מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחצים בטן תחתונהטל16/08/2009
שלום
אני בשבוע 36 הכל תקין ,מאולטרא סאונד לפני יומיים-הכל תקים הראש כבר נמצא בתעלת הלידה
יש לי כאבים בבטן התחתונה כמו התכבצויות של הרחם עם דקירות בגב
האם זה אומר משהו על תחילת צירים ? הערכה ללידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחם מתכונן ללידה
ד''ר יואב פלד16/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרוסקופיה בזמן הריוןגילה16/08/2009
שלום רב,
אני בשבוע 23 להריון. הריון ivf מיקרומניפולציה.
לפני מס' ימים חשתי כאבים עזים בבטן ובגב התחתונים בצד ימין, בנוסף הקאות בלתי פוסקות. לאחר מס' שעות של בדיקות בביה"ח בוצעה לפרוסקופיה בעקבות תסביב שחלתי.
עדיין חשה כאבים.
הרופא בביה"ח הבהיר לי שמצב זה עלול לחזור בשנית.
מה הסיכונים כרגע לעובר ולי? האם עליי לנקוט במשנה זהירות כלשהו? האם מעקב של מומחה מסוים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח יחסית שכיח
ד''ר יואב פלד16/08/2009ברוב המקרים בטוח לאם ולעובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי ביתא ובדיקת דופקדנה16/08/2009
שלום ד"ר!
בגיל ההריון 5+2 הייתה לי ביתא 9700.
גיל ההריון מדוייק לגמרי מאחר וגיליתי את הביוץ בעזרת מקלון בדיקה.
(אם כבר אולי הוא גדול היום ממה שהוא)
יש לי בדיקת US בגיל הריון 6+1 שזה אומר שהביתא תגדל עוד.
האם זה אומר שצריך לראות כבר דופק? פעם אמרו לי שמ10000 ביתא רואים דופק.
הבדיקה לא מוקדמת מידי, נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדרך כלל יראו דופק
ד''ר יואב פלד16/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול - שאלה שלא נענתהלונה15/08/2009
אני בשבוע 26 פלוס +6, הריון ראשון ובריא עד כה.
כבר כמה חודשים שאני מרגישה שהידיים שלי "נרדמות" בזמן השינה. אני מתעוררת עם תחושת נימול חזקה מאוד, לעיתים מרגישה את הצבעות נפוחות עד כאב. חשוב לציין שזה לא קורה כשאני בתנוחה לא נכונה , שוכבת על הזרוע וכו'... אני בתנוחה רגילה, על הגב או על הצד נגיד והזרוע על המיטה בלי ששום דבר ילחץ או ימעך... זה קורה לי רק בלילה כשאני ישנה. האם יש קשר להריון? האם זה עניין נורמלי? האם יש מה לבדוק או לברר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה רגילה להריון
ד''ר יואב פלד16/08/2009נובעת מבצרת בתעלת שורש כף היד
יחלוף לאחר הלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לונה17/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זירוז לידה בהריון תאומים ???אפרת15/08/2009
שלום. אני בהריון תאומים ספונטני תקין בשבוע 37+5. העוברים במצג ראש - ראש, הערכת משקל של כ"א מהם 3 ק"ג ואני שואפת ללידה רגילה. בבדיקה ביום שישי נצפתה מחיקה של 80% מצוואר הרחם ופתיחה של אצבע וחצי. במוניטור רואים פעילות רחמית - צירים מעטים לא סדירים. אני נמצאת במעקב מוניטור + בדיקת רופא מדי יומיים - שלושה. בביה"ח בו אני מתעדת ללדת נאמר לי כי מאחר ואין סיבה רפואית לגרום לזירוז לידה, ניתן להמתין עד תאריך לידה משוער 1/9/09 אולם הדבר נתון לשיקולי. אם כך - אם אני מעוניינת ניתן לבצע בי זירוז לידה ע"י סטריפינג (הוסבר כי ב-50% מהנשים מתפתחת לידה תוך 48 שעות) או פקיעת מי שפיר, שתבוצע ממש בחדר הלידה. הבנתי מאמהות אחרות לתאומים כי גם ללא סיבה רפואית בוצע בהן זירוז בשבוע 37 או 38 מחשש לסיבוכים עקב הזדקנות השילייה ועוד... אשמח מאוד לחוות דעתך בנושא זירוז לידה בהריון תאומים תקין וגם לדעת מה הסיבוכים האפשריים בסטריפינג או בפקיעת מי שפיר. תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות רבות
ד''ר יואב פלד16/08/2009את התשובות את חיבת לברר עם הרופא שלך שעקב אחריך ואם צוות חדר לידה בו את עתידה ללדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה למניעת שפעתגלי15/08/2009
שלום רב,
אני בשבוע 12 של ההיריון וחוששת , כמעט כמו כולם , משפעת החזירים...
