מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סירוב ללכת לגן וקושי בפרידותעינת20/01/2014
הבן שלי בן שנה ו9 חודשים הולך לגן פרטי מגיל חצי שנה, ללא בעיות, אוהב את הגן והצוות.
לאחרונה היה בני חולה ונשאר בבית מספר ימים ברצף עם בעלי ואיתי לסירוגין.
מאז חזרתו לגן הוא לא מוכן ללכת לגן, בוכה בדרך לגן לא מוכן להישאר בגן ובוכה כבר כשמתקרבים לגן.
לדברי הגננת לאחר שאנו הולכים הוא נרגע, משתף פעולה ונהנה מהפעילויות בגן ומהמשחק עם חברים. בשנת צהריים קשה לו והוא בוכה (מה שלא היה עד היום) והיא מלטפת אותו עד שהוא נרדם.
כמו כן, הוא התחיל לבכות כשאנחנו נפרדים בבוקר (בעלי הוא זה שבעיקר לוקח אותו לגן).
אודה על עזרתכם כיצד עלינו להתמודד עם הסירוב ללכת לגן והקושי בפרידות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות, נחישות ועקביות
יאיר סהר20/01/2014שלום עינת,
המצב שאת מתארת הוא נפוץ, ועשוי להתרחש בעקבות כל שינוי בשגרה הקבועה.
במקרה שלכם, השינוי היה בלתי נמנע - בעקבות מחלתו.
באופן טבעי, בנך הרגיש ש"כיף יותר בבית עם ההורים", ומנסה לחזור לאותם ימים.
יתכן שהיום כבר אינו זוכר את הסיבה המקורית לבכי, אבל זה הפך לסוג של הרגל (אין הכוונה שהוא לא עצוב).
אני מציע להיפרד ברגישות (שימת לב, ללא עוררות רגשית):
- תחילה חשוב שתצפו לבכי ותדעו שהוא יגיע, וזאת כי הוא באמת מגיע.
- ברגע שהוא בוכה, כדאי לשקף לו בקצרה את המצב, בסגנון "אני מבינה שאתה עצוב, אבל אתה הולך לגן עכשיו, ואנחנו נתראה כשתשוב. אני אוהבת אותך". המילים צריכות להיאמר בצורה נעימה אך נחושה, וללא מסר של כאב וסבל שלך. בצורה דומה כדאי להיפרד ממנו בכניסה לגן.
- רגע הפרידה צריך להיות ברור וקצר. הימנעו מללוות אותו במבט בזמן שאתם מתרחקים מהמקום.
- הימנעו משכנועים או מנסיונות לעודד את רוחו בחיוכים או באמירות כגון "אל תבכה", "אבל אתה אוהב את הגן" וכו'. אלו רק משדרות לו שאתם במצוקה, וכך מצוקתו גדלה. הוא זקוק לכם בטוחים בעצמכם, וחזקים, כדי שיוכל להישען עליכם.
עקביות היא מילת המפתח!
ככל שתהיו עקביים יותר בהתייחסותכם הרגישה לבכי שלו, כך תקצרו את התקופה הזו.
העברת מסר שמדובר בהליך טבעי ורגיל, תרגיע אותו עם הזמן, אך צפו לכך שזה ידרוש עוד מספר ימים.
חשוב לי לציין שעצותיי אלו רלוונטיות משום שציינתם שלאחר רגע הפרידה הוא נרגע, משתף פעולה בגן, ונהנה.
בהצלחה!
יאיר סהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות, נחישות ועקביות
יאיר סהר28/01/2014שלום עינת,
המצב שאת מתארת הוא נפוץ, ועשוי להתרחש בעקבות כל שינוי בשגרה הקבועה.
במקרה שלכם, השינוי היה בלתי נמנע - בעקבות מחלתו.
באופן טבעי, בנך הרגיש ש"כיף יותר בבית עם ההורים", ומנסה לחזור לאותם ימים.
יתכן שהיום כבר אינו זוכר את הסיבה המקורית לבכי, אבל זה הפך לסוג של הרגל (אין הכוונה שהוא לא עצוב).
אני מציע להיפרד ברגישות (שימת לב, ללא עוררות רגשית):
- תחילה חשוב שתצפו לבכי ותדעו שהוא יגיע, וזאת כי הוא באמת מגיע.
- ברגע שהוא בוכה, כדאי לשקף לו בקצרה את המצב, בסגנון "אני מבינה שאתה עצוב, אבל אתה הולך לגן עכשיו, ואנחנו נתראה כשתשוב. אני אוהבת אותך". המילים צריכות להיאמר בצורה נעימה אך נחושה, וללא מסר של כאב וסבל שלך. בצורה דומה כדאי להיפרד ממנו בכניסה לגן.
