מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון עם מירנהיעל15/05/2010
אני אשה כבת 43. אמא לארבעה ילדים בוגרים. לפני מספר חודשים שמתי התקן מירנה (הייתי עם ההתקן חמש שנים ואז הוצאנו ושמנו חדש). חודשיים היו דימומים קשים למשך שבוע ואז נפסקו הדימומים. היה שקט 3 חודשים בערך. לפני 4 ימים, החל דימום קל שבקלים שגרם לי לחשוב שמדובר ב"שאריות" התאקלמות ההתקן ברחם. אך כעבור מספר שעות, נדהמתי לחוש שמשהו נפלט ממני וכשניגשתי לבדוק מהו אותו גוש שנפלט ממני - מצאתי על הפד לא פחות ולא יותר מאשר שקיק בהיר ושקוף שבתוכו היה עובר כבן 8 שבועות!!!! לאחר פליטת העובר דיממתי קשות למשך שעה שלמה שבה יצאו כרישי דם רבים ודימום לא סביר.
כשפסק מעט הדימום, מיהרתי למחלקת נשים וגם שם נידהמו למראה השקיק עם העובר שהבאתי להם. העובר נלקח לפתלוגיה ואני ממתינה לתוצאות ומימצאים.
באולטרא סאונד - נצפה חומר הריוני וכן החומר המופרש מההתקן, זה שבעצם דחה את ההריון בן ה 8 שבועות.
ההתקן עצמו לא נמצא. גם בצילום בטן - לא מצאנו את ההתקן, עד לרגע כתיבת שורות אלה הוא טרם נמצא...
למחרת עברתי גרידה בהרדמה מקומית בבית חולים סורוקה.
אני מעוניינת לשמוע חוות דעת של מומחים שיעזרו לי להבין מה אירע וכיצד הייתי בהריון 8 שבועות? מדוע דוקא בשלב הזה נפלט העובר? מה היה במשך 8 שבועות אצלי ברחם? היכן ההתקן? מה עלי לעשות כעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירנה.
ד``ר איילון לחמן16/05/2010שלום.
בהחלט מקרה סופר חריג.. בתאוריה ניתן להניח שההתקן נפלט באחד מימי הדימום.ואז נכנסת להריון,אשר נפלט מסיבה לא ברורה.לא ברורה לי הפיסקה שכתבת שבבדיקת העל קול נצפה החומר המופרש מההתקן.בכלמקרה את חייבת המשך מעקב צמוד ע"יהרופא הגינקולוג שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטקקוקוס בשתןחסוי14/05/2010
שלום. שבוע 25 ללא סמפטומים כלל, קיבלתי אוגמנטין 875 לטיפול ב- GBS בשתן אך אני מעט חוששת לקחת כי הבנתי שהוא יותר חזק ממוקסיפן פורטה. האם מסוכן לקחת מוקסיפן במקום אוגמנטין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר יואב פלד14/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק בשתןחסוי14/05/2010
מה יכולה להיות הסיבה לכך שבבדיקות שתן מתגלה חיידקGBS ולאחר מכן נעלם?(תרבית שלילית) האם מאוד חשוב לקחת אנטיביוטיקה בשבוע 13 גם אם אין סמפטומים של דלקת בשתן? מוקסיפן פורטה 500 למשך 15 יום מספיק יעיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשי מה שהרופא ימליץ
ד''ר יואב פלד14/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להיכנס להריוןרבקה14/05/2010
שלום,
אני (31 ) ובעלי (24) מנסים להיכנס להריון מזה 3 חודש'.
עשיתי בדיקת פרופיל הורמונלי ביום ה- 3 למחזור הכל תקין וגם אולטרסאונד לבדיקת זקיקים - תקין גם כן.
עשיתי את הבדיקות כי המחזורים שלי ( מאז שהתחלנו לנסות 3 חודש' ) לא סדירים, אני שמתי לב שמאז שבעלי התחיל לגמור בפנים המחזורים השתבשו, להלן התאריכים :23/3 , 15/4 , 4/5 - כפי שאתם רואים המחזורים קצרים .
לא היה לי בעיה במחזור בעבר , וכל הבירורים הרשומים מעלה נעשו ע"י רופא הנשים שלי ופיקוח.
שאלתי היא: מה יכולה להיות הסיבה לכך?
ז"א כבר נבדק שיש לי זקיקי ביוץ והפרופיל תקין, כמו כן ידוע לי ש 3 חודש' זה לא זמן קריטי , וכמובן שנמשיך לנסות, אני פשוט רוצה להבין מדוע?
אני מאוד מקווה שלא לקבל את המחזור החודש , ואם כן שלא יקדים לי.
אשמח לתשובה
תודה מראש
שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף משהו...