המליצו לי לקחת באופן קבוע תרופה הומיאופתית למניעת שפעת - BOIRON אוסילו.
ברור לי שלא "תיתנו" אישור כך לנטילת תרופה..אבל האם באופן ככלי - מותר ליטול תרופה הומיאופתית בהיריון / האם יש הוכחה למניעה הידבקות בשפעת?
האם ישנו מוקד/מרכז שאיתו אפשר להתייעץ בנוגע לנטילת תרופה כזו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה.
תמיר22/08/2009שלום,
אני חושב שאפשר למנוע את שפעת החזירים באמצעים אלטרנטיביים.
שמעתי גם שיש איזה רופא ברמת אביב שמייבא פורמולות מיוחדות מסין אשר מונעות ומטפלות בשפעת החזירים.
נראה לי קוראים לו ד"ר ראול רודריגז או משהו כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות בהריוןמיואשת15/08/2009
בשלישי האחרון קיבלתי את המחזור באיחור של יום, אני יודעת שהביוץ היה ביום שני שובעיים לפני בוודאות כי גם חשתי בכאבי הביוץ וגם עשיתי בדיקה ביתית.
אני אמורה להתחיל טיפול בגונל לפני הזרעה אבל יוצא שהרופא שלי בחופש בזמן שכנראה אמורה להיות ההזרעה ולכן מהיום השני למחזור אני לוקחת גלולות למניעת הריון (לבקשת הרופא כמובן) למשך 10 ימים ואז אחרי חמישה ימים אני אמורה להגיע לרופא להתחיל את הטיפול לפני הזרעה.
העניין הוא שכבר שבועיים יש לי בחילות קלות מידי פעם מה שלא קורה לי לעולם ואני מפחדת שאולי אני בהריון כי שמעתי על הרבה הריונות שהיו עם דימומים בהתחלה וזה שהמחזור שלי איחר גם גורם לי לחשוב כך.
הפחד שלי הוא שקראתי שאם אשה בהריון לוקחת גלולות זה מאוד מסוכן לעובר.
1. האם אכן כך? אני לוקחת כבר 3 ימים גלולות ואם אני בהריון זה מסוכן?
2. אם אעשה בדיקת הריון עכשיו בשביל השקט הנפשי שלי, אם יש הריון יצא חיובי או שהגלולות עשויות לשבש את התוצאה.
3. האם אני אמורה לקבל את המחזור שוב אחרי שאפסיק את הגלולות?
4. האם יש לטיפול כזה פחות סיכוי בגלל הגלולות? זה לא עשוי להשפיע על הרירית של הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
יפית17/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות חומצה פוליתדנה15/08/2009
אני כרגע בשבוע 11 ובבדיקת דם נמצא כי רמת חומצה פולית "מעל 10" כאשר הנורמה היא מעל 5.4
שאלתי היא, האם אלו רמות נורמלית או שקיימת אפשרות לעודף ברמות חומצה פולית בדם? האם עלי להמשיך לקחת חומצה פולית כל יום? אני לוקחת גם מולטיויטמין לנשים בהריון.
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה על התייחסות
דנה18/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף- הריונית לחוצהמישהי15/08/2009
שלום רב!
אני בשבוע 7 להריון.
אתמול נמצאה אצלי ב
US
המטומה מאחורי הרחם בגודל כ- 6 מ"מ.
האם זה מסוכן להריון? מה הטיפול המקובל?