- רגע הפרידה צריך להיות ברור וקצר. הימנעו מללוות אותו במבט בזמן שאתם מתרחקים מהמקום.
- הימנעו משכנועים או מנסיונות לעודד את רוחו בחיוכים או באמירות כגון "אל תבכה", "אבל אתה אוהב את הגן" וכו'. אלו רק משדרות לו שאתם במצוקה, וכך מצוקתו גדלה. הוא זקוק לכם בטוחים בעצמכם, וחזקים, כדי שיוכל להישען עליכם.
עקביות היא מילת המפתח!
ככל שתהיו עקביים יותר בהתייחסותכם הרגישה לבכי שלו, כך תקצרו את התקופה הזו.
העברת מסר שמדובר בהליך טבעי ורגיל, תרגיע אותו עם הזמן, אך צפו לכך שזה ידרוש עוד מספר ימים.
חשוב לי לציין שעצותיי אלו רלוונטיות משום שציינתם שלאחר רגע הפרידה הוא נרגע, משתף פעולה בגן, ונהנה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד התחיל לדבר באגרסיביותולרי20/01/2014
שלום רב,
בן שלי בן 8,5 .ילד רגיש מאוד. במקרים שרב עם חברים,של קצת בעיות ולחץ בחיים מתחיל לדבר איתי בצורה מאוד לא מכובדת והרבה לצעוק . שאני אומרת שהוא יאניש הוא לא מתרגש מזה . אני יודעת שבתוכו הוא ילד עם מלא רגש ואהבה אבל שמשהו לא בסדר אצלו הוא מוציא אלי את כל הכעס .ניסיתי גם לא להגיב וגם להגיב ברוגע אבל באסרטיביות -זה לא ממש עוזר. הוא מבין שהוא אשם בסוף ומתנצל אבל הכל חוזר לקדמותו . איך לטפל בזה ? מה צורת התנהגות הנכונה ? אני אם חד הורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה
ולרי20/01/2014אני אנסה לעשות כך,תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7 משחק בברביותאתי19/01/2014
שלום רב .
בני בן 7 עד היום משחק בבובות ברבי, ומעוניין שאני אקנה לו עוד ברביות ,
האם זה נורמלי שילד בגילו אוהב לשחק בברביות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - נתינת שתן בתדירות גבוהה ילד בן 5קתי19/01/2014
בני בן 5 ולאחרונה הופיע תופעה של נתינת שתן בתדירות גבוהה (כל 5 דקות). לאחר בדיקה אצל אורולוג וכל הבדיקות הנדרשות רופא הגיע למסכנה כי אין בעיה פיזיאולוגית אלא פסיכולוגית. איך מתמודדים עם הבעיה, אנו לא מצליחים להגיע לסיבה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרושים פרטים נוספים
יאיר סהר28/01/2014שלום קתי,
מספר שאלות:
כמה זמן העניין נמשך?
מה קורה במשך הלילה?
האם זה קורה רק בבית? גם בגן?
האם יש מצבים בהם "מושך" יותר זמן? צפיה בטלויזיה למשל?
האם הוא הולך לשירותים ומנסה, או שממש מצליח לתת מעט שתן כל פעם?
האם היו אירועים או שינויים כלשהם בתקופה האחרונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתנה מרובה
ארז09/02/2014קצת באיחור אבל .. האם הוא גם שותה הרבה? האם שפתיו יבשות? האם הוא מזיע זעה קרה לעיתים קרובות? האם נערכה לו בדיקה של סוכר בדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרה דחוףףףטל19/01/2014
שלום.יש לי ילד בן 3 ו5 חודשים שנכנס בגיל 3 לגן עירייה גמול ולפני חודשיים שוב חזר לפספס פיפי וקקי בערך 6 פעמים ביום.ניסיתי את כל השיטות:פרסים,שיחות,כעס ,התעלמות וכלום לא עובד. צוות הגן ואני מיואשים-כידוע זה לא מקובל בגן עירייה ילד לא גמול. אני חייבת למצוא פתרון לפני שיהיו בעיות נוספות-ילדים כבר צוחקים עליו ומקניטים אותו.
אשמח לקבל עזרה.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
טל19/01/2014חשוב לציין שגם כשהוא מפספס הוא לא אומר כלום כאילו שזה לא מפריע לו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגרסיה לפספוס
יאיר סהר28/01/2014הי טל,
הלחץ שלך טבעי וברור, אבל חשוב לגשת אל הנושא ברוגע.
