פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים קושי בשינה
    איילה
    08/12/2013

בתי בת שנתיים והייתה נרדמת עצמאית עד לאחרונה..מניחים אותה במיטה (עדיין במיטת תינוק) אומרים לילה טוב והיא נרדמת..לאחרונה היא בוכה וצורחת ולא מסכימה לישון..האם זה אופייני לגיל? הערב אני ובעלי ניסינו להשאיר את דלת חדרה פתוחה קצת והיא הפסיקה לבכות אלא רק קראה אמא ואבא..יכול להיות שזה מרתיע אותה שהדלת סגורה? אודה להדרכתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנתיים קושי בשינה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים קושי בשינה - תגובה

סמדר ריינר
    09/12/2013

שלום איילה,
    אכן זה אופייני לגיל, ואכן אין צורך להשאיר את הדלת סגורה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים קושי בשינה

איילה
    09/12/2013

מתי להערתך צריך וכדאי להעביר תינוק למיטת מעבר? אני מתלבטת אם לחכות עוד שנה או לעשות זאת בעוד כמה חודשים...היא מאוד פעלתנית ואני מפחדת שההשכבה לישון בלילה תהיה סאגה שלא תיגמר...

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדת עצות מול בן הזקונים
    ליהיא
    08/12/2013

שלום לך,
    אני אמא לילד בן 6, כיתה א', בן זקונים ולו שני אחים נוספים בני 20, 16.5.
    אני מודאגת מתגובות שלו בנושא לימודים, חוסר מוטיבציה ללכת לבית הספר, חוסר מוטיבציה ללכת לצהרון לאחר יום הלימודים.... משפטים כמו המורה לא מחליטה עליי, אתם (ההורים) לא מחליטים עליי, רוב ההתנהלות היומ-יומית אתו היא עם המון קשיים, המון לא, המון אנטי וכו'.
    גם שאני מנסה לברר אתו ולדבר אתו מה מפריע לו הוא לא מוכן להקשיב.
    אני כל הזמן שומעת ממנו שטוב לו רק בבית, לא ללכת לבית הספר, הוא לא צריך חברים מבחינתו כל היום וכל יום להיות בבית.
    אני לא מצליחה מה בעצם הוא מנסה לומר לנו ואיך עלינו לנהוג כדי לשנות זאת ולעזור לו להנות מרוב העולמות סביבו.
    תודה מראש,
    ליהיא

לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות מול בן הזקונים

הוספת תגובה

• שלום ליהיא

מזל
    08/12/2013

ליהיא שלום ,
    ראיתי את מה שכתבת ורציתי לענות לך .
    אני לא כל כך יודעת מה קורה בביתכם אבל הייתי ממליצה אולי להפגיש את הילד יותר עם ילדים, לדעתי הילד מרגיש חנק, זאת אומרת שהוא רק עכשיו עלה לכיתה א ופתאום יש עליו מלא עומס לימודי כמו לדעת עברית ( קרוא וכתוב ) וחשבון. אני חושבת שעלייך לקחת את הילד לאדם שמבין ברוחניות ולעשות לו טסוג של מדיטציה , שישתחרר מכל העומס שעליו , ולאחר מכן לדבר איתו שזה כיתה א וזה רק ככה בהתחלה.
    מקווה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך מזל אבל....

ליהיא
    08/12/2013

גם שאנחנו נפגשים בימי הולדת, עם חברים מהר מאוד הוא ממצה ומבקש לחזור הביתה. אני מבינה שמאוד כייף לו עם האחים הגדולים שלו ואיתנו ההורים, אך עדיין גם פה בבית רוב ההתנהלות היא צריכה להיות ממוקדת בו, וכמו שהוא רוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליהיא

מזל
    08/12/2013

אני מבינה ליהיא , אבל עכשיו נגעת בנקודה חשובה ! את כתבת שהוא מאוד מחובר לאחים שלו , אז אולי תתני לאחים שלו לכוון אותו למטרה הלימודית. אם האחים שלו הם המשפיעים הכי גדולים שלו כניראה שאם הם ידברו איתו על התפקוד הלימודי של הילד הוא כניראה יבין. וכמו שאת יודעת לילדים יש חוש שהם יודעים לדבר עם ילד קטן יותר טוב מאיתנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליהיא - תגובה

