מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלוטת המגן בהריוןאני10/11/2010
שלום,
אתמול הרגשתי חולשה והגעתי למיון היה לי לחץ דם גבוה שירד מהר מאוד והסתדר,אחת הבדיקות שעשו לי- מיששו לי את הצוואר ונאמר לי שיש לי גוש בגרון וכנראה זה קורה בהריון כשיש הורמונים בגוףבמיוחד אחרי IVF שעברתי,נאמר לי שאפשר לבדוק את אחרי ההריון אני שבוע 10 כי אולי זה יעלם עד אז.
האם לעשות U.S או שאפשר לחכות עד סוף ההריון?יש סיבה לפחד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת המגן בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור11/11/2010שחלום לך
בוודאי שמומלץ לעקוב אחר גוש זה הן בבדיקה על ידי רופא הן באולטרהסאונד מכוון והן בבדיקת TSH.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטת המגן
אני13/11/2010שלום בלוטת המגן לפי בדיקות הדם תקינות עדיין צריך U.S?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 37נעמה10/11/2010
שלום,
אני בשבוע 37, הריון ראשון
רציתי לשאול האם לפני הלידה הבטן חייבת לרדת למטה או שיכולים להתחיל צירים גם כשהבטן עוד למעלה?
הבטן שלי גבוהה ובולטת (כך היא הייתה למעשה כל ההריון), כולם מעירים לי על כך ומבאסים אותי שאני לא אלד בקרוב
האם לוקח לבטן זמן לרדת או שזה יכול לקרות מהיום למחר? (נגיד מחר אני אקום עם בטן למטה?)
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסיון שלי
שירלי10/11/2010גם לי לא ירדה הבטן ועוד 3 שעות לפני הלידה אמרו לי שיש לי עוד זמן (זה היה ב38+5).
אני חושבת שזה די אישי. הבטן אמורה לרדת כי כאילו העובר מתכוונן לכיון תעלת הלידה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע 37 - תגובה
ד``ר אריה לידור11/11/2010שלום לך
שינויים במנח הבטן יכולים להתרחש מהיום למחר. אך גם במידה ולא קורה כל שינוי אין בכך לרמז על מועד הלידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטימליוליה10/11/2010
האם מותר לשתות אקטימל בהריון? ומה עם קפה נטול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר את שניהם
שירלי10/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקטימל - תגובה
אין חשש מלהשתמש ב 2 אלו בהריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תענו ליקרן 3210/11/2010
שלום
שמי קרן בת 32 בשבוע 26 להריון כל לילה נתפסים לי השרירים באגן בשני צדדים ובנוסף ברגליים מהברך כלפי מטה אבל בצד האחורי של הרגל
הרופאה המליצה לי לקחת: naveh pharma -פרג קרמפס בסטר- תכשיר להתכווצויות שרירים ואני רוצה לדעת האם מותר לנטול את התרופה אם אין שום נזק שיכול לגרום לעובר? או שעדיף שלא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרכז טרטולוגי
מיכל10/11/2010פשוט תתקשרי למרכז הטרטולוגי ותבררי לגבי התרופה הספציפית הזו
הם עונים שם מאד בסבלנות ויש להם מידע על כל התרופות המותרות/האסורות בהריון
תאמיני לי...שיגעתי אותם הרבה :)
זה הטל': 026243669
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו לי - תגובה
אינני מכיר תכשיר זה. האם תרופה? האם הומאופטי ? רצוי לבדוק את מרכיבי התרופה או התכשיר ולהתייעץ עם המרכז הטרטולוגי לגבי מרכיביו של תכשיר זה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנתריםמיקי10/11/2010
בוקר טוב,
אני בשבוע 6 להריוני השני ולבני בן ה10 חודשים יש אינטרפגו כאשר אני נותנת לו אנטיביוטיקה דרך הפה ומורחת לו משחת גנתרים על הפצעים. האם זה מסוכן שאני נוגעת בפצעים או במשחה האנטיביוטית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנתרים - תגובה
אין כל חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיקי11/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עובר מוזרותלימור10/11/2010
אני בשבוע 34, ללא בעיות מיוחדות ומרגישה את העוברית שלי זזה אבל מדי פעם יש לי תופעה ממש מוזרה - פתאום היא זזה בצורה מאוד מוזרה -ההרגשה היא כמו פעימות בקצב של לב רק בבטן, ובאזור מסוים (כל פעם אחר) וזה יכול להימשך כמה דקות ופעם אפילו נמשך כחצי שעה.זה ממש מפחיד וזה מרגיש כמו לב פועם (וגם רואים את הבטן באותו איזור קופצת בקצב קבוע. מה זה והאם זה נורמלי? נראה לי קרה לי בעיקר כששכבתי במיטה.. לפחות לא זכור לי שהיה גם בעמידה או בהליכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר מוזרות - תגובה
ד``ר אריה לידור11/11/2010שלום לך מה שאת רואה וחשה זה אלו תנועות העובר תנועות גוף גפיים ותזוזות שכל עוד קיימות ואל משנה אופיין זו ערובה לתקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית בזמן הריוןאורלי09/11/2010
שלום רב,
לפני מס' ימים גיליתי שאני ככל הנראה בהריון. ממש בהתחלה.