מצב שבו ילדים חוזרים לפספס מעיד על רגרסיה שמקורה לרוב בחוויה רגשית לא נעימה, עימה הילד מתקשה להתמודד. כך למעשה מתבטאות התחושות שלו.
האם התרחשו שינויים כלשהם בחייו של בנך לאחרונה? (לידה של אח בשנה האחרונה?)
האם אירע איזשהו אירוע שלילי בגן? איך הסתדר מבחינה חברתית עד לפספוסים?
ככלל, עונשים ושיחות ארוכות (שעשויות להיות עונש בפני עצמן) אינן הדרך לעזור לילד להתמודד עם המצב. הוא במצוקה, וענישה רק מגדילה את חווית חוסר האונים. גם החלפה בין שיטות שונות להתייחסות עשויה לבלבל אותו, לשדר לחץ ודחיפות גדולים ולהעביר לו מסר שהתנהגותו מאוד בעייתית.
היות והסביבה לא מקבלת את הפספוס שלו, הוא עושה כל שביכולתו כדי להסתיר זאת על-ידי התעלמות - ולכן כנראה לא אומר כלום ומקווה שלא ישימו לב.
אני ממליץ לשנות גישה, וחשוב להיות עקביים בה.
1. שיחת "תיאום עמדות":
כדאי למצוא זמן "נעים" (נטול מתיחות) במהלך היום, ולהושיב אותו לשיחונת קצרה(!). להסביר לו שאת מבינה שקשה לו כרגע להתאפק ולזהות בזמן מתי מגיע פיפי או קקי,
אבל את בטוחה שבקרוב הוא יצליח. לכן בתקופה הקרובה, תנסי לעזור לו על-ידי תזכורות מדי פעם לגשת לשירותים ולנסות לעשות.
השיחה צריכה להיות נעימה, בה את מעבירה מסר של אמון מלא בו.
חשוב שהשיחה תהיה מאוד קצרה. לא להאריך בהסברים נוספים, ולא לחזור על הדברים. אחרת הוא יאבד אותך, ויאבד את המסר.
2. סובלנות לפספוסים
זכרי שפספוסים ימשיכו להיות!
היי מוכנה נפשית לעוד חודש של פספוסים רבים. אני יודע, זה קשה ומאתגר, אבל זו הדרך לעזור לו באמת.
במידה ומפספס ההתייחסות צריכה להיות עניינית, ללא פרשנות וללא מחוות נוספות כגון "אוף" או "שוב?" וכו'.
פשוט לגשת אליו, לומר לו "נראה לי שפספסת. בוא ננקה אותך ונחליף לך בגדים" או משהו בסגנון. שימי לב שהאמירה היא דיווח מנותק משיפוט או מסר רגשי.
בקשי את אותו הדבר גם מהגננות.
אני יודע שזה מורכב, אבל לחץ מכיוון אחד הצדדים רק עשוי להגדיל חרדה ו/או בושה ולהאריך מאוד את תקופת הפספוסים.
במידת הצורך צרי איתי קשר ישירות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מאוכל מקולקל בת 6ע18/01/2014
שלום,
בתי בת 6 וחצי,
ל8ני כחצי שנה שמנו לב שהיא חוששת לאכול מאכלים פן יהיו מקולקלים.
גם אם אלה מאכלים שאנחנו נותנים לה ושהיא מכירה. דברים שהיא אוכלת כל יום- היא לא תכניס לפה לפני שתוודא ותשאל האם זה מקולקל.
אני לא מבינה מניין הדבר נובע ואיך להתמןדד.
בהתחלה הסברתי לה שאנחנו בבית מחזיקים אוכל טרי.
היום אני מבינה שאין היגיון בפחד שלה ואני לאניודעת איך להתמודד איתו.
אני משוכנעת שזה מפריע לה בהתנהלות היומיומית.
שקלתי להשאיר איתה יחד גבינה בחוץ ולהגיע לראות איך נראית גבינה מקולקלת.
שאלתי היא
1. האם חרדה כזו יכולה להעיד על משהו עמוק יותר? טראומה?
2. איך להגיב על מנת לא להעצים את הפחד?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם חרדות
יאיר סהר21/01/2014שלום,
ילדים מאמצים לעצמם התנהגויות שלעיתים מקורן לא ברור לנו. עם זאת, לא מדובר בהכרח בבעיה. פחד (או חרדה) והיגיון לא תמיד הולכים יחד. אולם גם חוסר ההיגיון לא בהכרח מעיד על בעיה.
אני מבים שהמצב לא נעים לכם, ואת משוכנעת שזה מפריע לה ביומיום. איך? אילו סימנים את רואה? האם ההתנהגות הזו מתרחשת גם בגן / בית ספר? אצל הסבים והסבתות?