רבקה14/05/2010האם יש צורך בספירת זרע / בדיקת זרע לבעלי?
בעלי עשה בדיקה מסוימת ( לא ספירת תאים), הנה התשובות:
sperm culruter - normal flora of the skin
sperm microsc
erythrocytes 0-1
leukocyted 8-10
urine-culture : sterile culture
sg 1.03 sg
leucocytes er. negative
nittrite negative
ph urine 5.50
proteine ur 30.00 mg/dl
glucose urine normal
ketones negative
urobilinogen normal
bilirubin ur negative
erythrocytes negative
האם יש קשר בכלל לזרע ולהקדמת מחזור?
אני לא רוצה להישמע לחוצה, אבל רק להוריד דאגה
ולדעת שזה יגיע נוכח הנתונים שרשמתי פה ובהודעה הקודמת.
שכחתי לציין כי יש קיום יחסים מלאים 2-3 בשבוע כל החודש
מלבד שבוע הווסת.
תודה שוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לפי סדר כתיבת ההודעות?
רבקה15/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה למה יש הודעות שעונים לפני
נוי16/05/2010הודעות שנרשמו ?
טיפה סדר !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בטא- דחוף!רבקה14/05/2010
שלום וברכה,
יש לי בן בכור בן 10 וחצי חודשים, אני מניקה ועד לפני כחודשיים הייתי לוקחת סרזט.
עדין לא קיבלתי מחזור מאז הלידה.
בחודש האחרון התחלתי להרגיש תופעות מוזרות (בחילות, הבטן נפוחה, מחנק בגרון...) החלטתי לעשות בדיקה ביתית והתוצאה היתה שלילית (ניסיתי פעמים).
לא התייאשתי והלכתי לעשות בדיקות דם ותוצאת הבטא יצאה מאוד גבוהה- 59791
אני יודעת שזה אומר הריון, אך איזה שבוע אני בערך? והאם זה תקין שהבטא כ"כ גבוהה?
תודה מראש על תגובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצעי סונר ותדעי באיזה שבוע את
ד''ר יואב פלד14/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טובמאיה14/05/2010
שבת שלום לרופאי הפורום,
אני נמצאת היום בשבוע 6 פלוס 5 הבנתי שזה שבוע 7. ביצעתי us גודל העובר לפני שלושה ימים 4 מ"מ
נצפה דופק והכל תקין אני אחרי הפריה.
קיבלתי מהרופאים הפניה לרופא נשים להמשך טיפול אני נמצאת בכללית שבוע שמיני יש לי טור לרופא נשים. ולאחות מלווה בשבוע 11 עקב ריבוי טורים. קבעתי כבר טור לשקיפות עורפית בשבוע 11 פלוס 2. האם יש עוד דברים שאני צריכה לבצע בינתיים או רק לנוח התחלתי לקחת מאתמול חומצה פולית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם של תחילת ההריון
ד''ר יואב פלד14/05/2010ובדיקות גנטיות ( אבל בטח כבר ביצעת אותם אם זה טיפולי פוריות כמו שצינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון צעירליליאן13/05/2010
בת 43 ללא ילדים, לאחר 7 מחזורי IVF סןף סוף נקלט הריון
בטא ראשונה (ביום ה-12) 141
בטא שניה 388
הרופא רוצה שאחזור על הבדיקה רק כעבור שבוע.
1. איזה ערך נצפה לראות לאחר שבוע?
2. האם תמיכה של 2 אנדומטרין ביום מספיקה?
3. האם הערכים יכולים לרמז על ריבוי עוברים?
תודה
לילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר beta
ד''ר דורון רוזן14/05/20101. המקובל הכפלה כל יומיים
2. שאלי ת רופאך
3. לא ניתן לדעת מהערכים
עוד שבוע תוכלי כבר לראות ב US* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות השלייהענת13/05/2010
שלום ד"ר,
אני נמצאת בשבוע 31 עם מצב שלייה בדרגה 2.
אני סובלת מצירים מוקדמים החל משבוע 24 ונוטלת פרסולאט.
רציתי לדעת מה שפיע על איכות השלייה שגורם לה להפוך דרגה 1 ל-2..? והאם זה בסדר בשבוע כזה להיות עם שלייה בדרגה 2?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ז\ו לא איכות אלא בשלות!!!
ד''ר דורון רוזן14/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?רעות13/05/2010
שלום רב,
רציתי לשאול, אני ובעלי מנסים להרות. מחזור אחרון 27/04. התלחנו ל"נסות" בכל יום החל מה 06/05
אתמול ראיתי דימום בהיר וחלש על התחתונית שלי . בד"כ אין לי דמומים בין וסתיים אף פעם!
האם יש סיכוי להריון?