סמדר ריינר
    09/12/2013

שלום ליהיא,
    קודם כל בשום פנים ואופן לא ללת תפקיד הורי לאחים שלו כפי שהוצע לך כאן. נשמע שבנך זקוק מאוד לגבולולת ברורים לא לשכנוע או להסברים. את לא אמרוה להסביר לו שלעיו ללכת לבית הספר או לצהרון, הוא אמרו ללכת לשם כי זה סדר היום שלו גם אם הוא לא מרוצה. תנסי לא לשכנע אותו, אלא יש דברים שעליו לעושת כי כך המבוגרים קבעו. אחרי שתצליחי להשתית את המסגרת הזו בצורה מספיק ברורה, רמת החרדה שלו תרד והוא יהיה פנוי לפעילות חברתית. כרגע הוא נשאר בבית כי בהרגשה שלו שם הוא מחליט עליכם ועל ילדים אחרים הוא לא יכול להחליט, ולכן גם לא יכול להסתדר חברתית. כשצתליחו לשים אותו במקום, ולתת לו להרגיש כמו ילדבן 6 שלא כל העולם מסתובב סביבו הוא יתנהג כמו ילד בן 6 גם עם ילדים אחרים.
    אם את לא מצליחה. כדאי לפנות להדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחוננות
    שרון
    08/12/2013

שלום. הילדה שלי קיבלה ציון מאד גבוה במבחן IQ והיא מוגדרת כמחוננת. אנחנו שוקלים להעביר איתה לבית ספר למחוננים - היא בת 8. היא מאד כועסת על עצמה שהיא "כזאת חכמה" ולא מוכנה בשום פנים ואופן לשמוע על מעבר לבית ספר חדש. היא לא אוהבת לשנות את הרוטינה שלה, לא רוצה לעזוב חברות וכו'. ביה"ס הנוכחי ממש לא מתאים לה ואנחנו נחושים שהיא זקוקה לבית ספר אחר.
    איך הדרך הכי טובה לשכנע ולהסביר לה את המצב, כך שהיא תקבל את זה בצורה הטובה ביותר וללא טראומות? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    מחוננות

הוספת תגובה

• מחוננות - תגובה

סמדר ריינר
    09/12/2013

שלום שרון,
    צר לי , אני לא יכולה לעוזר לכם. אני חושבת שהבת שלכם צודקת וחשוב שתקשיבו לה. בעיניה המוחננות לא מעניינת, היא זוקקה ליציבות ולחברים. וזה באמת הרבה יותר חשוב כרגע. היא תמיד תוכל להתעניין בשעות הפנאי שלה בנשואים שמעניינים אותה, או ללמוד בעתיד. להחזיר לעצמה את הילדות היא לא תוכל. אם היא כל כך מתנגדת, אולי זה לא לטובתה להעביר אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפרצויות זעם
    נירית
    08/12/2013

שלום רב,

ביתי בת השנתיים לאחרונה סובלת מהתפרצויות זעם רבות,שבהם מאבדת שליטה,משתוללת,בועטת, צורחת ונושכת את עצמה,מתעוררת כך גם באמצע הלילה וגם במהלך היום, בד"כ כשלא מקבלת מה שהיא רוצה והתחיל כשגמלתי אותה מהנקה לפני חודש. אני ממש חסרת אונים ולא יודעת איך להגיב ולהתנהג כשהיא בהתקף שכזה?! להניח לה שתרגע? או להחזיק אותה ,אבל זה מתיש ומתסכל היות ונושכת את עצמה שממש צריך לתפוס לה את הידיים שלא תפגע בעצמה.
    מה הסיבה לכך? והאיך לפתור את הבעייה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התפרצויות זעם

הוספת תגובה

• התפרצויות זעם - תגובה

סמדר ריינר
    09/12/2013

שלום נירית,
    זאת לא בעיה שותרים אלא התהנגות שאוםיינית לגיל. כן חשוב להחזיק את עצמה כשהיא פוגעת בעצמה, אך לא לעשות מזה עניין, לא לדבר איתה על כך או לנסות למנוע ממנה עלי ידי שיחות, עונשים, התחננויות או איומים.
    כמו כן כדאי להקפידעל יציבות וגבולות בבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים עם סיוטים
    אמא מודאגת
    08/12/2013