לשאלותייך:
1. קשה לנו לדעת מה מקורן של חרדות, אבל הן ניתנות לטיפול, ואפשר גם שמדובר בעניין שיחלוף מעצמו.
2. בשלב זה, כעת, כדי לאפשר לה למתן את החרדה שלה, כדאי לענות לשאלותיה באופן ענייני ולא להרחיב בנושא. חסכו ממנה הסברים ארוכים. לשאלתה "האם זה מקולקל?" - ענו בפשטות - "לא, זה טרי".
כשכל הסביבה נחלצת לעזור לך ומתייחסת בכובד ראש, אתה מקבל תחושה שמצבך כנראה לא טוב. ניסיונות שכנוע כגון "תאכלי, זה טרי, וגם בריא וטעים, כדאי לך..." מעוררים מרכיב של חשדנות בריאה.
בהצלחה!
יאיר סהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדות עם חרדות
יאיר סהר28/01/2014שלום,
ילדים מאמצים לעצמם התנהגויות שלעיתים מקורן לא ברור לנו. עם זאת, לא מדובר בהכרח בבעיה. פחד (או חרדה) והיגיון לא תמיד הולכים יחד. אולם גם חוסר ההיגיון לא בהכרח מעיד על בעיה.
אני מבים שהמצב לא נעים לכם, ואת משוכנעת שזה מפריע לה ביומיום. איך? אילו סימנים את רואה? האם ההתנהגות הזו מתרחשת גם בגן / בית ספר? אצל הסבים והסבתות?
לשאלותייך:
1. קשה לנו לדעת מה מקורן של חרדות, אבל הן ניתנות לטיפול, ואפשר גם שמדובר בעניין שיחלוף מעצמו.
2. בשלב זה, כעת, כדי לאפשר לה למתן את החרדה שלה, כדאי לענות לשאלותיה באופן ענייני ולא להרחיב בנושא. חסכו ממנה הסברים ארוכים. לשאלתה "האם זה מקולקל?" - ענו בפשטות - "לא, זה טרי".
כשכל הסביבה נחלצת לעזור לך ומתייחסת בכובד ראש, אתה מקבל תחושה שמצבך כנראה לא טוב. ניסיונות שכנוע כגון "תאכלי, זה טרי, וגם בריא וטעים, כדאי לך..." מעוררים מרכיב של חשדנות בריאה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צעקות ליד תינוקשירי18/01/2014
שלום
ביתי בת 10 חודשים, איתי בבית עדיין (לא במסגרת).תינוקת חייכנית וסקרנית. לאחרונה שמתי לב שהיא מתעצבנת מאד כשלא מקבלת משהו שהיא רוצה. בוכה וצועקת.
בבית אנחנו מאוד מקפידים לא לריב לידה, למרות שמדי פעם קורה. מה שכן, יש לנו כלב מתוק אבל שובב שלא מניח לה ואנחנו צועקים עליו המון לידה , הוא מתפרע ואנחנו חוששים שיקרה לה משהו בתוך המשחק שלו.
פתאום אני חוששת שכל הצעקות שהיא שומעת, גם אם הם על הכלב, יעשו משהו או כבר עשו.
אז השאלה שלי, האם החשש מוצדק ואם כן, האם לא מאוחר לתקן את הנזק שנעשה.. היא כבר בת 10 חדשים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צעקות
יאיר סהר21/01/2014אני שומע שאתם הורים מאוד רגישים, והדאגה לבתכם מאוד חשובה לכם, ואני שמח על כך.
בשלבי התפתחות שונים, ילדים מגלים התנהגויות חדשות, מנסים ומפתחים אותן.
הבת שלך כנראה גילתה שבכי וצעקות מביאים הן כלי "חזק", באמצעותו היא מצליחה להשיג את מבוקשה ביעילות גדולה יותר (ההורים מגיבים מהר יותר, מקבלת משהו שמלכתחילה לא רוצים לתת לה וכו').
לא הייתי מזדרז לקשר בכי וצעקות (התנהגויות טבעיות של ילדה שעוד לא שולטת בשפה, בעת תסכול) לצעקות או ויכוחים שהיא שמעה בסביבתה.
היי רגועה - כל ילד שומע גם צעקות וויכוחים, לא נגרם כל נזק.
יחד עם זאת, כדאי לנהוג באיפוק מסוים כאשר היא בוכה או צועקת (ללא סיבה פיזיולוגית כגון רעב או עייפות). כדאי להבין שזו הדרך שהיא אימצה כרגע, אבל אם אתם נענים ו"מתקפלים" לכל רצונותיה ברגע שיש בכי או צעקות, אתם מסמנים לה שזו הדרך הטובה ביותר "לסחוט" אתכם.
