פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינה על הבטטן
    יפית
    25/11/2013

שלום רב אשמח לקבל התייעצות בנוגע לבן שלי בן ה3 חודשים ושמו נועם.
    נועם התרגל לישון רק על הבטן כתוצאה מבעיות קוליק קשות הפיתרון היחידי שנראה עוזר זה שכיבה על הבטן שעד מהרה הפך להרגל שינה..לאחר משחק או שכיבה ברגע שמרגיש עייף הוא "יקרא" לנו להפוף אותו למצב שינה על הבטן ובכך תוך שניות הוא נרדם..על הגב אין סיכוי שיצליח ....אנחנו תמיד שם בודקים אותו..אבל השאלה מה אפשר לעשות כדי להרגיל אותו לישון על הגב.. אשמח לעזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינה על הבטטן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה על הבטטן - תגובה

סמדר ריינר
    26/11/2013

שלום יפית,
    אנא פני לפורום הועסק בתינוקות.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שלוש רגזן
    נטע-לי
    25/11/2013

שלום,הילד שלי בן שלוש ילד מקסים וחכם
    בגן הוא אחד הילדים הבולטים מבחינה חיובית אוהב לשחק עם החברים ותמיד הגננות אומרות שהוא זה שמשתתף בכל המפגשים והפעילויות בגן
    הוא גם נורא אוהב ללכת לחברים ואוהב שחברים באים אליו
    בתקופה האחרונה הוא חוזר הרבה פעמים במהלך היום "שהוא כועס" וכששואלים אותו למה, הוא עונה "ככה" בלי להסביר
    אני לא יודעת אם הוא באמת כועס או שהוא פשוט עלה על זה שזה גורם לנו כהורים ישר לקפוץ לשמיעת המשפט הזה כי אחרי דקה הוא שכח שהוא אמר את המשפט הזה

בנוסף שמתי לב שהתחילו לו טיקים עדינים באזור הפה -הוא מושך את השפתיים למעלה זה לא קורה הרבה אבל כן מופיע כמה פעמים ביום.
    הוא גם נורא מופנם בסביבה חדשה
    אם אנחנו הולכים לפעילות חדשה הוא נורא מתכנס בתוך עצמו ולא מוכן אפילו לנסות לראות או להכנס. אלא אם מדובר בחברים שהוא מכיר
    האם כדאי לקחת אותו לטיפול רגשי או שמדובר במשהו תקין בהתפתחות של הילד בגילאים אלו

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שלוש רגזן

הוספת תגובה

• ילד בן שלוש רגזן - תגובה

סמדר ריינר
    26/11/2013

שלום נטע לי,
    הטיקים הם לא חלק מתופעה התפתחותית רגילה, ואולי כדאי לפנות קודם כל לרופא כדי לשלול בעיה רפואית. שאר הקשיים הם גם לא חלק משלב התפתחותי בהכרח אבל הם גם לא בהכרח חורגים מהנורמה, תלוי עד כמה זה מפריע לתפקוד הכללי.
    לגבי הכעס, זו באמת שאלה מדוע זה מקפיץ אתכם. כעס זה דבר טבעי ולא נורא שכועסים. אפשר לנסות לברר בצורה עקיפה, דרך ציור או משחק על ילד שכועס מדוע אותו ילד כועסוואלי אז יתברר לכם יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות נשימה
    אמוש
    24/11/2013

שלום,
    יש לי 4 ילדים, בת 7, בן 5.5, תאומים בני שנתיים ושמונה
    לאחרונה ביתי כל כמה דקות לוקחת נשימות עמוקות רצופות כאשר היא מכופפת מעט את הגב כלפי מטה. דואגת לעדכן אותי ולומר: הנשימות חזרו, אין לי אוויר,אני לא יודעת מה יש לי...
    שמתי לב שבודקת שאני רואה , לקחת את הנשימות כאשר היא לידי או כאשר האחים רבים, צועקים וכדומה.
    כמובן שקודם כל התייעצנו עם רופאים שאמרו שיכול להיות שמדובר באלרגיה ואז להוציא שטיחים...- ניסינו לתקופה לא עבר
    או שמדובר בעניין פסיכולוגי
    כאשר עושה זאת מולי אני משתדלת לא לומר דבר להתעלם או לומר זה בטח יעבור בקרוב זו בטח התקררות קלה
    אשמח לקבל חוות דעת ואיך לטפל
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות נשימה

