מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת דם להריוןהילוש 2309/08/2009
שלום לכולם, רציתי לדעת תוך כמה זמן מקבלים תשובה מהרגע שעושים בדיקת דם כדי לוודות הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שרית09/08/2009עוד באותו היום יש לך תשובות.אם את בקופת חולים כללים הם מתפרסמים באינטרנט באותו היום...
בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם במכבי - בהצלחה!
מיואשת09/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולםלילי09/08/2009
אני בשבוע 11, הריון ראשון.
רציתי לדעת- מה אומרת גודלה של הבטן על ההריון? לצורך הענין, אצלי כבר כמה זמן שאני לא יכולה לסגור מכנסיים שלי מלפני ההריון (זה פשוט לא נוח) ןאני מרגישה שהבטן שלי כבר גדולה... (יש לציין שלא השמנתי בשאר הגוף, רק בבטן).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבטן משתנה מאישה
ד''ר יואב פלד09/08/2009לאישה
אבל בסוף היא יוצאת לכולן !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- betaשלי09/08/2009
לרופאים שלום, עשיתי בדיקת דם לגילוי הריון וערך הבטא יצא 39522.
האם הכל תקין? והאם אפשר לדעת את שבוע ההריון שלי?
מחרתיים יש לי תור לרופאת נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בביקור אצל רופאת הנשים תראי שק ברחם
ד''ר יואב פלד09/08/2009ואולי גם דופק
מזל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהbeta
שלי10/08/2009תודה רבה!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה במיםחן09/08/2009
מעוניינת ללדת במים, הריון ראשון בת 21 נשואה בשבוע 25
אילו מרכזים יש ללידה במים?
אפשר המלצות על דולות מאזור תל אביב-פתח תקווה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה על השאלה
חסויה10/08/2009מה זה דולה??
ראיתי בהרבה מקומות שכותבים את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדולה זו תומכת לידה
לונה10/08/2009אישה שמלווה אותך בשלבים שלפני ההריון (מלמדת, מייעצת, תומכת נפשית ופיזית) ולאחר מכן נמצאת איתך בלידה ובעצם מייצגת אותך בכל רצונותייך, מייעצת כדי מומלץ לטובתך לשכב, כיצד לתפקד בזמן הלידה.
אני לא מתכוונת לקחת דולה אבל חברה טובה שלי אמרה ש"דולה זה הדבר הכי הכי טוב שיכול להיות בעולם".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס שאלהטל09/08/2009
יש לי הרפס ואגינלי כבר שנתיים בערך.
היום אני בהריון בשבוע 10.
הרופא אומר שאין לי מה לדאוג למהלך ההריון אלא רק בסופו לקראת הלידה שאצטרך טיפול מניעתי כדי שאוכל ללדת ואגינלי בלי להדביק את היילוד.
האם באמת אין דאגה בהדבקת העובר במשך ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה - מחכה לתשובה - תודה
טל11/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות...דניאלוש09/08/2009
שלום אני בשבוע 6 להריוני ללא תופאות להוואי ...
אך יש לי כמה שאלות
אתמול בשעות הערב התחלתי להרגיש
חולשה, סחרחורות, טיפה קוצר נשימה אולי מהלחץ שלי ומעט בחילות....
בבוקר כשקמתי עדין הרגשתי קצת חלשה וכאב לי בבטן התחתונה בצד שמאל הרגשתי כמו דקירה קלה בדיוק חצי דקה ואז עבר לי...
אני מאוד לחוצה לכל מה שנוגע לההריון שלי זה הריון שני
אשמח לקבל תשובה ולהרגע תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לשאול שאלה נוספת..
דניאלוש09/08/2009קאייקים מותר לי לעשות העם זה לא יפגע בעובר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תשובה
דניאלוש09/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל בסדר
ד''ר יואב פלד09/08/2009תעשי חיים בקיקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתטל09/08/2009
שלום, קראתי שלפני הכניסה להריון מומלץ לקחת חומצה פולית. במשך כמה זמן לפני ליטול?
האם כל יום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסיון אישי
חן09/08/2009היי אני בהריון ראשון בחודש שישי
שלושה חודשים לפני כניסה להריון,
כאשר זה רק בתכנון מומלץ מאוד לקחת חומצה פולית
ידע כללי, חומצה פולית=ויטמנים וירקות ירוקים
גם מבוגרים לפעמים לוקחים חומצה פולית, אבל יש כל מיני מינונים
עדיף לגשת לרופאת נשים ולקבל מרשם
זה גם לא יקר, כלול בסל, מאוד מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv - האם ניתן להכנס להריוןויקי09/08/2009
שלום,
הריון קודם הופסק עקב cmv חיובי.
האם ניתן כבר היום להכנס להריון? להלן תוצאות הבדיקות
12/03/2009
CMV IgG - 213.1
CMV IgM - חיובי חלש
CMV IgM additional assay - Positive
CMV IgG Avidity - 40
מומלץ מעקב - equivocal
:ערכי ייחוס
IgG with low avidity:
35%-קטן מ-
IgG with high avidity:
45%-גדול מ-
תוצאת הבדיקה האחרונה
CMV IgG - 212.6
CMV IgM - גבולי
CMV IgM additional assay - חיובי חלש
CMV IgG Avidity - 45% -גדול מ
Probably past infection
אנחנו כבר לא יכולים להמתין עם הכניסה להריון, האם עברה כבר תקופה מספיק ארוכה כדי להכנס להריון?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה...