בהצלחה!
יאיר סהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצעקות ליד תינוק - תגובה
יאיר סהר28/01/2014אני שומע שאתם הורים מאוד רגישים, והדאגה לבתכם מאוד חשובה לכם, ואני שמח על כך.
בשלבי התפתחות שונים, ילדים מגלים התנהגויות חדשות, מנסים ומפתחים אותן.
הבת שלך כנראה גילתה שבכי וצעקות מביאים הן כלי "חזק", באמצעותו היא מצליחה להשיג את מבוקשה ביעילות גדולה יותר (ההורים מגיבים מהר יותר, מקבלת משהו שמלכתחילה לא רוצים לתת לה וכו').
לא הייתי מזדרז לקשר בכי וצעקות (התנהגויות טבעיות של ילדה שעוד לא שולטת בשפה, בעת תסכול) לצעקות או ויכוחים שהיא שמעה בסביבתה.
היי רגועה - כל ילד שומע גם צעקות וויכוחים, לא נגרם כל נזק.
יחד עם זאת, כדאי לנהוג באיפוק מסוים כאשר היא בוכה או צועקת (ללא סיבה פיזיולוגית כגון רעב או עייפות). כדאי להבין שזו הדרך שהיא אימצה כרגע, אבל אם אתם נענים ו"מתקפלים" לכל רצונותיה ברגע שיש בכי או צעקות, אתם מסמנים לה שזו הדרך הטובה ביותר "לסחוט" אתכם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית הרטבת לילהורד17/01/2014
יש לנו בן..בן 6.5 שנים לא עלה לכיתה א' מקבל גננת שילוב מתקשה בגרפו מוטורי...ומטופל בכל דרך אפשרית.
הבעייה העיקרית הינה הרטבה בלילה התחלנו טיפול בחודש נובמבר אצל ד"ר קושניר על ידי הצמדת זמזם שמחובר לגופו. .. נכון להיום אנחנו בדעה שהטיפול לא עזר ויש לנו המון פיספוסים... התחלתי לקרוא בנושא מאמרים ונאמר שיש קשר פסיכולוגי.. האם נכון? האם כדאח להתחיל בטיפול תרופתי?
אנחנו הולכים לפסילוג ילדים אורי ילד חרדתי מחיות, ממים הייתי מגדירה אותו חסר בטחון. האם יש קשר ?
אודה לך על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצו עם אנשי המקצוע
יאיר סהר21/01/2014הרטבת לילה אכן עשויה להיות קשורה לחרדות.
במקרה זה אני ממליץ תחילה להתייעץ עם אנשי המקצוע איתם אתם בקשר (פסיכולוג הילדים וד"ר קושניר) לגבי המשך הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיוועצו באנשי המקצוע
יאיר סהר28/01/2014הרטבת לילה אכן עשויה להיות קשורה לחרדות.
במקרה זה אני ממליץ תחילה להתייעץ עם אנשי המקצוע איתם אתם בקשר (פסיכולוג הילדים וד"ר קושניר) לגבי המשך הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגויות וגבולותשרי17/01/2014
שלום
ביתי בת שנה ושלושה חודשים נמצאת בפעוטון עד 16:00
ילדה עקשנית ומפותחת ודעתנית.נבונה (די מברברת ואפשר ממש להבין מה מבקשת וגןם מבינה אותנו)
(בערך בגיל 10 חודשים !!!!החלה להשתתח על הרצפה כאשר לא קיבלה מה שרצתה אבל לא בצורה קיצונית
התגובה שלי היא בדרך כלל היא להתעלם לכחצי דקה ואז לנסות להסיט את תשומת ליבה למשהו אחר
ניראה לי שההתנהגות הנל מעט החמירה
אני מעוניינת להפסיק את ההתנהגות הזאת(ובלי שום קשר להציב גבולות)
אתמול זה היה ממש בילתי ניסבל (ייתכן שהיתה עייפה)בכתה מכל דבר גם כשביקשה משהו וקיבלה אחרי שנייה בכתה וחוזר חלילהבנוסף כשישתתחת מקבלת מכה בראש (לא חובטת את הראש אלא בעצם השכיבה וההשתתחות זה פשוט קורה מה גם שחורף והרצפה קרה מה שדי מדאיג אותי)
מה לעשות??להתעלם לחלטין? להרים מהריצפה? להרגיע ? לתת לה כמה דקות ואז להרגיע .