הוספת תגובה

• בעיות נשימה - תגובה

סמדר ריינר
    26/11/2013

שלום לך,
    אם אכן זו דרך להשיג תשומת לב כדאי להמשיך להתעלם. אבל, עצם ההתנגות כן מעידה אולי על חסך כלשהו בתשומת לב, ולכן אולי לא כדאי לתת תשומת לב על ההתנהגות עצמה, אבל כדאי בלי קשר, לשבת איתה לפעמים לזמן איכול ללא האחים שלה, לדבר איתה, לשחק איתה ובאופן כללי לתת לה להרגיש לפעמים שוב כמו הילדה הקטנה והיחידה שהייתה פעם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שמשחק עם בנות
    חנה
    24/11/2013

שלום ,
    בני בן 9 ומעדיף לשחק עם בנות ולא בנים .
    זה קורה בהפסקות בבית הספר וגם אחה"צ .ברוב המקרים הן באות אליו הביתה לקרוא לו או שהוא פוגש אותן בגן השעשועים .במידה ונמצאים בסביבה בנים ובנות ,הוא מעדיף לשחק עם הבנות בטענה שהוא לא אוהב משחקי כדור .
    כל השיחות שלי אתו בנושא ,בניסיון להסביר לו שישחק עם בנים לא הצליחו .
    אני חוששת מהרגע שבו הבנים יצחקו עליו ,הבנות לא יסתכלו עליו (בגיל מסויים )ואז לא תהיה דרך חזרה .
    ברצוני לדעת האם בגיל שלו זו התנהגות מקובלת ואם לא מה הדרך בה עלי לפעול ?

תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    בן שמשחק עם בנות

הוספת תגובה

• בן שמשחק עם בנות - תגובה

סמדר ריינר
    26/11/2013

שלום חנה,
    ההתנהגות המתוארת היא אכן לא ההתנהגות המקובלת. הייתי מציעה לך לא להתערב בצורה ישירה כדי לנסות לשנות את זה כי כמו שאת רואה זה לא יעזור לך. אם יש דמות גברית בבית או במשפחה, כדאי לנסות לבדוק האם אותו גבר יכול להזמים ןאת בנךל לשמחק משותף (לא בלחץ ולא בכפיה) ולנסות לחבב עליו את העניין. אם זה הולך, הכי כדאי להניח לעניין ולקבל את בנך כפי שהוא. לא הכל את יכולה לשלוט, כך שלפחות חשוב שלא תיתני לו הרגשה שאת לא מרוצה ממנו כמו שהוא שתוריד לו את הביטחון. ואם יצחקו עליו, יצחקו, ותצטרכי לעזור לו להתמודד. הוא לא עושה שום דבר לא בסדר, והוא ילד נהדר וזה המסר שאת צריכה להעביר לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות תוקפנית אצל ילדה בת שנה ו8
    ifu
    24/11/2013

שלום לכולם,
    הבת שלי בת שנה ו-8 והילדה הכי חברתית שיש מגיל 0. אפילו בטיפת חלב אמרו לנו כל הזמן. העניין התהפך לפני כחודשיים והגיע לשיא בחודש האחרון.
    לא כ"כ מעוניינת לשחק עם ילדים אחרים, משחקת בעיקר עם עצמה. לא חולקת את הצעצועים שלה. אם אנחנו בפארק ועולים על מתקן משותף-דוחפת תינוקות אחרים וצועקת "לא, לא, לא".
    כרגע "לא, לא, לא" נמצא אצלה הרבה בשימוש....
    ההתנהגות האגרסיבית הסלימה מאז כניסתה לגן מספטמבר.
    היא גם נוהגת לנשוך - אומנם חלש אבל כהרתעה. לדוגמא מישהו רק מתקרב אליה ועוד לא נגע בעגלה שלה והיא כבר עלולה לנשוך אותו שיתרחק.
    ההתנהגות היא סביבתית בעיקר כלפנו (כהורים) ההתנהגות האגרסיבית הרבה פחות בשימוש אבל קיימת.

