מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת הריון בשבוע 19-20דנה12/08/2009
שלום,
לצערי עלי לעבור הפסקת הריון בעקבות תוצאות מי השפיר.
הבנתי שיש אופציה (שהיא הנפוצה ברוב בתי החולים) לבצע לידה מוקדמת+ גרידה לניקוי הרחם במידה ויש צורך, אך ישנם מרכזים בארץ אשר מתמחים ומציעים כאופציה ראשונה רק גרידה עד שבוע 22.
מבחינה נפשית אני כמובן מעדיפה את האופציה של הגרידה. שאלתי היא מבחינה רפואית האם יש סיכון מיותר בגרידה בשבוע זה שלא קיים בלידה מוקדמת, בהנחה כמובן שאני עושה זאת במקום המתמחה בכך? האם יש באחד ההליכים סיכוי גבוהה יותר לסיבוכים ולבעיות פוריות בעתיד?
האם יש בכלל הליך שנחשב עדיף או שזה תלוי מרכז רפואי וההתמחות שלהם?
מודה מראש על התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חטטנית- סליחה על החוצפה
מעיין12/08/2009למה עשית דיקור מי שפיר?
מה היום הממצאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי בעקבות ממצאים
דנה12/08/2009בסקירה מוקדמת שבעקבותיהם הפנו אתנו ליעוץ גנטי והומלץ על מי שפיר לאחר מיכן גם תוצאות התבחין המשולב שעשיתי היו 1:13.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבית חולים אסף הרופא מתמחה בפעולות
ד''ר יואב פלד13/08/2009אלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטן -פעמיים דילגתם על השאלהטל12/08/2009
אני בשבוע ה-12 להריוני.אני לוקחת אוטרוגסן 2*200 מזה שבוע (לפני כן לקחתי אנדומנטרין שבועיים) עקב דימומים לרב חלשים ופעמיים דימום די חזק. בעלון כתוב שיש להשתמש באוטרוגסטן רק עד השבוע ה-12. מה הסיבה? והאם יכול להיגרם נזק לעובר אם אמשיך להתשמש בכדורים אלו.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי 12 שב'
ד''ר דורון רוזן12/08/2009הפרוגסטרון השילייתי לוקח פיקוד ואין עוד תועלת בתוספת. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ושפעת חזירים-דחוףלילך11/08/2009
שלום רב,
יתכן ונידבקתי בשפעת חזירים, יש לי תינוקת בת חודשיים יונקת מלא, האם יכולה להידבק ממני או שתפתח עמידות למחלה?
לתשובתכם המהירה אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובתכם הנקה ושפעת חזירים-2
לילך12/08/2009ממתינה לתשובתכם
שלום רב,
יתכן ונידבקתי בשפעת חזירים, יש לי תינוקת בת חודשיים יונקת מלא, האם יכולה להידבק ממני או שתפתח עמידות למחלה?
לתשובתכם המהירה אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמשיכי להניק
ד''ר יואב פלד13/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עוברית להריון תאומיםיהודית11/08/2009
שלום,
אני בת 36 בהריון שבוע 12 עם תאומים זהים. יש שק הריון אחד ושליה אחת.
בבדיקת שקיפות עורפית שעברתי נאמר לי כי אצל עובר אחד הכל תקין , שקיפות של 0.7 ( סיכוי של 1:1450 ) ואילו בשני מדובר בשקיפות של 2.5 ( סיכוי של 1:55 ).
האם יתכן בהריון של תאומים זהים שעובר אחד יהיה בעל תסמונת דאון והשני לא ? האם אין הם בעלי אותו מבנה כרומוזומלי ( מעצם היותם זהים ) ?
אשמח לתשובה מהירה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות
ד''ר דורון רוזן12/08/2009סביר יותר שאינם זהים, מציע שיבדקו שנית.
לעצם העניין קיימים מצבים נדירים בהם תאום אחד נזהים מפתח בעיה והאחר לא. שקיפות מוגברת אינה בהכרח תוצאת הפרעה כרומוזומלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - "ירידה" באורך עוברדידי11/08/2009
שלום רב. שבוע 8+3 הריון אחרי Ivf. בבדיקת א.ס לפני שלושה ימים בחדר מיון (עקב הפרשות חומות שהלחיצו אותי) נצפה עובר עם דופק תקין שאורכו 10.6 מ"מ. היום, בבדיקת א.ס אצל הרופא, נצפה שוב דופק תקין אך הפעם אורך העובר 10.5 מ"מ ומתאים לגיל הריון 7+0. אני מאד לחוצה ממה יכולה לנבוע הירידה באורך העובר. האם מהעובדה שמדובר בשני מכשירי א.ס. שונים? האם עצם העובדה שיש דופק אמורה להספיק כדי להרגיע אותי או שמא יתכן שיש בעיה עם התפתחות העובר? אציין כי לא שאלתי את הרופא שאלות אלו כי רק לאחר שיצאתי ממנו שמתי לב לגודל העובר שנקבע בא.ס. הקודם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפער בין הבדיקות
ד''ר דורון רוזן12/08/2009קצר מדי ולכן שילוב של כל מה שחשבת עליו בעצמך גרם לתוצאה. אין סיבה לדאגה כל עוד ראו דופק, חכי שבועיים וגשי לבדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בהורמונים למרות הכפלות בטאשרון11/08/2009
שלום רב,
הריון שני לאחר ראשון תקין.