שלום.אני אמא ל-2ובני בן השנתיים סובל לאחרונה מסיוטים בלילה וכרגע גם בשנת צהרים שמתבטא שהוא בוכה בהיסטריה מתוך שינה ואנו מנסים להעירו אבל ללא הצלחה לכן אנו מרימים אותו ומנסים להרגיאו עד שנרדם חזרה .בשבוע האחרון זה קרה לו פעמיים ושפעם השנייה הוא רוב הלילה בכה מתוך שינה.לכן פניתי לבקשת ייעוץ מכם כי זה מדאיג אותי.אשמח למענה.תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים עם סיוטים

הוספת תגובה

• בן שנתיים עם סיוטים - תגובה

סמדר ריינר
    08/12/2013

שלום לך,
    זוהי תופעה טבעית ומכרת, אין לך מה לדאוג, אם לא מופיעה התננהגות מדאיגה בשעות היום, פשוט תניחו לזה סביר שזה יעבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אמא מודאגת
    08/12/2013

תודה רבה על המענה המהיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 7 שנותנים לה יד חופשית להכל
    חסויה
    08/12/2013

היי אני ממש חייבת עזרה וכבר לא יודעת למי לפנות
    יש לי אחות בת 7 שהיא ילדה מאוד טובה ומחנוכת.
    הבעייה היא שחוץ מזה אמא שלי מרשה לה הכל.. אם זה ללכת לישון ב2 בלילה ולא לצחצח שיניים בבוקר "כי היא עייפה". היא חוזרת מהבית ספר ולא תמיד אוכלת ארוחת צהריים נורמליים לפעמים זה צלחת פתיתים או לא בא לאכול כי היא אכלה גלידה בדרך הבייתה.. וגם הארוחות שלה ממש לא מסודרות ורוב היום היא אוכלת חטיפים וממתקים ובקושי נוגעת בבשר. וכשהיא מכינה שיעורי בית זה לעולם לא יהיה בכיסא ושולחן זה תמיד יהיה בחדר על המיטה כי אין לה ספרייה מכייון שחולקת חדר עם אחות נוספת בת 20. אני מסבירה לאמי שתושיב אותה בכיסא ושולחן בפינת האוכל ושוב אמא שלי אומרת שאני מדברת שטויות ושהכל בסדר וככה זה נוח.
    בנוסף לזה שהיא ישנה מאוחר ואחותה ישנה מוקדם יותר והיא לא "רגילה" לישון לבד כי היא חייבת להיות עם מישהו ער תמיד היא ישנה איתי או עם ההורים שזה בכלל לא בסדר!!! וזה מוציא אותי מדעתי!!!
    אני מנסה להסביר לאמא שלי שזה יפגע בהתפתחות שלה זה שהיא לא אוכלת וזה שהיא ישנה ממש מאוחר והיא אומרת שאני מדברת שטויות והכל בסדר . אני יודעת שאמא שלי לא עושה את זה כוונה רעה, היא פשוט לא אוהבת "להכריח" אותה ונותנת לה יד חופשית ולא מבינה שזה יפגע בה בהמשך.. מה אני יכולה לעשות?! היא לא מבינה וכמה שניסיתי לדבר זה לא עזר!

הוספת תגובה

• ילדה בת 7 שנותנים לה יד חופשית להכל - תגובה

סמדר ריינר
    08/12/2013

שלום לך,
    אין דרך להכריח את איאמ שלך להתנהג אחרת, היא אדם מבוגר, וכך היא בוחרת לחנך את בתה. כל עוד לא קורה משהו שמסכן את אחותך, אין לך למי לדווח או מה לעושת עם זה. הדבר היחיד שאת כן יכולה לעשות, הוא להציב גבולות מאוד בוררים כשזה פוגע בך. את לא מכונה שהיא תישן איתך או תעשה שיעורים על המיטה שלך, גם אם זה מעורר מאבקים קשים, מריבות ואי שביעות רצון. תנבי להרפות מלנסות לחנך את הורייך ופשוט תדאגי להציב את הגבולות שדרושים לך לחיים שפויים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה או שלב התפתחותי
    רינה
    05/12/2013

שלום רב.