אנחנו מסבירים שזאת התנהגות לא יפה וזה לא נעים לתינוק שהיא ככה מתנהגת.
    בדר"כ מתרצה ושומעת לקולנו, אבל בפעמים הבאות ההתנהגות חוזרת.
    אני חייבת לציין וגם במעקב התפתחותי ציינו את זה שהיא מאוד מפותחת לגילה.
    קראתי שהרבה פעמים אלימות באה כתוצאה מתסכול של חוסר יכולת מילולית להסביר מה היא רוצה.

אשמח לשמוע חוות דעת האם ההתנהגות תקינה? איך אנחנו כהורים משפרים את המצב?

תודה רבה!

הוספת תגובה

• התנהגות תוקפנית אצל ילדה בת שנה ו8 - תגובה

סמדר ריינר
    26/11/2013

שלום לך,
    ההתהנגות של בתך נומרלית לגמרי. חשוב לתת לה לה מילים למצבי התסכול שלה (זה מעצבן שככה וככה) ולא לצפות ממנה להיות חברותית בגיל שהיא ממש עוד לא אמורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מאצבע
    נורית
    24/11/2013

שלום. יש לי ילדה בת שלוש וחודשיים וילד בן שנה וחצי. הילד התחיל למצוץ אצבע בגיל 3 חודשים לערך והילדה כנראה בעקבותיו בגיל שנתיים. את הילדה ניסינו לגמול עד כה ללא הצלחה. אנו מעירים לה שתוציא את האצבע כל פעם שהיא מכניסה. וזה כלל לא עוזר, לאחר דקה שוב מכניסה. ראיתי שאת לא ממליצה להשתמש במרה אבל זה הדבר היחיד שמרתיע אותה. בעבר ניסינו אבל לא היינו עקביים וזה לא הצליח. הפעם החלטנו להיות עקביים עם המרה. האם את בכל זאת לא ממליצה להשתמש במרה? כמובן שגם הסברנו לה מאות פעמים שזה יכער את השיניים אך ללא הועיל. לגבי הבן - האם זה מוקדם להתחיל לנסות לגמול אותו או שאפשר? ואם כן, כיצד? תודה. אוסיף שכבר השיניים של שניהם החלו לבלוט וזה ממש מכוער.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מאצבע

הוספת תגובה

• גמילה מאצבע - תגובה

סמדר ריינר
    26/11/2013

שלום נורית,
    אין טעם לגמול אותם בכוח. כמו שאת רואה זה לא כל כך הולך. כדיא אולי לנסות להציע להם סוג אחר של חפץ מעבר, בובה או דובי שיוכלו לחבק וירגיעו אותם במקום, אולי לאט לאט זה יסייע להם להחליף את האצבע במשהו אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה קשורה לגקט ומסרבת להיפרד
    שירן
    23/11/2013

שלום
    אחרי 3 חודשים קשים טפו טפו טפו בלי עןן הרע...הילדה שלי בת השנתיים וחצי הסתגלה לג3901ן. שנתיים וחצי הייתה בבית ועכדיו נכנסה למעון
    אבלללל
    היא הולכת עם גקט יש בעיה. אם היא לא לובשת אותתו היכ פשוט מדרבת לשים אותו בכל מקום אחא בגן, לתלות על קולב להביא לגננת או אפילו לי. כאילע זה מה שמחבר בינה לבית. הבעיה שברגע היא מסרבת להניח אותו איפשהו הידיים תפוסות והיא לא עושה כלום בגן. מה עושים?

הוספת תגובה

• הילדה קשורה לגקט ומסרבת להיפרד - תגובה

סמדר ריינר
    26/11/2013

שלום שירן,
    שנמע שהילדה בחרדה גדולה מאוד, ולמעשה לא באמת הסתגלה למעון. אני מציעה לפנות לייועץ מקצועי כדי לבדוק איך ניתן לעזור לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים בני חמש
    שירלי
    23/11/2013

שלום,

יש לי תאומים בנים בני חמש וכשמגיעים אליהם הביתה חברים תמיד תאום אחד ימריד את כולם (גם אם זה רק חבר אחד או יותר) נגד אחיו התאום אם זה במכות או הצקות (תמיד זה אותו מאזן כוחות) וממש כואב לי הלב על התאום המותקף שהוא גם יותר קטן ממנו פיזית ובעל דימוי עצמי נמוך. כמובן שאני ממש לא מסכימה להתנהגות הזו, מפסיקה אותה שזה קורה וגם מסבירה לתאום התקיף ואף נותנת עונשים (פסק זמן מלהזמין אלינו חברים, אי צפייה בטלויזיה) בנוסף אני ממש לא רוצה שזה יהיה גם בגן/בי״ס בגלל שאולי הוא שם את עצמו במשבצת של החלש. נא עזרתך.

