מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אופטימית VS פסימיתfoxi19/11/2013
שלום. יש לי 2 בנות . גדולה בת 7.5 וקטנה בת 3.9. הגדולה כל הזמן עצבנית, כועסת, צועקת, רואה רק את הדברים השליליים ולא את הטוב והכיפי... לא מתייחסת יפה לקטנה . והקטנה היא ההפך הגמור , עקשנית מאוד אבל טובת לב, כל הזמן בא לגדולה להתחבק ולהתנשק והגדולה מגרשת אותה...
אני לא מצליחה לגרום לגדולה לאהוב את מה שיש לה, כל דבר לא טוב לה לא מספיק לה...
נסענו לחול, המטוס הפואר שהיה לנו, הוא "נחמד" למרות שהיתי מצפה שילדה שזאת הטיסה הראשונה שלה תתלהב...
בחול "לא הינו מספיק בבריכה" ו"סתם טיילנו בטבע"....
לפעמים חוזרת מבית ספר עם טענה שאין לה חברים בהפסקות (למרות שיש לה ולא מעט) וכשאני שואלת איפה כל החברים היא אומרת "הם הלכו לשחק ואני לא רוצה את מה שהם משחקים/עושים" ... למשל הם הקימו מקהלה ולא בא לה לעשות "שטויות" . ניסיתי לשכנע אותה לנסות ושיהיה לה כיף לשיר עם כולם ולהשתולל .. לא עוזר.. זה "שטויות" מבחינתה...היא לא מצליחה להנות מה"שטיות" ומהאילתורים של ילדים אחרים ... אני ממש אובדת עצות..איך אני גורמת לה לאהוב את מה שיש לה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופטימית VS פסימית - תגובה
סמדר ריינר20/11/2013שלום לך,
אני מצציעה לך להניח לה. ככל שאת תרצי יותר ממנה שהיא תהנה ככה היא תתנגד. אני לא יכולים לרצות שהאחר ירגיש משהו שאנחנו רוצים, אפילו אם הוא הילד שלנו. יש סיכוי יותר מסביר שהיא עודה לך דווקא, היא מרגשיה שאולי מבחינתך זה מרגיש קצת כישלון שלך כאימא שהילדה שלך לא נהנית, וזה נהפך להיות עניין אישי ביניכן. תני לה לעשות ולהרגיש מה שהיא רוצה. לה זה לא מפריע. היא תלמד לבד, או שלא. ההתערבות שלך בעניין הזה לא תועיל, ולדעתי אפילו תחמיר את העניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות ילד בן 6.5ניקיטה19/11/2013
שלום, בני בן 6.5 בכיתה א , ילד מאוד מקובל ואהוד על חבריו, מנהיג ומוביל כך היה גם בגן, הוא נראה גדול לגילו נאה - גבוה. הדבר שמציק לי לאחרונה הוא שהמורה מעירה לו הרבה על התנהגותו מול בנות למרות שתמיד היו לו גם חברות בנות שהיה משחק איתן והן ממש מעריצות אותו .המורה מספרת לנו שבנות בכיתה ספרו לה שהוא מציק להן או צוחק עליהן , רודף אחריהן ללא משחק תופסת , אומר שהוא אוהב אותן, מבקש נשיקה מהן ,כל פעם כמובן זו בת אחרת ולא כולן בבת אחת ), כאשר בעלי ואני וגם המורה שוחחנו איתו להבין את פשר התנהגותו הוא טען שזה הכל בצחוק . כמובן שבגיל זה הוא אינו מבין את משמעות ההטרדה של בנות ואיני חושבת שיש לו מחשבות מיניות כל שהן,
אך עדיין איני מבינה את פשר התנהגותו ואיך להתמודד עמו, כמה שעשינו איתו שיחות הדבר כביכול חוזר על עצמו ועוד פעם הוא מקבל הערות במחברת מהמורה,
אודה לעזרה , הנחיה איך אני אמורה להתמודד ומדוע הוא מתנהג כך , מה הסיבה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות ילד בן 6.5 - תגובה