האם פעילות גופנית בחדר כושר עלולה להפריע, להזיק וכד' בתק' ההריון באופן כללי.
כמו"כ, האם יש שבועות מסויימים בהם צריך להיזהר יותר.
מאוד מאוד חשוב לי לדעת!
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית בזמן הריון - תגובה
רצוי להמנע מספורט תחרותי או ארובי . פעילות גופנית קלה - מתונה בהחלט מותרת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית בזמן הריוןאורלי09/11/2010
שלום רב,
לפני מס' ימים גיליתי שאני ככל הנראה בהריון. ממש בהתחלה.
האם פעילות גופנית בחדר כושר עלולה להפריע, להזיק וכד' בתק' ההריון באופן כללי.
כמו"כ, האם יש שבועות מסויימים בהם צריך להיזהר יותר.
מאוד מאוד חשוב לי לדעת!
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית בזמן הריון - תגובה
ד``ר אריה לידור11/11/2010שלום עניתי כבר לשאלה זו ואענה בשנית. במידה ומהלך ההריון תקין מותרת פעילות גופנית קלה- מתונה. יש להמנע מספורט תחרותי או התעמלות ארובית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת חלבון עובריme09/11/2010
שלום
אני בת 30
תוצאות שקיפות עורפית לפי גיל 1:847, לפי הבדיקה+ גיל 1:5295
תוצאות לפי בדיקת דם משולשת 1:14000
בסקירה מוקדמת נראה מוקד אקוגני בחדר שמאל
תוצאות בדיקת חלבון עוברי - AFP 1.19 MOM 47.5 IU/ML
HCG 1.33 MOM 41.2 IU/ML
U-E3 0.87 MOM 0.9 NG/ML
לפי הגיל והבדיקות 1:1669
האם התוצאות טובות? תקינות? או שיש סיבה לדאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת חלבון עוברי - תגובה
תוצאות מצוינות עם סיכון נמוך לעובר . ממליץ ביצוע אקו לב העובר בשבוע 24 ושקילת בצוע דיקור מי שפיר משום הממצא בלב
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדתאני09/11/2010
שלום,
אני בשבוע 10 והיום הלכתי ברחוב ולא היה לי אוויר,הייתה לי זיעה קרה,הרגשתי שאני עומדת כל רגע להתעלף,לבסוף הלכתי לבי"ח ובדקו לי לחץ דם והוא היה גבוה 96/155 ,בדקו לי אולטרסאונד והכל היה נראה טוב עם דופק,לחץ הדם ירד יפה ל 121/97 או 77 ,ונאמר לי שהוא בסדר.
עשו לי א.ק.ג והבדיקה הייתה טובה.
האם הכל בסדר? הם שלחו אותי מחר למלא בדיקות דם ובדיקות כליה וכבד,מה זה אומר?
הרופא ביקש שאערוך בדיקות לחץ דם על בסיס יום יומי.
אני מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפחדת - תגובה
ד``ר אריה לידור11/11/2010שלום רב
ערכי לחץ הדם שציינת אינם תקינים. יש לפנות לברור בדיקה וטיפול בהתאם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת טוקסופלסמהאירנה09/11/2010
שלום
אני מנסה להיכנס להריון ועשיתי בדיקות דם לבדיקת טוקסופלסמה.
התוצאות שהתקבלו:
Toxoplasma IgG IU/mL <0.125
Toxoplasma IgM Nonreactive
האם זו תוצאה טובה או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת טוקסופלסמה - תגובה
התוצאות תקינות ומלמדות על העדר חשיפה בעבר לטוקסופלזמה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות בבטן תחתונה לאחר אורגזמהשירי09/11/2010
שלום רב,
אני בשבוע 21 + 4, הריון ראשון (בת 27)
בשבועות האחרונים כל פעם לאחר אורגזמה (עקב יחסי מין מלאים או לא) אני מרגישה התכווצויות בבטן התחתונה, שנמשכות כמה דקות. זה די כואב, אבל אחרי כמה דקות עובר.