תודה,
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה
    תאומים בני חמש

הוספת תגובה

• תאומים בני חמש - תגובה

סמדר ריינר
    26/11/2013

שלום שירלי,
    קודם כל עונשים לא עוזרים כך שכדאי להפסיק עם זה, את רק מחמירה את מצב בנקיטת עונשים.טוב וחשוב שאת מתערבת ומפסיקה את זה, חשוב מאוד לחזק את התאום החלש יותר מבחינת הדימוי העצמי, אולי על ידי חוג ספורט מסויים, מעבר לזה מאחר ואני לא מכירה אתכם נראה לי שחשוב לשבת עם התאום האלים יותר ולהבין יותר לעומק, דרך משחק או ציור מדוע הוא פועל כך, אולי זה מעיד גם על משהו שמציק לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימוץ
    גלית
    23/11/2013

שלום רב ..בתי בת 11 שאומצה מאוקרינה בגיל שנה ושלושה חודשים ..ילדה מדהימה ומנומסת אוהבת ואהובה על חבריה ...ילדה שמחבקת ואוהבת את כולם לדעתי קצת מעבר לילד רגיל ...מה ששמתי לי בשנתיים האחרונות כל אחד גם בפעם הראשונה שהיא מתחברת עליו בין אם הוא ילד בגיל ארבע או לבין אדם מבוגר ..היא ישר מספרת במפגש הראשון שהיא מאמצת ...הילדה גדלה בפתיחות מהיום הראשון שאימצנו אותה סיפרנו לה וקראנו ספרים בנושא ..כל מה שהיא שואלת על העבר שלה אצלנו פתוח ..
    השאלה שלי היא האם לומר לה שלא צריך לספר לכל אחד שהיא מאומצת ..
    למרות שלא גידלנו אותה בידיעה שזה סוד
    או שזה פשוט הבעיה שלי ...שקשה לי לשמוע את זה ..
    תודה מראש .
    דרך אגב יש לה אח בן 6 ביולוגי ..

לקביעת תור
    סגירה
    אימוץ

הוספת תגובה

• אימוץ - תגובה

סמדר ריינר
    26/11/2013

שלום גלית,
    אין שום בעיה לגבי הפתיחות שלה בעניין, ואין צורךללהגיד לה לא להגיד את זה, אם לך יש קושי עם העניין, אולי כדאי לברר לעצמך מהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבוקר
    שרית
    22/11/2013

חמי מגיע בימים האחרונים כדי לקחת את ביתי בת ה-4 לגן.אני שבועיים אחרי לידה ומאוד קר בבוקר ובעלי יוצא לעבודה בשעה 6 שככה אני חייבת את העזרה.מה שקורה ביתי לא שמחה ולא מרוצה שהסבא לוקח אותה היא לא בוכה איך הפנים שלה ניראות ממש מצוברחות והיא כמובן מתכננת שאני אקח אותה..איך חמי לא רוצה להשאר עם התינוקת ומעדיף ללכת עם ביתי לגן
    מה אני יכולה לעשות כדי שביתי תיצא שמחה לגן?האם אני פוגעת בה לעתיד הרחוק?

נראה כשהיא חוזרת לבית היא שמחה לראות אותי ואפילו אומרת שהיא התגעגעה עלי איך ההרגשה של הבוקר לא עוזבת אותי
    מה אפשר לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבוקר

הוספת תגובה

• עזרה בבוקר - תגובה

סמדר ריינר
    26/11/2013

שלום מאיה,
    את לא פוגעת בבת שלך, אין שום הבדל אם היא נפרדת ממך מוקדם או רק בגן, בכל מקרה מתי שהוא היא צירכה להיפרד ממך בבוקר. אם את לא תיקחי את זה קשה, גם היא תרגע עם הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביביסיטר
    דנה
    21/11/2013