תאריך וסת אחרון 9.7.09.
ביוץ מיום 23.7.09.
ביום 6.8.09 בטא 280 פרוגסטרון89.9 ואסטרוגן 620
ביום9.8.09 בטא 1408 פרוגסטרון 96.6 ואסטרוגן 602
ביום 11.8.09 בטא 3089 פרוגסטרון 72.1 ואסטרוגן 456. ביום זה אף בוצע US בו נצפה שק היריון בגודל 3.2 מ"מ.
מה המשמעות של הירידה בפרוגסטרון ובאסטרוגן למרות ההכפלות הטובות של הבטא?
האם זה מרמז על הפלה אפשרית קרובה?
נאמר לי כי עלי ליטול תכשיר לחיזוק הפרוגסטרון מסוג קרינון. האם זה יסייע גם לאסטרוגן?
אני ממש בחרדות. אודה על תשובה מהירה.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למישהי קרה משהו דומה?
שרון12/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון
טלי12/08/2009אני בהריון כרגע בשבוע 35 לאחר הפרייה.
ממה שאני זוכרת הפרוגסטרון כל הזמן היה על סביבות ה-60 למרות שהבטא הוכפלה.
לא נראה לי שאת צריכה לדאוג, בואי נחכה לתשובת הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להיות בחרדה
ד''ר יואב פלד13/08/2009הפרוגסטרון קבוע בטרימסטר הראשון ורמתו טובה אצלך
הבטה עולה כמצופה ושיהיה לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאשאלה11/08/2009
שלום
לפני שבוע (4.8) ערך הבטא שלי היה 4324.89
היום הוא 7782.00
האם העליה נמוכה מדי?
שאלה נוספת: אני בשבוע שישי בערך ועדיין אין דופק, עד איזה שבוע הוא יכול להופיע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו יכול לענות בבקשה?
שאלה12/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון בזמן טיולסיגל11/08/2009
שלום רב,
בעלי ואני מתכננים טיול לחודש במקסיקו ובנוסף אנו מעוניינים להכנס להריון.
לאחר שיחה עם רופאת מטיילים, נאמר לנו כי לא מומלץ להיכנס להריון ולנסוע לחו"ל בחודש הראשון. לפי חישובים של תאריכי הביוץ (כמובן שעם סטיות תקן), אני אמורה לבייץ ממש בתחילת הטיול. האם כדאי לנסות? מאחר ומדובר בטיול של חודש ובמידה ואכנס להריון, האם לא מומלץ לבלות את השבועות הראשונים בחו"ל? מתי מתחילים להרגיש את הסימפטומים של ההריון? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
סיגל12/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובה....
סיגל13/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן בדיקה ביתית להריוןהילה11/08/2009
אתמול הייתי אמורה לקבל וטרם קיבלתי, הביוץ שלי היה ביום שני לפני שבועיים ויום (בבוקר) כך שהיום נחשב אני מניחה כבר לאיחור ובדרך כלל המחזור שלי מגיע 14 יום אחרי הביוץ.
אני רוצה לעשות בדיקת הריון, האם יכולה לעשות היום בערב או שעדיף בבוקר עם השתן הראשון?
אם אפשר בערב, האם כדאי לא לשתות כמה שעות כדי שיהיה יותר מרוכז? פשוט אני שותה הרבה במהלך היום בעיקר בבוקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם את יכולה להתאפק תעשי את הבדיקה
נועה11/08/2009בבוקר ואם לא (מה שמובן) תקני שתי בדיקות אחת לערב ואם יצא שלילי אז תעשי נוספת בבוקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנועה
הילה11/08/2009בדרך כלל אני לא מתאפקת ועודה בדיקה עוד לפני האיחור במחזור והמחזור מגיע בזמן, זו פעם ראשונה שמשום מה לא רצתי לעשות ואני כבר ביום ראשון של איחור הייתי אמורה לקבל אתמול ונראה לי שאקנה אחת ואם לא אקבל עד מחר אעשה בבוקר (אם כבר הצלחתי לחכות עד עכשיו...)
תודה על התשובה ובהצלחה גם לך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב, בבקשה תשובתכם דחוףףףףףףףדנה11/08/2009
שלום רב
ילדתי לפני כ- 3.5 חודשים וקיבלתי מחזור אחרי כמעט חודשיים,
אך מאז קורה שאני מקבלת כל שבועיים למשך לפחות 5 ימים ודימומים
כבדים מאוד מאוד
תאריכי הוסת:
24.06.09
09.07.09
23.07.09
06.08.09
אציין כי בנוסף לדימום יש לי התכווציות ברחם, והדימומים ממש מוגזמים בכל וסת
אך עדיין לא ניגשתי לבדיקת רופא, וכמות הדם מאוד מלחיצה אותי
אנא תשובתכם האם זה נורמלי אחרי לידה ואם לא אז מה זה יכול להיות?