לאחרונה בחודשים האחרונים כשאנו לוקחים את בתי בת ה-3 לאירועים כמו יום הולדת ,מפגש עם הרבה ילדים והורים בגן או מפגש קבוצתי אצל אחד ילדים מהגן , היא מתחילה לבכות ולא רוצה שנעזוב אותה ואפילו רוצה ללכת.

כמובן שאנחנו מדברים איתה אך אם זה לא עוזר האם אנו צריכים בכל זאת "לאלץ" את הילדה להישאר במקום שלא נוח לה ,או ללכת כרצונה?

איך אפשר לדעת אם מדובר באיזושהוא פחד שצריך לטפל מאנשים/מקומות זרים . או שזה שלה התפתחותי נורמטיבי

אודה לעזרתך

רינה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה או שלב התפתחותי

הוספת תגובה

• חרדה או שלב התפתחותי - תגובה

סמדר ריינר
    08/12/2013

שלום רינה,
    זה אינו שלב התפתחותי אלא חרדה. את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני האמצעי מציק
    שושי
    05/12/2013

שלום!
    אני נשואה עם 3 ילדים (בנים), לא עובדת.
    בעלי שף והוא עובד כל היום חוזר בלילה.
    יש לי בעיה בני האמצעי בן -7 כל היום מציק לאחיו בן 9 ובן 2.
    אני מסבירה לו שלא יפה ושיפסיק הוא מבטיח ושוב מציק.
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    בני האמצעי מציק

הוספת תגובה

• בני האמצעי מציק - תגובה

סמדר ריינר
    08/12/2013

שלום שושי,
    בנך מאותת על הצורך שלו מצוא מקום ולקבל תושמת לב. אין טעם להגיד לו שזה לא יפה, הוא כבר יודע את זה, ומבחינתו זה סוג של תשומת לב שהוא מרוויח עקב התנהגותו. את ההתנהגות עצמה יש להפסיק בצורה אסקטיבית וברורה, בלי להגיד שזה לא יפה פושט להפסיק את זה בטון תקיף וברור בלי הסברים מיותרים. מעבר לזה, חשוב לראות איםך נותנים לו מקום, תפקיד, ותשומת בלי שהוא יצטרך להתנהג כך כדי לקבל אותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות מפריעה ילד בן שנתיים וקצת
    לילך
    05/12/2013

שלום

יש לי ילד בן שנתיים וחודשיים, התחיל השנה ללכת לגן פעם ראשונה
    ולאחרונה יש שינוי בהתנהגות שלו

1. הוא פוגע ומעליב את המשפחה הקרובה. אומר לא רוצה אותך, לך הביתה, לך לעבודה, זוז מפה רוצה רק את..וכו.. הוא אומר את זה לסבא וסבתא לדודים לאבא ולאמא. וזה פוגע
    זה דיבור ממש לא יפה..

2. יש לו דיבור של ציווי-אמרתי לך עכשיו, לזוז, לקום ועוד..

3. כשהוא רוצה משהו ולא עושים מה שהוא רוצה הוא מתחיל סצנות בכי והופך את כל הבית, עושה טרור

מה לעשות?
    איך ללמד אותו לדבר יפה? להתנהג בסובלנות כלפי אחרים?
    איך להתנהג איתו בכל המצבים? להתעלם? לדבר איתו? להסביר?

תודה מראש..