בבדיקת סקירת מערכות מאוחרת שביצעתי אתמול הכל תקין, אורך צוואר הרחם לפי דברי הרופא 'ארוך וסגור' ונמדד באולטרסאונד בטני - 45 מ"מ.
הרופא אמר שהכל תקין. כאשר סיפרתי לו על ההתכווצויות הוא אמר שזה לא טוב, ועלול להביא ללידה מוקדמת. שאלתי אותו אם כך האם עלי להתנזר לחלוטין - והוא ענה בחוסר סבלנות שלא נראה לו שנעים ללדת בשבוע כזה.
כמובן שאם יש בכך סיכון אמנע מקיום יחסים ומאורגזמה, - אך רציתי לדעת האם זו חוות דעת רווחת, גם כאשר הכל תקין - להתנזר מיחסים עקב ההתכווצויות הבטניות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצויות בבטן תחתונה לאחר אורגזמה - תגובה
התגובה תקינה פיסיולוגית ואינה מדאיגה. אם ההריון הזה היה בסיכון ללידה מוקדמת ( ירידת מים, פתיחה, צירים ) הייתי מייעץ לך לא לקיים יחסים. בשלב זה כל עוד מהלך ההריון תקין ללא גורמי סיכון ( אורך צוואר ופתיחה) אין סיבה שתמנעי מקיום יחסי מין.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה רגילה לאחר קיסריענבל09/11/2010
שלום אני בשבוע 40 לקראת לידה שניה. בלידה הראשונה עברתי ניתוח קיסרי חירום בשבוע 41 בגלל מצוקה עוברית וחוסר התקדמות של הלידה. רציתי לקבל את דעתכם, האם בשלב כזה של ההריון הסיכוי לקיסרי גדל? האם כדאי לי לקבוע כבר תאריך לקיסרי או להמשיך להמתין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה רגילה לאחר קיסרי - תגובה
ד``ר אריה לידור11/11/2010שלום רב
בעקרון אפשר ללדת לידה רגילה לאחר ניתוח קיסרי. חשוב להכיר את פרטי ההחלטה שהובילו לניתוח הקודם : באיזה שלב בוצע מה גודל העובר שייולד מה היה מיקומו בטרם הניתוח וכ"ו ועל פי כך להחליט
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרהדנה09/11/2010
היי, חדשה כאן
בת 33. נכנסתי להריון לאחר הזרעה ראשונה, זריקת אוביטרל יום לפני. בדיקת דם בוצעה 13 יום לאחר ההזרעה, תוצאה - 321 IU/L
הרופא שלי אמר שזה מאוד גבוה וביקש שאחזור על הבדיקה. כעבור ארבעה ימים (17 יום לאחר ההזרעה) התקבלה תוצאה, 2751
אני יודעת מה ההשלכות של בטא גבוהה לעיתים. אני בשבוע 4+4, אין לי שום כאבים או דימום. הלכתי היום בבוקר (18 יום לאחר ההזרעה) למכון לבריאות האישה והטכנאית לא ראתה שק הריון, וגם אמרה שאולי יש לי רחם דו-קרני. מישהי יכולה לתרום מהניסיון שלה ולהסביר לי מה קורה כאן בדיוק?
כמובן שאטלפן לרופא שלי היום יותר מאוחר, כשהוא יהיה במרפאה, אבל עד אז...קצת משתגעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעזרה - תגובה
כל עןד ישנה עליה יפה בערכי הביטא קיימת התפתחות ההריון. בערכים שציינת עדיין לא ניתן לראות עובר או דופק עוברי. לכן מציע לך לבצע בדיקת אולטרה סאונד בעוד כשבוע
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עוברמיכל09/11/2010
יש לי עוברית קטנטנה בבטן
אני בשבוע 26
שאלתי נוגעת לתנועות העובר - לעיתים הן מאד חזקות ומרגישות כמו לחצים מבפנים. הבטן מתקשה וזזה מצד לצד
האם זה מצב סביר? האם זה הגיוני שלקטנה שלי יש כל כך הרבה כח והיא דוחפת בצורה כל כך מורגשת וחזקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר - תגובה
לעצם אופי התנועות אין חשיבות. יש חשיבות לעצם קיומן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)