ויקי12/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כתבת מתי היתה הפסקת ההריון
ד''ר דורון רוזן12/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהcmv
ויקי12/08/2009הפסקת הריון ב-04/05/2009
למה, סופרים אחרי התקופה של ההפלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר- דחוףשירלי09/08/2009
הריון תאומים שבוע 17+5
הייתי אצל רופא משפחה - יש לי דלקת בשתן
שם בדיקה
- mg/dl NORMAL GLUCOSE - U STRIP
- mg/dl NEG BILIRUBIN- U STRIP
- mg/dl NEG KETONES- U STRIP
1.030- 1.001 1.039 SPECIFIC GRAV-U STRI
7.4- 4.8 /µl 5.5 PH- U STRIP
30- 0 mg/dl 50 PROTEIN- U STRIP
- mg/dl NORMAL UROBILINOGEN-U STRIP
- /µl NEG ERYTHROCYTES-U STRIP
- NEG NITRITE- U STRIP
- /µl 250 LEUCOCYTES - U STRIP
עשיתי גם תרבית והתשובה טרם הגיעה. הרופא נתן לי מרשם לזינט פעמיים ביום.
שאלתי היא אם התשובה של התרבית תצא שלילית להפסיק לקחת את הזינט?
תודה ושבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצה
טלטל10/08/2009הקפצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית השתן?מאיה08/08/2009
בהריון תאומים שבוע 8+2
בימים האחרונים יש לי כאבים בבטן תחתונה בצד מרכזי-ימני (ממש מעל העצם)
האם זה יכול להיות דלקת שלפוחית השתן?
השלפוחית לא נמצאת מצד שמאל...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלפוחית באמצע !
ד''ר יואב פלד08/08/2009אם כואב פונים לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שלא נענתה ומופנת ליזהר בן שלמהאני08/08/2009
שלום ד'ר יזהר בן שלמה,
לפני כמה ימים שאלתי אותך בקשר לתסמונט טוראט ענית לי,
"על פי הידוע כיום, התסמונת אינה עוברת בתורשה, ולכן אין מקום לבדיקה לגילוי מוקדם"
רציתי להבין אם אני מאובחנת עם תסמונט טוראט יחסית מאד קלה, זאת אומרת שזה יכול גם לא לעבור בתורשה לילדים?
חשוב לי לדעת את זה כי בזמנו אמרו לי שתסמונט טוראט זה תורשתי, ולכן אני חוששת להכנס להיריון במיוחד בגלל הסיבה הזאת, לכן חשוב לי לדעת אם גילו שזה לא תורשתי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבר עניתי היום, חפשי בעמודים
ד''ר יזהר בן שלמה08/08/2009הקודמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביי גבקרן08/08/2009
שלום,
אני בשבוע 22 ולאחרונה לקראת שעות הבוקר המוקדמות יש לי כאבי בגב התחתון שלא מאפשרים לי להמשיך לישון ואני כל הזמן רק מתהפכת. לאחר שאני קמה מהמיטה לאחר 10 דקות בערך זה עובר.
בנוסף לכך מידי פעם זה קורה באמצע היום שאני מרגישה כאב תמידי בגב העליון שגורם לי להרגשת כאב חד אשר משפיעה על היכולת לעשות דברים.
האם זה תקין? האם זה סימפטומים מוכרים של הריון? האם יש מקום לדאגה ולבדיקה מעמיקה
.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
ד''ר יזהר בן שלמה08/08/2009כאבים כאלה אפשריים בעת הריון, ואינם מסכנים אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ רחמימישהי08/08/2009
שלום רב!
קודם כל אני רוצה להודות שיש כזה מקום נפלא בו ניתן לשאול ללא חשש ולקבל תשובה מקצועית.
אני בת 31. נאמר לי שיש לי פוליפ באנדומטריום בעל מרקם פיברוטי על רקע היפרפלזיה רחמית (משהו כמו היפרפלזיה בלוטית ציסטית) אם אני לא טועה.
מה הטיפול המומלץ ואיזה מעקה זה דורש?
בברכה,
גלינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה
ד''ר יואב פלד08/08/2009והוצאת הפוליפ ושליחתו לפתולוגיה כמובן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי הוצאת ציסטהמישהי08/08/2009
תוך כמה זמן אמורה לקבל וסת אחרי ניתוח הוצאת ציסתה שחלתית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי מה היה אופיה
ד''ר יזהר בן שלמה08/08/2009של הציסטה, ומתי היה הוסת האחרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה שנייהיעל08/08/2009
שלום,
אני בשבוע 21+4 להריוני השני. בסקירה השנייה שביצעתי היום נמצאו מספר ממצאים: perimembranous vsd 2.14mm ו- renal pelvis d rt. 5.90mm, lt 5.85mm . חשוב לציין שהסקירה הראשונה הייתה תקינה ובדיקת מי השפיר שביצעתי באופן אלקטיבי בשבוע 18 הייתהנ תקינה. שאלותיי הן: על מה יכולים להעיד ממצאים אילו, האם מדובר במומים חמורים לעובר ומה הן ההשלכות של ממצאים אילו בטווח הארוך? ומה ניתן לעשות הלאה? האם ממצאים אלו מצריכים הפסקת הריון?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעויות
ד''ר יזהר בן שלמה08/08/2009הממצא של VSD יכול להיות כמעט חסר משמעות, וכמו כן גם הממצא של רוחב אגני הכליה. לגבי שניהם ניתן להמליץ פשוט על מעקב מכוון. אם יחול שינוי משמעותי באחד מן הממצאים, יהי מקום להתיעץ לגבי המשך הדרך מבחינת הטיפול.
לגבי הפסקת הריון, החוק מאפשר זאת במקרה שהעובר צפוי להיות "בעל מום". כלל לא בטוח, שהממצאים המינימליים שתיארת עונים על ההגדרה. קרוב לוודאי, שהממצא בכליה יעלם בהמשך המעקב, ואילו הממצא בלב יהיה כה מינימאלי, שלא יענה על הגדרה של ילוד בעל מום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)