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא תענו לי
מישהי17/08/2009מקפיצה את ההודעה שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
מישהי17/08/2009מקפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפידורלריקי15/08/2009
שלום רב, כרגע בשבוע 30 הריון שני. בלידה הראשונה קיבלתי אפידורל אך הרופא המרדים התעסק זמן רב עם החוליות מאחר ולא מצא את בדיוק היכן להזריק את החומר ולאחר מכן עדכן אותי כי חדרה בועת אוויר וכי עליי לשכב כ-48 שעות לאחר הלידה. בשל כך הפעם חוששת מאד לקחת אפידול. האם זה שכיח? האם יכול לקרות בשנית ואיך ניתן למנוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשי הפניה למרפאת טרום הרדמה
ד''ר יואב פלד16/08/2009שם יסבירו לך הכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםדני14/08/2009
שלום,
אני בת 31 , הריון ראשון.
אני בשבוע 38 להריון ויש לי לאחרונה כאבים חזקים באיזור המפשעה , ממש באיזור של חיבור לרגל שמאל. זה מקשה עלי ללכת ולזוז בכלל ומפריע לי מאוד, מה יכולה להיות הסיבה? האם התופעה יכולה בכלל להיות קשורה להריון?
תוקה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
ג'ני17/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
ד``ר איילון לחמן17/08/2009לגני שלום.
מאד יכול להיות שהסיבה לכאבים הינה לחץ הרחם.אבל כדי לאבחן יש לגשת ולהיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברימאיה14/08/2009
שלום רב,
אשמח אם תעזרו לי לפענח את הבדיקות התבחין המשולש:
AFP-0.8
HCG-0.37
EU3- 0.95
סיכון לפי גיל+בדיקת דם- 1:9308
לפי גיל בלבד- 1:795
בוצע בשבוע 16+6
הריון שני
בת 30.
תודה מראש,
מאיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שלא נענה
מאיה18/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה שלא נענה
מאיה18/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם ושתןחסויה13/08/2009
שלום רב
עשיתי השבוע בעמסת סוכר ובדיקות דם. אציין כי אינני לוקחת ברזל כבר כחודש אבל לוקחת פרנטאל טיבעי כל יום. אשמח לקבל דעתכם לתשובות של הבדיקות שיצאו מהנורמה
WBC-Leucocytes *
13.8
Neutrophils % *
77.2
Lymphocytes % *
14.2
Neutrophils # *
10.63
המטולוגיה - משטח מיקרוסקופי
Lymphocytes % confirm. *
13
Myelocytes % Confirm *
5
רשמתי רק את מה שלא תקין כל השאר יצא בנורמה ותקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה בבקשה תשובה
חסויה17/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
ד``ר איילון לחמן17/08/2009לחסויה שלום.
לא נראת לי בעיה רצינית בתשובות שכתבת. ממליץ שתגשי לרופאך שיעבור על כל התשובות.ויטפל אם יש צורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה להריוןלי13/08/2009
שלום
בדיקת הריון ביתית יצאהחיובית - פעמיים
בבדיקת דם כתוב HCG-B Qualitative (B) 363 IU/L
וסת אחרונה בין 14או 15 ליולי
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמח לתשובה. תודה...
לי15/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזל טוב את בהריון
טלטל16/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאת בהריון
ד''ר יואב פלד16/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונד הריון תעיררוני13/08/2009
בתוצאות בדיקה:
נצפה איזור היפואקוגני היכול להתאים לאזור דימום במימדים: 21x10
מיקום האיזור מתחת לשק
שחלה ימנית ב.מ.פ
שחלה שמאלית נצפתה בתוכה ממצא היעול להתאים לגופיף צהוב במימדים: 17x18 ממ
האם הכל בסדר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך
רוני13/08/2009שקי הריון
מספר שקי הריון 1
שק הריון 1
מספר עוברים בשק 1
שק הריון תוך רחמי הודגם
נצפה איזור היפואקוגני היכול להתאים לאזור דימום במימדים 21x10
מיקום האיזור מתחת לשק
שק חלמון הודגם
הד עוברי הודגם
שחלה ימנית נצפתה ב.מ.פ
שחלה שמאלית
נצפתה, בתוכה ממצא היכול להתאים לגופיף צהוב במימדים 18x17
דופק כן
crl 22 ממ מתאים לשבוע 8 ו6 ימים
האם הכל בסדר? על מה מעיד הדימום?
בפועל אין לי הפרשה עם דימום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)