הוספת תגובה

• התנהגות מפריעה ילד בן שנתיים וקצת - תגובה

סמדר ריינר
    08/12/2013

שלום לילך,
    את ההתהנגות של הציווי יש להפסיק , להגיד בקצרה בוצורה ברורה שכך לא מדברים וכמבון לא לעושת מה שהוא אומר , ללמד אותו להגיד בבקשה ולעושת את את זה בטון תקיף וברור.
    לגבי הדחייה שהוא משדר לעיתים לבני משפחה, זו שאלה בעיני מדוע אנשים מבוגרים נפגעים ונעלבים מילד בן שנתיים. זו התנהגות טבעית לגיל, לא צריך לעושת ממנה עניין וחשוב להתעלם ממנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3 הכי גדול בגן
    שרון
    05/12/2013

שלום,
    הבן שלי יהיה בספטמבר הבא בן 3 ו-3 חודשים. אני מאוד מתלבטת האם להשאיר אותו בגן בו הוא נמצא היום או להעביר אותו לגן פרטי אחר לשנה אחת עד גיל 4 (ואח"כ ייכנס לגן עירייה). הסיבה להתלבטות היא ששנה הבאה, אם הוא יישאר בגן שלו, הוא יהיה הכי גדול בגן (מדובר בגן עם 14 ילדים, מחצית מהם יהיו שנה הבאה בגילאי 1.5-2.5 ועוד 5 ילדים יהיו בסביבות גיל שנתיים ו-10 חודשים). הבן שלי יהיה הכי גדול - בן 3 ו-3 חודשים ועוד חבר אחד יהיה בן 3. מצד אחד, מדובר בגן מקסים, גננות אוהבות וחמות וזו מסגרת מאוד מחבקת ואינטימית. בנוסף, אני לא בטוחה שלהעביר אותו לגן אחר לשנה אחת זה צעד נכון. מצד שני - אני חוששת שזה לא יאתגר אותו מספיק, ובעיקר אני חוששת מכך שהוא יהיה הכי גדול (עם עוד 5 ילדים בני 2 ו-10 חודשים). אשמח לשמוע עצה האם יש הצדקה לחששות שלי ומה כדאי לעשות. אציין, שהגננת שלו אומרת שזה מאוד יתרום לו לביטחון העצמי אם הוא יהיה הכי בוגר בגן, ושהיא בכל מקרה עושה פעילויות נפרדות לילדים היותר גדולים (אבל שוב - הילדים היותר גדולים יהיו קטנים מהבן שלי בכמעט חצי שנה). תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3 הכי גדול בגן

הוספת תגובה

• ילד בן 3 הכי גדול בגן - תגובה

סמדר ריינר
    08/12/2013

שלום שרון,
    גם אני חושבת שהאפשרות העדיפה היא השארתו בגן הנוכחי. השקעה בביטחון שלו ומניעת מעברים מיותרים בגיל הזה הרבה יותר חשובה מאם הוא יאותגר על ילדים גדולים ממנו או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוד מודאגת
    קיטי
    05/12/2013

שלום!
    אחיינת שלי בת 9 ולאחרונה חושדת ללכת לבית ספר, יש לה ממש חרדה, ניסיתי לברר למה והיא אמרה שהיא פוחדת שתשכח משהו בבית כמו שעורי בית או תשכח משהו.
    נתנו לה איזשהי תרופה (לא יודעת מה בדיוק) כשהיא לוקחת אותה היא הולכת לבית ספר אבל עם התרופה מדברת שטויות.
    עכשיו היא החלטיה שהיא לא תתקלח.
    אני מאוד דואגת שדוחפים לה תרופותבגיל כזה צעיר.
    היא אמנם גם מקבלת טיפול פסיכולוגי.

מה זה יכול להיות? האם זה יכול להתפתח למשהו עוד יותר גרוע?

לקביעת תור
    סגירה
    מאוד מודאגת

הוספת תגובה

• מאוד מודאגת - תגובה

סמדר ריינר
    09/12/2013

שלום קיטי,
    כמובן שאני לא יכולה לאבחן את אחותך דרך האינטנרט.
    נשמע שמצבה אכן חמור וטוב שהיא מטופלת, גם באופן פסיכולוגי וגם באופן תרופתי. אם היא לא תטופל יכול בהחלט להתפתח משהו יותר גרוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת מעליבה
    רחל
    04/12/2013

ביתי בתחמש ולאחרונה החלה לומר לי ולבעלי כל הזמן אתם מכוערים ושמנים. ום ולסבתות וגם לסביםוהסרו לה שזה מעליב ואסור. יש לציין שאנחנו בעלי משקל ומראה סביר ויחד עם זאת היא ממדינה ונראה שהיא נהנתה לפגוע. לא חסר לה תשומת לב כי אנחנו הרבה איתן וזה מדכא אותי שהיא מחפשת להעליב? מה לעשות? היא אומרת שהיא מנסה לסלק את המחשבות ולא מצליחה.