אני די בלחץ ולא ככ יודעת מה לעשות
דבר נוסף חשבתי לדבר עם הגננת ולשאול אם זה ככה גם בגן בגן הילדה מאושרת טפוטפו אוהבת ללכת לגן אוהבת חברת ילדים .בקיצור מה הפיתרון??? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות
לילי23/01/2014למה לא עונים לי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנהלת הפורום הוחלפה
יאיר23/01/2014היי שרי,
אני לא חלק ממערכת beOK, אבל במהלך הימים האחרונים ניסיתי לעזור ולענות לפניות בפורום (בעקבות בקשה של מספר הורים).
לצערי לאור מספר הפניות הרב שהצטבר ללא מענה, לא הספקתי להגיע אל הודעתך.
במקביל פניתי אל מערכת beOK, ולשמחתי אני רואה שמצאו מנהלת חדשה לפורום.
מקוה שתקבלי תשובה לשאלתך בהקדם.
אם לא, תוכלי ליצור איתי קשר ישירות.
פרטי מטה.
בהצלחה!
יאיר סהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל 3,גבולות והתמודדות עם תסכולחלי14/01/2014
ילד בן 3,מתוק,סקרן וחכם,פעלתן מאוד,אמצעי מבין 3 אחים
נכנס לקטעים של התנהגות פרועה,כולל לטפס על רהיטים,לזרוק אוכל,להרביץ לאחים, ולא שם עלינו-ללא שום גבולות. לפעמים סתם מתוך שעמום? עודף מרץ?
או שמקבל סירוב למשהו שרוצה נתקף בזעם,מעיף דברים,זורק, מתפרע,מרביץ,אם במקרה מישהו מהאחים בדרך שלו-- האם זה אופייני לגיל? האם התגובות ההוריות שלנו זה מה שישפיע וימתן או שכדאי לבדוק כיוונים נוספים לילד עצמו כמו טיפול רגשי,חוג מסוים וכו'.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שהתנהגות זו רק בבית,
חלי14/01/2014ללא תלונות מהגן,ששם הוא מקסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיניות אצל ילדיםקרן29/12/2013
שלום , הבן הקטן שלי בן 6 , בגן חובה. בשיחה עם הגננת נאמר לי שהילד "מפגין" מיניות כמו : נשיקה לילדה , וזה לא נעים לה. וכן שכב על ילדה במשחק רופא חולה. הגננת אמרה להם שזה לא מקובל ולא מתנהגים כך! והסירה את הווילון מחדר הרופא...על מנת לראות את כל הנעשה שם . הילדה ששיחקה איתו ככל הנראה אהבה את המשחק והוא לא כפה עליה כלום
1. האם תגובת הגננת היסטרית או הגיונית לחלוטין?
2. האם הבן שלי "יוצא דופן" בחתך הגיל שלו , האם מצבו מתאים להתפתות מניית תקינה?
3. אם המצב מראה על התפתחות מינית תקינה וסקרנת נורמלית , מדוע אנשי המקצוע מנסים לדכא אותה ואולי כך לגרום לבעיות ולהפנמה שמיניות זה דבר נורא/אסור/לא טבעי?
4. אם חלילה המצב לא תקין , מה אני כאימא יכולה לעשות על מנת לבדוק אם הילד עבר התעללות כלשהי? (לדבריו אף מבוגר/ילד לא נגע בו בכפייה , ניסיתי לנהל איתו שיחה בהמלצת הגננת על גופי הוא שלי וכ"ו
5. אם הבן שלי משחק עם בן דוד שלו (בן גילו),מתקלחים יחד ושמעתי שמדברים על אבריהם וכנראה שהסתקרנו וחקרו ואולי גם נגעו ... האם יש למנוע מהם להתקלח יחד? האם יש להפסיק זאת מידית? האם להניח להם ולא להתערב?
אני ממש מבולבלת , אשמח לעזרה והכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות אצל ילדים
שרית03/04/2016הי אתמול נכנסתי לחדרם של בני ומצאתי אותם ילד בן שש שוכב על ילד בן שמונה ללא בגדים .
הזעתזעתי ממעשיהם ומיד נזפתי בהם.
לאחר בירור בני הצעיר אמר שבני הגדול אמר לו לשכב עליו ככה והוא רק עקב מה שאמר לו .
זאת פעם ראשונה שראיתי את המעשה הזה
ממה זה נובע ? האם עלי לעשות משהו מלבד להסביר שזה אסור ושכל אחד נוגע רק בגופו שלו .