סמדר ריינר20/11/2013שלום ניקיטיה,
בגיל הזה בהחלט יכול להיות שיש לו מחשבות מיניות על בנות. נכון אולי שהוא לא מבין את המשמעות המשפטית של עניין ההטרדה, העניין שלו בבנות הוא בהחלט בעל גוון מיני. חשוב להסביר לו בצורה מאוד תקיפה, שלא נגועים בגוף של מישהו אחר ללא רשותו ושלאף אחד אין גם רשות לגעת בגוף שלו. אפשר להגיד לו שתאם מבינים שהוא סקרן וזה טבעי, אפשר להקריא לו מספר שמיועד לגיל שלו על ההבדלים בין המינים ועל איך מגיעים ילדים לעולם. אם ההתהנגות לא נפסקת כדאי לפנות להתייעצות מסודרת, אולי אצל פסיכולוגית בית הספר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה וותרניתרינת19/11/2013
ביתי בת ה4 ילדה טובה עד לאחרונה הייתה בת יחידה ומה שקורה משנה שעברה הגננת הייתה מתלוננת שביתי וותרנית ולא עומדת על שלה.עם חוטפים מימנה משחק מסוים היא לא מתלוננת כלומר מבחינתה זה בסדר שלא ביקשו רשות וכו..בבית כמובן שאנחנו מלמדים לבקש רשות וגם להגיד תודה ובבקשה.הגננת השנה גם רואה את אותה התנהגות שהינו בטוחים שהילדה תשתנה עם שינוי הגן איך כמובן נראה שהיא לא רוצה להכנס לריב או לסיכוך מסוים .ניסינו לדבר איתה ולהבין למה היא מוותרת כל הזמן ולא הצלחנו להבין כמובן מה אפשר לעשות כדי ללמד את הילדה לעמוד על שלה?ואפילו אם מצירים לה להגיד לגננת?זה קורה גם במפגשים משפחתיים עם הבני דודים מה עושים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה וותרנית - תגובה
סמדר ריינר19/11/2013שלום עמית,
חשוב להראות לה דוגמא אישית, איך אתם באופן אסרטיבי ונעים עומדים על דעתכם, וכן לאשפר לה לעמוד על דעתה גם מולכם, וגם כשעבורכם זה לא הכי נעים, זו הדרך היחידה שבה היא תוכל להרגיש שבאמת מקבלים אותה עם התוקפנות שבה, ותוכל גם להתחיל להראות את זה בחוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6. התייעצותקרן18/11/2013
לא יודעת מאיפה להתחיל..
הגדול כמעט בן 6 (גן חובה), הקטנה בת 3.
על פניו משפחה נורמטיבית, אמא, אבא, גן, מטפלת..
העניין הוא שבני מסיבה לא ברורה מדבר לעיתים קרובות לאט מאוד, מטריד אותי לחשוב שאם הוא אצל חברים או בשנה הבאה בכיתה א', תהיה רתיעה מלתת לו את זכות הדיבור בגלל הדיבור האיטי (לא תמיד קורה).
אני נוטה לקשר את הדיבור האיטי לסיטואציות בהן הוא מרגיש חסר בטחון. הגננת מתגברת איתו על "הדיבור האיטי" ע"י כך שהיא מעצימה אותו.
כמובן שיש נושאים נוספים שמטרידים, אבל זה העיקרי..
האם לקחת אותו להתייעצות עם פסיכולוג או שאני הבעייתית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 6. התייעצות - תגובה
סמדר ריינר19/11/2013שלום קרן,
לא בטוח בכלל שזה עניין פסיכולוגי, קודם כל כדאי לברר עם קלינאית תקשורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 6 שאינה מתנהגת בהתאם לגילהשם זמני18/11/2013
שלום רב!