לקביעת תור
    סגירה
    בת מעליבה

הוספת תגובה

• בת מעליבה - תגובה

סמדר ריינר
    05/12/2013

שלום רחל,
    מה זאת אורמת היא נהנית להעליב? האם אתם באמת נעלבים ממנה? אם כן, זו נקודה למחשבה, מדוע אתם נעלבים מילדה בת 5? ההתהנגות של הילדה היא טבעית ונורמלית לגילה. ילדים אומרים לפעמים דברים כאלה, וזה עובר להם. מתי זה לא עובר? לפעמים זה לא עובר כשהסביבה עושה מזה עניין יותר מדי גדול, ואז הילד מקבל המון כוח מעבר למה שהוא התכוון, ומצד אחד זה נעים ומצד שני מאוד מפחיד. מאוד חשוב שלא תעלבו ממנה, לא תתרשמו מהעניין הזה ותר מדי ורצוי שכמה יותר תתעלמו ממנו. אמרתם לה כבר שזה אסור, היא יודעת שזה אסור ובגלל זה היא אמרת את זה, נסו להניח לנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוויה טראומתית בגן לילד בן 4
    הילה
    03/12/2013

היי,
    אנסה לתמצת:
    ילד בן 4 שמח ואנרגטי החל יום אחד לפתח סימנים שנראו כאפילפסיה:
    דמיין דברים, ראה דברים כגון:,דמיין שכך היד שלי ענקית ופחד ממנה, דמיין שכך הרגל של בעלי (אבא) ענקית פחד ממנה, פחד מהכרית שנראתה לא כמו נשר וכד׳..
    היה נכנס למין אפטיה כמו מהופנט ברגעי הדמיון הללו.
    נמשכו ארבעה ימים.
    עשינו בדיקת eeg יצאה ברוך השם תקינה.
    היום תקין.
    מה שקרה בגן ומאז הילד השתנה:
    הילד צייר על הקיר והסייעת כעסה עליו מאד וממש צעקה עליו ( את זה הסייעת סיפרה דווקא). היא אמרה לו הוא תינוק ושהיא לוקחת אותו עכשיו לגן של הקטנים שהיה בו שנה שעברה.
    הילד נבהל נורא והחל לצרוח מבכי ופחד וחשש שכשאכיע לא אמצא אותו בגן והוא ילך לאיבוד.. לסייעת ממש היה קשה להרגיע אותו ( לדבריה).
    בנוסף באותו יום ילד אחד חנק אותו וילד אחר ( מהגדולים בגן הדו שנתי) הרביץ לו עם מקל באף והאף שלו עיה מנופח וסגול.
    מאותו יום יש לילד פחדים כגון פחד ללכת לאיבוד וממש נעלב כשאומרים לו שהוא קטן..

איזו חוויה מתקנת יש לעשות לילד?
    1. איך אני יכולה לסייע?
    2. איך אפשר להיעזר בסייעת?
    3. כנל בגננת

אציין שהגננת לא הייתה באותו יום והייתה מישהי זמנית מחליפה.
    ברור לי שייתכן ויש דרך טיפול ארוכה ומורכבת אך בכל זאת אשמח לקבל במסגרת פה כמה שיותר מידע ועצות או לפחות קו מנחה כללי.

המון תודה (-:
    הילה

הוספת תגובה

• סורי על השגיאות כתיב ממהירות כתיבה

הילה
    03/12/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת קטנה

הילה
    03/12/2013

חשוב להדגיש כי הילד מאד חושש מללכת לאיבוד מאז המקרה עם הסייעת.
    חושש שמישהו יקח אותו ויחטוף אותו.
    חושש שמישהו יקח את אח שלו הקטן וכד...
    כמו כן נעשה אלים ( יחסית) כאשר פוגעים בו ילדים אחרים...
    בכל יציאה מהבית מעלה את חשש הללכת לאיבוד או שמישהו ייקח אותו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת קטנה - תגובה