כי לפי החישובים שלי לא עבר מספיק זמן מהביוץ..... פרט לכך איני חשה בדבר חריג , רק הפרשות מועטות מאוד בצבע אדום שהיום הפכו לחום כהה
אנא תשובתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקדם לדעת
ד''ר דורון רוזן14/05/2010את עדיין סביב הביוץ
כעיקרון עדיף יחסי מין אחת ליומים מיום 10 עד יום 20 לערך אם המחזורים שלך הם בני כ 25-32 יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניפדילונג 30 בהריוןשאלה13/05/2010
שלום
אני בהריון בשבוע 31 עם צירים לא סדירים
אין פתיחה או מחיקה, אך עדיין יש התקשויות של הרחם
הרופא שלי נתן לי כדור בשם ניפדילונג 30 והבנתי שזה לא כ"כ בריא בגלל שזה גורם ללחץ דם נמוך.
האם זה נכון? והאם יש עוד דרכים לטפל ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש דרכים רבות
ד''ר דורון רוזן14/05/2010אנחנו אף פעם לא נמליץ לא לקחת תרופה שניתנה על ידי רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עוד ניתן לעשות?
שאלה14/05/2010אני לא לוקחת את זה ואני ממש רוצה לדעת על איזה דרכים מומלצות נוספות יש באפשרותי לעשות כי הכדור הזה די נראה לי מיותר ומפחיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה
שאלה16/05/2010אני ממש רוצה תשובה מרופא מה עוד אוכל לעשות, תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשה לרופאיםהללויה13/05/2010
שלום לכם,
ב-22/4 החזרת עוברים.
ביום ה-12 להחזרת עוברים-3/5 הבטא היתה 13
5/5 27
9/5 171
11/5 360
היום 13/5 543
כמובן שאני מתכוונת להמשיך ולבדוק ובע"ה לעשות גם בדיקת אולטראסאונד בשבוע הבא.
רציתי לשאול האם הבטא חייבת להכפיל את עצמה בדיוק פי 2 כל יומיים או שגם פי 1.5 זה בסדר?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה תמיד בערך
ד''ר דורון רוזן14/05/2010בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאאפרת13/05/2010
מחזור אחרון ב31/3/10. היום עשיתי בדיקת בטא והתוצאה הינה 6660. האם תקין לשבוע ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סביר בהחלט, השלב הבא US
ד''ר דורון רוזן14/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכפלה של בטאנלי13/05/2010
שלום רב,
מחזור אחרון 6.4.10
ביוץ כנראה 20.4.10
בטא 6.5
504
בטא 9.5
2595
בטא 11.5
5874
בטא היום 13.5
10,661
האם העליה תקינה? עד היום היא הייתה תקינה אבל מיום שלישי ועד היום היא הכפילה את עצמה לא פי שניים אלא פי 1.81 האם זה תקין?אני פשוט הבנתי שכל יומיים צריכה להיות הכפלה של פי שניים. או שברמות גבוהות כאלה זה כבר לא משנה?
E2 1527
Progresteron 91.2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל יופי
ד''ר דורון רוזן14/05/2010למה כל כך הרבה בדיקות??????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה כ"כ הרבה בדיקות
נלי14/05/2010ד"ר דורון שלום,
כ"כ הרבה בדיקות כי הייתי לחוצה :-)
מכיוון שבהריון ראשון הייתה לי הפלה בשבוע 8+3 בגלל מחיצה ברחם.
עכשיו אין מחיצה וכנראה אין סיבה לדאגה אבל בכל מקרה קצת דאגות יש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- zבדיקת בטאלי13/05/2010
בדיקת בטא מתאריך :28.04.2010 הייתה 977 .
אני בשבוע שישי ו4 ימים לפניי יומיים ביצעתי אולטרסאונד נצפה שק עוברי וחלמון אך ללא עובר ודופק. התבקשתי לעשות שוב בדיקת בטא ולהמתין 10 ימים לאולטרסאונד נוסף בכדי לראות אם ההריון ממשיך להתפתח . השאלה שלי כמה צריכת להיות היום תוצאה של בדיקת בטא תקינה אם בתאריך 28.04 יצא 977.
תודה על תשומת הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשרות אלפים
ד''ר דורון רוזן14/05/2010בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסביב שחלתיחני13/05/2010
שלום
במידה ותסביב שחלתי חוזר על עצמו ומחליטים לקבע את השחלה בתפר
אז זה אומר שהאשה לא תוכל להיות יותר בהריון??
הרי בהריון הרחם גדל ובטח מוזיז את השחלה אז איך זה מסתדר עם הקיבוע?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל המטרה להמנע מכריתת
ד''ר דורון רוזן14/05/2010שחלה ולאפשר הריון. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)