ביתי בת 6. נראית נבונה מאוד, עצמאית, חברותית המצליחה בכל דבר שנוגעת בו, אולם, מנקודת מבט של אמא ומתמחה בעבודה עם ילדים בעליי צרכים מיוחדים אני רואה שיש בה נאיביות שאינה תואמת גיל. היא מסוגלת להאמין כמעט לכל דבר שיאמרו לה, למרות שבתאוריה היא יודעת שזה לא ייתכן. היא מבינה מהי משאלה ומבחינה בין מציאות לדמיון, ועדיין היא תבקש ליום ההולדת להפוך לחד קרן / שחברתה הטובה ביותר תהיה אחותה. היא אינה יודעת לשמור סוד. גם כשתבטיח שלא תספר, בשלב כלשהו היא תספר ותאמר שהיא אמרה את האמת. מבחינה חברתית היא מאוד רצויה. היא מתחברת בשניות לילדים ואנשים זרים, אין לה בושה וסייגים, הבעיה היא שהיא עושה זאת למען אינטרס מסוים (משעמם לה, היא רוצה מהם משהו וכו'), בכל השנים בגנים ובביה"ס היא שמרה על 2 חברים טובים בגן והתעלמה מהאחרים, אלא אם היה לה צורך בהם. יש לה מראה מצודד, היא מקפידה על לבושה והיכולות הגבוהות שלה קוסמות לילדים ומבוגרים, אולם, ברור שיש כאן בעיה רצינית שתלך ותגדל עם הזמן. הייתי חושדת שהיא אספרגר אולם יש לה יכולות חברתיות אין לה דיבור חזרתי מוקפד, לא קיים קושי בשינויים, עיסוק אינטנסיבי בנושאים ספציפיים והקואורדינציה שלה מעולה. האמפטיה שלה לא גבוהה, למרות שעבדתי איתה עליה מגיל צעיר מאוד. בעלי טוען שאני עושה מזבוב פיל. איני רוצה לתייג אותה או לפגוע בדימוי העצמי המאוד גבוה שלה, אולם, אני חוששת לבעיות. האם תופעה זו מוכרת לך, מהי, וכיצד עלינו לפעול. אודה על תשובה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 6 שאינה מתנהגת בהתאם לגילה - תגובה
סמדר ריינר20/11/2013שלום לך,
אני חושבת שבעלך צודק,
הבת שלך נשמעת בסדר גמור. יכול להיות שאת מושפעת מעט מחרדה שנובעת מעבודתך, זה משהו שיכול לקרות, אחרי שאנחנו עובדים עם ילדים עם צרכים מיוחדים משהו מהחרדה שאולי גם הילד שלנו לא בסדר יכול בהחלט לזלוג ולהפריע לנו. כל מה שתארת הוא בסדר בשביל ילדה בת 6. נסי להרגע ואולי גם גם להיות פחות ביקורתית כלפיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות גיל הרךאנונימית17/11/2013
שלום,
בני בן שנה וחודשיים. נכנס למשפחתון בגיל שנה. אני רוצה להתייעץ בנוגע לשתי התהגויות אצלו.
1. מגיל שמונה חודשים התחיל לנגוח אבל לא משהו מורגש או תדיר. עושה זאת ומפיק הנאה מכך, צוחק. אני ובעלי מתעלים ומסיחים את דעתו. זה באמת עזר ונעלם לתקופה ארוכה. לאחרונה הגננת דיווחה לי שהוא התחיל לנגוח בילדה בזמן ארוחות. הגננת מנסה להפסיק את זה על ידי כך שאומרת לו "לא, זה מפריע, זה לו לנעים".
2. הוא אוכל באופן עצמאי עם ידיים, ולאחרונה התחיל לזרוק את האוכל בצורה נגיד "אגרסיבית יותר" לרצפה, כלומר לא להפיל אלא ממש לזרוק.
אני מתלבטת כיצד נכון ויעיל להגיב להתנהגויות אלה, מצד אחד אני מבינה שהצבת גבולות ע"י אמירה "לא" היא אופציה, מצד שני אני חושבת שהוא בתקופה פרה ורבאלית שמאופיינת באגוצנטריות רבה, ולכן יותר נכון להתעלם מהתנהגויות לא רצויות, במקום לחזק ע"י תשומת לב... אני באמת מתלבטת אם יש לי קושי כהורה בהצבת גבולות או שאני מבינה נכון את עולמו של בני ואת דרך התגובות איתו.
אשמח לעזרה...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות גיל הרך - תגובה
סמדר ריינר18/11/2013שלום לך,
את צודקת שההתנהגויות הן אופייניות לגיל ואין צורך לעשות מהן עניין גדול. עם זאת, כאשר הוא פוגע באחרים אין ברירה אלא להגיד לא בצורה תקיפה וברורה ולמנוע את המשך ההתנהגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה שלילית למטפלתסבטה17/11/2013
שלום .
אנו החלטנו לקצר את יום השהיה של בתינו בת שנתיים וחצי בגן ואוספים אותה בסביבות אחת ולא ב-5.והחזרנו את המטפלת שטיפלה בה עד שהלכה לגן (תחילת ספטמבר).אנו סומכים עליה -היא טיפלה בבתינו מגיל 4 חודשים.