הבן שלי מתקרב לגיל 15.עקב אילוצי עבודה ,אני זקוקה ממנו לבייביסיטר פעם בשבוע ,שישמור על אחיו הקטן בן 3.5.הוא מצידו מתמרד בכל שבוע מחדש ולא ממש מוכן לשמור עליו.הבן שלי טוען שדוקא ביום חמישי,שסוף השבוע מגיע(הוא לא לומד ביום שישי)והוא בתחושת חופש ויש לו אפשרות לישון אחהצ,זה נלקח ממנו.אצין שבשאר השבוע אין לנו שום דרישות בייביסיטר ממנו.מה דעתכם?סתם פינוק ?האם יש מקום להתחשב בו ?

לקביעת תור
    סגירה
    ביביסיטר

הוספת תגובה

• בייביסיטר

דנה
    21/11/2013

שכחתי לצין שהדרישה ממנו לביביסיטר היא לשעתיים בלבד:מ16-18

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בייביסיטר - תגובה

סמדר ריינר
    22/11/2013

שלום דנה,
    הדרישה שלך מבנך נשמעת סבירה. עם זאת הייתי חושבת האם כדאי לכפות עליו, כיוון שאם יעשה זאת באי חשק ואי רצון הדבר עלול להשפיע על אחיו הקטן שתלוי בו באותם זמנים ו"נתון לחסדיו". לכן, אולי לא הייתי מתעקשת במקרה הזה, מוצאת פיתרון אחר לבייבייסטר, ומתעקשת איתו על מטלה אחרת בבית שלא כרוכה באחריות על ילד אלא יותר טכניות כמו הורדת זבל, שטיפת כלים או כל דבר אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4 צורך בחיזוקים ואישורים
    אור
    21/11/2013

בוקר טוב,
    בתי בת 4 ילדה די בוגרת ,אחות בכורה לאח בן 1.8 חודשים
    מאוד אימהית וטיפולית אליו ולילדים אחרים

בזמן האחרון כל הזמן שואלת אותי אם אני אוהבת אותה
    ומעירה לי אם אני יושבת/מטפלת באח שלה ולא בה .
    אני משתדלת לתת לה הרבה צומת לב (רוב אחר הצהריים אני אתם לבד) כי אני מניחה שזה קשור לעובדה שמרגישה שמתחלקת בי עם אחיה שלא עושה לה חיים קלים- דוחף מרביץ וכל הזמן אומר לה "אמא שלי"
    מדוע היא חוזרת על שאלות כמו : אמא את אוהבת אותי ?
    ומה אפשר לעשות על מנת להוציא אותה מההתעסקות הזו והשאלות האלו

תודה ויום נעים אור

הוספת תגובה

• בת 4 צורך בחיזוקים ואישורים - תגובה

סמדר ריינר
    22/11/2013

שלום אור,
    אם את אכן יושבת איתה ומעניקה לה תשומת לב נפרדת, ומראה לה אהבה וכמה היא חשובה, אז אין יותר דבר שאת אמורה או צריכה לעשות. את לא חייבת להוציא לה מהראש את המחשבות האלה, יכול להיות שזה גם סוג של מניפולציה. הייתי מציעה לך לא לעשות מזה עניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 9 היפרקטיבי
    נעמה
    20/11/2013

בני אובחן בכיתה ב - עם בעיות קשב וריכוז והפרדטיביות
    למזלו אין פגיעה בלימודים כי הוא מאוד חכם
    המורים תמיד התלוננו שלא מרוכז ומפטפט ועושה מה שבא לו
    אך השנה זה ממש גבר
    הוא התחיל להתחצף למורים , לפעמים יוצא מהשיעור כי משהו לא מצא חן בעיניו , מסתובב בכיתה במהלך השיעור , היה כבר בשיחה אצל היועצת והמנהלת.
    אנחנו עושים איתו כל הזמן שיחות והוא מצטער ומבין.
    הוא ילד טוב וכנראה לא שולט בעצמו , ואני ממש מנסה להמנע מהריטלין
    אין אפשר לעזור לו ? טיפול פסיכולוגי ?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 9 היפרקטיבי