בתודה מראש
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוננות אצל ילדים - תגובה
ד``ר מיכל חסון רוזנשטיין04/04/2016מובן שחשוב להסביר גבולות. ילד בגיל 8 אמור כבר לדעת את הגבולות, וכדאי לברר מה קורה שם וממה מונעת ההתנהגות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיניות אצל ילדים - תגובה
ד``ר מיכל חסון רוזנשטיין04/04/2016סקרנות מינית מותאמת לגיל הגן. באותה מידה שאנחנו מתייחסים לתופעה כהליך נורמאלי, מנסים ללמד את הילדים גבולות ופרטיות. כלומר, הגננת לאו דווקא מתייחסת להתנהגות כחריגה, אבל מלמדת שבתרבות שלנו, זה לא מקובל. את תמיד יכולה לבקש התייעצות עם פסיכולוג הגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובדת עצותרינת12/12/2013
ביתי בת ה4 לא שמחה ללכת לגן כלומר בתחילת שנה היא הייתה הילדה הכי שמחה ואופטימית מכל מה שקשור לגן חברות גננת וכו..ובזמן האחרון כל יום זה יום שבת ואין גן היום .בהתחלה לא הבנו את הסיבה וכמובן דיברנו עם הגננת והיא אמרה הכל מעולה שיש לה חברים והיא מאוד אהובה בגן.וביתי מספרת אחרת שיש ילדה שתמיד מרביצה לה (הם 20 ילדים בגן +עוזרת לגננת) ועד אמרנו לגננת היא אמרה שתשגיח על הנעשה בגן ויום למחרת שוב ביתי מספרת שהכו אותה ופה הגננת הייתה מודעת כי ביתי אמרה לה ואותה ילדה נענשה.ומה שקרה הגננת אומרת שמאז היא מכה כל מיני ילדים והיא תמיד עומדת בפינה בעונש..היום ביתי חטפה מימנה שוב ואפילו אותה ילדה נעזרה בספר וביתי כמובן מספרת שזה ממש לא נעים כמובן התקשרתי לגננת ושוב סיפרתי לה מה שביתי סיפרה והיא מבחינתה שביתי קצת
מגזימה כי אותה ילדה עדיין לא הכתה עם חפץ בגן כאילו זה חדש להכות עם חפצים ואותה ילדה הייתה היום גם בעונש ולא בגלל ביתי היא הכתה ילדה אחרת ההורים של הילדה מודעים שהיא מכה בגן .איך אני ממש מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות כדי שביתי לא תהיה שק איגרוף של אף אחד ומצער לשמוע שהיא לא רוצה ללכת רק בגלל הילדה המכה.ובכלל הגננת לא יודעת כבר מה לעשות חוץ מלהעמיד אותה העונד ולדבר עם אותה ילדה מה עושים?אני לא שקטה שביתי הולכת לגן ואולי היום היא תחטוף שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי הגננת צריכה לעשות יותר
עדי14/12/2013היי
אני מקווה שהגננת שלכם מנוסה ועושה הכל כדי לפתור
אם היא חדשה אפשר להציע לה כמה דברים
זה יכול להיות הדרכה ממדריכה לעיצוב התנהגות
שיחה עם ההורים של הילדה המכה
לחזק את הילדה המכה על איפוק ולא להעניש -סוג של עיצוב התנהגות ושיטת חיזוקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוסכלתליטי09/12/2013
אני בת 26 לפני חודשיים ילדתי את בני ה-3
יש לי בן 5.6 ו3
בני הבכור נורא אוהב לעשות דווקא ואני לא מצליחה להבין מאיפה זה בא לו
הוא ילד מאוד חכם ונבון ומשתמש בשכל שלו כדי לפגוע באחיו ולעצבן ולהשתלט עליו ואחיו צורח על כל הבית וזה מגיעה למכות
ניסיתי לבקש מהבכור לא להרגיז אבל הוא לא מבין הוא ממשיך להרגיז אותו:אני הכי חכם אני הבכור אתה דפוק אתה קטן וכד'
הוא מרגיז את כל הבית מפר את השקט והשלווה הוא בא לסלון לאכול ואמר לי אני אוכל בסלון אפילו שאת לא מרשה וכו'
והוא פשוט לא מפסיק ניסיתי בטוב לבקש בבקשה ממך קשה לי האח הקטן מתחיל לבכות כשאתה מרגיז את אחיך הוא צורך-טוב אמא וממשיך
ניסיתי בלהכות אותו -הוא מבקש סליחה סליחה וממשיך
ניסיתי לא לשים לב- והוא אחרי שעיצבן ישר בא לבקש סליחה סליחה אבל זה כבר לא נחשב סלחתי כמה פעמים והוא ממשיך או שהוא עולה רמה מתחיל להכות אותנו לעצבן עוד יותר מבלגן את הבית שכבר היא אפשר להתעלם.
אני כבר מרוב עצבים בוכה ואומרת לו שאני שונאת אותו פשוט שונאת
אני לא רוצה שיגדל כמוני חסר ביטחון עצמי אימי בחיים לא האמינה בי ותמיד העדיפה את אחי וקיום אני מנסה להוכיח לעצמי שאני סופר וומן ומנסה להיות מושלמת בהכל
תעזרו לי בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוסכלת - תגובה
סמדר ריינר10/12/2013שלום לך,
קודם כל חשוב שתביני שאת לא סופר וומן ואת לא אמורה להיות. כדאי שתקבלי את עצמך עם הקשיים שלך, את עדיין אימא מסורה וטובה. חשוב שתביני שלבנך הבכור קשה, כיוון שהוא מרגיש שאחיו הצעיירים מקבלים יותר תשומת לב ממנו ולכן הוא מקנא ומציק. לכן חשוב שתנסי לא להסביר לו, כל הזמן כי הבעיה לא נובעת מזה שהוא לא מבין. להיפך הוא מבין טוב מאוד שזה מציק ולכן הוא עושה את זה. חשוב שתנסי להקדיש לו זמן איכות לחוד, ותנסי לדאוג שיקבל תשומת לב בדרכים אחרות וכך הוא לא יצטרך להציקכדי לקבל אותה.
מעבר לזה נשמע לי שאת נסערת וקשה לך , אני מקווה שיש באפשרותך לקבל תמיכה ועזרה המהמשפחה, כי זה מאוד חשוב, ואני גם ממליצה לך לפנות לטיפול עבור עצמך, כדי לתתמוך בךל ולעוזר לאזור כוחות למשימות שעומדות בפנייך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאפקות לפיפיאלישבע09/12/2013
בני בן 4.5 והתחיל גן עירייה חדש לפני כ- 4 חודשים הוא אינו עושה את צרכיו בגן ומתאפק 8 שעות . כמובן שהוא מפספס וחוזר הביתה רטוב . ניסינו לעשות הכל כולל שיתוף של הגננת ויועצת הגן וכלום לא עוזר !! ניסיתי לדובב אותו אך ללא הצלחה!!! היועצת ביקשה שנפסיק לשאול שאלות ולהניח לו וכך עשינו אך זה ממשיך והוא עדין לא מוכן לעשות פיפי בשירותים.. מה עושים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאפקות לפיפי - תגובה
סמדר ריינר10/12/2013שלום אלישבע,
אם שום דבר לא עוזר כדאי לפנות לטיפול מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאפקות לפיפי
אלישבע10/12/2013סמדר תודה על תשובתך ..לאיזה גורם מטפל אני צריכה לפנות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי הביישניתרינת09/12/2013
ביתי בת ה4 ילדה מאוד שקטה בת יחידה.ומה שקרה הגיע שכנה שביתי מכירה ואפילו יצא שהשכנה שיחקה איתה..(השכנה בת 32 נשואה 7 שנים ואין לה ילדים)ולביתי יש מקום קבוע בספה וכ שהשכנה הגיע והתחלנו לדבר ביתי כמובן הגיע אלינו אמרה לי שהשכנה יושבת לה במקום הסברתי לשכנה ובמקום לקום היא אמרה שביתי צריכה לבקש ולא אני וכמובן ביתי מתביישת ולא רצתה היא אמרה לא אמא תבקש ושוב השכנה אמרה אני רוצה שאת תבקשי וככה זה ניצבת יותר מ10 דקות עד שביתי טפילו התחבאה מאחורי הספה וכמעט בכתה.מה שקרה השכנה לא רצתה לוותר וביתי התביישה לבקש או אולי אפילו לא רצתה אני מאוד חוששת שפגעתי בביתי והנקיפות מצפון שלי לא שקטות אני רוצה לתקן את יחסי האימון ומפחדת שפגעתי בה באיזושהי צורה בביטחון שלה מה אפשר לעשות?איך אפשר לתקן את המצב כי לא הקמתי את השכנה ?או לא הצבתי עובדה לשניהם?והאם בכלל הייתי צריכה לפעול אחרת?תודה ושבוע ווב מעיין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביתי הביישנית - תגובה
סמדר ריינר10/12/2013שלום מעיין,
נשמע את מרגישה חוסר ביטחון גדול ולכן מתקשה לפעול. אין סיבה ששכנה תיתן לך הוראות בבית שלך איך לנהוג עם הילדה שלך. היה חשוב מאוד שתציבי גבול קודם כל לשכנה, מעבר לזה חשוב להגיד גם לילדה שכשהאים אורחים מוותרים להם, אבל זה בלי קשר. קודם כל השכנה היא חצופה ומתערבת בעניינים שהם לא שלה ועל גבולות הבית שלך אכן מחובתך להגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)