הבעיה היא כשהמטפלת באה לאסוף אותה - היא נשכבת על הרצפה ובוכה .לי נראה שהיא מאוכזבת שזאת היא ולא אני(אמא שלה).לאחר מכן המטפלת שמה אותה בעגלה והיא נרגעת וממשיכה כרגיל.
איך לעזור למצב הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה שלילית למטפלת - תגובה
סמדר ריינר18/11/2013שלום גליה,
אין צורך לעזור למצב הזה, זו התגובה שלה, היא נורמלית וטבעית, יש לאפשר לה לבטא את האכזבה שלה עד שהיא תתרגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוזר
מרינה18/11/2013בהתחלה היא הייתה שמחה שמטפלת באה אבל לאחר כשבוע התחילה לעשות הצגות..וזה נמשך כך כשבועיים כבר.למה כל כך הרבה זמן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוזר - תגובה
סמדר ריינר19/11/2013שלום מרינה,
יכול להיות שהיא במאת מאוד רוצה שאת תבואי ולא אף אחד אחר, שובעיים זה לא הרבה זמן. זה פשוט מה שהיא רוצה ואולי היא חושבת שאם היא תמשיך כך בסוף ייפסק הסידור הזה ואת תבואי לקחת אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שלושמירי17/11/2013
שלום
הבת שלי בת שלוש, ילדה מקסימה !
הבעיה שהיא יכולה להיות מאוד לא נעימה לסביבה...
בבוקר כשמגיעה לגן לא אומרת שלום ואם אומרים לה היא עונה בכעס
לחברים שלה בגן עונה בתוקפנות אם שואלים אותה משהו (למשל, מה יש לך בתיק..היא תענה - זה לא שלך...זה שלי ואל תתקרב...) מאוד בתוקפנות
כלפי בני הדודים יכולה לענות גם כן באותה צורה, גם לסבים יכולה לדבר בצורה מעליבה ופוגעת
עלינו לא מקובלת הצורת דיבור הזו, כאשר היא פונה אלינו כך אנחנו אומרים לה שתבקש יפה, לא נכנעים לבכי ועומדים על שלנו
איך להתייחס כשהיא מדברת כך לסביבה ?
ניסיתי להתעלם, ניסיתי לתווך, ניסיתי להכיל... לא עוזר...
היא לא אלימה, ילדה טובה מאוד, ממושמעת, מקבלת הרבה אהבה וחיזוקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שלוש - תגובה
סמדר ריינר18/11/2013שלום ליאת,
נשמע שהילדה המתוקה שלכם בעצם משדרת סוג של "אל תיגע בי". יכול להיות שזה קורה לה בעיקר בהתחלה, כשבאים לגן, כשמגיעים אנשים הבייתה או כשאתם הולכים לבקר, לא נוח לה שישר פונים אליה ורוצים ממנה דברים, היא עוד צריכה להתרגל, להפשיר, ולהסתגל לסיטואציה בשליטה שלה ובקצב שלה. אם תסבירו את זה לאנשים, הם לא ייפגעו ויניחו לה, אני מניחה שהיא תרצה אחר כך להתקרב בעצמה והכל יהיה בסדר. לא הייתי נכנסת איתה למאבקים בגלל זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מירי18/11/2013הי ליאת
את מאוד צודקת, זה קורה עד שמפשיר הקרח...
אבל יכול גם לא...
וגם עד אז זה מאוד לא נעים והסביבה יוצרת לה סטיגמה של ילדה לא נעימה...
מה אני יכולה לעשות כאמא ?
האם אני לא צריכה להעביר מסר שכך לא מדברים לאנשים ? בעיקר לסבים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה שוברת הכלסנא14/11/2013
שלום רב- יש לי ילדה בת שנתיים וארבעה חודשים, בתקופה האחרונה אימצה לעצמה מנהג והוא: זריקת ושבירת כל דבר שבא לידיים אחרי שימוש כמו צלחות, כוסות פלאפונים שלט של טלוויזיה,אוכל אחרי שמסיימת זורקת את השאריות: אנחנו מבינים שהיא עדיין לא מבינה את הערך של הדברים..השאלה האם זו התנהגות נורמלית ואיך אפשר לטפל בזה.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה שוברת הכל - תגובה
סמדר ריינר15/11/2013שלום סנא,
חשוב להסביר לה בתקיםות ובצורה ברורה (תקיפות זה לא אומר לכעוס או לצעוק בהכרח, אלא להיות חדים וברורים) שאסור. חייבים להות מאוד עקביים בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מבקבוקאולגה14/11/2013
שלום
הבן שלי בן 2.9 קשור מאוד לבקבוק ומבקש אותו כמה פעמים ביום, בבוקר כשהוא עצוב או מרגיש לא טוב, כשהוא רעב ולפעמים סתם כי בא לו.
אני מנסה לא לתת כל פעם שהוא מבקש או לדחות את זה, לתת קודם משהו לאכול אם אני מרגישה שהוא רעב וכל הזמן אומרת לו שזה רק בקבוק בבוקר ולא כל היום לשתות בקבוק אבל בעצם הוא שותה 2-3 במשך היום.
השאלה שלי האם זה נכון להגביל ולהעיר על זה כל הזמן? ואיך אפשר לנתק אותו לאט מהבקבוק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מבקבוק - תגובה
סמדר ריינר15/11/2013שלום אולגה,
תני לו את הבקבוק בשלב הראשון כל פעם שהוא מבקש, ותורידי את זה רק פעם אחת ביום (נניח בצהריים בלי בקבוק כי אוכלים ארוחת צהריים) אחר הוסיפי עוד מועד שבו את מורידה את זה שנראה לך פחות קריטי עבורו במהלך היום. וכן הלאה. לא הייתי מתחילה מלהוריד את הבקבוק של הבוקר או של לפני השינה.
במקביל כדאי לתת לו לכים אחרים להרגיע את עצמו, לשחק איתו, לחבק אותו אחרי השינה או במעברים של היום, ולמצוא דרכים נסופות לנחם אותו כשהוא עצוב או מרגיש לא טוב, גם על ידי מילים וגם על ידיי מגע גופני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד סגור וחושש מדברים חדשיםליאה14/11/2013
שלום רב,
בני בן 5 (אח לאחות בת 4) , הוא הבן הבכור ולכן אני חושבת שפספסתי כמה דברים בסיסיים שיתכן והשפיעו עליו בצורת ההתנהגות שלו היום.
לאחרונה הבנתי שמס' צורות התנהגות של בני חוזרות על עצמן ובצפייה אחורה, התחילו מזמן ולא ראיתי את זה.
אתחיל ואומר שבתחילת דרכנו כהורים, בני לא היה בגן וחונך בבית די סגור והחברה היחידה בו הייתה של אנשים מבוגרים, כמעט ולא היו ילדים, מחשש להתפתחות החברתית שלו שברתי את השגרה הזו ושלחתי אותו למשפחתון והשתדלתי מאוד לחשוף אותו כמה שיותר לחברת ילדים.
אך כנראה הנזק כבר נעשה - עוד באירועי הגן שמתי לב שהוא לא מוכן להשתתף ותמיד עומד לידי (לא התייחסתי לכך כי קראתי הרבה פורמים שמדברים על התנהגות זו כצפויה בגיל כזה צעיר) בכל ימי ההולדת בגנים הוא היה צמוד אלי, רק בגן טרום חובה הוא התחיל לאט לאט להשתתף.
העניין הוא, שכמה שניסיתי להסביר לו ולשכנע אותו הוא לא היה מוכן להקשיב.
תופעה זו חזרה על עצמה בחוגי העשרה אליהם הצטרפנו - בתחילה הוא לא היה מוכן להשתתף בשום מחיר אם זה בגלל שבן הדוד שלו לא הגיע או בגלל שהמורה חולה והביאו מחליף. אך פרט לכך אני רואה את דפוסי ההתנהגות האלו גם באוכל - הוא לא מוכן לנסות דברים חדשים (גם אם אני משכנעת אותו שיטעם בלבד וכנראה יאהב את הטעם החדש) - בשורה תחתונה- מבחינה חברתית הוא לא מוכן להכיר חברים/מורים חדשים ואם כן זה לוקח לו זמן. וכנ"ל מבחינת אוכל.
אני מודעת לזה שלפעמים כעסתי עליו על שהתנהג בצורה זו והדבר היה פוגע בו - אני משתדלת מאוד שלא להראות את האכזבה שלי אבל לאור המצב שסיפרתי - זה מאוד מכביד עלי ומפחיד אותי .
מה אני יכולה לעשות עכשיו במצב הזה? האם שיחות אתו יעזרו במשהו, אולי יותר זמן איכות שלי אתו בנפרד.
(רצוי לציין שאני ובעלי במצב די טעון כרגע שכנראה יוביל לגירושין ואני חוששת שזה גם כן משפיע עליו, אבל אין לי מושג איך להקל עליו)
אני אודה מאוד על תשובה מהירה כי אני באמת אוכלת סרטים!
בברכה,
ליאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד סגור וחושש מדברים חדשים - תגובה
סמדר ריינר15/11/2013שלום ליאה,
נשמע שאת מאוד עסוקה ברגשות אשם על מה שאולי גרמת פעם. אין בכך טעם, זה לא עוזר, לא מרגיע לא אותך ולא אותו. נשמע שהילד שלך סובל מחרדות, המצב שתא מאתרת דורש לדעתי עזרה חיצונית, ואני מציעה לך לפנות לפסיכולוגית הגן כדי לקבל הדרכה והכוונה. במיוחד זה כדאי לך לקראת התהליך שאולי את עומדת לעבור עם בעלך, זה יכול מאוד להקל עלייך אם יעמוד לידך איש מקצוע שיוכל לתמוך בך וזה ישפיע גם על ההורות שלך ויקל על בנך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאה שלום,
מכון חיבורים18/11/2013באופן כללי כאשר הילד חווה פחד כזה או אחר אין סיבה לדאוג – נוכחותו של הפחד לא בהכרח אומרת כי הוא זקוק לעזרה מקצועית. המשמעות היחידה היא כי הוא מתמודד עם הרבה דברים שאינם צפויים וחורגים מגבולותיו הבטוחים של הבית. עם זאת, כאשר תפקודו נפגע, מתחילה התנהגות נמנעת או תוקפנית, קיימים קשיים בריכוז, מצבו החברתי מתערער ויחסיו עם חברים ומשפחה משתנה, כדי ורצוי לפנות לייעוץ והדרכה הורית או עזרה מקצועית עבורו.
ילדים בשונה ממבוגרים, יביעו סמפטומים כדרך ראשונית להתמודדות ולא ידעו להגדיר באופן עינייני וברור את מצוקתם בצורת שיחה או בקשה לעזרה. עם זאת, בהתאם לרמת התפתחותם הקוגניטיבית של הילדים, ניתן להרגיע ולספק תחושת ביטחון וערך עצמי גבוה על ידי הסבר והבניה של תפסיתם בקשר לאיום וסיכון ובכך לשנות את תגובתם הפסיכו-פזיולוגית ולאפשר התמודדות נכונה ויעילה יותר עם מצבים הנתפסים כטראומטיים או מסוכנים.
במקרים כמו שאת מתארת, בהן הבן שלך נמנע מהשתתפות בפעילויות חברתיות בשל חרדות, רצוי לפנות לקבלת עזרה מקצועית של פסיכולוג ילדים, על מנת לבחון אם יש לו נטייה לחרדה. הפרמטר המרכזי לשיקול לפני פנייה לטיפול מקצועי הוא עד כמה הפחדים מפריעים לתפקוד התקין והיומיומי של הילד ושל המשפחה.
ישנים מגוון טיפולים המותאמים אישית לילדים. לכל ילד באשר הוא ניתן להתאים טיפול כגון טיפול באמצעות אומנות, טיפול במשחק, טיפול בתנועה ועוד.
בברכה,
צוות מכון חיבורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
ליאה18/11/2013דבר ראשון תודה רבה על התגובות, אני מקבלת כיוון עכשיו.
חשבתי לאמץ כלב בשבילו- האם יש בזה הגיון, האם בתחום כזה כלב יכול לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה - תגובה
סמדר ריינר19/11/2013שלום ליאה,
כפי שציינתי קודם, ואני עומדת על דעתי בעניין, חשוב מאוד שתפני לקבלת תמיכה מקצועית ורצינית מטעם פסיכולוגית הגן. כלב זה דבר נחמד וכיול להיות שהו איכול לעזור, אבל הוא לא יפתור את הבעיה לאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודות
ליאה19/11/2013המון תודה לכם על ההכוונה והתגובות המהירות!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוף יום בגןמיכל12/11/2013
שלום, יש לי תאומים (בן ובת) בני שנה ו 9.
השנה לראשונה הם התחילו ללכת לגן (עד הגן היו איתי בבית)
ההתאקלמות של שניהם בגן הייתה קשה מאוד ולקחת הרבה זמן
אבל עכשיו הם מאוד אוהבים ללכת לגן ומאוד אוהבים את הצוות
הבעיה שלי היא עם הילדה... בבוקר אין שום בעיות אני ובעלי מביאים אותם לגן
והולכים אין בכי ואין דרמות הכל עובד חלק.
הבעיה שלי היא בסוף היום כל יום (מהיום הראשון בגן ועד היום) שאני
מגיעה להחזיר אותם מהגן הביתה איך שהילדה רואה אותי היא מתחילה לבכות היא רצה אלי אבל בבכי (גם שבעלי בא לקחת אותם היא רצה אליו אבל בוכה) מספיק שהיא רק
רואה אותי מהחלון הבכי מתחיל.
קראתי מעט בנושא והייתי רגועה בשבועות הראשונים קראתי שזו התנהגות טבעית ושזה עובר מהר מאוד שהילד כבר נכנס לשיגרה כמו כן קראתי שזו תוצאה של תיסכול ובעצם ״שיחרור״ של כל מה שעבר עליה באותו יום.
האם זה נכון? אני ממש לא מצליחה להבין ממה הבכי נובע??
ההתנהגות הזאת מתסכלת אותי כי הילדה במסגרת הזו כבר כמה חודשים טובים אני רואה ושומעת מהגננת והסייעות שהיא נהנת בגן ושטוב לה אז למה הבכי שהיא רואה אותי?
שאלתי גם את הגננת על התנהגות כזו..היא אמרה לי שהיו לה ילדים עם התנהגות דומה אבל אחרי מספר שבועות זה עבר להם וגם לה קצת מוזר שזה לא מפסיק...
התשובה שלה כמובן לא עודדה אותי במיוחד.
אשמח לקבל תגובה :-) המשך שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוף יום בגן - תגובה
סמדר ריינר13/11/2013שלום רוני,
אני לא חושבת שיש סיבה לדאגה, זו הדרך שלה לפגוש אותך אחרי יום שלם שהיא החזיקה מעמד בלעדייך, היא עדיין קטנה וזה קשה, נסי לקבל את זה כמו שזה ולא לחפש כל הזמן שזה ישתנה. אין צורך שזה כל כך יפריע לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפיה בטלויזיהאלה12/11/2013
שלום, בתי בת 5 מגיעה הביתה בשעה 14 וישר רצה לטלויזיה, אני מסכימה לה לצפות עד שאני מחממת ארוחת צהריים- ואז קשה לה להתנתק מהמסך: " אני רוצה רק לראות....עד שהם....", היא אוכלת מהר כדי לחזור שוב לצפות- בעצם כל דבר שאני מציעה מפריע לצפיה יש ויכוח-" תסיימי לאכול, תעשי את הדף...", בזמן הצפיה היא מרותקת לגמרי ,למשל, אפילו לא שומעת אם פונים אליה או מה מתרחש סביבה...
גם בבוקר לפני שהולכת לגן היא מדליקה טלויזיה ...
אני מרגישה שזהו נושא מאוד טעון ואני כל הזמן צריכה להציב גבולות ולהגיד לה מתי לכבות...
מה עושים? אני מתקשה להחליט ....כמה זמן מומלץ לצפות בטלויזיה בגיל הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפיה בטלויזיה - תגובה
סמדר ריינר13/11/2013שלום אלה,
נהוג לאפשר שעה עד שעתיים. אבל אני לא חושבת שזה העניין, אני חושבת שהעניין הוא מה עושים במקום ועם מי. חשוב שתדעי שילדה בגיל 5 עדיין לא יכולה להעסיק את עצמה לבד לזמן ארוך, חשוב שתציעי לה לשחק יאתה, וכן שתיזמי עבורה מפגשים אחה"צ עם ילדים. הטלוויזיה מהווה לעיתים תחליף לקשר וכאן חשוב לייצר עבור הילדים אלטרנטיבות ולא רק לדרוש מהם לעזוב את הטלויזיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד.......
אלה13/11/2013ברור , אני מודעת לכל זה, אנחנו כל יום עושות משהו יחד- ספריה, חברים, משחקיה וכו'... גם איתי היא יכולה לשחק ואני כן מקדישה לה זמן - מציירים, מכינים ג'לי וכו'... אבל עדיין אם היא נמצאת בבית העדיפות עבורה היא טלויזיה ולא משחק חופשי (יש לה אחות בגיל 3.9) איתי או עם אחותה(למרות שהיא משחקת עם אחותה מאוד יפה), רק אם אני מציבה עובדה -" עכשיו מכבים" ותמיד יש התנגדות מצידה רק אז היא מתפנה לדברים אחרים ובמהלך היום שואלת "אפשר טליזיה"?, גם כאשר אנו חוזרות הביתה אחרי פעילות כלשהי היא רצה ישר להדליק את המכשיר:(.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד....... - תגובה
סמדר ריינר14/11/2013שלום אלה,
יפה, אם כך את עושה כל מה שצריך, ואני חושבת שאת יוכלה להניח לעניין. זה מה שהילדה רוצה את ל איכולה לשנות את הרצון שלה, היא אדם נפרד ממך וזכותה לרצות דברים שלא מוצאים חן בעינייך, וזכותך להציב לזה גבול כשזה לא נראה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתמודדים עם כריזות של ילד בן 4?שלומית דהן12/11/2013
בני בן 4 החל השנה גן חינוך מיוחד (עיכוב התפתחותי) הוא נוסע בהסעה כל יום ודווקא נהנה לאחרונה קרו מספר מקרים שהוא מסרב לעלות להסעה והוא עושה לי סצנות מתיישב על הרצפה בסופו של דבר עולה די בכוח ובבכי לי זה מאוד קשה אבל לאחר כמה דקות המלווה מתקשרת ואומרת שהוא רגוע . גם בגן יש מקרים של זריקת חפצים תוך כדי משחק לפעמים
כי לא הצליח להרכיב משהוא ולפעמים ללא סיבה וכן יש שינויים במצב הרוח בא לי לא בא לי.
הוא לא צפוי האם יש משהוא שאפשר לעשות כדי למנוע התפרצויות וסצנות?
נשמח לקבל תשובה במהרה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מתמודדים עם כריזות של ילד בן 4? - תגובה
סמדר ריינר13/11/2013שלום שלומית,
מאחר בנך שוהה במסגרת של חינוך מיוחד, אני מניחה שיש פסיכולוגית שמלווה את הגן, חשוב להיפגש איתה ולשתף אותה כדי שתעסור לכם בהתאם לצרכים הספיציפיים של הילד שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יושבת במפגש בגןאמא11/11/2013
שלום לכם אני אמא לשלוש ילדים בן 15 בן 9 ובת 3 הבעיה שלי היא עם בת ה- 3 שלי עד ספטמבר השנה היא היתה איתי לא במסגרת השנה הכנסתי אותה לגן עירייה שיש בו 20 ילדים בלבד עם גננת וסייעת בהתחלה היה מאוד קשה לא רצתה להיפרד ממני או מבעלי ביקשה שנישאר ואפילו עם נשארנו לא משנה 10 דקות 20 דקות עדיין בוכה מאוד, כיום יותר טוב נפרדת שהיא קצת אומרת בבכי אמא אמא נותת יד לסייעת והולכת איתה למטבח מקבלת סוכריה או משהו כביכול שהיא נפרדת יפה ממני, הבעיה כרגע שמפריעה לי היא שהיא לא רוצה לשבת במפגש (בריכוז) עם כל הילדים היא יושבת בצד ולא מוכנה להתקרב למפגש כל השיכנועים ומה שעושים לא עוזר לא מוכנה להיתקרב אפילו ביום ההולדת שלה היא היתה בצד מה עושים????
תודה רבה לכם מראש אני לא יודעת כבר איך להגיב לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה בבקשה
אמא12/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יושבת במפגש בגן - תגובה
סמדר ריינר13/11/2013שלום לך,
לדעתי לא את צריכה לדעת איך להגיב לזה, זה עניין של הגננת ולאה חלק מהדברים שגננות אמורות להתמודד איתם. לדעתי כדאי לאפשר לה בתהחלה לעסוק מבשהו בצד, ולאט לאט היא תרצה בעצמה להתקרב ולהשתתף כי לא יהיה לה נעים להיות לבד בצד. לא היתי נכנסת ללחץ וגם לא למאבקים בעניין. נסי לא לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
אמא13/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)