סמדר ריינר
    04/12/2013

שלום הילה,
    את יכולה לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדים של ילדים.
    אני בכל זאת ממליצה לך לפנות לטיפול בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מאתגר.
    אבי.
    02/12/2013

שלום וברכה!
    ידין בננו בן ה-5.(הוא הבכור אחריו עוד 2) מאוד מאתגר אותנו ואנחנו אובדי עצות.
    הוא ילד מאוד חכם, קורא שוטף, זוכר כמעט כל מה שמספרים.
    הוא ילד טוב שאוהב לעזור, אוהב מרחבים גינון, בניה והרכבה.
    מצד שני הוא מאוד טעון רגשית, יכול לענות בכל מצב לאנשים הרבה יותר גדולים ממנו. קשה לו להתגבר על דברים או רצונות שלו (לדוגמא להישאר בחוץ במשך...). מגיב בחזרה במהירות לילד שעשה לו משהו.
    ובכל פעם שמגיע לקבוצת ילדים,
    א. הוא מתחבר לילדים שגדולים ממנו.
    ב. הוא נהיה ה"ליצן" של החברים הוא משתטה, רץ ממקום למקום עושה שטויות, זורק הערות מעליבות לכל מי שלידו. פשוט נכנס להצגה.
    אנחנו הרבה בבית נתקלים כביכול ב-2 ילדים שיש בו.
    אנחנו מרגישים שיש לו בטחון עצמי נמוך יחסית למה שהוא באמת, בכל מקום הוא ישר רוצה להראות שהוא יודע והוא טוב ב.. וטוב ב... (אע"פ שלפעמים הוא מפחד להתנסות בדברים מסוימים). הוא נושך את השרוול של החולצה שלו לעיתים קרובות (לא מתוך כעס אלא מתוך תעסוקה... אולי בריחה מהתמודדות אינני יודע...)
    אנחנו מוכנים לקחת אותו לכל דבר שיצטרך, אנחנו חושבים אם הוא צריך טיפול מסויים, או להזמין חברים לבית ולעזור לו ביחסים (למרות שלא תמיד הצלחנו באותו זמן, מלבד לדבר על כך אח"כ).
    נשמח לדעת מה לעשות...
    תודה רבה על כל העזרה!

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מאתגר.

הוספת תגובה

• ילד מאתגר. - תגובה

סמדר ריינר
    03/12/2013

שלו םאבי,
    כדאי לקחת את ידין לאבחון במכון להתפתחות הילד, נשיכת השרוול יכולה להיות קשורה לקושי תחושתי, וחלק ממהתנהגויות יכולות להיות קשורות גם לבעיית קשב וריכוז. אני ממליצה לכם לפנות גם להדרכת הורים, יכול להיות שידין מגיב בבלבול מצד אחד להתפעלות שלכם מיכולתותיו והציפיות ממנו ומצד שני לזמנים שבהם אתם מצפים ממנו ליהות קטן וממשומע . לכן חשוב שתקבלו הדרכה לגבי המסרים המודעים ולא מודעים שאולי אתם מעבירים לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות
    קרן
    02/12/2013

יש לי ילד בן 5 שבחודש האחרון החל לפתח עצירות, הוא מצליח להתאפק חמישה ימים ועושה רק עם נר. לא מוכן ללכת לשירותים ולשבת וכל הזמו אומר אין לי קקי ולא רוצה לעשות קקי.

יש לציין שמאז שנגמל בגיל שלוש היה עושה פעם ביומיים שלושה .

מה לעשות ? לא מצליחים להבין מה קרה לו פתאום ?

ניסינו פרסים וניסינו עונשים וכלום לא עוזר..

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות

הוספת תגובה

• עצירות - תגובה

סמדר ריינר
    03/12/2013

שלום קרן,
    בודאי שלא להעניש אותו, וגם לא כדאי להתחנן ולהציע פרסים. כדאי לבדוק בצורה עקיפה על ידי ציור משחק מה מציק לו, (למשל לצייר ביחד ילד ולהמציא עליו סיפור, אולי הילד הזה כועס וכו'). בהתאם למה שעולה לחשוב איך להגיב.
    אם אתם לא מצליחים להתמודד לבד, כדאי לפנות לייעוץ מקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה