פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן שש מספר בדיות מאוד משכנעות...
    יעל
    11/11/2013

שלום רב,
    בני כמעט בן שש לומד בגן חובה ובן יחיד. יש לו דמיון מאוד מפותח ותמיד זוכה למחמאות מהגננות על היותו "חריף", נבון, בעל דמיון עשיר, ואוצר מילים גדול. בחודשים האחרונים (3-4) החל לספר לכל מי שמוכן לשמוע (חברים, גננת, הורים של חברים) שיש לו אח גדול שלומד בביה"ס השכונתי ואח קטן תינוק. הוא עקבי לגבי כל הפרטים - גדולים וקטנים - החל מהשמות של האחים, באיזה כיתה הגדול, מה עושה התינוק (התחיל לזחול...) הוא גם בוחר היטב את הקהל - לדוגמא - לא מספר זאת לחבר הכי טוב שלו שהוא כבן משפחה בביתנו ויודע שאין לו אחים, אבל כן סיפר לגננת. היא אמרה שהסיפור היה כ"כ אמין - והיא ניסתה להפריכו בעקיפין, אבל בני נשאר נאמן לגרסתו (לדוגמא שאלה אותו: "מי מעיר אותך בבוקר?" אז הוא אמר: אמא. והוסיף - כשאמא מכינה לי שוקו, אבא מאכיל את יונתן התינוק מבקבוק...) ... אני יודעת שהוא רוצה אח קטן (לצערי אנחנו לא מצליחים) אבל מאוד מדאיג אותי המצב בעיקר לאור העובדה שלפעמים הוא מספר גם בדיות אחרות וצריך חקירות מעמיקות והצלבת מקורות ע"מ לרדת לשורש האמת... לעיתים אני מצליחה להביא אותו בדרכי נועם להודות ש"עבד עליי". אשמח לדעתך באשר למה גורם לו לבמציא את הסיפורים האלה, ואיך נוכל (אביו ואני) להסביר לו באופן חיובי ובונה מדוע זה לא בסדר וכי עליו לחדול מכך ולדבוק באמת...
    תודה,
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שש מספר בדיות מאוד משכנעות... - תגובה

סמדר ריינר
    12/11/2013

שלום יעל,
    אני מבינה שאתם מודאגים מרמת הפירוט והתחכום של הבדיות שבנך מספר, אבל האמת היא שלפי התאור שלך לא נראה שכרגע יש סיבה לדאגה. בנך מצא דרך לחיות חלק מהזמן במציאות שנעימה לו יותר, אבל הוא לא משתמש בשקרים באופן מניפולטיבי כדי להשיג טובות הנאה, לרמות או לפגוע במישהו, הוא גם לא מאבד את הקשר למציאות כיוון שהוא יודע היטב למי לספר ומתי ויודע שלא באמת יש לו אח, זה לא בדיוק שקר אלא יותר כמו סיפור כזה שהוא ממציא כמו ילדים שמשחקים בתאטרון. לא הייתי מתערבת בזה כרגע וגם לא מנסה להפריך את זה.הייתי גם מבקשת מהגננת לא לעשות זאת. אני מניחה שעם הגיל זה יעבור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

יעל
    12/11/2013

תודה על התגובה המרגיעה, ואולם החשש שלנו נובע מכך שלעיתים מספר בדיות/גוזמות שעלולות לגרור נזקים - לדוגמא - סיפר שילד מהגן חנק אותו והיכה אותו נמרצות והעונש שקיבל מהגננת היה "לשחק שח-מט לבד". כמובן שהבנתי מייד שהעונש הוא פרי דמיונו, אבל למרבה המזל ידעתי שהילד עליו סיפר שלכאורה היכה אותו שוהה באותו זמן בחו"ל ושלהד"מ... אולם במקרים אחרים אני נאלצת לתחקר אותו ארוכות על מנת להבין האם באמת הרביצו לו... או אפילו כדי להבין איזה חלק מהסיפור נכון...דוגמא נוספת - סיפר על ילד שמציק לו באופן סידרתי ושהגננת זימנה לגן את הוריו של המציקן לברור. לאחר "חקירה" התברר שאכן המציקן מציק (כתגובה לפרובוקציות של בני) אך הוריו מעולם לא דווחו ובטח שלא זומנו ... חשבתי שאולי מגזים על מנת לזכות בתשומת לב (למרות שזוכה לת.ל. חיובית בשפע) , אבל באמת חוששת מה יהיה בהמשך כשיגיע לביה"ס - ולא אוכל לסמוך על אמינות הדיווחים שלו... (גם אם ההגזמות/בדיות) נעשות בתום לב...

תודה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה - תגובה

סמדר ריינר
    13/11/2013

שלום יעל,
    יכול ליהות לאור הפרטים שתא מתארת שכדאי לבדוק יותר לעומק מדוע הוא משקר, ועל איזה צורך זה עונה. זה לא עניין של איך להסביר לו לא לשקר, הסבר לא יעזור, מסיבה כלשהי הוא מעדיף לחיות בעולם הדמיון ועושה את זה מאוד באינטיסיביות, וייתכן שזה מעיד על מצוקה כלשהי ועל קושי לחיות כרגע את חייו בלי זה.
    אם זה קורה הרבה ומטריד אתכם אולי כדאי לפנות לייעוץ מסודר ולבדוק את זה יותר לעומק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת תוקפנית
    רוית
    11/11/2013

שלום,
    בתי בת שנה וחצי בשבוע האחרון תוקפנית
    היא זורקת צעצועים,מושכת בשיער ומתעצבנת מהר
    אנחנו ההורים שלוים איתה
    היא נכנסה השנה לגן ילדים והיחס טוב אליה
    היה מקרה שהגננת אמרה לה הרבה פעמים לא והיא העיפה את הצלחת
    איך להתייחס להתנהגות זו?
    ממה זה נובע?
    מחכה לתשובה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת תוקפנית

הוספת תגובה

• תינוקת תוקפנית - תגובה

סמדר ריינר
    12/11/2013

שלם יעל,
    זו התהנגות טבעית לגיל. הייתי מציעה לכם לא הלגדיר אותה בשלב כה צעיר של חייה "כתוקפנית", כן כדאי ללמד ואתה לאט לאט להשתמש במילים כדי לבטא את עצמה, כמו להגיד שהיא כועסת, שלא נעים לה וכו'. עם הגיל והתהפתחות יכולת הדיבור זה יתמתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות נטישה
    שחר
    10/11/2013

הי
    אני אב גרוש לילדה בת 5
    בתי לא מוכנה להשאר לבד בשם סיטואציה
    בימי הולדת. בביקור משפחה היא נשארת צמודה
    אלי או מבקשת שאבוא לשחק איתה ועם שאר
    הילדים.
    בעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות נטישה

הוספת תגובה

• חרדות נטישה - תגובה

סמדר ריינר
    11/11/2013

שלום שחר,
    מהתאור שלך קשה להבין האם מדובר בבעיה. אם היא לא מכירה את המשפחה שלך כל כך ולא רגילה לשחק שם עם הילדים, זה טבעי ונורמלי שהיא תזדקק לעזרה וליווי שלך עד שתשתלב, נסה להיות סבלני, לעזור לה ואם תרגע ותסמוך עליך, היא מיוזמתה תוכל לעזוב אותך ולהתפנות לילדים האחרים בקצב שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שבוכה הרבה
    שרון
    10/11/2013

הי,
    בני בן שנתיים וחצי כמעט, ילד שמח, פעיל, עם הרבה חברים, שובב ודעתן. הבעיה היא שבתקופה האחרונה הוא בוכה מכל דבר. לדוגמא, אם הוא רוצה משהו מאיתנו, הוא בוכה. אם משהו לא מצליח לא, הוא מתעצבן וישר בוכה. גם כשהוא עם חברים או בגן, כשילד לוקח לו צעצוע, הוא יושב ובוכה, כשילד מרביץ לו, הוא ישר בוכה. הגננת אומרת שהוא מאוד רגיש ויותר מדי מקבל מרות - הוא לא מרים יד בחזרה כי הוא יודע שאסור להרביץ. אנחנו לא כ"כ יודעים איך להתמודד עם זה. לגבי הבכי שלו איתנו, אנחנו כל הזמן אומרים לו שהוא לא צריך לבכות והוא יכול לדבר ולהגיד לנו מה הוא רוצה, שככה אנחנו מבינים אותו ויכולים לעזור לו, ואנחנו גם מחזקים ומשבחים אותו כשהוא באמת מדבר ואומר לנו מה הוא רוצה. הבעיה היא עם החברים - אני מאוד רוצה לגרום לו להיות יותר אסרטיבי, אם לוקחים לו צעצוע, שיגיד שזה שלו, ומבחינתי שגם יקח בחזרה. אם מרביצים לו - שלא יבכה אלא שיגן על עצמו, מבחינתי שגם ידחוף בחזרה. הבעיה היא שאנחנו לא יודעים איך לעשות זאת בצורה חכמה. בנוסף, אנחנו מנסים בבית להיות יותר מתירנים, לאפשר לו לבחור מה לעשות ואיך לעשות דברים, לצמצם את השימוש במילים "לא מרשים" או "אסור" אלא יותר להעצים אותו לעצמאות ולביטחון עצמי. אבל אנחנו לא בטוחים שזה באמת הפתרון והכיוון הנכון. נשמח לשמוע עצות איך מתמודדים...

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שבוכה הרבה

הוספת תגובה

• ילד שבוכה הרבה - תגובה

סמדר ריינר
    11/11/2013

שלום שרון,
    אני חושבת שאתם מודאגים מדי בגיל צעיר מדי.הוא ררק בן שנתיים וחצי וזו התנהגות מתאימה לגיל עדיין. תניחו לו בשלב הזה, וכשיהיה יותר גדול ויבין יותר תנסו לגשת לעניין שוב אם עדיין יפריע לכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נואשת
    שירן
    10/11/2013

היי
    הבת שלי בת שנתיים וחצי. כל התקופה הזו היא הייתה בבית ולא במסגרת. היה לי מי ישמור עליה ותמיד סבבה סביב סבתות סבים דודים...הייתה מטיילת בחוץ בנדנדות. כלומר אמנם לא הייתה במסגרת אבל גם לא הייתה סגורה. בספטמבר השנה התחילה ללכת למעון נעמת.בהתחלה ההסתגלות הייתה קשה אבל אחכ היא הסתגלה שיחקה עם כולם והייתה מחוייכת. ואז נכנס שבועיים סוכות והיא חלתתה והייתה עוד שבועיים בבית התאוששות. והגיע היום לחזור לגן אחרי חודש שלא הייתה. וזה פשוט היה מלווה בבכי יומיומי גם במהלך השהות בגן. סירבה לאכול לשחק. לאט לאט אמרתי הולכים לגן קצת לא הרבה...והבכי נפסק. אבל עדיין היא מסרבת לאכול. הגננת מאכילה אותה. היא צמודה לגקט שמביאה מהבית. היא בגן עד 12 ללא בכי אבל גם לא משחקת עם אף אחד. צמודה לגננת ...הגננת מנסה לשים אותה לשחק עם אחרים והיא מסרבת. כבר נכנסו לשבוע 3 רצוף בגן. מה עושים? אגב זו גננת מבין 3 שיש בגן. וחשוב לציין שאין משהו לקוי בגן.
    עזרה בבקשה טני כבר מיואשת.....

לקביעת תור
    סגירה
    נואשת

הוספת תגובה

• נואשת - תגובה

סמדר ריינר
    11/11/2013

שלום שירן,
    אם יש אפשרות מומלץ להעביר אותה לגן קטן יותר. זה מעבר קשה ישר מהבית למעון נעמת, עדיף אם ניתן לשלב קודם במסגרת קטנה יותר ופחות מאיימת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרכים במיטה
    לאה
    10/11/2013

הבת של בת 11.5 עשתה קקי במיטה. כששאלנו לפשר הדבר היא לא ידעה להגיד למה ואיך זה קרה וגם אם היא הייתה ערה או ישנה. המקרה כבר היה לה בעבר 2-3 פעמים כשהייתה קטנה יותר - לא זוכרת בדיוק באיזה גיל.
    אני אובדת עיצות. מה לעשות? איך להתמודד? למי פונים לעזרה?

לקביעת תור
    סגירה
    צרכים במיטה

הוספת תגובה

• צרכים במיטה - תגובה

סמדר ריינר
    11/11/2013

שלום לאה,
    קודם כל כדאי לבודק אם אין בעיה רפואית כלשהי, ואחרי שזה נשלל, כדאי לפנות לפסיכולוג ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה לחול פעטוה בת שנתיים
    אבי
    09/11/2013

שלום רב,
    אנו שוקלים נסיעה לחול בעוד חצי שניה שהקטנה תיהיה בת שנתיים .
    התוכנית היא לצאת לשלוש לילות שני-חמישי ובזמן זה היא תיהיה במסגרת הרגילה של המטפלת שלה משבע בבוקר עד חמש בערב ואז הסבתא תטפל בא עד זמן השינה ובזמן הקימה על המטפלת .
    כרגע לקטנה יש פחד זרים דומיננטי וחרדת נטישה ( בת שנה וחצי) והיא מאוד רגילה להיות קרובה אלינו , כמוכן היא עוד לא ישנה לילה אחד בילעדינו ( שאנחנו לא שם להשכיב לישון או להעיר אותה בבוקר)

לכמה מומלץ ליסוע בגיל שנתיים ככלל ? ובפרט לביתנו עם הנתונים שמסרתי .

תודה מראש ,
    אבי.

הוספת תגובה

• נסיעה לחול פעטוה בת שנתיים - תגובה

סמדר ריינר
    11/11/2013

שלום אבי,
    לגיל שנתיים זו נסיעה הגיונית בהחלט. אם עד אז לא תיפתר חרדת הנטישה שבה היא נמצאת, אז זה יהיה בעייתי יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד מידע על חרדת נטישה

אבי
    11/11/2013

הי סמדר ,
    תודה רבה על תשובתך .

אם תוכלי בבקשה להבהיר מספר דברים אודה לך מאוד :

1) מה עלינו לעשות כדי להוציא אותה מחרדת הנטישה והפחד מזרים ?

2) כיצד עלינו להכין אותה לטיול ? כמה זמן לפני להכין אותה ובאיזה דרכים ?

3) בזמן הטיול , מה על הסבתא לעשות כדי להקל עליה ?

4) בזמן הטיול כיצד מומלץ לנו ההורים להיתנהל מולה ?
    האם להתקשר ואם כן אז באיזה תדירות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד מידע על חרדת נטישה - תגובה

סמדר ריינר
    12/11/2013

שלום אבי,
    בגיל הזה חרדת הנטישה היא נורמלית, ואין שום דבר שאתם צריכים כדי להוצא אותה מזה.
    אין דרך שבה תוכלו להכין תינוקת בגיל הזה לנסיעה, צריך כמבון להיגד כשבוע לפני כן מספר פעמים שאבא ואיאמ נסועים מטוס והיא תישאר עם סבא וסבתא נניח ואתם תחזרו.
    מעבר לזה כדאי אם ניתן שמי שישגיח עליה יבוא להשהות איתה בביתכם, ואתם תתקשרו בטלפון או דרך הסקייפ פעם ביוםן למספר דקות.
    רצוי לא לעשות מזה ענין גדול ולא לשדר לה שמדובר בדבר גדול ומלחיץ. אם זה ילחיץ אתכם זה ילחיץ גם אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בגן חובה
    א.
    08/11/2013

שלום,
    בני בן 5.5. שנים עלה לגן חדש וצהרון חדש. לפני זה הוא היה בגן פרטי (רוסי) 5 שנים - מגיל 10 חודשים. הוא הרגיש שם ילד אהוב, מנהיג וחכם. אהב ללמוד, לקרוא ספרים, שמעתי רק דברים טובים מהגננות. בגן החדש בשבועיים הראשונים הוא היה שקט ומתוסכל, אמר שאין לו חברים. כל זה התפרץ בבית בהרבה כעס, ריבים ועקשנות. ועכשיו הוא פשוט נהיה ילד בלתי נשלט, גננות כל הזמן מתלוננות - הוא לא מקשיב להן, בורח. הוא התחבר לילדים הכי מופרעים ונגרר אחריהם. כשאני מסבירה לו לא לעשות את מה שהם עושים, הוא אומר שהם חזקים, בוגרים ואי אפשר לעשות משהו נגדם... הוא הפסיק להתעניין בספרים, חוברות לימוד שאהב וכו'. עברנו לשיטת העונשים, אבל גם זה עוזר ליום יומיים. אין לי מושג איך אני משפיע עליו שלא "יעתיק" מהילדים הבעיתיים ויחזור להיות ילד שקט ומחונן כמו שהיה פעם? אני מבינה שהוא מחפש את המקום שלו בגן ובהתנהגות הלא ראויה מושך לעצמו תשומת הלב. גם בבית אנחנו לא יכולים להשתלט עליו. מה עושים?

תודה רבה
    אולגה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בגן חובה

הוספת תגובה

• ילד בגן חובה - תגובה

סמדר ריינר
    11/11/2013

שלום לך,
    אני מציעה לך ליצור קשר עם אימהות אחרות ולהזמים ילדים אחרים לשעות אחה"צ ולעוזר לו להתחבר עם ילדים באופן הזה כדי שיוכל להרגיש שיש לו מקום וחברים . מעבר לזה אולי כדאי להעיזר בהדרכת הורים. הגבולות בגן הקודם היו כנראה מאוד ברורים וללא הגבולות האלה הוא מתקשה למצוא גבול פנימי. לא הייתי משתמשת בעונשים, הם ממילא לא עוזרים וגורמים נזק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מחושך ומפלצות בגיל 6ו 4 חודשים
    אור
    07/11/2013

שלום בני ילד מקסים נפלא מרגע שנולד ללא קשיים פשוט מושלםםם.
    בחודשיים האחרונים (בחודשי הקיץ) התקרב מאד לילד מסויים , אותו הילד סך הכל היה בסדר אולם בני בחודש האחרון התלונןשהוא מדבר איתו על מפלצות ושהוא מפחד מאד, לכן הוא מתעורר בלילות ומפחד.
    התחלתי איתו בהעצמה ובחיזוקים בלילות "שהתגבר" ולאט לאט זה פוחת , במקביל הוא מבקש לישון עם אור (בעבר גם פחד מחושך אך לא בקש אור).
    מה קרה לו פתאום? במקביל אני משתדלת להרחיק אותו מהילד .

מה עליי לעשות? כיצד נעזור לו ונגרום לו להתגבר על הפחד ממפלצות ו חושך? אנחנו כבר לא יושנים כחודשיים.

הסברתי לו שהכל בדמיון ושינסה להרחיק את המחשבות הרעות עם מחשבות טובות ושמחות אך הוא מתקשה.

הוספת תגובה

• פחד מחושך ומפלצות בגיל 6ו 4 חודשים - תגובה

סמדר ריינר
    11/11/2013

שלום אור,
    הפחד ממלצות עלול לייצג את הפחד שלו מהחלקים הלא משולמים שלו. את תאתרת ילד שעד עכישו היה מושלם, והדבר היחיד שמאיים על המולמות שלו זה חברות עם ילד אחר.אני מניחה שאת מבינה שאף אחד לא מושלם, ואף אחד גם לא צריך להיות מושלם. לכולנו יש חולשות, קשיים תחושות שליליות וגם תוקפנות. תוקפנות כאשר היא נעשית במידה היא דבר בריא ומצויין. בנך כנראה חש שאת לא מוכנה לסבול ממנו שום התהנגות שלא עולה בקנה אחד אם המושלמות שאת מצפה לה, ולכןאין לו איך להיכל את התוקפנות שלו כי ברור לו שאת לא תאהבי את זה. הדרך היחידה שלו לבטא את תחושתיו השליליות או התוקפניות היא על ידי ההתחברות לילד הזה שכנראה ההתהנגות שלו מאוד לא מושלמת ודרכו בנך יכול לבטא את הצדדים הלאה באישויותו, שהם נורמלים וסבירים, אבל נהיים לא סבירים כמשנסים בכוח להדחיק אותם.
    אני מציעה לך לא נסות להרחיק אותו מהחבר, זה לא יעזור, ובמקום זה לפנות להדרכת הורים כדי לברר לעצמך, מדוע את מצפה לילד מושלם ואיך אפשר להכיל את התכונות הלא מושלמות שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 4 מסרבת לאכול בגן
    יוליה
    07/11/2013

בתי בת 4 היתה עד לפני חודשיים במשפחתון, עד 10 ילדים והשנה עברה לגן פרטי גדול. בקבוצה יש 23 ילדים. בהתחלה לא רצתה ללכת לגן והיתה עושה סצנות של בכי כל בוקר. הייתי משאירה אותה בגן בכח. סירבה לאכול, טענה שלא טעים לה - היא הרי רגילה לאוכל בגן הקודם. בגן הזה יש ארוחת בוקר שהיא בדרך כלל דייסה וארוחת צהריים מרק מנת בשר ותוספת. לאחר כחודש (היו הרבה חגים באמצע) אמרו לי שחל שיפור באוכל, שלפעמים מסיימת לאכול אפילו ראשונה. הסייעת אמרה שהיא עוזרת לה לאכול ומשכנעת אותה וככה היא אוכלת.
    לפני שבועיים חלה תפנית, היא החריפה את התנהגותה והתחילה לפלוט באמצע האוכל לתוך הצלחת כדי שלא לאכול ויחד עם זאת היתה עשתה כמה פעמים פיפי באמצע הארוחה, הכל רק כדי לא לאכול. יחד עם זאת שמו לב שהיא שפכה את המרק לפח. מאז עבר שבוע. הם לא יודעים מה לעשות. אומרים שהיא אומרת גם לילדים אחרים לא לאכול. ביקשו מאיתנו רשות לשים אותה בשולחן נפרד. עכשיו הבנתי שהם אפילו שואלים אותה, ליאור את תאכלי היום. היא עונה לא ואז לא שמים לה אוכל בכלל. הילדה כבר שבוע לא אוכלת כלום משמונה עד חמש. רק שותה מים כדי לנפח לעצמה את הקיבה. אני ממש לא יודעת מה לעשות. זאת ילדה שכן אוהבת לאכול. היא מגיעה הביתה ולא זזה מהאוכל. ניסיתי לדבר איתה בכל צורה שהיא, היא טוענת שהאכול לא טעים אבל מצד שני היא גם לא מנסה לטעום אותו. היא מבחינתה אוהבת רק אוכל ביום שלישי בבוקר כשיש פנקייקים. אני חסרת אונים, לדעתי ולדעת הגננת זה לא קשור רק לאוכל, היא עושה מרד.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 4 מסרבת לאכול בגן

הוספת תגובה

• ילדה בת 4 מסרבת לאכול בגן - תגובה

סמדר ריינר
    11/11/2013

שלום יוליה,
    כדאי לפנות ליעוץ מסודר כדי להבין יותר לעומק מה הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצבת גבולות
    מיכל
    06/11/2013

אני אמא לילדה מקסימה בת שנתיים ושמונה. אני נותנת לה המון אהבה, חיבוקים וחיזוקים. לדעתי היא גדלה טוב, ואני גאה בה. יש לי איתה קשר מעולה. הבעיה שלי שאין לי דוגמא אישית טובה להורות, ואני מרגישה שאני בודדה בגידול שלה. הרבה פעמים אני מקבלת ביקורת מהסביבה על משהו שאני עושה איתה וזה קשה לי, ועובר זמן עד שאני מגלה שבכל זאת התנהגתי איתה טוב (כך היה כשהנקתי אותה עד גיל שנתיים וחצי, והיא לבד נגמלה מהנקה, כך היה כשהרמתי אותה הרבה על הידיים ואמא שלי כל הזמן אמרה שזה מסוכן, ועכשיו בגמילה מחיתולים, אני נותנת לה את הזמן שלה להיגמל, היא כבר יודעת לעשות פיפי בסיר ועושה בשמחה לעיתים קרובות, ואני עדיין משאירה לה חיתול עד שהיא תדע לעשות גם קקי בסיר ויש אומרים שאני צריכה כבר לשים לה רק תחתונים), אני יודעת שאני מגדלת אותה טוב כי היא שמחה רוב הזמן. החיוך שלה והצחוק אומרים לי זאת. קשה לי עם מצבים שהיא בוכה. שנה שלמה היא בכתה בפרידות ממני בבוקר לפני הגן עד שפיתחנו שגרה של בוקר שבה היא לא בוכה והיא שמחה ללכת לגן ונפרדת ממני נפלא. הבעיה שאני מביאה אותה לגן בשעה תשע. שמתי לב שמרגע שהתחלתי להביא אותה מאוחר לגן היא לא בוכה בבוקר וכשהייתי מביאה אותה מוקדם היא הייתה בוכה אולי גם מעייפות. הגננת דיברה איתי ונזפה בי קשות על הצבת גבולות, ואמרה לי להביא אותה מוקדם, אמרה לי שיהיה לה קשה בגלל זה לבוא מוקדם בשנה הבאה לגן וג כשהיא תגיע לבית ספר. היא טוענת שזה לטובת הילדה. היא אמרה לי להרדים אותה בערב מוקדם ולא לאפשר לה לרדת מהמיטה משעה שבע ואילך. אז ניסיתי את זה אתמול והיום והיא בכתה הרבה בלילה ובבוקר ואני לא יודעת אם הגננת צודקת או לא. היא בכתה היום בבוקר בגן, האם הגננת צודקת? האם להמשיך עם זה למרות הבכי שלה או לחזור לשגרה הקודמת?

לקביעת תור
    סגירה
    הצבת גבולות

הוספת תגובה

• הצבת גבולות - תגובה

סמדר ריינר
    11/11/2013

שלום מיכל,
    לדעתי בגיל שנתיים ושמונה זה עדיין לא קריטי אם היא מגיעה מאוחר לגן, בשנה הבאה תרגילי אותה שוב לשעות מוקדמות. וזה לא נרוא אם היא בוכה, ילדים רבים בוכים בכניסה לגן ואחר כך זה עובר להם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה

מיכל
    11/11/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעקשות על ביגוד ונעלים
    ורד
    06/11/2013

אורי בן 6.4 שנים (לא בכיתה א' עדיין לא היה מוכן מבחינת גרפומוטורי). לאחרונה יש בעיות בקשר לביגוד בבוקר ובכלל...בימים קרירים לא מוכן ללבוש בגד ארוך דק או נעלי ספורט או נעל אחרת פתאום רוצה סנדלים.

יש לנו עימות מולו אני ובעלי בהחלט לא מותרים יש הוצאת אנרגיות וכוחות כמעט כל בוקר ובשבת...

מה עלינו לעשות?

האם להתעקש?

אודה לך על תשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    התעקשות על ביגוד ונעלים

הוספת תגובה

• התעקשות על ביגוד ונעלים - תגובה

סמדר ריינר
    11/11/2013

שלום ורד,
    כדאי לפנות למרפאה בעיסוק, יכול להיות שסובלת מבעיה תחושתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן 4
    שלומית דהן
    05/11/2013

שלום בני התחיל השנה גן חינוך מיוחד יש לו עיכוב התפתחותי, הוא מחפש גבולות ונראה שקשה לו בגן לאחרונה הוא חוזר עצבני ולא רגוע . בעבר היה מתעצבן וזורק דברים צועק אבל זה הפסיק ועכשיו זה חוזר רציתי לדעת איך יודעים שטוב לו בגן? (הוא נוסע בכיף בהסעה וחוזר) ומה אפשר לעשות כשהוא לא רגוע? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן 4

הוספת תגובה

• בני בן 4 - תגובה

סמדר ריינר
    06/11/2013

שלום שלומית,
    כדאי לנסות לדובב אותו במילים או באופן עקיף דרך ציורים כדי לנסות להבין אם משהו מציק לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצבת גבולות
    סבטה
    05/11/2013

הבת שלי , בת שנתיים וחצי - מדברת יפה ומפותחת מאוד .הבעייה איתה - הצבת גבולות . היא לא מקשיבה לי בכלל . אני מדברת ברוגע אבל באסרטיביות - היא בכלל לא מתייחסת אלי .אני אומרת ואומרת - ללא תוצאה וכשאני מתעצבנת אז זה מצחיק אותה . אני מבינה שזה כמו משחק בשבילה . ניסיתי בטוב וברע -תוצאות מאוד לא מרצות .ניסיתי גם לתת לה פרסים על ההתנהגות חיובים וללא הצלחה .עושה מה שבא לה..

לקביעת תור
    סגירה
    הצבת גבולות

הוספת תגובה

• הצבת גבולות - תגובה

סמדר ריינר
    06/11/2013

שלום גליה,
    קשה לי לייעץ לך בלי להכיר אתכם , כי הסיטואציה לא כל כך ברורה לי במקרה הזה. אני ממליצה לך לפנות לגורם מקצועי כלשהו ולהתייעץ יותר לעומק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצנו כבר בעבר

סבטה
    06/11/2013

שלום .
    אנו כבר היינו בהדרכת הורים . נעמר לנו לשים גבולות יותר ברורים ולא לוותר , אבל בפועל זה לא מצליח .אם משהו לא ברור - אני אבהיר -אבל בגדול - יש לי הרגשה שהיא שמה עלי פס כבר בגיל שנתיים וחצי ואינני מצליחה להשתלט עליה . היא בת יחידה ומאוד אהובה עלינו .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא עובד .

סבטה
    06/11/2013

ניסיתי הסביר לה ברוגע - זה לא עוזר כי היא לא כל כך מקשיבה וגם אם היא מסכימה איתי , פעם הבאה אותו דבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות

י. ב.
    06/11/2013

לא לצריכים להסביר לה צריכים להגיד לה בנחישות ככה לא מדברים להורים וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצנו כבר בעבר - תגובה

סמדר ריינר
    11/11/2013

שלום גליה,
    אם הייתם בהדרכת הורים וזה לא עזר, כדאי לחזור לשם ולבדוק מה מפריע לכם ליישם את הנאמר, אם הדרכת הורים לא עזרה, ודאי ודאי שהדרכה באינטרנט לא תיתן את פיתרון הקסם. יכול להיות שתאם מתקשים לשדר סמכות למרות שנראה לכם שזה מה שאתם עושים. לכן חשוב לחזור להדרכת הורים ולברר שוב מה הבעיה בדיוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בחנוכה
    אמא
    05/11/2013

שלום
    אני אם חד הורית, אלמנה. יש לי 2 ילדים בני 5, 3. אני רוצה לתת להם הכל אבל הקיץ והחופש הגדול היה קשה כלכלית ועכשיו חנוכה ועד לפנינו והם רוצים ללכת לכל מיני הצגות אבל המחירים גבוהים מדי וקשה לי להתמודד כלכלית. אני רוצה להנות איתם בחנוכה ולאכול סופגניות, להדליק נרות וממש לחגוג כי גם אני אוהבת את החג אבל קשה לי כלכלית. איך להסביר להם שאין לי אפשרות?

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בחנוכה

הוספת תגובה

• קושי בחנוכה - תגובה

סמדר ריינר
    06/11/2013

שלום לך,
    קושם כל כשאי שתביני שאך הורה לא יכול ולא צריך לתת הכל לילדים שלו. אין דבר כזה וזה גם לא בריא. כשאת תרגישי יותר נוח עם זה לא תהיה לך בעיה להסביר את זה לידלים. פשוט להגיד להם שאתם תעשו כיף בדרכים אחרות, ומה שחשוב זה שאתם נהנים ביחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה