מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום בהריוןמיטל08/11/2010
שלום
אני בהריון בשבוע 8 , מזה 3 ימים יש לי הפרשות חומות , אתמול ביצעתי אולטרסאונד , ניצפה עובר ודופק ונאמר לי שהכול תקין.
כמו כן ניגשתי לרופא והוא אמר שהכול בסדר, היום בבוקר ראיתי הפרשה יותר אדומה .
האם באמת הכול תקין ואין סיבה לדאגה?
ממה נובע דימום או הפרשות חומות?
האם עלי לנוח ולא לבצע כול פעילות?
אודה לכם על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור08/11/2010שלום רב
דימןום בתחילת ההריון די שכיח. רצוי להמשיך ולעקוב על יד י אולטרהסאונד . ממליץ נטילת משטח פאפ
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרות אגיסטןTAL08/11/2010
שלום,
האם ניתן להשתמש בנרות אגיסטן ובמשחה בהריון? כרגע אני בשבוע 5 להריון,עדיין לא ביקרתי אצל רופא הנשים,נקבע תור לשבוע הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרות אגיסטן - תגובה
אפשר ללא כל חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון בהריוןאורנה08/11/2010
האם דיכאון קשה לאם בתקופת הריון עלול להזיק לעובר בדרך כלשהיא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון בהריון - תגובה
כן . לדכאון שאינו מטופל יכולות להיות השפעות פרט עלייך גם על מהלך ההריון התקין וייתכן ואף על היילוד לאחר הלידה. פני לטיפול
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריוןשירה08/11/2010
שלום!
אני בתחילת ההריון(שבוע 8) ובשבוע האחרון מספר פעמים בערב חשתי בנימול חזק בכפות הידיים עד שעבר , זה הריון שני ובהריון הראשון חשתי בנימול רק בשלבים המתקדמים.
האם זה מצביע על בעיה כלשהי?
שאלה נוספת: אני נוטלת ויטמינים פרנטל - האם בשלב זה של ההריון זה מספיק? או שצריך בנוסף ברזל עם חומצה פולית.
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת הריון - תגובה
עלייך לפנות לנאורולוג כדי לבדוק את סיבת הנימול. פרנטל בשלב זה של ההריון מספק
בהצלחה
ד"ר אריה לידור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליית פתח - האם מותר.......סיון08/11/2010
האם מותר לקיים יחסי מין כשיש שליית פתח??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליית פתח - האם מותר....... - תגובה
אם שליית הפתח מלאה עדיף שלא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקלול תוצאות חלבון עוברי ושקיפותמודאגת07/11/2010
שלום,
בת 33 בהריון ראשון. מנסה להבין את הסיכון הסופי לתמונת דאון...
-סיכון לפי הגיל 1:531
-הסיכון לפי השקיפות העורפית (1.3 ממ בשבוע 12) הוא 1:3300
-סיכון לפי שקיפות בשילוב עם הבדיקות הביוכימיות והגיל 1:6800.
(PAPP - 1.68, HCG - 1.33 )
-סיכון לפי התבחין המשולש בשילוב הגיל 1:478
(AFP - 1.15, HCG - 2.04 , E3 - 0.95 בשבוע 16.5).
האם התוצאה בפלט המתקבל במכבי עבור התבחין המשולש כוללת את תוצאת השקיפות? (רשום "סיכון מחשב לפי גיל ובדיקות ביוכימיות" אבל לא מצויין בפירוש אילו בדיקות למרות שעושה רושם שמדובר רק על תוצאות התבחין המשולש ללא השקיפות).
והשאלה המרכזית היא - מהו הסיכון הסופי והאם לאור הנתונים מומלץ לבצע דיקור?
תודה,
המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקלול תוצאות חלבון עוברי ושקיפות - תגובה
ד``ר אריה לידור08/11/2010שלום לך
על פי כל התוצאות הסיכון שלך לתסמונת דאון נמוך. לא חייבת עקב כך לבצע הבדיקה. אך אם מעונינת יכולה לבצעה למען השקט הנפשי שלך.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהרעות07/11/2010
שלום!
אני בהריון, שבוע 19. כבר כמה זמן אני סובלת מכאבים די חזקים באזור המפשעה. המוזר הוא שזה דווקא אחרי מנוחה. זה מקשה עליי בהליכה, אני מרגישה שהמקום כאילו נמתח. האם זו בעיה? מה עליי לעשות?