המון תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ףףףףףףףףףףףףףףףף
ד``ר איילון לחמן11/08/2009לדנה שלום.
ברור שיש לך בעיה,אז למה את לא נגשת להיבדק ולקבל טיפול מתאים אצל רופאך?!?!?!?!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חלבון עובריאריאלה10/08/2009
בס"ד
ערב-טוב.
בעזרת השם כשאלד אני אהיה בת 31 ו- 4 חודשים.
עשיתי בדיקת חלבון עוברי בשבוע 17+1 להלן התוצאות: בבקשה תן לי הסבר לתוצאות
חלבון עוברי: iu/ ml 29.93 כפולות החציון: MOM 0.89
iu/ml 22.70 :HCG כפולות החציון: MOM 1.11
iu/ml 0.90 :E3 כפולות החציון: MOM 0.59
סיכון סופי לתסמונת דאון-לפי נוסחאות 1:766
סיכון לפי גיל בלבד 1:750
לפי הנחיות משרד הבריאות תוצאות אלו אינן מצריכות בירור נוסף.
תוצאה זו אינה שוללת באופן מוחלט מום במערכת העצבים או תסמונת דאון ואינה שוללת מחלות ומומים אחרים בעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי.
ד``ר איילון לחמן11/08/2009לאריאלה שלום.
האמת שלא הבנתי שאלתך.בדיקת החלבון העוברי מיועדת לגבי תסמונת דאון שהיא המום הגטי השכיח ביותר. מעבר לכך קימים מומים רבים הנבדקים בבדיקת מיהשפיר בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור מחזורמיואשת10/08/2009
האם יכול להיות מצב שבו מחזור מאחר מלחץ בהנחה שאני יודעת בוודאות את תאריך הביוץ (הן מבדיקה ביתית והן מכאבי ביוץ שחשתי בהם ביום הביוץ) ולא איחור בגלל שהביוץ איחר?
הכוונה שלי אם יכול להיות שהמחזור יאחר מזה שאני לחוצה להכנס להריון או יותר נכון רוצה מאוד כבר להרות...
כלומר האם יתכן שמחזור יגיע אחרי יותר מ-14 יום מהביוץ? אם בראשון היה הביוץ אז מיום שני אחרי שבועיים ויום זה כבר איחור,תקנו אותי אם אני טועה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
ד``ר איילון לחמן11/08/2009לעידית שלום.
תופעה מאד רגילה ושכיחה היא שמתח או לחץ נפשי משבשים המחזור.המחזור ככלל מגיע 14 יום לאחר הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה ראשונהחסוי10/08/2009
גיסתי ביצעה היום סקירת מערכות היא נמצאת בתחילת חודש רביעי ( אין לי מושג באיזה שבוע )
גילו שלתינוק יש צ'יסטה על הצוואר והרגליים לא מתפתחות בהתאם לשבוע שבו היא נמצאת
אודה לכם אם מישהו יגיד לי עד כמה הסקירה מדויקת יש לציין שהפנו אותה באופן דחוף לבדיקת מי שפיר.
האם הדבר מצביע על משהו חמור לתינוק ? ומה אומרת הצ'יסטה בצוואר
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה.
ד``ר איילון לחמן11/08/2009סקירה.
באופן עקרוני כיסיות בצוואר יכולות להיות קשורות לתסמונות גנטיות. לכן מבצעים בדיקת מי השפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מותרדת מאוד..דניאלוש10/08/2009
שלום אני בשבוע ה6
אני מאוד חרדה להריון שלי ההריון הראשון עבר בסדר גמור ללא שום בעיות אבל שמעתי הרבה מקרים קשים ואני מאוד חרדה בקשר לזה...אני פוחדת שסח וחלילה יקרה לי משהו רע כמו הפלה...
אני פוחדת גם לקיים יחסי מין עם בעלי כדי שלא יגרם נזק
העם תוכלו להרגיע אותי??...,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטרדת.
ד``ר איילון לחמן11/08/2009לדניאלוש שלום.
מאחר ונראה שאין בעיה רפואית אלא יותר חרדות נפשיות,כדאי שתפני לרופא המשפחה שיפנה אותך לעזרה הנחוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה ראשונה - תאומיםמאיה10/08/2009
קבעתי סקירה ראשונה להירון תאומים לשבוע 14+5
האם כדאי להקדים את התור הנ"ל? האם במקרה של תאומים מקובל לעשות את הסקירה מוקדם יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה
ד``ר איילון לחמן11/08/2009למאיה שלום.
אין כל בעיה עם מועד הבדיקה שקבעת. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)