מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחוצה מאודדורוש12/04/2010
אני שבועים אחרי הלידה
לפני כמה ימים התחזק לי מאוד הדימום
היום בשעה 3 ככה התחילו לי כאבים בנרתיק ובמיקלחת יצאו לי גושים של דם כמו כבד וזה ממשיך ועדין כואב לי
מה אני יכולה לעשות העם זה נורמלי
יש לי רופא רק ביום רביעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשי להבדק
ד''ר דורון רוזן12/04/2010בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהTALI12/04/2010
אני בשבוע 28+5. היום הייתי בבדיקת מעקב שיגרתית אצל הרופאה. התוצאות הם:CM BPD-7.13,
HC-26.39CM , AC -22.12CM ,FL-4.87CM רציתי לדעת אם זה תקין. היא אמרה שהיא קצת קטנה וקבעה לי תור עוד 3 שבועות אז נלחצתי קצת.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם היא אמרה
ד''ר דורון רוזן12/04/2010שהעובר מעט קטן אז זה בדיוק המצב. ביקורת אחרי 3 שב' הגיונית ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US שחלות ורחםגל12/04/2010
שלום
להלן תוצאות של בדיקה מלפני 4 שנים (גיל 19). רציתי לדעת האם תקין, הא העובדה שמדטבר בשחלות פוליציסטיות יקשה עליי להיכנס להריון בעתיד והאם בUS נוסף יהיו תוצאות שונות לאחר הזמן שעבר מאז...?
רחם בגודל ובמרקם תקינים
עובי רירית רחם- 6 מ"מ
שחלה ימנית במימדים 41X20X47 מ"מ
שחלה שמאלית במימדים 36X22X41 מ"מ
הודגמו מספר רב של זקיקים זעירים בדופן השחלות.
האם העובדה שהייתי במחזור באותו זמן שינתה את התוצאות?
אשמח לתשובה!
תודה רבה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני לפורום פריון
ד''ר דורון רוזן12/04/2010בכל מקרה US עתיק אינו רלוונטי ועלייך לבצע בדיקה חדשה בכל מקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVמיכל12/04/2010
אני בהריון לאחר 3 שנים IVF, כרגע בשבוע 9.
בבדיקות דם שעשיתי לאחר כניסה להריון התקבלו התשובות הבאות:
cmv igg - negetive
cmv igm - חיובי חלש
cmv igm additional assay - negetive
אנא עזרתך בפיענוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
ד''ר דורון רוזן12/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי חוששתלירון12/04/2010
היי אני בשבוע 20+2 לאחר ivf עם עובר 1 ביצעתי סקירת מערכות מוקדמת והרופא אמר כי הוא רואה מוקד אקוגני בלב וכי אין מה לחשוש לאחר מכן ביצעתי בדיקת חלבון עוברי שתוצאותיה הם : חלבון עוברי msafp
1.36 mom
45.90 ng /ml
גונדוטרופין שליתי hcg
2.38mom
44.30 iu/ml
אסטריול בלתי קשור ue3
mom 0.62
ng/ml 0.73
הסיכון לתסמונת דאון במועד הלידה עפ'י גיל בדיקות 1:414
לפי הגיל בלבד 1:1412
תוצאות בתחום הנורמה
מה אומרת הבדיקה האם יש ממה לחשוש ? אודה לתשובתכם בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בסך הכל
ד''ר דורון רוזן12/04/2010קיים סיכון מעט מוגבר לתסמונת דאון. הייתי שוקל בחיוב דיקור מי שפיר ובכל מקרה פונה לייעוץ גנטי מסודר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל....
לירון13/04/2010מה הסיכוי לתסמונת דאון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לשים טמפון אחרי ניתוח קיסרשירי12/04/2010
שלום רב, אני שמונה ימים לאחר ניתוח קיסרי ורציתי לדעת מכיון שהלידה לא הייתה וגינלית האם מותר לי לשים טמפון על מנת לספוג את הדימומים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיף תחבושות
ד''ר דורון רוזן12/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוניטור דחוףלי12/04/2010
שלום ,
הריון ראשון שבוע 36 אתמול ביצעתי מוניטור במרפאה אשר הראה דופק מואץ בין 170-215
כמו כן לאחר כחמש דק' הדופק הואט וחזר לנורמה ז"א בין 139-156 .
הרופא שלח אותי לחדר לידה על מנת לברר זאת ובחדר לידה המוניטור נע בין 122-151
ממה נובע מצב של דופק מהיר_(טכיקרדיה)?
האם זה מסוכן ?
מה ניתן לעשות דואגת ומודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למספרים
ד''ר דורון רוזן12/04/2010עצמם בלבד אין משמעות בקריאה של מוניטור, זה כמו שתגדירי דופק ותשאלי על א.ק.ג. לצערי לא ניתן להשיב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לירידת מיםחנה12/04/2010
בת 19.5, הריון ראשון, שבוע 27.
בשבועות האחרונים התחתון שלי רטוב יותר מהרגיל. קשה לי לקבוע אם אלו הפרשות, שתן (סיכוי נמוך אצלי) או מי שפיר. ניסיתי להחליף תחתון ולשכב על הצד למשך כחצי שעה אך הוא נשאר יבש.
יש לציין שלאמא שלי יש סיפור של ירידת מים ולידת פג בתחילת שביעי.
קבעתי תור לרופא שלי, אך יש תור רק עוד שבועיים. האם יש סיבה מוצדקת לפנות למיון עקב זה, או עדיף לקבוע תור לרופא אחר מוקדם יותר? עד כמה הדבר מסוכן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
12312/04/2010הי חנה
אני לא מבינה גדולה בהריון כי אני רק בהתחלה, אבל אם את מודאגת אז תיתקשרי לרופא המטפל בך ותדווחי על בעיה ומיד יקבלו אותך. אין סיבה לחכות כל כך הרבה זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי GLUCOSE(סוכר)לורין11/04/2010
יש לי שאלה לגבי GLUCOSE היום ביצעתי בדיקת דם
ויצאה לי תשובה של 74 MG/BL מה זה אומר ?
בבקשה תעזרו לי אני בהריון ראשון ואני לא יודעת כלום
ממש כלום
ואני בשבוע 13 להריוני
אודה לכם אם תענו לי על שאלתי שיהיה המשך יום מקסים ועבודה נעימה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליז תענו לי
לורין12/04/2010למה לא עונים לי דחוף לי פליז אני יודעת שעבודתכם חשובה ויש מלא פניות וחוץ מזה יש עבודה אחרת אבל חשוב לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקין להפליא
ד''ר דורון רוזן12/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מרובה עוברים!שרית11/04/2010
שלום רב,
הופנתי לפרופסור ליפיץ בתל השומר לצורך הפחתת עוברים (יש לי חמש עוברים עם דופק)
אודה מאוד על התשובה המהירה כי אני כבר צריכה לקבוע אצלו תור והבנתי שהוא עמוס מאוד..
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף..
שרית12/04/2010אני צריכה מס' טלפון של פרופסור ליפיץ..
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוב אני רואה בפורום הזה לא עוניםנועה11/04/2010
יאללה לא עונים לי כל היום אני עוברת פורום אחר, ללא המלצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסכימה
12312/04/2010לא רק שהם לפעמים לא עונים אני כבר קיבלתי תשובה ממש מזלזלת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןדניאלה11/04/2010
גיליתי שאני בהריון אחרי כשבועיים איחור במחזור,
יש לציין שאני מטופלת ביחידה להפריה חוץ גופית ועברתי טיפול החזרת מוקפאים שלא צלח,
ההריון הנכחי ספונטני,יש לי ילד 1 בן שנה וחצי מהפרייה חוץ גופית
ההריון הנכחי:בטא מהיום 4700 תאריך וסת אחרון:27 לפברואר
בבדיקת אולטרסאונד נצפה שק הריון בגודל 6 מ"מ
האם זה תקין?באיזה שבוע אני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
דניאלה13/04/2010?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן העליונה באזור הקרוב לחזהנועה11/04/2010
שלום רב
אני בשבוע ה27 להריון, ראשון. אני בת 31 עד כה הריון תקין. כבר תקופה של כמה שבועות אני מרגישה שיש לי כאב מתחת לחזה , באמצע, תחילה חשבתי שזה יכול להיות מהחזייה ,אך שללתי זאת לאחר שהלכתי מספר ימים ללא חזייה. היום בבוקר הייתי אצל האחות, לאחר שקראתי שזה יכול להיות אחד התסמינים לרעלת הריון היא מדדה לחץ דם הוא תקין ואין חלבון בשתן. וכעת נותרתי עם הדאגה. התור לרופא עוד מספר ימים רק ורציתי לדעת אם זה צריך להדאיג אותי, ממה יכול להיגרם כאב כזה (אני מרגישה תנועות עובר כרגיל) והאם מסוכן לחכות לפגישה עם הרופא ויש לפנות דחוף לעזרה למיון. אין בעברי היסטוריה של מחלות לב וכדומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לכאבים בבטן העליונה אפשר תשובה
נועה11/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר גדולדקל11/04/2010
שלום, אני בשבוע 39 להריוני נשלחתי ע"י רופאת הנשים שלי למיון יולדות מכיוון שהעוברית שלי גדולה. לפי האולטרסאונד האחרון שערכו לי בבית החולים לפני כשבוע העוברית שוקלת כ-4200 . בבי"ח נשאלתי אם אני מעוניינת ללדת בלידה רגילה או בניתוח קיסרי וכמובן שהעדפתי את האפשרות הראשונה. ביום שני הקרוב אני צריכה לגשת שוב לבי"ח לביקורת ושם לאחר הערכת משקל חוזרת אולי יעשו לי זירוז. (ברצוני לציין כי אין לי סכרת הריונית ובלידה האחרונה שלי ילדתי תינוקת במשקל של 3670 )
שאלתי היא האם כדאי לחכות וללדת את התינוקת בזמנה או לבצע זירוז?האם יש איזה שהוא סיכון לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר גדול.
פרופ' אייל ענתבי11/04/2010שלום דקל.
ההחלטה על אופן הלידה כאשר משקל התינוק מוערך בכ-4200 ק"ג היא החלטה מורכבת שדורשת התייחסות למס' גורמים, קיים סיכון בניתוח קיסרי אך גם קיים סיכון של כליאת כתפיים בלידה רגילה.
יש להעריך את הסיכונים ,אלו מול אלו ,ולהגיע להחלטה פרטנית תוך שיתוף שלך בכל הנתונים.
זירוז הלידה במצבים אלו שנוי במחלוקת עקב הסיכונים להלן.
אני ממליץ שתתיעצי ותקבלי את כל המידע במקום בו את אמורה ללדת.
בהצלחה ובברכת לידה קלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בתחתית הבטןאמא10/04/2010
שלום, אני בהריון, שבוע 33 וביומיים האחרונים אני מרגישה פתאום לחץ בתחתית הבטן. ללחץ הזה מתלווים תחורים שלא היו קודם וכאבים בעת יחסי מין - כל זה לא היה קודם. האם זה תקין? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בתחתית הבטן.
פרופ' אייל ענתבי11/04/2010שלום רב,
בכל מקרה של לחצים בבטן תחתונה ,בשלב זה של ההריון ,כדאי ורצוי לגשת לבדיקת רופא הנשים שלך.
בכבוד רב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)