אשמח לתשובה מהירה, תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
עלייך להבדק על ידי כירורג לשלילת בקע מפשעתי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת חלבון עוברי גבוליתרוזה07/11/2010
אני בחורה בת 35.6 נמצאת השבוע 19 ו- 4 ימים, בתוצאות בדיקת החלבון עוברי שקבלתי רשום שילוב של גיל ובדיקות 1:780 שילוב של גיל 1:306 תוצאה נוספת שהופיע כגבולית הנה AFP 2,00 כאשר בתחום הנורמה ל- MOM, רשום 1.99 רופא אנשים שלי נמצא בחופשה בחו"ל ומקופת החולים ביקשו ייעוץ גנטי הרופא המייעץ הציע להקדים את בדיקת הסריקה המורחבת וכך עשיתי בסריקה הכל תקין ברצוני לשאול האם כדי לי לשקול בשנית את ביצוע בדיקת מי השפיר.
ברצוני לציין שזהו הריון השלישי שלי יש לי 2 ילדים מקסימים ובריאים
השמח לקבל תשובה בהקדם כי לי הבנתי אין לי זמן רב לביצוע הבדיקה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת חלבון עוברי גבולית - תגובה
גם גילך גם התוצאות וגם הסיכון מצדיקים ביצוע דיקור מי שפיר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וויטמינים ושאר תרופותליאת07/11/2010
שלום,
אני נמצאת בתחילת הריון- לפי חישוב שלי בשבוע 6.
אני נוטלת חומצה פולית+ גלוקופאג' (בגלל שחלות פוליציסטיות וטיפולי פוריות)+ רבע כדור פאקסט (עקב התקפי חרדה לפני המון זמן)
ברצוני לדעת מה כדאי עכשיו לעשות מבחינת המשך התרופות או הפסקתם
וגם מתי ואיזה וויטמינים כדאי להוסיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וויטמינים ושאר תרופות - תגובה
גם גלוקופאג וגם חומצה פולית ניתן להמשיך . לגבי פאקסט רצוי שתפני ליועץ טרטוגני לגבי בטיחות תרופה זו בהריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידדור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חודש ראשון להריוניאור07/11/2010
היי אני בחודש הראשון להריוני.
הרופאת נשים שלי המליצה לי להפסיק עם החומצה הפולית ולעבור לשתות כדורי ברזל בשם פרג'נטלי שיש בהם 1 מ"ג חומצה ]ולית האם זה הגיוני??שמעכשיו עליי להפסיק לשתות את החומצה הפולית אף על פי שהיא נמצאת בכדורי ברזל הללו?
בברכה אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודש ראשון להריוני - תגובה
אין צורך להרבות בחומצה פולית. אם קיים בתכשיר הברזל אפשר להפסיק את זה שאת נוטלת ולהמשיך רק בתכשיר ההמכיל שילוב חומצה פולית וברזל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט בזמן ההריוןטוני07/11/2010
שלום,
האם אפשר ללכת לקיר טיפוס מתחילת ההריון אם לפני ההריון טיפסתי קצת לפני זמן מה, אבל עשיתי ספורט אחר כמו ריצה ומשחקי כדור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט בזמן ההריון - תגובה
אפשר לבצע פעילות גופנית בהריון רק בתנאי שאינה ספורט מסוכן או תחרותי או ארובי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע 19קארין07/11/2010
היי דוקטור ,
אני בשבוע 19 להריון,
הבעיה היא שמתחילת ההריון לא עליתי במשקל ואפילו לא גרם!
אני מידי שבוע נשקלת -המשקל עומד על 51.7 לפעמיים 51.8 לא מבינה מדוע אני אוכלת כרגיל 3 ארוחות ביום.
הם זה נשמע תקין או שה לא חייב לעלות במשקל בשבועות אלו.
כמו כן בהריון הראשון היה לי שימן לאורך הבטן כהה,בהריון זה אין כלום
ממה זה נובע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שבוע 19 - תגובה
בהנחה שהדיאטה שלך מאוזנת את תצפי לעליתת המשקל בהמשך. הסימן שעל בטנך יכהה יותר לקראת סוף ההריון ולאחר הלידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להיריון - ???לין07/11/2010
שלום,
אני בת 23 והתחתנתי לפני שלושה חודשים וחצי ועדיין לא נכנסתי להריון. אני ובעלי מאוד רוצים תינוק. בחודש שעבר הייתי מאוד מותשת , עם בחילות, הפרעות בבטן ומצבי רוח דיכאוניים למדי- אני ובעלי חשדנו שיש הריון - בבדיקת הדם שעשיתי זה נראה שלילי ולכן, קיבלתי תרופות לזירוז הווסת ואחרי כמה ימים כבר הופיע הווסת. (זה היה בתאריך 21-10) לפי מה שהבנתי בין 12 ל 15 ימים אחרי שהווסת מגיע מתקיים הביוץ ובימים האלה יש סיכוי גדול מאוד להיכנס להיריון. וכך עשינו אני ובעלי. השאלה: אני אדע אם אני בהיריון רק בחודש הזה במידה ויהיה איחור, עד אז אם נקלט משהו אני אמורה להרגיש משהו מסויים? האם אני צריכה לחשוש מהתאמצות יתר או כל פעילות אחרת? - אני נוטלת חומצה פולית כבר יותר משבועיים בקצת - האם זה מגביר את הסיכוי שאני איכנס להריון?
מחכה בקוצר רוח לתשובה ממך,
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עונה לך בנתיים עד שהרופא יענה
ליאת07/11/2010אם המחזור שלך הוא בן 28 יום ביום ה14 מהיום הראשון של המחזור אמור להופיע הביוץ. אם המחזור שלך שונה גם הביוץ משתנה. הייתי ממליצה (לא כמומחית) שמהיום ה12 תתחילו לקיים יחסים יום כן יום לא.
לגבי תחושות- אצל כל אחת יש תחושות שונות וכדאי לא להתעסק עם התחושות כי לפעמים זה סתם פסיכולוגי. כדאי פשוט לחכות לזמן הסמוך למחזור ואם לא מגיע בזמן לעשות בדיקה ביתית או יותר וודאי- בדיקת דם.
לגבי החומצה הפולית- אין קשר בינה לבין היכולת להכנס להריון. החומצה הפולית ניתנת כיוון שהיא נמצאה כמונעת מומים מסויימים אצל תינוקות אבל אין לה השפעת "קסם" אחרת.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניסה להיריון - ??? - תגובה
מציע שתמשיכי בנסיונותייך להרות. בכל מקרה של איחור בוסת בצעי בדיקת ביטא בתקווה שתוצאתה תהיה חיובית ותרמז על קיוןם הריון.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV בהריוןאורנה07/11/2010
היי
מחזור אחרון 31.8 (בד"כ סדיר)
אולטרסאונד 24.10 מראה גיל 6+6
אולטרסאונד 7.11 מראה גיל 8+6
בדיקת דם מ-27.10 הראתה:
CMV igG Positive>2.5
CVM IgM borderline
CMV AVIDITY 0.90 high avidity
האם צריך לעשות מי שפיר? מה התוצאות אומרות בדיוק? (לפני ההריון כחצי שנה היה לי IgG חיובי ו IgM שלילי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV בהריון - תגובה
על פי התוצאות נחשפת לוירוס לראשונה ( או פעם נוספת ) רחוק בעבר. לכן אין סיכון לעובר. ממליץ לך לחזור על בדיקה זו בהמשך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת מידע
אורנה08/11/2010נכון. מבדיקת דם לפני חצי שנה (4.6.2010) היה לי CMV IgG חיובי ו CMV IgM שלילי
זה שיש עכשיו IgM חיובי -וקודם היה שלילי- לא מסוכן? (שכחתי לציין פרט זה)
הרופאת נשים המליצה על מי שפיר
אודה לתשובתך הנוספת
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה חוזרת - מאתמול
אורנה17/11/2010תודה רבה על התגובה הקודמת.
עשיתי שוב בדיקת דם אתמול במעבדות תה"ש: (16.11.2010)
IgG חיובי
IgM שלילי
האם זה מבטיח שההדבקה לא היתה בהריון ושאין סיכון לעובר?
האם ומתי כדאי לחזור על הבדיקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בבטן תחתונהקרן07/11/2010
אי בשבוע 26 ויש לי לחץ שנמשך בבטן תחתונה או ברחם לא ממש יכולה להבחין היתי אצל רופאת נשים אמרה שהכל בסדר וצריכה לנוח ולא להתאמץ אך יש לי חששות ואני דואגת האם הלחץ הזה טבעי?
תודה קרולין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי זה קצת יעזור..
בת אל07/11/2010אני בשבוע 24 וגם לי יש כאבים ולחץ בבטן התחתונה.
למיטב ידיעתי זה נורמלי משום שהרחם כל הזמן גדל.
האמיני לי שאם משהו לא היה תקין,לא היה לך ספק :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ בבטן תחתונה - תגובה
לחצים בשבועות אלו חייבים בבדיקה לשלילת צירים. ממליץ ביצוע מוניטור צירים בדיקה וגינלית לאורך צוואר הרחם ואף אולטרה סאונד לאורך צוואר הרחם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדר' אריה
קרן 3208/11/2010שלום דר' אריה ותודה על עזרתך עשול לי בדיקה ויגינטלית אך לא ביצעו אולטרסאונד ומוניטור בבדיקה היה הכל תקין מה אתה חושב שיש סיכוי לצירים מוקדמים? אם חס וחלילה כן איך פועלים? אני די לחוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)