הוספת תגובה

• בן 9 היפרקטיבי - תגובה

סמדר ריינר
    21/11/2013

שלום נעמה,
    לא. טיפול פסיוכלגוי לא יהיה יעיל אם לא עוזרים לו בזמן השיעור עצמו. לי לא ידוע עד היום על טיפול יעיל יותר מריטלין לצורך העניין. את יכולה גם לבדוק לגבי טיפול בנוירופידבק, המומחית בנושא היא ענת ברנע והיא מפעילה מכון עם סניפים שבו ניתן הטיפול הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על תינוקת בת 5 חודשים
    לישי
    20/11/2013

שלום ותודה... התינוקת המתוקה שלי בת 5 חודשים. במכיוון שבחודש האחרון היא ישנה ממש לא טוב - התעוררה כל 50 דקות גם ביום וגם בלילה ומתוך חצי עייפות ושינה וחצי עירות היא חיפשה את המוצץ ונכנסה לבכי... החלטתי בימים האחרונים לגמול ממוצץ בלילה (כשערה לא מבקשת מוצץ). ואכן, בגלל גילה הצעיר זה עבר יחסית בסדר והעניין הנהדר הוא שהיא שישנה הרבה יותר טוב ובלי כמעט בכי בכלל...

השאלה שלי היא בעצם האם "לקחתי" לה את החפץ מעבר שלה, את מקור ההרגעות שלה? אני יודעת שאנחנו אלה שיצרנו לה את ההרגל כי שמנו לה את המוצץ כשלא היה צריך... האם עלי להכניס למיטה חיתול טטרה או כל חפץ אחר?

אשמח לדעתך..
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על תינוקת בת 5 חודשים

הוספת תגובה

• שאלה על תינוקת בת 5 חודשים - תגובה

סמדר ריינר
    20/11/2013

שלום לך,
    כל מה שעובד זה טוב, סמכי על האינטואיצות שלך ואל תדאגי. היא תבחר חפץ מעבר לבד כשתהיה יותר גדולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר דירה וגן
    קארין
    19/11/2013

שלום אנחנו הורים לילד בן שנתיים ועוברים
    לקיבוץ בתחילת החודש הבעיה היא שבגנים בקיבוץ
    יש חדרי שינה ומכיוון שזו אמצע שנה יש אפשרות להכניס
    אותו לגן אך בזמן השינה הוא ישן על מזרן ולכולם
    ישנים במיטות (אין מקום להכניס מיטה נוספת )אחרי
    שכולם יעלו למיטות יפרסו לו את המזרן השאלה שלי
    היא כמה חריג הוא ירגיש ,לי זה נראה נורא ....
    בנוסף חשוב לציין שאנחנו גם עוברים לדירה חדשה וסביבה
    חדשה בצפון (יש משפחה שהוא אוהב שם)ובנוסף
    נולד לו אח לפני חודש אני מפחדת שאלו הרבה שחנויים
    שיהיה לו קשה להכיל השאלה כמה הרגשה קשה תהיה
    לו בעניין השינה ?
    תודה רבה קארין

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר דירה וגן

הוספת תגובה

• מעבר דירה וגן - תגובה

סמדר ריינר
    20/11/2013

שלום קארין,
    דווקא עניין השינה הוא הכי שולי פה, והוא גם נראה לי פתיר, אני לא חושבת שתהיה בעיה כל כך גדולה לבקש שיביאו מיטה מתקפלת או שאתם תדאגו שתהיה בגן מיטה כזו עבורו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

קארין
    20/11/2013

היי תודה על התשובה הזריזה
    העניין הוא שבחדר אין מקום לעוד מיטה וגם המזרן
    לא יהיה קבוע אחרי האוכל כל הילדים יעלו למיטה שלהם
    והוא יחכה ואז ברווח יפרסו את המזרן פה אני מפחדת
    שהבעייתיות שלכולם יש פינה שלהם עם כל החפצים
    מהבית ולו אין גם עניין ההמתנה קצת מעליב נראה
    לי .... ובנוסף לכל השינויים (אח קטן מעבר דירה וכו..)
    הוא מגיע לקבוצה מלוכדת וירגיש חריג ...
    הדאגה של מוצדקת ?? כדאי אולי לחפש גן אחר מחוץ
    לקיבוץ לשנה זו???
    תודה קארין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - תגובה

סמדר ריינר
    21/11/2013

שלום קארין,
    אם יש אפשרות לגן אחר זה יכול להיות טוב יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה