימום פנימיאלה16/11/2010
שלום רב,
אני בשבוע 8+2 ועשיתי אולטרסאונד ראשון ובו התגלה "איזור היפואקוגני היכול להתאים לאיזור דימום במימדים 14X25" יש לציין שנצפה דופק בעובר והוא מתאים לשבועות ההריון.
השאלה שלי האם יש מה לעשות על מנת שהדימום יעלם? הייתי היום אצל הרופא והיא מאד הלחיצה אותה כשאמרה שהדימום הזה יכול לקחת את הספקת הדם מהעובר.
האם יש תרופות\זריקות שאפשר לקחת על מנת לצמצם את הדימום? נקודה נוספת שלא היה לי דימום חיצוני והוא רק נראה ב US.
תודה מצ"ב התמונה של הדימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
אלה16/11/2010???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף..דימום פנימי - תגובה
ד``ר איילון לחמן16/11/2010שלום.
אכן הצפה אזור דימום בחלל הרחם. השאלה באם הדימום פעיל או יותר סביר שמדובר בבדימום שהחל ונפסק. הדבר דורש מעקב והשגחה צמודים.גשי להיבדק אצל רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!! בדיקת הריון ביתיתדוד15/11/2010
עשיתי בדיקת הריון ביתית ויצא חיובי, יום למחרת עשיתי שוב בדיקה ויצא שלילי...
מה זה אומר?!?!?
אני בלחץ!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה
חוה16/11/2010במקום לחכות לתשובה, יותר קצר ומועיל - לכי לעשות בדיקת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חלשhhh15/11/2010
שלום רב!
אני בת 26.5 לקחתי פוסטינור לפני 5 חודשים היו לי 2 מחזורים אחרי 31 יום ו 36 יום אח"כ התחיל לי משהו מוזר כבר 3 מחזורים : הם הגיעו כל 27 , 28 יום אבל התחיל קצת דימום ואז הפסקה או מעט מאוד דימום כל יום ואז פתאום התחיל המחזור כרגיל 7 , 8 ימים
אבל הבעיה עוד יותר היא שביום רביעי שעבר קיבלתי שוב מחזור אחרי 24 יום וכבר 5 ימים הוא חלש כל יום יש לי מעט דימום ועד עכשיו לא קיבלתי כמו תמיד אני מאוד מאוד מודאגת!!!
הבנתי שהשפעת הפוסטינור נעלמת אחרי המחזור הראשון שלאחר נטילת הפוסטינור אבל אולי הגוף שלי רגיש ועד עכשיו זה ממשיך להשפיע? כי תמיד יש יוצא מן הכלל
אני יודעת שתגידו לי ללכת לרופאת הנשים שלי ואני אלך אבל לבנתיים אני מאוד מודאגת איך זה שהמחזור שלי פתאום כ"כ חלש כי אני מעונינת להיכנס להריון
אני לא נוטלת גלולות
אשמח לקבל מענה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
hhh15/11/2010אני נוטלת רסיטל יכול להיות שזה גם השפיע על המחזור ולגרום למחזור חלש פתאום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח מאוד מאוד למענה תודה
hhh16/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים?
hhh18/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור חלש - תגובה
ד''ר גדעון נגר19/11/2010אין סיבה לדאגה
אכן עליך לפנות לרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפר בראעיסא15/11/2010
שלום
אני בשבוע 19 להריון עשיתי סקירת מערכות והתוצאות היו תקינות אך נצפה chorioid plexus cyst 19\5 בחדר השמאלי
נא לראות לי את המשמעות של התוצאה
ומה מומלץ לעשות כי אני ממש בלחץ וחרדה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפר ברא - תגובה
ד``ר אריה לידור15/11/2010שלום לך
ממצא של ציסטה CPC הוא ממצא לא נדיר שאינו טומן בחובו סכנה בד"כ. ציסטות אלו נעלמות עם התקדמות ההריון. במידה והסקירות תקינות וההתפתחות העוברית ומהלך ההריון תקינים הייתי מציע לחזור על הבדיקה ולצפות להעלמות ציסטה זו. במקרים נדירים במידה ולא נעלמת היא מלווה בתסמונת 18 עוברית ששכיחותה קטנה ביותר ולשם שלךילתה יש לבצע דיקור מי שפיר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכפר ברא
עיסא16/11/2010תודה
יש צורך בייעוץ גיניטי? או כדאי רק לעקוב אחרי הסיסוה בבדיקה חוזרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכפר ברא
עיסא18/11/2010תודה
יש צורך בייעוץ גיניטי? או כדאי רק לעקוב אחרי הסיסוה בבדיקה חוזרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהסיון15/11/2010
שלום רב,
אני בשבוע 16 להריוני וסוג דמי הוא -O ונזכרתי שממש בתחילת ההריון היו לי מין הפרשות חומות כאלה למשך כמה ימים
האם הייתי צריכה לקבל חיסון אנטי די? ואם כן ולא קיבלתי אז מה הסיכון של זה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
הסיכון נמוך ביותר היות והיית בתחילת ההריון . בכל מקרה בהמשך אם יופיעו דמומים מומלץ לבצע ANTI D
בהצלחה
ד,ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס לאורך הבטן?עדי15/11/2010
האם מין העובר קובע אם ייצא הפס לאורך הבטן?
אני בשבוע 18 עם בן ועדיין לא יצא לי פס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס לאורך הבטן? - תגובה
ד``ר אריה לידור15/11/2010שלום רב
אין שום קשר לפיגמנטציה של הבטן למין העובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק עוברימיטל15/11/2010
שלום אני בת 36 שבוע 9 להריון.
ב7.11 ניצפה דופק עוברי.
אתמול הלכתי לרופא מיכוון שכל השבוע היו לי הפרשות חומות ולעיתים דמיות+כאבי בטן
בשבת שעברה .
אתמול הרופא ביצע לי אולטרסאונד ולא ראה דופק עוברי, נשלחתי לבצע אולטרסאונד נוסף וגם שם לא מצאו דופק עוברי.
השאלה שלי היא אולי יש טעות או שהיה להם קשה לראות ולכן זה נראה כאילו אין דופק.
אם הרופא היה מודע לדימומים שהיו לי, לא היה ניתן להציל את העובר בדרך כול שהיא?
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק עוברי - תגובה
למרבה הצער כפי הנראה מדובר בהפלה טבעית מוקדמת. לא קיימות דרכים למנוע זאת. יחד עם זאת היתי מציע תמיכה הורמונלית בהריונך הבא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות בהריוןליאת15/11/2010
האם איחור בווסת של יומיים זה שבוע 4 וחצי ווסת אחרונה ב13.10.10 והאם זה הגיוני שלא מרגישים עדיין בחילות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות בהריון - תגובה
לא תמיד חשים בסימני הריון כגון בחילות גם כשההריון תקין ומתפתח היטב.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון במצב של סוכרתראובן15/11/2010
אני שואלת לעתיד, כרגע אני בת 16 עם סוכרת נעורים, מזריקה לנטוס פעם ביום ודיאטה וזה עוזר לי לשמור על איזון, רציתי לשאול מה יקרה אם ארצה להיכנס להריון בעתיד, הם אצטרך טיפול כלשהו בנוסף ללנטוס ע"מ לשמור על איזון או שמספיק להמשיך מה שאני עושה כרגע. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון במצב של סוכרת - תגובה
אין כל מניעה שתהרי עם סכרת נעורים. בהריון תהיי במעקב מיוחד ויומלץ לך על הטיפול האופטימלי ( הנוכחי או אחר או נוסף) כדי להשיג איזון מטבולי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי כאב בשדיים שנעלם בשבוע 7ליאת15/11/2010
שלום,
אני בשבוע 7, הריון ראשון, ממש בהתחלה :)
כבר מעל שבועיים יש לי גודש וכאבים בחזה, אבל... ביומיים האחרונים הכאבים כמעט ונעלמו לגמרי...
מעבר לכך אין לי ולא היו לי אף תסמינים אחרים (לא בחילות, לא הקאות, לא כאבי ראש ולא כאבים בבטן התחתונה).
האם עליי לדאוג?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגידי תודה... זה בסדר גמור
שלי15/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי כאב בשדיים שנעלם בשבוע 7 - תגובה
לעתים סימני ההריון חלקם או כולם נעלמים גם כשההריון תקין ומתפתח. יחד עם זאת ממליץ שתבצעי בדיקת אולטרה סאונד לתקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות ודימומים קליםאלמוג15/11/2010
שלום,
לאחר 3 שנים של טיפולים, אחרי 5 טיפולי הפריה סוף סוף קיבלתי בטא חיובית ואני בהריון בשבוע 7 לאחר אולטראסאונד בו נפצה עובר + דופק.
השימחה מהולה בדאגות, מהסיבה שהחל מהשבוע ה-5 יש לי כל הזמן הפרשות חומות
ובימים האחרונים הופיעו גם מעט דימומים (שנראו בעיקר בניגוב).
חשוב לציין כי בכל בדיקת בטא שביצעתי - התוצאות היו טובות, ז"א הבטא עולה כל הזמן.
רציתי לדעת:
1. האם ההריון שלי בסיכון?
2. ממה נובעות ההפרשות החומות? האם זה קשור לכך שהחזירו לי 2 עוברים,
ושרק אחד נקלט (2 שקי הריון אבל רק אחד עם דופק)?
3. האם יש משהו שאני יכולה לעשות על מנת לשמור על ההריון היקר הזה?
תודה מראש.
אלמוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות ודימומים קלים
אלמוג15/11/2010שכחתי להוסיף, שאני משתמשת בנרות פרוגסטרון לתמיכה 3 פעמים ביום.
אני לא סובלת מכאבי בטן או מהתכווציות.
שוב. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות חומות ודימומים קלים - תגובה
הריון בתחילתו יכול להיות מלווה בהפרשות או דמומים קלים. במיוחד כאשר שק הריון אחד אינו מתפתח. בד"כ אם דמומים אלו מפסיקים אין להם משמעות רבה. יחד עם זאת ממליץ מעקב אולטרהסאונד תכוף למעקב תקינות העובר ואפשר לשקול תחילת תמיכה הורמונלית בהריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול בהריוןקארין15/11/2010
האם שתיית יין אדום בזמן הריון מסכן??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול בהריון - תגובה
לא כל עוד הכמות מוגבלת לעד כוס יין אחת ביום
בהצלחה
ד"ר אריה לידור
בהצלחה
דר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 30+5מורן15/11/2010
צהריים טובים,
מעל לשלושה חודשים שאני סובלת מכאבים בצלעות ימין.
אתם כבר השלמתי.
הבעיה היא שבחודש האחרון התלוו להם כאבים בשרירים באותו צד
והם מקשים עלי לקום מישיבה משכיבה או להתכופף
אלו כאבים חדים כמו מחטים
לא עובר לי וכואב כל הזמן ללא הפסקה
אני כבר דיי מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 30+5 - תגובה
מציע שתפני להבדק ובמידת הצורך לבצע צילום חזה שאינו מסכן את ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת המחזוראורטל15/11/2010
בוקר טוב
לפני כחודש התחתנתי וקיבלתי מהרופא כדורים לאחר את המחזור מפני שהוא היה צריך להופיע בדיוק ביום של החתונה. בכל אופן , קיבלתי את הווסת ב 26.10.10
וספרתי 12 יום מפני שאני ובעלי רוצים להכנס להריון .
השאלה היא : מתי אני אמורה לקבל שוב את הווסת ב26.11 או ב 17.11 כמו שהייתי מקבלת בדר"כ ? ביומיים האחרונים יש לי כאבים כמו בימי המחזור ובחילות קלות בשעות הבוקר . האם יכול להיות שאני בהריון ואני מרגישה תופעות לוואי בשלב כל כך מוקדם עוד לפני מועד קבלת המחזור ?
אשמח לתשובה
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת המחזור - תגובה
את אמורה לקבל את הוסת כחודש לאחר הקודם. התחושות שאת מתארת יכולות להתאים לתחושות שלאחר ביוץ אך גם לתחילת ההריון. חכי לוסת ובמידה ויתאחר מעבר למה שציינתי בצעי בדיקת הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאהליאת15/11/2010
וסת אחרונה בתאריך 28.9.10
בטא בשבוע 6+1 : 876 למחרת הלכתי לאולטרה סאונד וראו שק אחד בגודל 4X4 מתאים לשבוע 5 בערך לאחר 4 ימים (שבוע 6+5) שוב בדיקת בטא שיצאה: 4861 האם יש סיכוי לתאומים? זה לא קצת גבוה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה - תגובה
הערך הוא תקין. בתאומים הערכים גבוהים הרבה יותר ונצפים מספר שקי הריון ולא אחד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)